Şimdi Ara

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Chery’nin fabrika hazırlıkları tamamlandı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
118
Cevap
0
Favori
5.156
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy şu anda #1
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    O konuda sonuna kadar haklısın ama yatırımın gelmesi kötü bir şey değil

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Alıntı

metni:
     Türkiye’yi yüksek teknoloji yatırımlarının odağı haline getirmek için bundan sonra da kararlılıkla çalışacağız.

Kararlılıkla çalışacağız dediği de vatandaşın sırtına ekstra vergiler yükleyerek ürüne ulaşmasını engellemek. Sonra da ürün sahibi firmaya "fabrika açarsan bu vergileri ancak o zaman kaldırırız" demek. Yatırım çekmek için yaptıkları tek şey bu. vergi, vergi ve sonra yine vergi...

• Yasinizin 15 olduğuna bahse girerim.
    Veya piro dede tayfa olduğunuza
    Bir insan daha ağır saçmalayamaz çünkü.
    akpnin 20 yıldir neden iktidarda olduğunu merak edenler su tiplerin yazdıklarını okusun
    @snoppy
    @skywalkercry
    @mert1920
    @headdhunterr
    @android seyfi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi en1gma -- 25 Şubat 2025; 11:20:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • neyse Allahtan erken uyandık t7 pro maxi dün sattım  vergi kalkınca tekrar almak nasip olur belki bakalım sürece byd gibi olmz inşallah. chery'nin kendisi gelmesi dist. olmaması avantaj saglayacak.

• Chery'nin genel algısı ve ülke piyasasındaki yeri açısından olumlu hamle ancak fiyatlarda bir indirim vs olmaz ki %50 vergiyle bile 1500'lere sıfır araç satıyor adamlar. Muhtemelen fiyatlar aynı kalır, piyasası oturur, yeni araçlara giriş yolu açılır, tiggo 4, tiggo 9, arrizo 8 gibi

• enreka_tr kullanıcısına yanıt

Neyini getirirse getirsin

Çin'in senin ülkende yatırım yapması,senin ulkendeki fabrikadan ürün çıkarıp dışarıya satması,senin yerel tedarikçilerinin de zamanla sisteme entegre olup o fabrika ekosistemine mal satması,o bölgenin ekonomik gelişimine katkı demek

Burada bir taş atarsın, yüzlerce kuş vurursun.

Buradaki sosyal faşistlere çok takılma,

Bunlar zamanında togg için maket İtalya'dan gemiyle Almanya'dan trenle geliyaa diye bağırıp

Togg piyasaya inince 0 faiz kampanyasını benim vergilerimle finanse ediyorsunuz diye utanmadan zirlayıp duran adamlar 

• O kaalkan %50 gümrük vergisi yerine %40 cherry zammı gelecek :D

Tüketici için değişen birşey olmayacak , cherry kar edecek

• western-digital kullanıcısına yanıt
    Çin Devleti elektrikli araç dönüşümü için 29 milyar dolar harcadı. Bu hamleden sonra Çin arabaları beğenildi. Şafak Sezerli hamam reklamlı arabalar elbet beğenilmiyordu.

• skywalkercry S kullanıcısına yanıt
    Yabancı yatırımcı Türkiye'den kaçıyor diye zırvalayan da aynı güruh. Muhalifliği her şeye muhalefet etmek zanneden bu zihniyet varken sonsuz muhalefet makamını kazanırlar.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Togg taparlarda toplanmış hemen yorumlara bütün büyük oyunları bu aktroller görüyor ne hikmetse bayağı bilgililer demekki o yüzden ekonomi şuan uçuyor halk vergiler altında ezilmiyor refah içinde yaşıyor 🤣🤣🤣

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • İş ilanları nasıl açılır ki bu fabrika için ?

• Çok güzel gelişme. Rekabet iyidir. Tofaş zarar görür mü? 2015te piyasaya çıkan Egea'yı 2025 te hala satmaya devam eden, hadi satmayı geçtik yerine geçecek arabayı bile geliştirmeyen Tofaş. Stellantis neye izin verirse onu yapabilen Tofaş. Renault'ya niye bir şey demiyorum. Renault kendi özgün araba geliştirmedi bile. Tofaş 1988'de özgün model geliştirdi. (Şahin, Doğan, kartal) Bu araçlarda Fiat altyapısı kullanılsa da dünyada sadece bizde vardı. Bu araçlar ihrac da edildi. Fiat'ın kendine bilr hayrı olmayan bu dönemde "Motoru senden alayım gerisini ben hallederim diyip 2. nesil egea piyasaya çıkabilirdi.

• Chery’nin Türkiye'de yatırım teşvik belgesi ne zaman cıkması bekleniyro acaba ??

• skywalkercry S kullanıcısına yanıt
    Üretim artar ihracat artar ise cari açık kapanır ve doların artışı yavaşlar hatta durabilir ama siz bunu düşünmesiniz tabii

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Abi işin lojistik tarafı var. Çindeki marka tutup da Türkiye'de üretim yaptırıp tekrar çin pazarına sunmayacak ya, buradan Batı Avrupa bölgesine açılması için lojistik açıdan gemi-tren-kara yolu bakımından en optimum noktalar izmir, istanbul, bursa, yalova iken Türkiye'nin karadenize kıyı olan orta noktası Samsun tercih edlimiş buradan hem ülkemizin en batısına da en doğusuna da bener mesafede ulaşabilir hem de denizyolu ile Karadenizin tüm kıyı noktalarına direk ulaşılabilir diye düşünüyorum. Araba %100 burada üretilip de dağıtılmayacak ya, bu arabanın motor, mekanik vb. parçalarının da bu fabirakaya kolayca ulaşması lazım
  • Abi işin lojistik tarafı var. Çindeki marka tutup da Türkiye'de üretim yaptırıp tekrar çin pazarına sunmayacak ya, buradan Batı Avrupa bölgesine açılması için lojistik açıdan gemi-tren-kara yolu bakımından en optimum noktalar izmir, istanbul, bursa, yalova iken Türkiye'nin karadenize kıyı olan orta noktası Samsun tercih edlimiş buradan hem ülkemizin en batısına da en doğusuna da bener mesafede ulaşabilir hem de denizyolu ile Karadenizin tüm kıyı noktalarına direk ulaşılabilir diye düşünüyorum. Araba %100 burada üretilip de dağıtılmayacak ya, bu arabanın motor, mekanik vb. parçalarının da bu fabirakaya kolayca ulaşması lazım

• Yerli üretim olunca milletimiz fiyatı çok ucuz olacak sanıyor. Ülkemizde fabrikası olan Toyota, Ford, Renault, Hyundai fiyatlarına bakında ona göre konuşun. Ülkemizde fabrikası var yerli üretim yapıyorlar fiyatları çok mu ucuz hayır değil Chery yerli üretimde yapsa asla fiyatları ucuz olmayacak boşuna hayal dünyasında yaşamayın

• Sizde 200 miligram delikanlılık olsa togga ettiğiniz lafların otomobil forumunda konusunu açarsınız

Ama bir tane erkek çıkmadı daha içinizden

Öyle bir güruhsunuz çünkü  

• MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt
    Kendi ülkendeki yatırımcıyı yurt dışına kaçırıp elin çinlisinden ucuz iş gücü karşılığında fabrika açtırıyorsun. ABD demiş bide :D tayvan çip fabrikası kurup ülkeye katma değer sağlayacak. Elin cherry si byd gibi çinden kendi çalışanlarını getirmeyeceği ne malum?

• gun kullanıcısına yanıt

siz inanıyormusunuz! kaç yıldır bu ülkenin cari açığı kapanmadı? bir firmayla bu işler bitecek mi yani bu mudur? bu ülkeden honda gibi bir firma dükkan kapattı gitti, siz devlet olarak o fabrikayı alıp en azından benzinli otomobil üretebilirdiniz... sıfırdan o kadar masraf yaparak togg yapıldı buna değdi mi?

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.