Şimdi Ara

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Togg için Pakistan'da üretim teklifi geldi (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
139
Cevap
0
Favori
3.922
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş

Sen otomobil üreticilerine parça üreten bir firmada çalışıyordun , TOGG ada parça üretiyoruz demiştin

Benim umrumda ki bizim markalarımız kazansın , bizim işçimiz bizim mühendisimiz kazansın (sen dahil) diye milli marka , milli üretim TOGG aldım , sende insignia yı satınca TOGG alırsın da en azından bu alanda Türk Halkı ne kadar umrunda görmüş oluruz

• en1gma kullanıcısına yanıt

Kesinlikle , herşeyin dörtdörtlük olduğu bir ülkede yaşamıyoruz , inişler çıkışlar hatalar var doğru yapılanlar var , milli bir markanın yurt dışından da , şimdiden üretim teklifi alması çok olumlu ve güzel gelişme Cumhurbaşkanı Erdoğan: Togg için Pakistan'da üretim teklifi geldi 

• alfa-x kullanıcısına yanıt

üfff , hiç bir halt aklında kalmıyor

15 sene önce de zaten yaşlıydın iyice her şeyi birbirine karıştırıyorsun

Bak bana ? Cin gibiyim , 15 sene önce debriyajdan ayağımı çekince ne güzel otomatik araba gibi diyordun kangoo için

Ben unutmam , sen de bundan sonra unutma yazdıklarımı

1.otomobil üreticilerine parça üreten firmada değil , otomobil ve savunma ya parça üreten firmalar için ürün ithal ediyoruz , zaten otomobil ve savunma sanayiinde üretim yapacaksan dışa bağımlısın büyük oranda , gavurun makinası ve bizim veya rakiplerin ithal ettikleri olmadan olmuyor gibi , detaya girmiyorum

2.insignia övmüyorum , aynı paraya leş araba denk gelince övüyorum

3.insignia benim değil , 15 yıldır şirket aracı kullanıyorum. 2010 da Kangoo yu sattım bir daha araba almadım

4.Togg almam da kiralamam da , benim yaptığım km elektrikli işi değil , uğraşamam

5.Halk çok umurundaysa Togg vs değil , git peynirin sütün kg fiyatına bak. Sen alabiliyorsun deme , sen illa bencilsen ben de senin gibi bencil olacağım diye bir kaide yok. Ben iyi yiyip içemeyen , giyinemeyen , gezemeyen , yaşayamayan birileri varsa onlara üzülürüm , ben de sorun yok diye geçip çayımı viski mi çekmem , buna neden olduğunu veya düzeltmeyi beceremeyen siyasi varsa sağına soluna bakmam sapına kadar eleştiririm.

Bu yazdıklarımı bir daha unutma , yeter

Biz 4 2ye de razıyız, keşke olsaCumhurbaşkanı Erdoğan: Togg için Pakistan'da üretim teklifi geldi 

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Togg için Pakistan'da üretim teklifi geldi Cumhurbaşkanı Erdoğan: Togg için Pakistan'da üretim teklifi geldi 

• Cin gibisin demek , belli belli , böbürlenip dur , şeytan da cin soyundan kendini benzettiğin şeylere dikkat et

Togg un yerlilik oranı %72 ye ulaştı , dünyada otomobil 1900 lerden beri üretiliyor Türk insanı tarihinde ilk defa bu kadar yerliliğe sahip hemde kendi markasını üretiyor , savunma sanayiindede üretiyor hadi orada anlatacak daha çok şey var ama otomobilden bahsedeyim

şimdi sen Türk insanını düşünsen Türkiye hayrına olan bu konularda CİN gibi çıkmazdın , Türk insanın yararına olan bu konulara takoz olmazdın ,eleştireceksen niye bunca yıldır bunlar yapılmamıştı derdin , üstelik otomobil ve savunma ya parça üreten firmalar için ürün ithal ediyorsanız ülkenin ne kadar yol aldığını ne engellere rağmen yol alındığını daha iyi bilirdin ,ha bunları bilmene rağmen peynir diyorsan ben sende art niyet ararım

kurtuluş savaşı dahil ülkenin tüm silahlarının tabancadan tüfeğe ithal olduğu dönemlerden bugünlere nasıl gelindiğini daha iyi bilmen gerekirdi senin cinliğin yapılan iyi işlere ,söyle bakayım ilk milli makineli piyade tüfeğimiz kaç yılında üretildi ,sonrada şunu cevapla ilk milli güdümlü roket ne zaman üretildi ,ikiside dünyada 1942-1943 yıllarında üretiliyordu bizde milli olanlar ne zaman bana lisanslı üretim sayma..

1000km menzilli balistik roket yaparız 5m2 hedefe nokta atışı yapan sen amooo peynir kaç para dersin , Türk Halkını düşünenlerin soracağı soru bu konularda bu olamaz ha biri peynir ucuz halk her istediğini alabiliyor der git o konuda peyniri sor ama kalkıpta bize ait son teknoloji ürünün başka ülkeler tarafından talep görmesine karşı bunları yazma

@en1gma kesinlikle haklısın Cumhurbaşkanı Erdoğan: Togg için Pakistan'da üretim teklifi geldi 

Türkiyede üretilen markaların yerlilik oranları bunlar yıllardır Türkiyede üretim yapıyor Togg %51 ile başladı 2 yılda geldiği yere bak , bu firmalar artacak ki refah seviyesi artsın bunu bile akıl edemiyorsun

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Togg için Pakistan'da üretim teklifi geldi

• niye yorumunu sildin ki ozaman ?

Seninle tabiki polemiğe girmeyeceğim de
    İnsan soramadan da edemiyor

Üretim ve refah seviyesi doğru orantılıdır
    Biz de neden ters orantı oldu ?

Uzun uzun yazacağına kendine bunu sor
    Bi dur 10-15 sene daha geçsin falan diyeceksen şimdiden ok kib bye

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Gene konu siyasete dönmüş.

TOGG bu ülke için bir değer ise bu değerin geliştirilmesi lazım.

TOGG şuan çok daha yeni bir araç ne bir TESLA ne bir BYD ile kafa kafaya gidebilir bu firmaların %10 bile şuan olamaz.

Bunun için bir çok inovasyon bir çok geliştirme gerekiyor. TOGG şunu yapmalıydı bu ülkede.

Araçları uygun fiyata çıkartıp geri bildirimlerle yavaş yavaş model ekleyip bu modelerle yurt dışına gitmeliydi. Şuan bir kaç model araç ile hiç bir pazarda yapamaz üstelik ne yazılım teknolojisi ne diğer teknolojileri çok stabil çalışır durumda.

Burada ben TOGG kötülemiyorum ama şu bir gerçek ki yılda 30.000 araç üreten firma ile yılda 800.000 araç üreten firma aynı olamaz aynı kefeye dahi konamaz bu yüzden siz ne derseniz diyin. TOGG'un bir yerlere açılması için daha çok erken önünde daha çok uzun yol var.

Hissenin %50'sini satın alınca otomatik olarak ortak olmuş oluyor zaten. Yönetim kurulunda söz sahibi olur. Maval okuyorsun göz göre göre.

Biz neden satmıyoruz onların ülkesinde üretip veya üretmeyip çinliler gibi kimseyi ortak etmeden?

Neden illa ortaklık?

Çinlilerin zamanında yaptığın pakistanlı yapacak aklı sıra. Bizde tabi sözde akıllıyız.

Allah akıl fikir versin.

• B suv togg lazım. uzun menzil 1 m.

• elcas kullanıcısına yanıt

Aynen bir an önce bunu yapması lazım.; TOGG'u seviyor ve destekliyoruz ama artık 3-4 senelik bir tecrübe var öyle ya da böyle... 1M civarı B SUV en büyük ihtiyaç.Sonrasında da MPV.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gralcan -- 17 Şubat 2025; 15:36:6 >
  • mystiery_ kullanıcısına yanıt

İşte kimse hisse satmıyor da,

Sadece Pakistan togg için fabrika kurup orada satacak da,

Bu konu şuan sadece fikir de,

sen onu kabul edene kadar baya bı zaman geçecek.

https://forum.donanimhaber.com/cinlilerin-teknolojik-ve-ekonomik-alanda-ilerlemelerinin-sebebi-okuyun-bilgilenin--159571385

Çin böyle büyüdü. Kendini kenetledi kendinden daha gelişmiş ülkelerin üretim yöntemlerini know/how (bilgi birikimini) ortaklık yoluyla edinerek.

Varsayalım ki, gittik Pakistan'a togg fabrikası kurduk cebimizden. Pakistan borsasına da açmadık şirketi, kimseye de satmadık. Başladık üretmeye.

- Pakistanlı bizden yeterince togg almıyor,

- Togg zarar ediyor.

Bu zararı biz cebimizden karşılayacağız. Türkiye'de satılan togg'larında fiyatını arttırır bu durum.

Hadi biz idare ettik diyelim 2 senedir zarar ediyor Pakistan'daki togg, bir şekilde Türk vatandaşları Pakistanda zarar eden fabrikayı, Türkiye'de satılan togg'a yüksek fiyatlar ödeyerek finanse ettim diyelim. Sonra? Sonra satılacak bu gıcır gıcır robotları olan fabrika. Kime? Pakistan'da ruslara değil herhalde? Yine Pakistanlı alacak.

Şimdi soru, pakistan'da bizim togg satabileceğimiz düşüncesini bize telkin eden kim veya ne.

Bu işin yolu yöntemi, Pakistana 0 adet satış yapıyorken şak diye damdan düşer gibi fabrika kurmak mıdır?

Başlarsın ithalata. Bir kaç yıl baktın satışlar güzel. Yaparsın ticari anlaşmalarını kurarsın fabrikanı illa Pakistana fabrika kurma meraklısıysan.

Bizim yollar neden bmw ile dolu veya sahibindene girin bakın bmw ilanları çok yüksek. Bmw'nin Türkiye'de fabrikası mı var. Hayır yok. Öyleyse bu kadar çok satmasının sebebi nedir? Togg bu sebebi karşılıyor mu? Hayırsa neden?

Bence biz oturalım oturduğumuz yerde, önce Türkiye'deki yerimizi sağlamlaştıralım. Her keseye uygun modellerimiz olsun. Satış ve servis ağı güçlensin Togg'un.

Avrupa'da her 10 kişinin 7'si otomobil sahibiymiş. Bu 7 kişinin de 5'i avrupa menşeili arabalar kullanıyormuş. Kalan 2 kişi de Güney Kore, Amerikan, Japon arabaları kullanıyor.

Türkiye'de ise durum daha vahim. Türkiye'de her 10 kişinin 2,5'u otomobil sahibi. Bu 2,5 kişinin 1,5'u avrupa menşeili arabalar kullanıyor. Kalan 1 kişi de Güney Kore, Japon ve diğer markalar kullanıyor.

Pakistan'da durum berbat. Pakistan'da her 10 kişinin 1(bir)'i otomobil sahibi. Bu 1 kişi de genellikle Japon arabaları alıyor (suzuki veya toyota).

Göz göre göre Togg gitsin Pakistan'da batsın yani. Bizde yüksek togg fiyatları ödeyerek finanse edelim atıl togg pakistan fabrikasını..

Ben hayır diyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mystiery_ -- 17 Şubat 2025; 16:25:3 >

• Togg'a övgüler yağdır Mercedes'e bin. Nasıl bir çelişkidir bu. Milliyetçi iseniz bakanlar kurumlar araçlarınızı Togg'a çevirin her ülke lideri kendi ülkesinin aracı kullanır bizimkiler hariç. O kadar milliyetçi iseniz Togg kullanmıyorsanız Lexus LS, Genesis G90 gibi muhteşem araçlar var üstelik Japon ve Koreliler Türkleri çok severler ama siz sözde milliyetçisiniz işiniz gücünüz reklam kimse yemez

• mystiery_ kullanıcısına yanıt

Pakistan savaş uçağı, nükleer silah üreten bir ülke,otomobil kopyalar endişesi sadece Komik.

Pakistana cebimizden fabrika kuracağız kimse demedi

Pakistan'da ciddi bir zengin kitle var

Biz zaten birşey yapmayacağız, Pakistan bizim aracımız için fabrika kurup ülkesinde satacak, ayrıca etrafındaki ülkelerde bol bol togg müşterisi bulunur merak etme.

https://ctad.hacettepe.edu.tr/16_32/13.pdf

Pakistan'lılar, ülkemiz işgalden kurtulsun diye bize bir çok yardımları olmuş. Bu yadsınamaz bir gerçek. Kendilerine teşekkür ediyorum. Benim kaygım, bebek markamızın hiç olmamasıdır. Sadece bunu düşünerek biraz yükseldim kusura bakmayın. Hayırlısı olsun.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.