Sahler marka düzgün oturuyor, koku yapmıyor |
Cupra Formentor ANA KONU (105. sayfa)
-
-
eyvallah hocam yeni kasayada yapmıslar sanırım,pazarama'da otomotiv'de 150 lira kupon vardı 150'de benim puan varmış 1.400 liraya aldım havuz paspas modelini,umarım memnun kalırız :)
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Nereden almami tavsiye edersiniz?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sahler bana leonun e tsi modeliyle aynı diyip leonda kullanılanı yolladılar birinde iade ettim birebir yüzde yüz uymadığı için sonraki siparişimde de aynısı gelince taktım içime sinmedi ama mecbur başka seçenek bulamadım
Nerden almak gerekki o halde?
Hocam benim araç makyajlı kasa standart paket bu arada.
Nerden almak gerekli açıkcası sahlere güvenirdim bu konuda onda tam uyumlu yoksa biraz beklemek gerekebilir
Daha önce clio ve leon aracıma aldıklarımda yüzde yüz uyumluydu adamlara da söyledim bu durumu bana görüntülü arayın filan dediler sanki motor topluyoruz altı üstü paspas takıyoruz işte uymadıysa uymamıştır yani ama bunu anlatamadım
E tsi leonun paspası yüzde 85-90 oranında uyuyor onu da ekleyim
Makyajsız kasada bulunan 245 40 19 Bridgestone Turanza T005 lastiklerde RFT var mı yok mu acaba bilgisi olan var mı ? Araba uzakta bakamıyorum, tek lastikte balon oldu almam lazım.
Lastikler rft değil.
https://www.sahibinden.com/s/WM57lxsq
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr.Leon -- 22 Ekim 2024; 20:49:3 >
yeni kasa için pas pas 1.444 liraya düşmüş benim ki daha gelmedi,iyi mi kötü mü bilmiyorum,burdan arkadaş tavsiye etmişti öyle aldım ben,sonra bana sövmeyin :)
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Merhabalar,
07.06.2024 tarihinde Cupra Formentor Premium Paket satın almış bulunmaktayım. Aracım 6500 km frene bastığımda ses yapmaya başladı. Bu ses düşük hızlarda frene basıldığında olmaktadır. Birde kendi kullanımlarımı bağlı disk ve balatalar beli bir sıcaklığa geldiğinde oluyor. Çok ısındığında olmamaktadır. Aracı servise götürdüğümde servis yetkilisiyle 10 dk test esnasında ses tespiti yapılamadı. Kendilerinin bu sorunun kronik olduklarını bildikleri halde sesin olmadığını belirtmiştir.
Sorunun balata üretiminde kullanılan Asbset kimyasalının kaldırılmasından dolayı kaynaklandığını belirti. Balatalar ve disklerin değişimi halinde düzelmeyeceğini sesin devam edeceğini belirti.
İnternet araştırdığımda bir cupra kullanıcısı aynı şikayetten mağdur olduğunu belirmiş çözümü Kaliperlere bağlı bir sorun nedeniyle balans ağırlığı takılarak sorun çözülüyor şeklinde belirtmiş. Bu konu hakkında bilgisi olan varmıdır?
Bu sorunu yaşamış cupra formentor kullanıcaları Sorunun çözümü hakkında yardımcı olurlarsa sevinirim.
-
Arkadaşlar merhaba, araçtan memnun musunuz, tavsiye eder misiniz?
Kasım ayında makyajlı vz line almayı düşünüyorum. 2.350 civarlarında fiyatı şu an. Bu fiyat aralığında sıfırda ilgimi çeken başka bir araçta bulamıyorum. Ancak 2.ele yönelirsem seçenekler çıkıyor premiumda.
-
Sıfır takıntısı yoksa ikinci el gerçek premium araç alınabilir.
Ben 10 sene seat kullandım. Kampanya cazip geldi cupraya geçtim. Araba iyi güzel, gösterişli. Objektif kişiler arabaya bayılıyor ama bizim piyasadaki markacılık hiç değişmiyor.
Boktan troclara 2250 istiyorlar. Cupra sahipleri ikinci elde birbirinin arabasını kötüleyip 1900 den fazla etmez modunda geziyor.
Hala vites kolu olan içi dışı küçücük ve plastik olan troc bile marka olduğundan ikinci elde aşk yaşanıyor.
Bizim müthiş arabalarımız var ama kendimiz gömüyoruz.
El itini över sen aslanını gömersin ya o muhabbet.
Ben mesela sanayi usta musta uğraşamam. O yüzden sıfır olsun istedim. Öyle olunca 5 yaşında mercedes almak yerine cupra seçtim. Seçimden de memnunum açıkcası ama markacılık her zaman kazanıyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr.Leon -- 25 Ekim 2024; 8:37:30 >
aynı sorun audi A3'te de var. çok ugrastım servis ile ama değişim mümkün olmadı. serviste yine değişim yapsanız, balataları temizletseniz spreyle vs vs 2gün sonra tekrar oluyor. Çözüm doğal yollarla yok.
Tek çözüm, sanayiden farklı marka, özellikle eski üretim (VAG grup dışı marka) değiştirmek. Yani asbestli balata bulabilmek. Asbest EU normlarından havaya karısıyor, kanser yapıyor diye EUda yasaklandı.
Birçok ABD servis bülteni var. Audi brake noise service bulletin.
ABD'de ses ölçümü ile değişime gidiyor. Ben 2 kez ölçtürdüm bu değerlere girmiyor dendi ama tabi bundan emin değilim. Servis data sunmuyor. Aşağıda bir servis bültenini koyuyorum.
Tek tavsiyem: ben yapmadım, 2-3 kez servis girişi yapın ve kayıt açtırın. Ardından Doğuş istanbula ana distirbütore şikayet edin.
https://static.nhtsa.gov/odi/tsbs/2022/MC-10214475-0002.pdf
-
Yorumlariniza katiliyorum. Ben 22style troctan gectim cupraya ve gercekten de cok fark var. Premium sinifta 5 ve e serilerine baktim ama orada da soyle bi sikinti var cupra fiyatlarina anca benzinli alabiliyorsun ve yakinlarimda var 12 lt ortalamalarda araba az yakiyor diyorlar. O yuzden arabalarimizin kiymetini bilelim..
Arkadaşlar merhaba Qashqai Premium ve Cupra Formentor arasında kararsız kaldım. Bütçem max.1750 civarı, 2022 model az km li bulunabiliyor sanırım bu fiyat bandında. Ne dersiniz 2 araç arasında Cupra daha mantıklımı olur almak?
-
Merhaba qashqai e-power guzel bi kombinasyon sehir ici yakit kesinliklikle cok dusuk olur ama uzun yolda mutlu etmiyo jeneratör sesi fazla ve 180 limitoru var.. ve servis olarak vag grubuna gore biraz zayif. Ksisel fikrim genislik ve yakit olarak qashqai geri kalan her seyde cupra derim.. siz yine de iki aracida test edin imkan olursa.. simdiden hayirli olsun allah kaza bela vermesin
E Power değil de düz olan modeline bakıyuorum E power lar bütçeyi aşıyor maalesef. Yakıt ortalamalarına baktığımda Cupra 100 km de 1 litre daha az yakıyor görünüyor. Aslında Cupra da beni çeken en güzel olay multimedya ekrandan herşeyi kolaylıkla yapabilmek ve ambians aydınlatmalar.
-
Herkese merhaba, makyajsız kasa Formentor sahibiydim aracımı 1 sene önce sattım. Şimdi makyajlısı var çok inceleme karşılaştırma izledim ancak yalıtım yönünden kimse yorum yapmamış ya da ben görmedim. Makyajlı kasa ile makyajsız arasında yalıtım yönünden fark var mı? Kabin ses gürültüsü rüzgar sesi vb. Yönden?
Hocam eski kasayı kullanmadım ancak bi gelişme olduğunu düşünmüyorum,22 yeni kasa civic'ten geçtim,ondan bi tık iyi yalıtım ancak uzun ve kötü yolda baya rahatsız ediyor lastik ve rüzgar sesi :)
İzolasyon ile ilgili bir tavsiyede bulunmak istiyorum. Bende aracı alınca kabin gürültüsünden rahatsız oldum. Önce lastikleri değiştirdim. Biraz azaldı ama bu beni mutlu etmedi. Sonra internetten araştırdım. Büyük şehirlerde yaşayanlar için izolasyon yaptırabilecek çok fazla yer var. Ama benim yaşadığım şehirde bu hizmeti veren bir müessese yoktu. Bende internetten araştırdım. En güvenilir ve iletişimi güzel dB ses yalıtım şirketinden Ali bey ile telefonla görüştüm. Bilgisi ve iyi niyetli yaklaşımı neticesinde malzemeleri temin ettim. Yaşadığım yerde iyi bir kaporta ustası vasıtasıyla tabana, kapılara, bagaja ve davlumbazlara izolasyon yaptırdım. Çok ciddi fark oldu. Kabin içi gürültüsü yok oldu denebilir. Araçlarımız çok güzel. İzolasyon kusuru kolaylıkla halledilebilir. O yüzden aracı olan veya almak isteyen hiç endişelenmesin. Aracım benim için çok değerli. İzolasyon yaptırırsanız çok mutlu olacağınıza inanıyorum. Kullandığım malzemeler şu şekildeydi.
9 m2 dbmat
3 adet dbrubber(12mm)
22 adet dbfloor(5mm)
3 adet dbfoil
8 adet dbpad(5mm)
3 adet dbrubber(6mm)
6 adet dbpiramit
Aracım Cupra Formentor 2022 model.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X