Şimdi Ara

Cupra Formentor ANA KONU (103. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.281
Cevap
161
Favori
311.709
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 101102103104105
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Aynı modül Vag grubunun diğer araçlarında da var. Kimse cuprada kötülediği kadar kötülemiyor. Marka üvey evlat ucuz türev ya… kendi kullanıcısı bile bela okuyor malını kötülüyor :)

En basitinden golf 8.5 kullanıyor bu modülü ve ballandıra ballandıra anlatıyorlar. Sanki ilk o arabada kullanılmış gibi. Büyüük yenilik gelmiş gibi.

Olay cupranın aynı hatayı tekrarlaması değil. Vag ın genel amacı bir parçadan maksimum sayıda üretip ortak parçalarla maliyeti düşürmek.

Cupra Formentor ANA KONU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr.Leon -- 20 Eylül 2024; 12:31:14 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Dr.Leon kullanıcısına yanıt
    Doğrudur hocam,birazda çekici dikkat çeken modellerde bu kötüleme malesef bizim ülkemizde fazlasıyla mevcut,bişey popüler olduğunda kötülemeyi seviyoruz 😊

• Merhaba aracı alalı yaklaşık bir hafta oldu ama dokunmatiklerle ilgili bir sorun yaşamıyorum sanruf olsun sanruf perdesi olsun ışıklar olsun basıyorum açılıyor basıyorum kapanıyor bilginize. Araç makyajlı kasa standart paket

• Blast4620 kullanıcısına yanıt
    Hocam uzun süredir foruma girmedim ama görsem iyi olurdu :) Formentora geçtim yaklaşık 10 bin km kullandım. Memnun sayılırdım fakat bir aile dostu kendi aracını pert edince benim aracı çok istedi ben de formentoru elimden çıkardım, gözü karartıp bi 21 model G20 aldım. Dünyalar kadar fark var, formentoru 1.725'e verdim 1750'ye G20'yi aldım. 17 inç jant 50 yanakla yolu hissetmiyorum artık. Konfor olarak da G20>Formentor>w205 amg derim. ilk iki araca göre mercedes katır kuturdu

• tcadongusu T kullanıcısına yanıt

Hayırlı olsun güle güle kullanın. Ben de ilana koydum. Yerine şimdilik araba almayı düşünmüyorum kısmet olursa ev almaya çalışacağım. Trim sesi gelen bir iki nokta oldu. Gerçekten bu paralara benim için hoş değil. Dış tasarım, yeri geliyor sürüşünü ve bazı özelliklerini çok beğeniyorum ancak konfor ve bu ufak tefek sorunlar sebebiyle macerayı sonlandırmak istiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar,

Normalde Golf R ve S3 ilanlarına bakıyorum ama fiyatlar malum 2016' lara bile neredeyse 2 milyon üstü çekiyorlar hatta daha uçukları var.

Belki Cupra formentor 2 litre performans bakımından alternatif olabilir ama konuda formentor' un kronik sorunlardan bahsediliyor sunroof, ses yalıtımı, trim sesi vs. gibi.

Sizin tecrübe ve önerileriniz ne olur? Artı ve eksileri nedir aracın?

Not: İlgilendiğim araç 2 litre versiyon olduğu için bu modeli kullananlar yanıtlarsa sevinirim.

• Merhabalar makyajlı formentorda vz line almayan (varsa) sorularim olacak..
    1- matrix far olmadigi icin uzunlari yaktiginizda gecisleri cok yavas deniliyordu makyajsizda bir iyilestirme yapilmis mi?
    2- yakit tuketiminiz nedir ortalamada?
    3- vz line almadiginiz icin buyuk bi mutsuzluk var mi? Ozellikle koltuk ses sistemi vs konusunda ?
    300 kusur bin tl lik fark az degil diye soruyorum?
    Birde eski kasa daha heybetli gibi duruyor dusuk km onu da alabilirim su an. O yuzden soruyorum simdiden çok teşekküler

• NEWMAN2007 N kullanıcısına yanıt
    Whatsap grubunda cevap bulabilirsiniz bence. Yukarda linki paylaşmıştı

• Selamlar en güncel yazılım sürümü nedir şuan için? Bende 1896 görünüyor. Güncelleme için servise mi gitmek gerekiyor?

• iP0int İ kullanıcısına yanıt
    En günceli 1969. Genelde servise gitmek öneriliyor. Herhangi bir iletişim kopukluğu vs olmasın diye ve risk almamak adına. Ama kendi kendine güncelleyen kullanıcılar da var.

Armran Cupra Formentor e Audì Tts upgradesyoutube
    CUPRA FORMENTOR UPDATE SOFTWARE MIB3 1969 TO USB tutorial&Download
    https://www.youtube.com/watch?si=PNcAHPs6M75Czwno&v=Ls9IamTdqs0&feature=youtu.be

Video açıklamasında yazılım linki var.

• Aracimiz 2 yasini doldurdu bugun. Garanti bittigi icin dogus’un fahis bakim masrafindan kacinmak istiyoruz ancak iyi niyet garantisini size de sorayim istedim.

Arac12bin km’de, evimizin 2. Araci. 1.aracimiz elektrikli oldugu icin nadiren formentoru kullaniyoruz. Bu sebeplerden dolayi yillik bakimini disarida yaptirmayi dusunuyorum.

Oncelikle yakin zamanda Vag grubunun iyi niyet garantisini denemek durumunda kalan oldu mu? Yaklasik 4-5 ay once aracimizin sunroof paneli degisti, bu dokunmatik panellerin sorunlu olmasi sebebiyle bakimini tekrar yetkili serviste yaptirmak da bir secenek ancak ileride tekrar sorun olursa ucret talep edilir mi emin olamadim.

Bu iyi niyet garantisi sanki bana insanlari “fahis fiyat”la bakima mecbur birakma politikasi gibi geliyor. Bir suresi vb var mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Of Monsters and Men -- 30 Eylül 2024; 4:3:25 >
  • Of Monsters and Men kullanıcısına yanıt
    İyi niyet garantisi dedikleri şey resmi bir garanti değil sadece bakımlarını düzenli olarak serviste yaptıranlara doğuş grubunun çıkacak arızalarda fiyat konusunda yardımcı olmaları diyebiliriz. Mevzu aslında araçları bakım için servise çekmek. Ama servise giden araçla gitmeyen araç arasında arıza durumunda servise devam eden araca pozitif ayrımcılık gibi düşünebilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yaziyor -- 30 Eylül 2024; 19:35:31 >
    Hocam ben 2013 de aldığım leona 2 sene ek garanti yaptırmıştım. 4 sene yetikili servis kullandım. Sonrasında sadece 2 bakım dışarda yaptırdım ve kullanılan parça ve işçilik kalitesi berbattı. Kendim parça alır götürürüm deseniz bile elli tane sahtesi vs var insan güvenemiyor. Daha sonra yetkili servise devam ettim ve servis aksiyonu olarak bir sürü parça ücretsiz değişti.

Ben şöyle bakıyorum. Formentor piyasa değeri 2 m tl ye yakın bir araç. Senede 3-4 bin tl kar edecem diye iki yemek parasını vermeyip yetkili servisin veya aracın faturasını kesen distribütörün eline koz vermeye gerek yok.

İki gün sonra yağ eksiltir. Sunroof modülü tekrar bozulur vs arabam 3 yaşında ama 12 bin km de. Yetkili servise geldim başka yere gitmedim diyince yardımcı oluyorlar. Gizli ayıpları veya kronik arızaları çözüyolar.

Ayrıca vw den farklı olarak cupra satış pazarlama stratejisi olarak servise bakıma gelmeye devam eden araçlara ekstra iltimas gösteriyor. Memnuiyet yaratma çabasında.

İki hamburger parasından kaçıp düşük km deki arabayı sanayide oynatılmış statüsüne düşürmeye gerek yok bence.

Satarken de üstüne koymasa bile yetkili servis bakımlı diyince dahaz hızlı satılıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr.Leon -- 30 Eylül 2024; 21:3:14 >

servis rakamı evet yüksek ancak iyi niyet şu işe yarıyor. Büyük hatalarda örnek DSG şanzıman hatası, sunroof mekanizması hatası gibi kronik sorunla karşılaşırsınız ödeyeceğiniz rakam çok fazla düşüyor. Bu 2 tip hatayı da dışarıda yaptırmak pek güvenilir değil. bu sebeple servise girmek mantıklı.

Bu riski almak isterseniz tabi dışarda yaptırabilirsiniz. Zaten sunroof mekanizma değişmiş. Az km kullanıyorum DSG bişey olmaz diyipte ilerleyebilirsiniz.

Neden bilmem ama şu bir gerçek ki yetkili servis bakımından çıkan araçtan uzun dönemde hayır gelmiyor. Ucuza yaptım, kar ettim derken dönüşü daha maliyetli oluyor. Öyle bir ortamdayız ki orjinal kullanıyorum diyene bile güvenilmiyor. Birkaç fazla veriyorum ama kafam rahat..

• drgrki13 D kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle hocam. Ben bulunduğum ildeki yetkili servis berbat diye garanti biter bitmez dışarda yaptırmaya başladım. 2 bakım dayanabildim. Sürekli alternatif çözüm üreten, parçacının elinde ne varsa o marka ekipman kullanan, tork anahtarı kullanmayan, her şeyi bildiğini sanan usta kılıklı tiplerle muhattap olmaktan gına geldi...

Kendiniz parça ve yağ alıp gidersiniz. Parçaya garanti vermez işçiliğe garanti vermez... Bi yeri yapar diğer yeri yıkar. Vida kabeder yerine orjinalini takmaz sunta vidası sallar...

Şanzıman yağını değiştir dersin. Değiştirirken alacağı riski almak istemez der ki gerek yok. Antifiriz değiştir dersin. Para kazanacak olmasına rağmen vakit kaybı olarak görür, ölçtük abi gerek yok der.

Sorun yaşasan nereye şikayet edeceksin. Denetleyeni veya üstü yok.

Ustanın insafına ve bilgisine razı olmak bence çok kötü. 20 sene vw servisinde çalışıp sonrasında kendi dükkan açan usta bile işini servisteki sorumluluk ile yapmıyor. Patron kendisi olunca işine nasıl gelirse öyle davranıyor.

• Servisle ilgili yazilan cevaplari yeni okuyabildim. Araclarimizin her yani elektronikten olusuyor, ariza cikarma sanslari yuksek. Ustune kucuk esnafin kurnazliklari da aklima gelince vw servisinden devam etme karari aldim. Ay sonuna dogru bakima goturecegiz araci.

Bu zamana kadar hep yetkili servisle devam etmistim eski araclarimda, hic pisman olmadim. Her zaman 2 kurus fazla ciksin cebimden ama kafam rahat olsun diye dusunurum. Bu sekilde devam edecegim.

Fikirlerini paylasan arkadaslara tesekkur ederim.

• selamlar arkadaşlar,2100 km de yeni kasa formentor aracımda bu sabah,araç tahrik sistemi hatası aldım,3-4 defa çalıştırıp kapatmaya çalışınca düzeldi,acc ve akününde sarı olarak arıza ışıkları yandı,biraz araştırdığım cupra leon ve e tsı bi kaç tane golf ve polosu olan arkadaşta yazmış başka forumlarda,kronik bişey mi başımızı ağrıtır mı acaba?

• 
Sayfa: önceki 101102103104105
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.