Şimdi Ara

Cupra Formentor ANA KONU (92. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
2.319
Cevap
161
Favori
320.223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9091929394
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Merhaba,

*Golf 3 silindir, Cupra 4 silindir. Bu motor Golf’te de gayet güzel çalışıyor. 1.5 ACT motor başarılı ama 1.0 TSI’a göre tüketim yüksek elbette.
    *Golf DQ200 kuru, Cupra DQ381 ıslak tip şanzımana sahip. DQ200 bence 1.0 TSI için iyi bir seçenek, tüketimi de düşük ve hızlı. DQ381, DQ200’e göre daha dayanıklı ama 100 km’de 1 litre fazla tüketiyor.
    *Golf, arka süspansiyon torsiyon ama gayet başarılı ve yeterli. Cupra ise bağımsız.
    *Golf’ün bagajı yaklaşık 380 litre, Cupra 450 litre. Yetiyorsa sorun yok, zaten Cupra’nın bagajı da çok geniş değil.
    *Golf oldukça konforlu bir araç, Cupra ise jant ve lastik kombinasyonundan ötürü, bir de üzerine 1 tık sert helezonlara sahip olduğundan dolayı konforlu bir araç sayılmaz. Şehir içinde farkı daha net hissedersiniz.
    *Golf, her jenerasyonunda sınıf standartlarını belirler, Formentor için bu daha başlangıç.
    *Golf 2. elde çok kuvvetlidir, satmak istediğinizde mutlaka alıcı bulunur. Formentor için aynı durum maalesef sözkonusu değil.

Başka bir araç olsa düşünülebilir derdim ama aracınızdan ve donanımından memnunsanız değiştirmeye gerek yok. Evin 2. aracı Polo olmasaydı ve bütçem müsait olsaydı Golf 8 sahibi de olmayı isterdim :)

Sağlıklı sürüşler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tyrell -- 6 Haziran 2024; 8:17:38 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Tyrell T kullanıcısına yanıt

Değerli fikirleriniz için teşekkür ederim, yazdıklarınızdan sonra değişim yapmamaya karar verdim

• Kıymetli arkadaşlar merhabalar. Formentor aracım 3000 kilometrede. Hanımın canı sağolsun bir nazar boncuğu eklendi araca :)

Jantların rengi çok hoşuma gidiyor, zaten görür görmez bu ince lastik yanaklarıyla inşallah başına bir şey gelmez demiştim.

Öğrenmek istediğim, servise götürsek cnc vs gerek olmadan, en azından aynı renk boya ile rengi atan yerleri kapatmaları mümkün olur mu? Bu konuda bir tecrübesi olan var mı?

Şimdiden teşekkür ederim.

Cupra Formentor ANA KONU

• kopyalarieri K kullanıcısına yanıt
    Merhaba, öncelikle geçmiş olsun

Servis size jantı değiştirelim der büyük ihtimal :) o yüzden cnc jant boyama tarzı işlemlerle dışarıda hallettirebilirsiniz ama kafaya takmam derseniz dursun ufak tefek olsun o kadar dediğiniz gibi nazarlık olsun

• kartalahmet69 K kullanıcısına yanıt

Golf 8 6 ay kullandım. Formentor sahibiyim. Golfün bir tık yumuşak süspansiyon hariç formentora üstün hiç bir yanı yok. Araçları artık fosil yakıtlı ve elektirikli olarak ayırmak lazım. Fiyatlarda uçtuğu için artık eskisi gibi bir ikinci el piyasası da yok malesef. İnsanlar 2 milyon para verdiği araçtan fiyat performans kaygısı duyuyor ve ikinci el ona göre şekilleniyor. 6-7 yıl önce olsa farklı konusurdum. Geç gitsin hocam pişman olmazsın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar merhaba. benim formentor da start stop kafasına göre çalışıyor. mevzusunu kavrayamadım acaba bir arızası falan mı var. bazen devreye giriyor bazen de girmiyor. neden olabilir acaba? sürüş modlarıyla bir alakası var mıdır

• Xyzwq X kullanıcısına yanıt
    Merhaba, emniyet kemeri bağlı olmazsa, araç yeterli ısıya ulaşmamışsa, eğilim bir yoldaysanız ve en önemlisi akü yeterli seviyede değilse start stop ya düzgün çalışmaz ya da fonksiyon açık olsa bile çalışmayı durdurur

• Ybyb007 Y kullanıcısına yanıt

teşekkürler birde bir konu daha var.

sürüş modunu individual yapıyorum ama her çalıştırmam da tekrar confort a dönüyor.

sizde de böyle mi. ?

Hiç denemedim ama golf 7.5 2018 model aracımda da bahsettiğiniz gibi sıfırlardı. Start stop kapalı aracı kapatınca ve şerit takip kapalı aracı kapatınca da sıfırladığı gibi. Normal yani bazı marka modellerde böyle oluyor. Benim mesela dün ekranım işlevini yitirdi bir anda sonra karardı yeniden başlattı durup dururken çok sıcak hava kilit açma kapama tuşumun plastiği soldu aşındı tuhaf bir şekilde parça değişmesi lazım sıfıra dönmesi için daha 4 aylık araç servise sorsanız hepsini olabilir derler. Malesef böyle durumlar var canınız sıkılmasın diye yazdım yani dert etmeyin bir sorun yoktur. Ben açıkçası çoğunlukla comfort olarak ayarlıyorum. Kazasız belasız sürüşler

• Merhaba yeni aldığım formentor aracımda düşük hızlarda (10-20km) arada viraja girdiğimde ve gaz verdiğimde, gaz pedalına vuran bir titreşim oluyor. Var mı acaba başına gelen ve hallettiren. Sizce ne olabilir ? Teşekkürler iyi geceler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rufio -- 15 Haziran 2024; 0:5:25 >
    Servisler jantı değiştirmiyor . Boyatıyor boya da tutmuyor .

Devreye girmediği zaman yani motor durmadığı zaman start-stop'u devre dışı bırakın, ardından hemen devreye alın. Yani aç-kapa yapın, eğer bu hareketten sonra motır duruyorsa yazın lütfen buraya.

• Arkadaşlar arabanız çok güzel ama gece trafikte arkanızda kalan adamın gözlerini fren lambalarınız öyle bir alıyor ki inip uyarası geliyor insanın Cupra Formentor ANA KONU 

• Sizde de anahtarın çekim mesafesi çok mu kısa arkadaşlar. Uzaktan camları açmak istiyorum arabanın dibine kadar gelmeden çalışmıyor.

• DivingDeep kullanıcısına yanıt
    Bende o kadar değil ama önceki aracım atecaya göre bariz kısa

• Bakım için servise gittiğimde cupra connect uygulamasını sordum. Serverlar ispanyada bulunduğundan btk ve kvkk mevzuatına uyumsuzluk olduğu için deaktivmiş.
    Eğer ileride aktive edilirse uygulama üzerinden bir çok özelliğin kontrolü, kaza anında veya yolda kalınca sos tuşu ile cupra merkezine bağlanarak aracın durumuna göre gerekli yadımın telep edilmesi gibi hizletlerden faydalanılabilir.
    Tabi bu dediklerim için mevzuata uyulması lazım. Sonuçta araç ile ilgili her türlü bilgi, mikrofon ile sesiniz, kamera ile görüntüler vb. Yurtdışına gönderiliyor olacak.
    Firma ve bizim için hızlı çözüm vw grubunun bu hizmet için türkiyede veri ve çözüm merkezi açması.

Uzun lafın kısası daha çok bekleriz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kirk Lee -- 17 Haziran 2024; 14:3:58 >

• Arkadaşlar, ayarlar kısmında geri viteste yan aynaların aşağı inmesi şeklinde bir ayar var. O ayar açık ama aynalar geri viteste otomatik olarak aşağı inmiyor. Böyle küçük bir özellikte mi kilitli yoksa?

Cupra Formentor ANA KONU

• Zek_10 kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim. Deneyeceğim.

• @striders
    Kusura bakma hocam gec yazdim ama benim bagaj kapagi ittirince gitmiyor sizin ayariniz farkli konumda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Laylaylom1907 -- 19 Haziran 2024; 17:22:19 >
  • 
Sayfa: önceki 9091929394
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.