Şimdi Ara

Cupra Formentor ANA KONU (94. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.297
Cevap
161
Favori
317.175
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9293949596
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Kesinlikle bir sorun var. 10 dk boyunca fan çalışması normal değil.

• jambon kullanıcısına yanıt

11000 tl yuh :)/548

• Koltuk kılıfı ve orta ekrandaki parmak izi için önerileriniz nelerdir ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • makyajlı kasa ne zaman gelecekmiş. bilgisi olan var mı?

• Arkadaşlar ben trim seslerinden şikayetçiyim. Özellikle ön göğsün kapıya gelen kısmından.

Birde sunroof kısmından gelen sesler.

Ben mi abartıyorum sizin yorumunuz nedir ?

Bu arada chery 7 pro var bizde aynı zamanda. O aracın sunroof kısmından gelen ses formentora göre çok çok daha fazla. Hatta rahatsız edici düzeyi geçti. Fakat o chery olunca hor görmüyor insan heralde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elmatadori -- 18 Temmuz 2024; 14:33:58 >
  • elmatadori kullanıcısına yanıt

O sesi servis kesiyor. Bende de t7 var bayağı ses yapıyordu, 2 gün serviste kaldı komple sesi kestiler.

• hardcrss kullanıcısına yanıt

Reis başka foruma mı yazdım diye şaşırdım. Bir an chery yazdım sandım. Cupra Formentor ANA KONU 

Burayı chery ile kirletmemek adına tek cevap vereyim 5 defa gittim servise 3ü farklı il, kesildi diyorlar evet kesiliyor 1 hafta sonra geri geliyor. Cupra Formentor ANA KONU 

• elmatadori kullanıcısına yanıt
    Sunroofu çevreleyen kauçukların gerek birbirleriyle gerekse arabanın kaportasıyla sürtünmesi sonucu bilhassa bozuk zeminlerde sanki sunroofun mekanik aksamlarından geliyor gibi sesler çıkıyor. Hemen hemen her marka araçta bu sesler oluyor. Bunların tek çözümü gördüğünüz kauçuk ve lastik kısımları uygun bir ürün ile yağlamak.
    Benim hep kullandığım ve çok başarılı bulduğum bir ürün var. Kesinlikle tavsiye ederim. Sesleri çok uzun süreliğine direkt olarak kesiyor. Yılda 1 kere olacak şekilde yenilemeniz yeterli. Hem de fitillere bakım yapmış olursunuz. Sadece sunroof için konuşuyorum. Kapı fitilleri için değil.

liqui moly türkiye
    LIQUI MOLY Silikon Yağlayıcı 100 ml (3312)
    https://shop.egemot.com.tr/liqui-moly-silikon-yaglayici-100-ml-3312

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Turuncu jantı sürttüm maalesef ama tavsiyelere açığım.

• Merhabalar arkadaşlar,

2022 Cupra formentor aracımın kaputundan uzun zamandır tıkırtı şeklinde ses geliyor. Antalya Başarana aracı götürdüğümde test sürüşüne çıktık fakat doğru düzgün ses gelmiyor denerek olay geçiştirildi. Kaputtaki mandalları sıktığımda ses azalıyor fakat bu durumda da kaputu kapatınca kaput içeri göçük duruyor. Sorunu tam olarak nasıl çözebileceğimi kestiremiyorum. Serviste de doğru düzgün yardımcı olmadılar. Böyle bir sorun yaşayan var mı? Kaput mandalları gevşek olan araçlarda böyle bir ses gelmiyor farklı cupralara da bindim ancak benimkinde böyle bir ses var.

Ayrıca araçta 3-4 haftadır devam eden lane assist çalışmıyor lütfen kullanım kılavuzuna bakın arızası var. Aracı yıkattım, sensör önüne gelen ve sensörü etkileyecek hiçbir şey bulunmamakta. Buna rağmen sorun devam etmekte. Bunun için de servisten randevu aldım. Gelişmelerden haberdar ederim.

• Önceki mesajımda belirtmiş olduğum kaputtan gelen ses bu. Tak tak diye gelen sese aldırış etmeyin o tesbihten geliyor.

Bir de aracımın iç kısımlarından su alması oldu. Üzerinden biraz zaman geçti fakat bu olaydan sonra bir daha su alma sorunu yaşamadım. Sunroof açıkken oradan girdiğini düşünüyorum. Su herhangi bir aksama zarar vermiş midir? Bu konuda yapmam gereken şey nedir?

Cupra Formentor ANA KONU

• Whiteleg3nd W kullanıcısına yanıt
    Çok geçmiş olsun. Antalya Başaran benim sıfır 2024 model aracıma zarar verdi birkaç ay önce ve hiç oralı olmadılar. Şikayet var’a da yazmıştım. Sorunlarla ilgilenmek yerine daha da fazla sorun yaratıyorlar. Hele oradaki ustalardan ve servis danışmanından bir taneydi zaten uzak durun. Alvin’i tavsiye ederim. Başaran bünyesinde orası da ama inanın çok daha işlerinin ehli ve deneyimliler üstelik saygılı davranıyorlar. Alvindeki servis danışmanı Ali Bey’den randevu alın Başaran’a gitmeyin derim. Başaran eskisi gibi değil malesef. Burada bir çok yazım var eskilerden okuyabilirsiniz. Bahsettiğiniz sorunda çoğu kullanıcı da var ben ikinci formentorumu kullanıyorum 2022 ve 2024 olmak üzere ben yaşamadım ama işinin ehli servislerde en azından bu sesi bir hayli azaltıyorlar.

Su alma sadece kapı içlerinde Antalyadaki yağmurlarda benim başıma geldi Golf aracımda da olurdu. Eğer cam tavan açıkken girdiğine eminseniz dert etmeyin. Onun dışında giderler de tıkanıklık sonucu olmuş olabilir ama sanmıyorum görüntüden yola çıkarak emin değilseniz gözlemleyin kontrol ettirmekte fayda var. Görseldeki seviyenin elektronik aksama hiçbir sıkıntısı olmaz. Tekrar geçmiş olsun umarım sorununuz çözülür.

Aracımda ara ara Lane Assist hatası çıkıyor. 20-30 sn sonra kendi kendine gidiyor. Aç kapa ile de hata gidiyor. Bu soruna çözüm var mı acaba ?

• parabol83 P kullanıcısına yanıt

Bende de var araç kirliyken oluyor dediler :)

hocam suyu sunroof giderlerinin olduğu yerden almış.Eski aracım Tiguandı aynı yerden su almıştı sunroof giderlerini serviste temizletmeni öneririm.Sunroof kapalıda olsa su alabilir.Tıkanma daralma olmuş olabilir.Düzenli olarak temizlenmesi gerekiyor Yaprak toz birikmesinden daralıp su tahliyesinde sıkıntı olabiliyor

• van_hoijdonk kullanıcısına yanıt

https://eksisozluk.com/entry/165571368 Hocam burada arkadaş cevabını vermiş.Benim gördüğüm Cupra servisleri diğer markalara göre daha iyi hizmet veriyor.

• tcadongusu T kullanıcısına yanıt

Hocam uzun süre olmuş ama geçmediyseniz tavsiye etmem. Çok sert ve konforsuz. Klima kontrolleri ekrandan yapıldığı için zor oluyor. Lastiklerde yanak olmadığı için olsa gerek tırtıklı yollarda inanılmaz yol sesi geliyor. Üzerindeki lastikler de zaten 71db. 68-69db bir lastik alırsanız belki kurtarır ama 4 tanesi şu an 30bin bandında. Bu paraya D segment araç almadığım için çok pişmanım.

• ahmte A kullanıcısına yanıt

Ben internetten aldım 3-4ay sonra düştü. Bir gün kaputu açtım baktım motorun üstünde duruyor. Çıkarttım öyle kullanıyorum bi fark da yok gibi xd

• Bu süspansiyon olayı fazlaca abartılıyor. Etrafımda olan nazımın geçtiği arkadaşlarımın araçlarıyla ara ara kısa test sürüşleri yaparım. Golf 7.5 makyajlı, tiggo pro 8, c200d fl bu araçların hiç birisinin süspansiyonu formentordan yumuşak değil. Ama forumlara bakınca c200d faceliftle sanki pamuk gibi süspansiyona kavuşmuş gibi anlatılıyor. Bizzat test ettiğim için bu kadar net konusuyorum. Ayrıca gecen 2023 e200d sürdüm. Emin olun süspansiyonu formentordan halliceydi. Üstelik bu araçların coğunda minımum 45 yanak lastik var.

• navarchs kullanıcısına yanıt

Bende ciddi ilgileniyorum

sanırım eylülde gelecek gibi duruyor

• 
Sayfa: önceki 9293949596
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.