< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Cupra Formentor ANA KONU (96. sayfa)
-
-
Merhaba,
Gectigimiz hafta premium paket Cupra Formentor aldim; arac su an 450 kmde. Bahsi gecen fren/balata sesine benzer bir sesi bugun ben de araci park ederken farkettim. Cok az da olsa, ‘surtunme’ sesine benzetebilecegim bir ses geliyor. Bir de bunun disinda, araci her calistirdigimda, bir yerlerden (alttan, arka taraflardan) bir metal sesi geliyor. Sanki bir metal parcasi baska bir metal parcasina carpiyormus gibi anlik bir ses ve sadece araci calistirirken oluyor. Ilk gunden beri bu ses var; ancak, ben bu sesin aracin normali olabilecegini dusunmustum. Ama sanirim normal degil o ‘vuruntu’ sesi, neden kaynaklaniyor olabilir? Servise gitmeli miyim sizce?
Cok tesekkurler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi slapneggy -- 5 Ağustos 2024; 23:3:18 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Fren sesi tüm son yıllarda üretilen VAG grubunda nerdeyse var. Balatalarda asbest malzemesi avrupada yasaklanmıs. bu eklenti malzemesiz, malzeme daha sert ve ses yapıyor düşük hızlarda yavaş frenlemelerde. Sorunu çözmek için bu ses yaptığı anda servise gidip kayıt açtırmak lazım. Servisler 1. de normal hepsinde var diyor. 2. de balataları temizledik, sprey sıktık diyor. 3. de ön arka değiştirdik vs diyor. Eğer ikna edebilirseniz normal süreç; sesi ölçüm yapmaları. Bu ölçümü sesin frekansına göre sınıflandırıp, eğer sesin tipi frekans teknik bültene uyumlu ise balataların değişimine gidiliyor. Ben ölçüme kadar geldim. Ölçümde ses teknik bülten içerisinde değil dediler ve elendim :)
vuruntu fikrim yok
-
Herkse merhabalar cupra formentor almayı düşünüyoruz. 2020 2024 yılları ve arası donanım farklari nedir?
Merhaba. 2023 ve öncesinde tam emin olmamakla birlikte bir ara araçlarda çip krizi nedenini söyleyerek geri görüş kamerası olmayan modeller satıldı. Dışarıda orijinal taktırılsa da garantinin geçersiz olacağını belirtiyordu servisler.
2023 ilk yarısında üretilen araçlarda nadiren matrix led var bulunuyor. Onun dışında beats audio, ileri sürüş destek sistemi, bucket tip koltuklar, adaptif şasi kontrolü ve otomatik bagaj gibi opsiyonlar yer alıyor. Ancak bunlar bir paket olarak sunulmadığı için ayrıca araç özelinde incelemeniz lazım.
2023 ikinci yarısından itibaren "premium paket" olarak araçlar verilmeye başlandı. Bu pakette yukarıda belirttiğim opsiyonların neredeyse tamamı paket olarak yer almaya başladı. Ayrıca jantlar gri siyah değil bakır renk detaylı olarak gelmeye başladı.
Yukarıda eksiğim varsa diğer arkadaşlar düzeltirler, şimdiden hayırlı olsun.
Anladığım kadarıyla 2023 ortası sonrası opsiyon olan özellikler pakete dahil edildi.
2024 Formentor aracımda ( daha önce bahsetmiştim) stop edildikten sonra ön kaputtan ve ızgaradan daha belirgin gelen bir ses mevcut. Kapalı garajda farkettiğim bir ses bu. Yaklaşık 10 dakika sürüyor. Servise götürdüm. Bu şikayetle de ilk defa bir aracın geldiğini, servisteki araçları da bu gözle değerlendirdiklerinde hepsinde olduğunu farkettiklerini belirttiler. Ben aracı götürmeden önce oradaki usta da durumdan haberdar değilmiş önceden. Yetkili serviste bu araçlarda fazladan su pompası olduğu söylendi ve neredeyse tüm formentorlarda olduğu belirtildi. Normal dendi. Fabrika ile yazışıyorlarmış durumla ilgili. Böyle bir durum/şikayet yaşayan oldu mu? Sessiz bir kapalı garajda baya belirgin duyulabilen bir ses.
10-30km şehir içi trafikte, ön kaputun daha çok sağ kısmından, su pompa sesi/ su kaynama-fokurdama sesi gibi bir ses sürekli duyuyorum aracımda. Bu ses neden var emin değilim, sadece düşük hızda duyabiliyorum belki yüksek hızdada vardır ancak diğer sesler artınca duyulmuyor. Kapattıktan sonra böyle bir ses tespit edemedim.
-
Güncel fiyat aldınız mi ne kadar indirim yapılıyor?
en pahalı özellik tam deri elektrikli koltuk,
nadir araclarda olan ozellik 360 kamera ve adaptif sasi kontrolu
olmasi gereken ozellik ileri surus paketi
ses sistemi , farkli renk jant elektrikli bagaj diger küçük sayilabilecek ekstralar
cip krizinden park sensörü arka kamerasi eksik modeller gelmiş ama bunlar std normalde
formentor makyajli kasa fiyatlari belii olmus. ilginc bir sekilde mevcut kasadan ucuz ama donaninimini gormek lazim. vz donanim daha pahali tabi. dolu olan o demek ki.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
fiyatlar şu şekilde;
Yeni CUPRA Formentor
1.5 eTSI (mHEV) 150 PS DSG
Tavsiye Edilen Anahtar Teslim Fiyatı: 2.100.000 ₺
Lansmana Özel Tavsiye Edilen Anahtar Teslim Fiyatı: 1.975.000 ₺
Yeni CUPRA Formentor
1.5 eTSI (mHEV) 150 PS DSG VZ-Line
Tavsiye Edilen Anahtar Teslim Fiyatı: 2.400.000 ₺
Lansmana Özel Tavsiye Edilen Anahtar Teslim Fiyatı: 2.290.000 ₺
YENİ CUPRA FORMENTOR
VZ 2.0 TSI 333 PS DSG 4Drive
Tavsiye Edilen Anahtar Teslim Fiyatı: 3.990.000 ₺
Bu da eski kasa;
CUPRA Formentor
1.5 TSI 150 PS DSG
Tavsiye Edilen Anahtar Teslim Fiyatı: 2.060.000 ₺
-
Araç bakımını 10 bin mi yoksa 15 bin kmde bir mi yaptırıyorsunuz
Aralık 15 bin km dir
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Merhaba formentor standart paketine serviste sonradan ileri sürüş destek paketi eklenebiliyor mu bilgisi olan var mıdır
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mercandede03 -- 10 Ağustos 2024; 21:28:50 >
Merhaba, hayır ekletemezsiniz. Eklenebilseydi bile bu yetkili serviste mümkün değil.
Teşekkür ederim
Rica ederim, sağlıklı sürüşler.
Merhabalar Cupra Formentor'e sahip forum üyeleri , şu anda kullanmakta olduğumuz 2023 model Civic 1.5 vtec executive aracımızı satıp makyajlı veya makyajsız Cupra Formentor'e geçiş yapmak istiyoruz. Bu geçiş yakıt , performans , donanım vs tüm ayrıntılara bakıldığı zaman ne kadar mantıklı ? Fikirleriniz nelerdir ? Teşekkür ederim.
-
Acaba ilk iki paket arasında nasıl bir fark var onu merak ediyorum bide bilen yazsın lütfen bu araçların bagaj hacmi 450 litre mi?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nihat3434 -- 12 Ağustos 2024; 12:7:40 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X