Şimdi Ara

Cupra Formentor ANA KONU (97. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.282
Cevap
161
Favori
312.379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9596979899
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Vzline paket baya dolu gerçekten fakat fiyat farkı düşündürür

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Nihat3434 N kullanıcısına yanıt
    Vz line işte eski premium paket aslında aynı şeyler var

• çaylak52 Ç kullanıcısına yanıt
    Eski premiumda adaptif şaşi kontrolü var mıydı bilmiyorum varsa geri kalanı aynıdır

Bir ara verdiler sonra kalktı bir ama 360 oluyordu.

• çaylak52 Ç kullanıcısına yanıt
    Şuanki vzline 360 yok diye görüyorum olsaydı iyi olurdu ayrıca 18 inç jant kombinasyonu olmasını ben beğendim 18 inç janta 235-45 yada 50-18 lastik kullanılırsa yollarımız için daha uygun olacağını düşünüyorum hem araç daha az yorulur hemde daha rahat taşlı topraklı yada kötü yola girilebilir tabi bu araç bir suv değil fakat bazı zaman böyle yollara girmek gerekiyor

Ben 3 ay önce sattım aracımı keyifli sürüşler bu arada bu tasarımı güzel bence

Detayı şu şekilde

Cupra Formentor ANA KONU

• Dr.Leon kullanıcısına yanıt
    Standart paket datayıda mevcut mu ben göremedim adaptif hız sabitleme mevcut mu acaba standart pakette

Donanım mükemmel. Yok yok. Adaptif şasi dahil var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Car Lover -- 12 Ağustos 2024; 20:20:7 >
  • Car Lover C kullanıcısına yanıt
    Araç bana leondan sonra hantal geldi. Yani genel sürüş karakteri olarak uçarı kaçarı bir araç değil. Adaptif şasi açıkcası bu kütlede ama 150 hp bir araca çok da lazım değil :)

Ha tabi diğer rakiplerine kıyasla var mı? Var 😇

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr.Leon -- 12 Ağustos 2024; 21:47:47 >
    Benim için adaptif şasi önemli bir özellik. Vag grubunda denediğim için farkını net biliyorum. 150 bg de olsa 300 bg de olsa aracın yürüyen karakteristiğini değiştiriyor. Sadece kâğıt üzerinde yazan bir özellik olarak bakmamak lazım. Zaten genel karakteri sert bir araç. İhtiyaç halinde biraz yumuşaması keyif verecektir :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Car Lover -- 13 Ağustos 2024; 0:8:29 >

Kör nokta asistanı yok mu ben mi göremedim? 360 kamera da olsaymış keşke..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar,

2023 model Formentor almak için ciddi ciddi karar verdim hatta aracımı ilana koydum. Şu an ki aracım 2022 model yeni kasa 1.5 turbo 182hp benzinli Honda civic sedan, ikinci el aldım hatta alalı 10 ay falan oluyor. 24.000 km de şu an için performans olarak fazlasıyla tatmin edici ama nedense şekil şemal olarak ben çok ısınamadım, he evet motor şanzıman sorunsuz ama uymadı bana.

Zahmet olmazsa aşağıdaki konularda bana yardımcı olabilir misiniz.

- İç mekan olarak civic arka kısım çok geniş ama formentora 2 çocukla sığabilir miyiz ? Yaşları küçük biri 9 biri 2 yaşında. Sedandan sonra bagaj çok mu ufak kalır ?

- Kronik olarak cam tavan dokunmatiği dışında ne sorunlar var ? Trim ya da yol sesi demeyin honda da var :)

- 2. el olarak alacağım formentorda nelere dikkat etmeliyim ?

- Paket olarak olmazsa olmaz ve öncelik ne olmalı ?

- Şehir içi / dışı yakıt nasıl Antalya da yaşıyorum ve baya dur kalk olmaya başladı.

Şimdiden herkese teşekkür ederim. Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mint3407 -- 13 Ağustos 2024; 15:23:53 >

• mint3407 kullanıcısına yanıt

hocam tabi sizin tercihiniz ama neden 2. el bakıyorsunuz. insanlar hala hayal dünyasından çıkabilmiş değil, aracı kullandıkça değerlendiğini sanıyorlar. şöyle bi 2023 model formentorlara baktım da 1700 den aşşa kazasız temiz araç yok gibi. ee zaten yenisi 1850 gibi birşeyler değil mi. tabi tercih meselesi ama ben olsan kredi vs. bir şekilde zorlar sıfır alırdım. içime sine sine binerdim.

Merhaba.

- İç mekan olarak iki çocukla tatmin eder diye düşünüyorum. Ön koltukta dahi isofix var, o konuda çocuklu aile dostu bir araç. Ancak bucket tip koltuklar arka tarafta oturanları biraz klostrofobik hissettirebiliyor. Standart koltuğu alırsanız da elektrik ve hafızalı olmuyor, bucket tip daha saran ve rahat bir koltuk. Sizin tercihinize kalmış biraz. Öncesinde mümkünse bayiye gidip inceleyin derim. Bagaj tarafında ise 450 litre yeterli gibi gözüküyor ama bir satıcıya gidip gözle görmenizde fayda var. Bagajda birden fazla kademe var, onun da faydası oluyor. Ek olarak bagajda 230v priz var, çocuklu aileler için kurtarıcı olabilir. Bagaj aydınlatması ise yetersiz bence, tek noktadan aydınlatma var yetersiz kalıyor.

- Cam tavan tarafını servis çözüyor, parça değişince de sorun düzeliyor. Özellikle Antalya sıcağında bu sorun yaşanabiliyor ama çok şükür çözüm bulunuyor. Onun dışında trim sesi geliyor maalesef birkaç yerden. Bunun dışında bir kronik sorunu yok, farklı düşüncesi olan arkadaşlar ekleme yapar zaten.

- Her araçta olduğu gibi servis geçmişini bir sorgulayın. Bakım dışında işleme girmiş mi, garantisinde bir sorun var mı sorgulayın. Standart olarak ekspertiz yaptırırsınız zaten, bunlar dışında donanım paketlerini detaylı inceleyin. Donanım paketleriyle ilgili son birkaç hafta içerisinde kıyaslama ve bilgi içeren mesajlarım var, onlara bakabilirsiniz. Ek sorunuz olursa tekrar yazarsınız.

- Paket, donanım konusu biraz subjektif ama bence matrix led far, ileri sürüş destek paketi, beats audio ses sistemi ve bucket tip koltuklar sizi mutlu eder. 2023 2. yarısından itibaren premium paketli araçlarda bunlar standart, öncesinde matrix led far bulmanız biraz zor olabilir ama şans işi biraz tabi. Araç henüz yeni olduğu için istediğiniz özellikte araç bulursunuz diye düşünüyorum.

- Kullanım tarzınıza bağlı olmak üzere şehir içi dışı fark etmeden 6 ile 9 litre arasında gezer tüketim. Akıcı bir trafiğe denk gelirseniz ve eco modda 2 silindir ile gidebilirseniz daha düşük de görebilirsiniz. Antalya'da klima kullanımı biraz etkiler tabi ama çevre yolunda daha akıcı olacağı için mutsuz etmeyecektir. Dizel bir araca göre fazla yakıyor tabi ama Civic'le benzer tüketim olur diye düşünüyorum.

Finansal durumu bilmemekle birlikte 0 faiz kampanyası devam ediyorsa sıfır da bakabilirsiniz. Antalya bayisi pek burnundan kıl aldırmaz ama başka bayilere de sorabilirsiniz, bu dönemde stokta kesin araç vardır.

Hangi kararı verirseniz verin şimdiden hayırlı olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yabansı -- 13 Ağustos 2024; 21:35:34 >

• navarchs kullanıcısına yanıt

Selamlar hocam, sıfır 2040 TL civarında, zaten alabileceğim modeller 1750 gibi, e bu rakama ulaşmak için 350 bin gibi bir fark ödemem lazım, birde ekstradan 300 daha ödemek maalesef, yoksa bende isterdim tabi bir sıfır aracım olsun, devletimize de 2 araçlık haracımı vereyim Cupra Formentor ANA KONU  :)

• Yabansı kullanıcısına yanıt

Hocam ellerinize sağlık tek tek yazmışsınız, çok değerli bir kaç nokta öğrendim sayenizde, umarım bir an önce güzel bir araç alabilirim, tekrardan ellerinize sağlık.

Sağlıklı günler dilerim.

Eski FC5 civic ve Formentor kullanıcısı olarak, uzun cevap yazan arkadaşın tüm yorumları doğru. İlave olarak,

Formentorun iç hacmi oldukça yeterli. Arka koltukta 1.90 boyumla bile yolculuk edebiliyorum. Her nekadar Civic arka diz mesafesi fazla olsa da, Formentor da yeterli olacak. Arkaya kadar uzanan cam tavan ve yüksekte oturma pozisyonu (4-5cm) ilaveleri olacak.

Ön koltuk ISOFIX gerçekten iyi bir özellik. Çocugunuzla tek seyahatlerde çocugunz yanınızda oturuyor.

Ben de ısrarla sıfır alın derim. Eski kasa 1850 ye, yeni makyajlı 1975e bırakıyorlar ve sıfır faiz kredi vs veriyorlardı geçen ay.

Yeni de VZ line, eski de ise premium ilave özellikler çok gerekli değil olarak görüyorum ve bazındaki özellikler baya yeterli.

• Makyajlı Formentor'un kataloğu yayınlanmış, resmi web sitesinde bulunuyor. Donanım açısından makyajsız versiyona ek kayda değer bir değişim görmüyorum maalesef.

Cupra Formentor ANA KONU
    Cupra Formentor ANA KONU

• Yabansı kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Bence en önemli eksiklik kör nokta tespit sisteminin olmaması, kalan kısımda sizinle aynı fikirdeyim.

Sağlıklı sürüşler

• 
Sayfa: önceki 9596979899
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.