Şimdi Ara

cv mi zenginleştireyim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
925
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • elektrik-elektronik 2. sınıfta okuyorum hocalarımız hep bahseder mezun olduğunuzda cv niz dolu olsun diye ,bende neyapsamda şu cv mzi zenginleştirsemdiye bizim kuzen dedi git kurslara bak sertifikalı programlara kaydoldiye bende ufak bi araştırma yaptım kadıköyde bilişim eğitim merkezi diye biyer buldum kafamada yattı, bayaa geçmişi olan biyer herbölüme göre ayrı kurları var sertifika programlarında çok profesyoneller

• quote:

Orijinalden alıntı: resif

elektrik-elektronik 2. sınıfta okuyorum hocalarımız hep bahseder mezun olduğunuzda cv niz dolu olsun diye ,bende neyapsamda şu cv mzi zenginleştirsemdiye bizim kuzen dedi git kurslara bak sertifikalı programlara kaydoldiye bende ufak bi araştırma yaptım kadıköyde bilişim eğitim merkezi diye biyer buldum kafamada yattı, bayaa geçmişi olan biyer herbölüme göre ayrı kurları var sertifika programlarında çok profesyoneller

cv olayı mühim olay katılıyorum sana
  • bence yüksek yerlerdeki insanların cvlerini bulup birkaç püf noktası çıkartmak gerek
  • quote:

Orijinalden alıntı: static.ip

Sertifika alabileceğiniz bilgisayar eğitimlerinin yanında 2. hatta 3. yabancı dil öğrenmeniz çok faydalı olacaktır. Farklı becerilerinizin de olması amacı ile üniversitelerin açtıkları hukuk, yönetim gibi sertifika programları da faydalı olacaktır. Kişisel gelişim amaçlı eğitimleri de unutmamak gerekiyor.

Bir de MBA yaparsanız süper olur. Çünkü mühendisler belli bir zaman sonra işletme becerileri yoksa terfi edemiyorlar.

ya evet hakılısın ve bu dil konusunada iyibirkurs konusuna önem veriyorum bukonuda tercihim infolang çünkü dildede sertifika gerekir diye düşünüyorum, bir toefl olması artık iyibr firma düşünüyorsak şart gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi resif -- 10 Şubat 2012; 13:38:11 >

• beyler bu mühendislik yabancı dillerdenmi alınıyor???yabancı diller bölümünde bile bu kadar çok dil bilen yok ne bu böyle :S
  • CV'ni zenginleştirmek senin için bir amaç değil sonuç olmalı. Demek istediğim şu, bilgisayar kursuna sırf gitmiş olmak için gitme. Hakikaten x diline veya y teknolojisine ilgi duyuyorsundur, öğrenme çabasındasındır (ki bunu evde kendi çabalarınla yapmalısın aslında) ileride de kullanmak istediğin teknolojilerdir, o zaman git tabi. Yoksa uygulama yapmayacağın, ileride işine yaramayacak konularda sırf cv zenginleştireyim diye kurslara yazılırsan hem zamanına hem parana yazık olur.

Mühendisler için önemli olan somut işler yapmaktır. Örneğin robotik alanına ilgi duyuyorsundur, dersler haricinde hocana danışıp robotik ile ilgili daha detaylı araştırmalar yapıp proje geliştirirsen sana çok daha katkısı olur. Yazları da uzun dönemli staj yap, yarı zamanlı çalış vb. Bu gibi faaliyetler mühendislik öğrencisi için kurslardan daha yararlı olacaktır bence.

Bu arada EE, Bilgisayar Müh. gibi alanlar için akıcı düzeyde İngilizce yeterli. Diğer yabancı dillerin genellikle artısı olmuyor.

• Güzel konu up!
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: aslan26

CV'ni zenginleştirmek senin için bir amaç değil sonuç olmalı. Demek istediğim şu, bilgisayar kursuna sırf gitmiş olmak için gitme. Hakikaten x diline veya y teknolojisine ilgi duyuyorsundur, öğrenme çabasındasındır (ki bunu evde kendi çabalarınla yapmalısın aslında) ileride de kullanmak istediğin teknolojilerdir, o zaman git tabi. Yoksa uygulama yapmayacağın, ileride işine yaramayacak konularda sırf cv zenginleştireyim diye kurslara yazılırsan hem zamanına hem parana yazık olur.

Mühendisler için önemli olan somut işler yapmaktır. Örneğin robotik alanına ilgi duyuyorsundur, dersler haricinde hocana danışıp robotik ile ilgili daha detaylı araştırmalar yapıp proje geliştirirsen sana çok daha katkısı olur. Yazları da uzun dönemli staj yap, yarı zamanlı çalış vb. Bu gibi faaliyetler mühendislik öğrencisi için kurslardan daha yararlı olacaktır bence.

Bu arada EE, Bilgisayar Müh. gibi alanlar için akıcı düzeyde İngilizce yeterli. Diğer yabancı dillerin genellikle artısı olmuyor.

evet yazdıklarını dikkte alıcam

• Güzel konu.. Özellikle elektrik-elektronik gibi bir bölümde cv yi doldurmak adına bir sürü şey yapılabilir, microsoft, cisco gibi sertifikalarına gitmek, programlama dillerinden C/C++, java, C# de uzmanlaşmak, arkadaşın dediği gibi robotik veya örneğin güneş enerji gibi alanlarda uzmanlaşmak, öğrenciyken proje üretimi, yabancı diller, yurtdışı stajları, yurt içinde staj yapılan kurumların seçimi, yüksek lisans, yandal yaparak 2. diploma, erasmus programlarına katılmak ve aklıma gelmeyen daha onlarca şey yapılabilir öğrenciyken ama asıl soru hangisi sizin için önemli ve hangisine merak duyuyorsunuz?.. örneğin ar-ge'de mi çalışmak isteyeceksiniz, bunun gerekleri neler bir araştırın, mesela bunun için C dilini çok iyi bilmek gerekse en iyi nerede hangi kaynaklarla öğrenebilirim diye araştırın.. Artık bilgi neredeyse sonsuz ve haliyle herşeyi bilmek imkansızken ve şirketler de uzman mühendis arıyorken severek yapacağınız iş ve uzmanlık alanına önem verin derim..
    Bu konuda yardımı olabilecek arkadaşlardan bilgi vermelerini de bekliyorum..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.