Şimdi Ara

Cx300 lerin kirlenme sorunu ile ilgili(Bir Nevi Çözüm!) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
101
Cevap
0
Favori
13.131
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çorap statiklenme özelliği ile toz çeker gibime geliyor fakat sünger iyi bir çözüm olabilir.
  • peki bu firmalar neden buna kolay bir çözüm bulmuyor çok birşey de değil halbuki ızgarayı kolayca çkacak şekilde yapsalar olmuyormu
  • Konuyu biraz hortlatmış gibi olacağım aslında ama filtreyi cx300 e uyguladığımdan beri uzun zaman geçti. Bazı arkadaşlar uzun süreli deneyin sonucu nasıl olur diye merak ediyorlardı, bende bugün hatırladım ve giriş yapayım dedim. Sonuç gerçekten çok iyi. Bir sürü insandan 3 ay içinde artık kulaklıklarının sağ veya sol tarafından ses alamadığını duymuştum, bende ise hala ilk günkü gibi ses geliyor. Gerektiğinden filtreleri çıkarıp temizliyorum ve kullanmaya devam ediyorum. Ses kaybının hiç olmadığını üstüne basa basa tekrar söylüyorum, zaten kullandığım malzeme diğer normal kulaklıklarla beraber verilen sünger! Karar sizin ister bu türk işi() filtreyi yapın,ister yapmayın. Ben sadece bende işe yaradığını söylüyorum ve bunu sizinle paylaştım. Konu altında bana eskiden teşekkür etmiş olan arkadaşlara da bende burdan teşekkür edip lafı bitiriyorum.

• sünger olayı 10 numara arkadaş sayesinde denedim ve olumlu. çünkü bende metal filtre de yoktu sökmüştüm teşekkürler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: qosito

sünger olayı 10 numara arkadaş sayesinde denedim ve olumlu. çünkü bende metal filtre de yoktu sökmüştüm teşekkürler.

dün akşam bende cx300'ümü metal kısmını bi tanesinin söktüm. Zaten hiç sevmiyordum onun verdiği cesaretle;

1. Kulaklığa değer veriyorsanız sakın ha sakın denemeyin, çünkü bir daha takmanız çok zor, o metal ızgara aslında metal falan değil çok ince tel, bu yüzden bir igne ucu ile çıkarmaya çalıştığınızda yerinden kolayca ayrılmıyor, esniyor vs ve deforma oluyor, benim gibi inat edip yerinden çıkardığınızda şekli şemali değişmiş oluyor ve bende olduğu gibi küçük bir parçasının plastik çerçeve içerisinde kalması kuvveyle muhtemel.

2. Benimki doğru düzgün kullanmadığım, evde bir köşeye atmış olduğum için cidden kirliydi.

3. O metal (tel) şeyi tekrar çıkardığınız yere takmanız çok zor, zaten olay takma şeklinde değil artık oraya sıkıştırma şeklinde oluyor. ve şeklide bozulmuş oluyor.

Yani kısaca bu işi denemeyin. Yukarıda bir arkadaş kulaklığın dışındaki metal kısımdan bahsetmiş, akşam gidince onu deneyeceğim, birde nokia'ların kulaklık süngerleride olur gibime geliyor.

Planım, o tel ızgaraları tamamen çıkarıp yerine kulaklık süngeri geçirmek. Bakalım nasıl olacak pek ümidim yok ama. Zaten ne zaman cx300 ile bir şeyler dinleyeyim desem hemen emektar mdr 818'ime geri dönüyorum, oda ayrı merak konusu.

Ne varmış bu cx300'de de anlamadım ki birde zamanında 74 kağıt bayılmıştım,

• ELEKTRİKLİ SÜPÜRGENİN UCUNA TUTUYORUM.(SIKI TUTUN.) Tertemiz oluyor. Bide kolonyalı mendille silin.
  • Dün akşam cx 300'ü yeni satın aldım aslında yeni modellerden almak istedim ama modeller yeni olduğu için temini pek mümkün olmadı metan hologramı kutuda vardı ve bende netten alışverişe sıcak biri olmadığım için görüp almak istedim ve cx 300 aldım kutuyu açmak 15 dakikamı falan aldı maket bıçağı ve makas yardımıyla açtım gerçekten ben o kadar sağlam bi paket olucağını düşünmemiştim... neyse çıkardım ve 80gb ipod classic'e bağladım genelde 2 saate yakın bi müzik dinledim çıkardığımda açıkcası gözle görülür şekilde kirlenme olduğunu farkettim artı terlemede çabası yani kesinlikle önlem alınması gerekli ve bende ya çorap yada sünger yönteminden birini deniycem... Kulaklığı nasıl bulduğuma gelince ipod'un orjinal kulaklığından cx 300'e geçtim ve ilk kulak içi deneyimim olmasına rağmen beni şimdilik bu kulaklık tatmin etmedi açıkçası müziklerde bass yüzünden boğulma hissediyorum ve doğallığını kaybetmiş gibime geliyor... biraz pişmanlık var gibi ama belki zamanla eq ayarlarıyla bu sorun giderilir mi bilmiyorum... gerçi sanırım ipod biraz eq özürlü bir cihaz Daha çok rap ,hiphop müzik dinlerim ama arada metal 'de dinlerim ilk dinlediğim parça marilyn manson - Marilyn Manson - If I Was Your Vampire mp3 formatında ve 320kbss 12-13mb yer kaplıyor ama çok tatmin olamadım belki zamanla burn in olayı olursa daha iyi olur mu bilmiyorum.... Nasıl daha dengeli bir müzik dinleyebilirim bilgisi olan var mı ? Artı bu başlığı açan ve deneyimlerini paylaşan arkadaşa teşekkür etmek istiyorum 2 saatlik bir müzik dinlemeden sonra kirlilik gözle görülüyor ve insan kendinde bile nefret ediyor yani ne bu kulakların hali falan demeye başlıyor son olarak tek hoş görünen yönü ses izolasyonu gerçekten dolmuşun sesini hiç duymuyorum onu bırakın müziği açmadan bile kulaklığı takınca izolasyonu farkediyorsunuz ama bence ipod'un orjinal kulaklığı herkes kalitesiz desede onda bu izolasyon olsa tercih yine onu tercih edebilirdim belkide kulaklık açılmadı ama ilk izlenimlerim bunlar arkadaşların fikrinide duymak isterim tecrübelerini ve deneyimlerini teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cash Money -- 21 Ocak 2009; 18:09:03 >

• Yöntemini çok beğendim, kesinlikle yakında alacağım CX 500'e uygulayacağım..
    Hem şu açıdanda önemli benim için; bazı densiz arkadaşım cebimden alıp dinliyorlar, yada çok sevdiğim kişileri kıramayıp veriyorum kulaklıklarımı
    veya sevdiğim bir parçayı o an birileriyle paylaşmak istediğimde tek kulaklığı uzatıyorum

Tabii daha sonra kulak pedini kolonya ile siliyorum fakat, o metal ızgaralara pek yanaşıp silemiyorum bir şey olur korkusuyla..

Bu güzel Buluşunu kesinlikle deneyeceğimm.

Acaba ses performansında bir kayıp oluşur mu diye düşünmüyor değilim, bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim

• bende cx300 e uyguladım süngerle gayet iyi oldu baştasünger kalın gelir iyi olmaz diyodum ama pek sorun olmuyor oturuyor.Süngeri tam silikon apartın arkasının kalınlığı kadar kestim.Silikonun arkasına süngeri yerleştiriyorum.Sonra kulaklığı yerine sokuyorum yavaşça döndürerek böylece sonradan kesmek zorunda kalmıyorsunuz ve takarken silion padin içinde olduğundan sünger kaymıyor daha kolay oluyor.
  • Ben de uzun zamandır cx300'ü süngerle kullanıyorum.. koruyucu ellek kirlenmiyor.. Gerçekten iyi uygulama
  • Bu sabah hiç kullanmadığım eski dandik philips kulaklığımın süngerini biraz uğraşarak yaptım.. Tekrar teşekkürler
  •  Cx300 lerin kirlenme sorunu ile ilgili(Bir Nevi Çözüm!)

Buda benim çok saolun gördüğüm anda yaptım.. :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Klack -- 30 Ocak 2009; 18:37:39 >
  • ben kulaklığı alalı 1.5 yıl oldu konuyu daha yeni gördüm :(
  • Seninki siyahmış, ya biz ne yapalım beyaz beyaz
  • ARKADAŞIM ÖNCELİKLE YAKLAŞIM OLDUKÇA GÜZEL O TAKTİKLE BEN CX 300 Ü 4 AYDIR KULLANIYORUM TABİ SEN O PADLERİ ÖĞLECE TATBİK ETMİŞSİN, BAŞTAN SADECE MAKASLA YUVARLAK BİR PARÇA KESİP SIKIŞTIRSAN SENDEKİ GİBİ SONRADAN KESME İŞLEMİNİNE GEREK KALMIYOR VE OLDUKÇA KAMUFLE DURUYOR YALNIZ SES KALİTESİNDE DEĞİŞME YOK DİYOSUN DİKKATİNİ ÇEKMEK İSTEDİĞİM BİR KONU VAR KULLANDIĞIMIZ BU PADLER TİZ SESLER İÇİN OLDUKÇA ENGELLEYİCİ BİR MATERYAL BİLİNDİĞİ GİBİ EN NET TİZLER İÇİN MÜMKÜN OLDUKÇA DİREKT TEMAS GEREKİR , YUMUŞAK VE SIK BİR PERDELEME(PADLER) BASS SES İÇİN ARTIRICI, TİZLER İÇİN KESİCİ,GENEL ANLAMDA İSE O PADLERDE BÜTÜN SESLERİN YOĞUNLAŞIP BİRBİRİNE KARIŞMASI ANLAMINA GELİR BUNU ŞÖYLE TEST EDEBİLİRSİN KULAKLIĞI MONO BİR KAYNAĞA BAĞLA BİRİNİ( L YADA R )PADSİZ OLARAK TAK VE KAYNAKTA BALANS YAPARAK AYRI AYRI DİNLE FARKI GÖRECEKSİN BANA GÖRE CX 300 ÜN TASARIMCISI İŞTE BU YÜZDEN METAL IZGARA KULLANMIŞTIR SONUÇ OLARAK BENİM GİBİ; ARKADAŞ VARSIN SESLER KARIŞSIN TİZLER AZALSIN FAKAT CX 300 E BİŞEY OLMASIN DAHA TAKSİTİ BİTMEDİ DİYOSANIZ İDEAL YÖNTEM DERİM

• Padlerle kullanalı bir yıldan uzun bir süre olmuş
  • ya bencede fikir ZÜPERDE belki ses kalitesini düşürüyordur biraz
  • Bu konunun sürekli güncel kalması gerekiyor zira cx300 ü benim gibi yeni alan kullanıcılar olabilir 2008 in 12. ayında aldım ve bugüne kadar 2 kere metana yolladım sol tarafta %85 ses düşmesi oluyo bu fikir gerçekten iyiymiş :) Teşekkürler arkadaşlar.
  • ben de denedim bugün basslarda ses değişikliği oluyor biraz,bassları artırıyor ve boğuklaştırıyor.hem artısı hem de eksisi var artık karar sizin...
  • ben de cx300 aldım 2 gün oluyor şuan sesi açılmış durumda değil yaklaşık 5 saat müzik dinledim ama hala bassları vermiyor ürünü yalçınlar mağazasında metan garantisini görerek aldım yani ürünün orjinalliğinden şüphem yok şu overburn gibi bişey den bahsediliyo napmam gerekiyo kimisi gece son ses tekno şarkı açık kalsın diyo kimisi öyle zarar verirsin kulaklığa kendiliğinden açılır diyo ses seviyesi 20 de dinleyerek açılırmı yoksa illa 40 mı yapmama gerekiyo yapayım???
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.