Şimdi Ara

Cx300 lerin kirlenme sorunu ile ilgili(Bir Nevi Çözüm!) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
101
Cevap
0
Favori
13.131
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: luciferian

quote:

Orjinalden alıntı: street_cops

quote:

arkadaşlar ben şunu uyguladım ve sonuç mükemmel oldu,kulaklığın önündeki ızgarayı küçük bir iğne yardımıyla çıkardım ve yağ sökücü (mr.muscle gibi) döküp bir kapta 1 saat kadar beklettim.sonuçta tertemiz oldu,neden bunu daha önce denemedim diye hayıflanıyorum çünkü kulaklığımdan 3 aydır çok az ses geliyordu,şimdi ses çok iyi

buda güzel bi uygulama.peki hocam o ızgarayı söktüğün zaman geri nası taktın. yani takılıyomu. hani bazı ürünler herhangi bi yerini söktüğün zaman bi daha takılmıyo öle bi şey diil dimi

arkadaşlar benim kulaklığım cx300 değil bunu belirtmeyi unutmuşum,ama benzer özellikler gösteriyor,philips she9500 kulaklığım.resim koyabilme imkanım yok çünkü fotoğraf çekemiyorum şu anda.(kulaklığımın resmi aşağıda)

sesi çok az geliyordu kulaklığımın ben de dün ep630 siparişi verdim.madem yenisini aldım kulaklığımın ne sorunu varmış diye bakayım dedim.bir toplu iğne ile önündeki ızgarayı çıkardım ki kolay çıkıyor.baktım kulaklığın arkası iğrenç bir durumda,tıkanmışiğneyle temizlemeye çalıştım ama pek iyi olmadı.ben de annemden yağ sökücü istedim.bir kabın içine çıkardığım ızgaraları koydum,1 saat kadar sonra çıkardığımda tertemiz,ışığa tuttuğumda neredeyse şeffaf görünüyordu.

şimdi gelelim geri takma işine..en başta ızgaranın üzerinde biraz yapıştırıcı vardı,yağ sökücü onları da almış,ama takmaya çalıştığımda cuk oturdu ve çıkarmak için yine iğne gerekiyor.klips gibi bir sistemi var çünkü bu ızgaralar yeterince esnek.yani öyle kolay geri çıkacak gibi değil.ancak risk almamak isteyenlere de tavsiye etmem tabiki.
    ben bunları yaptıktan sonra niye ep630 siparişi verdim diye kızdım kendime,çünkü ses mükemmel şu anda

Cx300 lerin kirlenme sorunu ile ilgili(Bir Nevi Çözüm!)

teşekkürler hocam sağolasın

• quote:

Orjinalden alıntı: Sam0

Sahte CX300 leri orijinalleri ile siz olsanız değiştirir misiniz, yada gerçeği olsun, adam senin özensiz kullanımını kendine niye fatura edip kulakliği değiştirsin, bunu istemek mantıksız..
    En başta temiz bakmak lazım zaten bu tür kulaklıklara, diyaframa kaçarsa geri dönüşü olmayan arızalar olabilir ve bu tamamen kullanıcı hatasıdır...
    Ayrıca eskiden IE4 almıştım Metan'dan, benim zamanımda herkeste çok memnundu Metan'dan, ve hala çok olumlu şeyler duyuyorum o firma hakkında, madem "gerçekleri" biliyorsunuz "gunman233" anlatın, bizde bilgilenelim, "gerçekleri" bilelim...

ahh aklınızın başınıza gelmesi için illa kötü şeyler mi olması gerekiyor. Bana ahkam kesmeye kalkma, kulaklığımı da, metan'ı da biliyorum. Sahteden ne diye bahsediyorsunn ki?! Ya da gerçeği olsunmuş... Bırak allah aşkına ya. Özensiz kullandığımı veya sahte kullandığımı nerden çıkardın! Bir iem'i nasıl kullanacağımı biliyorum merak etme. 3 yıldır biliyorum sennheiser'ı. Benden de eski, sen zaten büyük ihtimalle sen sennheiser ve metan kelimelerini duymadan önceden beri sennheiser kullananlar, metan ile neredeyse dost olan bir kullanıcı kitlesi var. Onlar bile şuan eski metan'ın kalmadığını, firmanın yanından bile geçmediklerini belirtiyorlar. Şimdi burada deşifre etmek istemiyorum kendilerini. Daha önce DH'de yazmış olanburadan bıkıp başka forum çatısı altında olanlar birkaç tanesi. Belki tahmin edersin çok tecrübeli(!) olduğun için. Anlayamadıysan özel mesaj ile birkaç forum adresi verebilirim direkt kötü yorumların olduğu, sonra konuşuruz bana kulaklık kullanmayı, sennheiser sahibi olmayı, metan'ı tanımayı öğretmeye kalkmadan önce.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gunman233 -- 30 Ocak 2008; 10:33:40 >

• Yahu iyide ben Metan'dan solumuyorum ki oksijenimi ne diyorsun sen ?
    Sanki başka kulaklık firması kalmamış gibi konuşuyorsun, eski dost kullanıcıları bile değiştiğini söylüyormuş, ee yani ee ?
    Bunu vatan millet meselesi yapmana şaşırıyorum, madem çok aşırı bilgilisin bu konuda, et deşifrenide bilelim, kullanıcıları bilgilendirmedikten sonra ne önemi var iddialarının?
    Ben orda sana direk söylemedim kulaklığını nasıl kullanacağını, hangi konu üzerinden yazdığımıza da bak istersen!??
    Ayrıca'dan itibaren sana ithafen yazdım, senin gibi kıvrak zekalı bilgili birinin bunu anlayamaması da ayrıca şaşırttı beni, ben de orda demişim "zamanında çok memnundu" bu ne demek?
    Eski zamanda manası bu, "hala çok olumlu şeyler duyuyorum" bu ne demek, çevremde müşterisi var ve bir şikayeti yok ama araştırmıyorum demek.
    "Madem gerçekleri biliyorsunuz bize de anlatın da bilelim" ne demek?
    Sizin engin bilginizden yararlanmak isteyen bilgisiz bir insanın bir lütfu bu da !? Burası da tamam.

Hadi şimdi özel mesajla mı atıyorsunuz, umumi bir şekilde mi "deşifre" ediyorsunuz, edin yapın da görelim...
    Madem böyle bir iddianız var , kanıtlamalısınız...
    Ortama açık yere yazıp, "istersen özel mesaj ile göndereyim" dememelisiniz, ortama açık yere böyle şeyler yazmayacaksınız o zaman...
    Şöyle diyebilirdiniz "Ben Metan hakkında feci kötü yorumların adreslerini biliyorum isterseniz özel mesajla gönderirim" diyecektiniz...

Size ne kulaklık kullanmayı öğretttim var, ne de Metan yada Sennheiser hakkında çok bilgili olduğumu söyledim, nasıl bu sonucu çıkardınız hayret...
    Bu konu Cx300 lerin kirlenmesi ile ilgili bir konu ve ona göre yazdım , anlıyorsun dimi?
    Anlamadıysan özel mesajla atabilirim...

• Ben de alabilir miyim şu adresi?
  • İlla bana söylemen gerekmiyor. Ortaya atmışsın bir laf bana da dokunuyor.

adam senin özensiz kullanımını kendine niye fatura edip kulakliği değiştirsin, bunu istemek mantıksız..
    Özensiz kullanmışım, mantıksız da düşünüyorum demek. Kahin misin de bunları biliyorsun? Söylenecek şeyler söylendi zamanında ama sen bilgisiz/deneyimsiz olduğun için çok kolay konuşabiliyorsun. Takip etsen olaylardan haberin olurdu, metan'ın ''zamanla değişen!!! garanti şartları'' gibi, artık kulaklık denettirmemeleri gibi, fyatları artırmaları gibi. Firma büyüdükçe başımıza bunların geleceğini bilsek... Neyse. İstersen donanimhaber forumlarında da bulabilirsin bazı bilgileri. veya techno-fi forumlarına bak. Neyi kime savunuyorsan artık. Tamam ben bozdum kulaklığı metan'dan hak iddia etmek de ne cüret. Zaten o kadar bilinçsiz kullanıcılarız ki peşinen boşver gitsin. Garantiyi belgesli almak yerine kaçak alıp tuvalet kağıdı alırım bundan sonra kalan parayla. (sennheiser cx300 gibi iem kulaklıklar hakkında geçerlidir bu dediklerim) Konuya hakim olmadığını gördüğüm veya sağlıklı tartışma ortamı görmediğim için sizinle burada daha fazla tartışmayacağım. Aydınlanmak fazla size. Umarım yarın birgün kulaklığınız kullanıcı hatası(!) nedeniyle bozulmaz, üzülürsünüz sonra.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gunman233 -- 30 Ocak 2008; 19:03:53 >

• İyide kardeşim, ben zamanında Metan'dan memnundum şimdi ne olmuştur bilmiyorum diyorum sen bana hala Metan diyorsun?
    Ba-na-ne Metan'dan yahu , ayrıca cx300 bir IEM değildir, senin gibi deneyimLİ/tecrübeLİ bir insana ben de daha fazla yazmıycam, çok bilgi insanı böyle yapıyorsa, istemiyorum.
  • Şimdi de iem mi değil mi tartışmasına mı girmek istiyorsun? Anlayacağın şekilde konuştuğumu sanmıştım. iem'si bişey işte. Kullandığın aletleri şimdi gördüm de imzanda, bilgili bnrine benziyorsun. Metan'ın ''şimdiki'' garanti hizmeti hakkında bilgin olmadığını baştan söyleseydin.. Ama o koyu belirttiğim sözün gayet ''şimdiki zaman kipinde'' yazılmış bişey. Neyse. iem ya da yarım iem her neyse, o tarzda kulaklık, hele hele sennheiser önermiyorum kimseye zaten. Zamanında param olmadığı için almıştım. (ondan önce shure e2c, px100, mx200, mx500, çok kısa bir süre de um1 kullanmıştım) Neyse burası yeri değil son söyleyeceğim ARTIK Metan'ın garantisine hiç güvenmeyin derim. Anca fabrika hatası olursa değiştirirler ki Gittigidiyor'dan aldığınız ürünlerde bile daha güvendesiniz. Garanti belgesi=tuvalet kağıdı. Yeterli sanırım.
  • harikasın işte türk zekası
  • quote:

arkadaşlar benim kulaklığım cx300 değil bunu belirtmeyi unutmuşum,ama benzer özellikler gösteriyor,philips she9500 kulaklığım.resim koyabilme imkanım yok çünkü fotoğraf çekemiyorum şu anda.(kulaklığımın resmi aşağıda)

sesi çok az geliyordu kulaklığımın ben de dün ep630 siparişi verdim.madem yenisini aldım kulaklığımın ne sorunu varmış diye bakayım dedim.bir toplu iğne ile önündeki ızgarayı çıkardım ki kolay çıkıyor.baktım kulaklığın arkası iğrenç bir durumda,tıkanmışiğneyle temizlemeye çalıştım ama pek iyi olmadı.ben de annemden yağ sökücü istedim.bir kabın içine çıkardığım ızgaraları koydum,1 saat kadar sonra çıkardığımda tertemiz,ışığa tuttuğumda neredeyse şeffaf görünüyordu.

şimdi gelelim geri takma işine..en başta ızgaranın üzerinde biraz yapıştırıcı vardı,yağ sökücü onları da almış,ama takmaya çalıştığımda cuk oturdu ve çıkarmak için yine iğne gerekiyor.klips gibi bir sistemi var çünkü bu ızgaralar yeterince esnek.yani öyle kolay geri çıkacak gibi değil.ancak risk almamak isteyenlere de tavsiye etmem tabiki.
    ben bunları yaptıktan sonra niye ep630 siparişi verdim diye kızdım kendime,çünkü ses mükemmel şu anda

biraz da gaza gelerek aslında hiç bir problemi olduğunu sanmadığım kulaklığımı temizlemek için iğneyle dürttüm ve ızgrayı bir güzel haşat ettim.gördüğüm kadarıyla tertemiz.eski haline döndürmek de mümkün değil.kesinlikle cx300 kullananlara önermiyorum.ayrıca kulaklığı 1 yıldır kullanıyorum, sorun yaşayanlar sorunu ızgarada olduğunu nereden anlıyor acaba?

zavallı kulaklık

• @positroN

çok üzüldüm,geçmiş olsun arkadaşım,tavsiye etmediğimi söylemiştim.ben yaptım çünkü kaybedecek birşeyim yoktu,ep630 almıştım...son derece hassas davrandım ızgarayı da çıkarırken.kusursuz hale geldi kulaklığım.keşke diyeceğim ama iş işten geçti artık.

sorunun ızgarada olduğunu şöyle anladım ben: kulaklığımı başkalarına da çok sık veriyorum ben ve ne zaman geri alsam içi kir dolu,buradan kulaklığımı kirleten arkadaşlara,neyse bunu gördükten sonra temizleyeyim dedim,yoksa bi anda "bir de ön tarafına bakayım" düşüncesine kapılmadım.

tekrar geçmiş olsun arkadaşım

• quote:

@positroN

çok üzüldüm,geçmiş olsun arkadaşım,tavsiye etmediğimi söylemiştim.ben yaptım çünkü kaybedecek birşeyim yoktu,ep630 almıştım...son derece hassas davrandım ızgarayı da çıkarırken.kusursuz hale geldi kulaklığım.keşke diyeceğim ama iş işten geçti artık.

sorunun ızgarada olduğunu şöyle anladım ben: kulaklığımı başkalarına da çok sık veriyorum ben ve ne zaman geri alsam içi kir dolu,buradan kulaklığımı kirleten arkadaşlara,neyse bunu gördükten sonra temizleyeyim dedim,yoksa bi anda "bir de ön tarafına bakayım" düşüncesine kapılmadım.

tekrar geçmiş olsun arkadaşım

sağolasın.ben de kir temizleme fetişi vardır.mesela kış boyunca tozlanan vantilatörün pervanesini temizlerken akan siyah toza bayılırım.ya da bilgisayar fanları.ızgaranın arkasındaki tozları temizleyip kulaklığı mis gibi yapınca tatmin olacaktım olmadı

şaka bir yana kimse denemesin.senin kulaklığın ızgarası hakkındaki tarifini anlıyorum.bu metal ızgaralrın bazıları takıp çıkarmaya çok uygun.cx300 böyle değilmiş onu anladık.

• geçtiğimiz hafta cx300 kullanıcıları arasına katıldım bu topic iyi geldi desem yeridir çnkü alıp eve geldiğimde tabi yol dediğim 2 saat bursa'dan kutahya'ya .. yau bunun içi nası temizlenicek dedim.. işte bu yüzden bu topic iyi geldi

@mertmr

buyuk ihtimalle her 2 teorini de deneyeceğim yakında çnkü gerçekten bu kirlenme durumundan hoşnut değilim..

boyle birşeyi düşünüp paylaştığın içn teşkkrler..
  • Beyler,bende de dün aldığım Ep630 var. Onda da kulak kirinden kaynaklanan kirlenme var. Izgaralardan içeri girip, sürücüye kadar erişip alete hasar verme durumu var mıdır hakikaten yaaa ??? O kadar para verdim, çok uzun bir süre kullanmak istiyorum. Birkaç aylık olmasın eski Sony'lerim gibi :).

Edit : Fikir hakikaten süper, yemin ederim ki tek kelime ile SÜPER. Çok zengin insanlar değiliz, paramızın kıymetini bilmek gerekir bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scaniaperest -- 3 Şubat 2008; 1:50:12 >

• ie4'e yapıcamda riski göze alamıyorum ya.o kadar para verdik :)
  • hemen eve gidip denicem.bakalım nasıl olacak.bir türk;bütün kulakiçi kulaklıklara bedeldir..
  • Maceraya gerek yok Ama arkadaş güzel yapmış hakikaten.
  • Ben bir EP630 kullanıcısıyım. Izgraların kulak kiriyle tıkanması beni de ifrit ediyor. Benim bu konuda iki teorim var:
    1) Yağ çözücü...vs. bir kimyasal ile ızgarayı çıkarmadan temizlemek. Bu şu şekilde yapılabilir: Kimyasal sıvı bir kulak temizleme pamuğuna bolca emdirilir, ızgara aşağı pozisyonda turulur ve iyice ıslatılmış pamuk ızgaraya bastırılarak kirlerin erimesi sağlanır. Izgaranın aşağı pozisyonda tutulmasının amacı yerçekiminin elimine edilip, diyaframa kimyasal solüsyonun bulaşmasını önlemektir. Sonrasında başka bir kulak pamuğuna alkol veya su ya da uygun olabilecek başka bir sıvı emdirilir ve durulama sağlanır.

2) Çok yapışkan ve ıslak olmayan sakız, macun gibi bir yapışkan madde ile ızgaraları temizlemek. Bana çok etkili bir yöntem olarak gözükmüyor ama aklıma geldi yazayım dedim.

Yorumlarınızı bekliyorum...

• kulaklık konusundan sonra artık "hijyen" konusu da açılsın yaratıcı çözümleriniz için gerçekten kutlarım.kulaklıkların ızgaralarını ya çok dikkatli çıkarın yada çıkarmadan temizlemeye çalışın (kalması muhtemel temizlik malzemesinin kir kadar zarar vereceğini sanmam) ben de bilare elimdeki iki kanal kulaklığa bir "operasyon" yapar, sonuçlarını yazarım.saygılar
  • quote:

Orjinalden alıntı: beatleboy

Ben bir EP630 kullanıcısıyım. Izgraların kulak kiriyle tıkanması beni de ifrit ediyor. Benim bu konuda iki teorim var:
    1) Yağ çözücü...vs. bir kimyasal ile ızgarayı çıkarmadan temizlemek. Bu şu şekilde yapılabilir: Kimyasal sıvı bir kulak temizleme pamuğuna bolca emdirilir, ızgara aşağı pozisyonda turulur ve iyice ıslatılmış pamuk ızgaraya bastırılarak kirlerin erimesi sağlanır. Izgaranın aşağı pozisyonda tutulmasının amacı yerçekiminin elimine edilip, diyaframa kimyasal solüsyonun bulaşmasını önlemektir. Sonrasında başka bir kulak pamuğuna alkol veya su ya da uygun olabilecek başka bir sıvı emdirilir ve durulama sağlanır.

2) Çok yapışkan ve ıslak olmayan sakız, macun gibi bir yapışkan madde ile ızgaraları temizlemek. Bana çok etkili bir yöntem olarak gözükmüyor ama aklıma geldi yazayım dedim.

Yorumlarınızı bekliyorum...

Kimyasal çözücüler elektronik aletler için çok tehlikeli. Zaten kimyasal sıvı ne kullanılabilir pek bulamadım ben.

• Arkadaslar kadın corabını deneyen oldumu içinizde..?
    seste azalma fln varmı..?
    o daha ince oldugundan bence daha rahat girer araya ucundaki plastigi oturtmakta kolaylasır diye dusunuorum...
    bu arada bn daha bugun cx-300 aldım ve gercekten müzik dinlemeye basladıımı dusunuyorum ama o plastigi nasıl cıkartıcam..?
    bi arkadas anlatırsa sevinirim mumkunse resimli...

konuyu acan arkadasada ayrıca tesekkur ediyorum benim gibi yeni kullanıcılara cok faydalı oldu daha hiç kirlenme yasamadan onlemini alabilmemiz buyuk şans...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.