Bazen diyorlar ya GTA Türkiye'de geçsin falan diye. Bu gerçekten olmaz. Yani Rockstarı geç, Türkiye'de geçen GTA gibi bi oyunu kimse yapmaz, yapmasında. Adam kum fırtınasından ne üretiyor. Aptal bi yayıncı prim için çarpıtıyor Atatürk'e hakaret etti diye olay çıkartıyor. Assassin's creed istanbulda geçtiğinde de çok olay olmuştu... |
Cyberpunk 2077'de Atatürk'e Hakaret? (23. sayfa)
-
-
Yapılan hata salakça ve hafife alınacak bir şey değil. Çeviren stüdyo da bunun farkında olacak ki hızlı bir şekilde, "seve seve" özür dilediler ve bir daha ki güncellemede düzelteceklerini belirttiler.
-
Ülkenin kurucu lideri, Atama yapılan saygısızlığı kabul etmiyorum.
Madem bir hata meydana geldi, 23 studio bu hatayı yapan kişiyi görev dışı bıraksın.
Burası Türkiye Cumhuriyeti. Atatürk ve üstü kapalı Atatürk hakkında kimse saygısızca konuşamaz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Outlaw-E -- 13 Aralık 2020; 21:56:13 > -
Olay yanlıslık falan değil açıkça milli değerlerimize ve Atatürke saygısızca mizaha alet etme umarım bir daha tekrarlanmaz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ya 10 yaşındasın yada cahilsin. Cyberpunk değil oyunu türkçeye çeviren hakaret etmiş. Başlığı düzelt..
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Buna hata mı demişler.
Bu kadar büyük bir projede böyle bir şeye hata demek amatörlüktür. Umarım büyük şirketler bu "hata" yı dikkate alıp işlerinde hatasız kişileri kullanır.
Forumda da vardı , zevk için çeviren , çevirirken zevk alan kişiler var. Bu kişiler böyle bir şey yapmaz. Ya da onların gözlerinden kaçan bundan daha hafif olacaktır. -
Eğer bu haber oyun firmalarının da kulağına giderse bundan sonraki çıkacak hiçbir oyun için Türkçe yama yapımıyla uğraşmayacaklardır.
-
Netflix hesabım yok, Netflix dizileri ve filmleri izlemedim ve Netflix'in yaptığı işlerin karşısında durdum.
Aktif kullandığım Steam profilim var ve konsol oyuncusuyum. Cyberpunk'ı da satın almadım.
Elimden geldiğince Atatürk'e sahip çıkıyorum. Gene Atatürk'e ait olan "vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır" sözüne binaen kendi görevimi en iyi şekilde yapmaya çalışıyorum. Ben bir öğrenciyim ve öğrencilik görevimi en iyi şekilde elimden geldiğince en yüksek notlar alarak yerine getiriyorum. Eğer havacılık ile alakalı bir mühendis olsaydım jet uçağı yapmaya çalışırdım.
Ayrıca istediğin kadar muhalif olabilirsin ben de muhalifim ama yapılan İHA ları yabancı basın bile överken senin "dronun büyüğü" demen mantıklı değil. Ülkemizde terör ile mücadelede ve Azerbaycan-Ermenistan savaşında İHA-SİHA ların neler yapabildiğini gördük.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Arkadaşlar yanlış yapıyorsunuz 23 Studios bile isteye öyle bir şey yapmış olacağını sanmıyorum cidden öyle bir şey varsa bile onları uyarıp beklemek lazım (hatanın farkında olup düzelticeklerini özür mesajıyla bildirmişler.) Böyle olay çıkarmak ilerde olurda yerelleştirme çalışmasına girmeyi düşünen her firma bu olayı araştırıp görecektir. Yapmayın gözünüzü seveyim oyunu iade edip bunu göstermeye çalışan, Atatürk'ü savunduğunu iddaa eden 3 IQ insanlar var.
-
Bir allahın kulu da poster Daft Punk posteri dememiş buna cevaben. Elektronik müziğin ağa babalarına gönderme yapmışlar orjinal metinde posterde. Çeviride ciddi hata var da posterin ne Atatürk'le ne Sabiha Gökçen ile ilgisi yok. Adam ne bilsin bizim Sabiha'yı, bayılıyorsunuz ruh hastası komplo teorisyenleri gibi hemen bir şeyler uydurmaya...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acaluka -- 14 Aralık 2020; 1:30:13 > -
Kardeşim başlığın değiştirilmesi gerekiyor . Başlığı okuyup cevap yazanlar başlık yüzünden altyazıyı CD Project yapmış gibi algılıyor .
Başlığın daha açıklayıcı bir şekilde değiştirmen güzel olur. Türkçe altyazıyı yapan firmanın adını yazarsan daha anlaşılır bir başlık olacaktır.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Takıldıgınız şeye bak saçmalık -
quote:
Orijinalden alıntı: acalukaBir allahın kulu da poster Daft Punk posteri dememiş buna cevaben. Elektronik müziğin ağa babalarına gönderme yapmışlar orjinal metinde posterde. Çeviride ciddi hata var da posterin ne Atatürk'le ne Sabiha Gökçen ile ilgisi yok. Adam ne bilsin bizim Sabiha'yı, bayılıyorsunuz ruh hastası komplo teorisyenleri gibi hemen bir şeyler uydurmaya...
Sen olaya çok fransız kalmışssın Daft Punk gibi. Oyun firması bunu yaparken elbette aklına bile gelmedi, ama çeviriyi yapan 23 studios net şekilde kendince makara yapmaya çalışmış. Bunu anlamak için süper zeka olmaya da gerek yok, ama niyeti bozuk duruyor. Mesele de bu. İstikbal gözlerindedir dese kimse ağzını açmayacaktı.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X