Şimdi Ara

Cyberpunk 2077'de Atatürk'e Hakaret? (24. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
609
Cevap
3
Favori
41.434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
348 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: zack06

Kardeşim başlığın değiştirilmesi gerekiyor . Başlığı okuyup cevap yazanlar başlık yüzünden altyazıyı CD Project yapmış gibi algılıyor .

Başlığın daha açıklayıcı bir şekilde değiştirmen güzel olur. Türkçe altyazıyı yapan firmanın adını yazarsan daha anlaşılır bir başlık olacaktır.

Tamamen katılıyorum. Yapımcının haberi bile yoktu bu olaydan.

• quote:

Orijinalden alıntı: retro61

Öyle Sloganla İstikbal göklerde olmuyor, İcraat konuşsun.

Savaştan çıkmış, yok edilmek üzere olan bir ülkede uçak fabrikaları açıldı, senin tarihin yazmaz.

https://teyit.org/kayseri-ucak-fabrikasi-ve-fabrikada-uretilen-ucaklarla-ilgili-iddialar

Açan kişiyi de tanıtayım. Mustafa Kemal Atatürk. Şimdi bak dalgana.

Yerli uçak nerede uçuyor göremedim? 2011'den beri uçuyor diyorlar, helal olsun böyle bir teknoloji yok.

Drone'dan bahsedeceksen motorları ithal, ambargoda gördük. Ben savaş uçağı konuşuyorum hani insanlar biner gemileri tankları yok eder.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sleepingawake -- 14 Aralık 2020; 9:7:7 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Sonic.Storm

Tamamen bel altı ve argo içerikli teması olan bir oyunda istikbal "gö.lerdedir" lafı için idam isteyen bir kitleyle yaşamak, nazilerle, iran molla rejimi destekçileriyle, sovyetçi ruslarla ya da k.korelilerle yaşamaktan daha zor. Oyunda dini değerlere baştan aşağı hakaret var ama kimseden çıt yok çünkü yapılan işe göre normal. Atatürk'e saygıyı, "ıslıkla 10.yıl marşı çalma rekor denemesi" zanneden bir kitleyle muasır medeniyet seviyesine erişmek sadece bir hayal.. Ayrıca bu kitle charlie hebdonun doğrudan hakaret içeriklerine "fikir özgürlüğü" diyen kitle..

Bahsettiğin şeyleri paris'teki türdaşlarına göstersene. Espiri yapılan derginin çalışanlarının neyini kestiler?

• quote:

Orijinalden alıntı: -dead

kim lan bu oyun grubunun türkçe çeviricileri?

23 Studios. Insta mevcut kırmızı profilli.

• quote:

Orijinalden alıntı: IUnlimitedPowerI

Bu söz Atatürk'e ait değil. Sözün asıl sahibi Duçe'si Mussolini'dir. Bir hakaret olduğunu düşünmüyorum o sebeple, gereksiz bir konu ve tartışma.

Hmm İtalyan mıydı Ata?

15 Mayıs 1925’te açılış töreninde;“İstikbal Göklerdedir, çünkü göklerini koruyamayan milletler yarınlardan asla emin olamazlar. Her işte olduğu gibi havacılıkta da en yüksek seviyede, göklerde bizi bekleyenyerini az zamanda dolduracaksın. Ey Türk Genci! Kısa zamanda gökte seni bekleyen yerini alacaksın. Yoksa o yeri başkaları istila eder ve işte o zaman bu ülke ve ulus elden gider.” 

http://www.tesud.org.tr/makaleler/istikbal-goklerdedir-40#:~:text=15%20May%C4%B1s%201925'te%20a%C3%A7%C4%B1l%C4%B1%C5%9F,g%C3%B6kte%20seni%20bekleyen%20yerini%20alacaks%C4%B1n.

• quote:

Oyunun cyber-punk evreninde geçtiğini, her konuda absürd ve argonun dibine vuran bir ortam olduğunu eminim şurada yorum yazanların çoğu bilmiyordur. Yani çoğu kişinin oyunla ilgisi yok muhtemelen. "Atatürk'e hakaret var dediler geldik" hesabı linçe gelmiş millet. Tepkilere bakan da sanki Atatürk'e "gö." denmiş sanır. Çeviren kendince oyunun evrenine uyumlu bi geyik yapmaya kalkmış, bu yediği linçle bi daha evden çıkmaz artık :) Bilmeyenler için oyunda sokaklarda slip donla dolaşan karakterler var. Öyle bir ortam yani.

Cyberpunk'in ne olduğunu biliyorum, ve çifte standart olmadığı sürece bir sorun görünmüyorum.

Muhammedle alakali bir karikatür görsen böyle geniş geniş konuşmaya devam edecek miydin?

"kank nolcak yaw, cyberpunk bu" mu diyecektin?

Senin türdaşlar sokak ortasinda kafa kesti de.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: sleepingawake

Savaştan çıkmış, yok edilmek üzere olan bir ülkede uçak fabrikaları açıldı, senin tarihin yazmaz.

https://teyit.org/kayseri-ucak-fabrikasi-ve-fabrikada-uretilen-ucaklarla-ilgili-iddialar

Açan kişiyi de tanıtayım. Mustafa Kemal Atatürk. Şimdi bak dalgana.

Yerli uçak nerede uçuyor göremedim? 2011'den beri uçuyor diyorlar, helal olsun böyle bir teknoloji yok.

Drone'dan bahsedeceksen motorları ithal, ambargoda gördük. Ben savaş uçağı konuşuyorum hani insanlar biner gemileri tankları yok eder.

Alıntıları Göster

Atatürk'ün yaptığı işleri keşke devam ettirebileydik bugün gelişmiş bir devlet olurduk. Cyberpunk 2077'de Atatürk'e Hakaret?  Yalnız konu siyasete kayıyor amacım siyasi bir tartışmaya girmek değildir bilgi vermek için paylaşıyorum.

Gökbey ve Atak T129 için motor üretildi hocam, aynı şekilde İHA'lar içinde motor hazır. Cyberpunk 2077'de Atatürk'e Hakaret? 

Atak ve Gökbey için üretilen TS1400 motoru:

Cyberpunk 2077'de Atatürk'e Hakaret?

İHA ve SİHA'lar için üretilen PD 170 motoru:

Bunların haricinde MMU (Milli Muharip Uçak) ve diğer uçaklar için motor çalışmları devam ediyor umarım en kısa sürede hepsi hazır olur.

• sleepingawake kullanıcısına yanıt

O karikatür ucubesini ben de gördüm, kimsenin kafasını da kesmedim Cyberpunk 2077'de Atatürk'e Hakaret?  Oyunda Atatürk'e "gö." denmiş gibi hastalıklı davranışlar sergilemeyin diyoruz. Öyle bişey olsa bunu yazmazdım zaten. Senin gibi doğrudan kutsala hakaretle şu konuyu kıyaslayacak kadar bataklık zihniyetli değiliz merak etme. O karikatürlere de fikir özgürlüğü diye zevkten tepiniyordu senin cinsin.

İcraat konuşsun , sloganla liderlik olmaz. İthal, çakma tarihin senin olabilir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi retro61 -- 14 Aralık 2020; 10:42:23 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunun öyle klavyede yanlış tuşa basmakla alakalı olduğunu düşünmüyorum. Orijinal metin ile alakası olmayan bir çeviri, ilgili arkadaş aklınca dalga geçmiş İstikbal Göklerdedir mottosu ile. Art niyet ile yapıldığı gayet açık.

• quote:

Orijinalden alıntı: Source

Atatürk'ün yaptığı işleri keşke devam ettirebileydik bugün gelişmiş bir devlet olurduk.   Yalnız konu siyasete kayıyor amacım siyasi bir tartışmaya girmek değildir bilgi vermek için paylaşıyorum.

Gökbey ve Atak T129 için motor üretildi hocam, aynı şekilde İHA'lar içinde motor hazır.  

Atak ve Gökbey için üretilen TS1400 motoru:

İHA ve SİHA'lar için üretilen PD 170 motoru:

Bunların haricinde MMU (Milli Muharip Uçak) ve diğer uçaklar için motor çalışmları devam ediyor umarım en kısa sürede hepsi hazır olur.

Alıntıları Göster

Güzel, ayni fikirdeysek sorun yok. Ülkenin faydasına olan her gelişmeyi siyasilerden bağımsız desteklerim.

Ne yazik ki iktidar yanlılarının çoğu Atatürk düşmani...

• Linç kültürünü sevmem ama bu arkadaş bile bile lades demiş. Şirket gerekeni yapar umarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shockwave error -- 14 Aralık 2020; 11:35:48 >
  • quote:

O karikatür ucubesini ben de gördüm, kimsenin kafasını da kesmedim   Oyunda Atatürk'e "gö." denmiş gibi hastalıklı davranışlar sergilemeyin diyoruz. Öyle bişey olsa bunu yazmazdım zaten. Senin gibi doğrudan kutsala hakaretle şu konuyu kıyaslayacak kadar bataklık zihniyetli değiliz merak etme. O karikatürlere de fikir özgürlüğü diye zevkten tepiniyordu senin cinsin.

Sana göre o karikatür ucube, bana göre 23 studiosta o çeviriyi yapan ucube?

Biz kimseye fiziksel saldirmadik, kimse espiri yaptı diye de saldıracak değiliz. Benim türdaşim değil o kafa kesenler, yazdıklarına bakilirsa seninle aynı inancı paylaşıyorlar. Aksini kanıtlayacak mısın?

Ben çifte standart olmadıkca her tür özgürlüğü desteklerim. Ofansif mizah da isteyen yapabiliyor olmalı?

Hocam emin olun konuya ancak benim kadar sinirlenmişsinizdir. Bu tür hassas noktalar benim kırmızı çizgimdir. Yanlış anlamayın örneğin arkadaş ortamımda masada birisi böyle bir geyik yapsa kim diye bakmam elimin tersiyle ağzına yapıştırırım...

Tepkiyi firmadan çok çeviri ekibine yönlendirmek gerekir. Sonuçta CDPR bu adamlara güvenip dil dosyalarını sorgusuz eklemiş. Demek istediğim bu.

Bunu hangi hıyar yazdıysa oraya, onu bulmak lazım. Baktı 3 tane gökyüzüne bakan robot var, kıt aklıyla kendince böyle şerefsizlik yapmış. Umarım her kimse cezası kesilir bunun.

Konuya fransız değilim yani, sadece CDPR'ye çullanmanın anlamı yok diyorum. Sanırım PintiPanda fark etti bu işi.
    O da ergen tavlayacam diye ortalığı yaktı, yok Sabiha Gökçen, Atatürk resmi var böyle diye. Yahu ne alaka...
  • quote:

Orijinalden alıntı: retro61

İcraat konuşsun , sloganla liderlik olmaz. İthal, çakma tarihin senin olabilir...

Çakma tarih? Olm senin biyoloji kitaplarında okuduğumuz canlı türün, lozan 2023te bitecek ülke uçacak diye inanıyor. Hayal dünyasında yaşadıginiz için tüm dünyanın kabul ettiği gerçekleri bile inkar edebilirsin huri aşkın için. Kapasite meselesi.

• yurtdışında yaşayan gurbetçi çalışan pkk lı bir dağ maymunun yaptığı açık.

• quote:

Orijinalden alıntı: acaluka

Hocam emin olun konuya ancak benim kadar sinirlenmişsinizdir. Bu tür hassas noktalar benim kırmızı çizgimdir. Yanlış anlamayın örneğin arkadaş ortamımda masada birisi böyle bir geyik yapsa kim diye bakmam elimin tersiyle ağzına yapıştırırım...

Tepkiyi firmadan çok çeviri ekibine yönlendirmek gerekir. Sonuçta CDPR bu adamlara güvenip dil dosyalarını sorgusuz eklemiş. Demek istediğim bu.

Bunu hangi hıyar yazdıysa oraya, onu bulmak lazım. Baktı 3 tane gökyüzüne bakan robot var, kıt aklıyla kendince böyle şerefsizlik yapmış. Umarım her kimse cezası kesilir bunun.

Konuya fransız değilim yani, sadece CDPR'ye çullanmanın anlamı yok diyorum. Sanırım PintiPanda fark etti bu işi.
    O da ergen tavlayacam diye ortalığı yaktı, yok Sabiha Gökçen, Atatürk resmi var böyle diye. Yahu ne alaka...

Ayni fikirdeymisiz tamamen, kisa post diye anlasamamisiz. Dediklerinize tamamen katılıyorum. Oyuncu firmasınin eminim hiç bir kastı ya da bunlardan haberi yoktu o resimde.

Ama çevirmen o fotoğrafa gönderme yapmış olabilir. Eğer o yapan arkadaşın Atatürkçü olduğu biliniyorsa yine bunda bir sorun görmüyorum. Neticede cyberpunk dünyasında kendince bir espiri yapmıştır. Baska postta da yazdım, ama bunu yapan şahıs, aqpli ya da pkk li ise orada duracak. İşte o zaman art niyet ararım.

• bizim firmalarda profösyönellik yok. bu hatayı yapan 23 studios yarın öbürgün büyük firmalardan iş alamazlarsa hata kendilerinde. düşüncen ne olursa olsun işini yapıcaksın. ondan sonra yabancı firmalar neden türkçeleştirme yapmıyor. sorun temelde türkiyedeki kullanıcının korsan uygulamaya meyilli olmasından değil çalışacak disiplinli firma yok. marka yok marka. yada hakedenler hakettiği yere gelmiyor. klasik parayı görünce şaşırma halide olabilir. bunu kesinlikle savunmak için yazmıyorum ama bir ihtimal belkide o çevirmen şirketini sabote etmek için bu çeviriyi yaptı.

okadar gönüllü çevirmenin çevirdiği film izledim oyun oynadım. cidden gönüllüler daha profösyönel. şöyle bir olayla karşılaşmadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskibirkurt -- 14 Aralık 2020; 12:2:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sleepingawake

Güzel, ayni fikirdeysek sorun yok. Ülkenin faydasına olan her gelişmeyi siyasilerden bağımsız desteklerim.

Ne yazik ki iktidar yanlılarının çoğu Atatürk düşmani...

Alıntıları Göster

Atatürk'süz bir Türkiye karanlığa gömülür ama maalesef ki Atatürk'ü de suistimal edenlerde bir hayli fazla ülkemizde. Bu projeler siyasi partilerin hepsinin üzerinde projeler o yüzden siyasi partilerle ilişkilendirilmemeli. Neyse konumuz bu değil iyi forumlar. Cyberpunk 2077'de Atatürk'e Hakaret? 

• 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.