Şimdi Ara

Cyberpunk 2077, DLSS 4 desteği alan ilk oyun oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Cyberpunk 2077, DLSS 4 desteği alan ilk oyun oldu
    CD Projekt RED yaptığı açıklamayla birlikte PC, PlayStation 5 ve Xbox Series X/S platformlarında Cyberpunk 2077 için Patch 2.21’i yayınladı. Yeni yama tüm platformlarda çeşitli düzeltmeler getiriyor. Ancak bu yamada öne çıkan detay ise GeForce RTX 50 serisi ekran kartları için Çoklu Kare Üretimi (Multi Frame Generation) ile gelen DLSS 4 desteği oldu.

DLSS 4, Cyberpunk 2077 için çıktı

DLSS 4, yalnızca Çoklu Kare Üretimi (Multi-Frame Generation, MFG) ile sınırlı olmayan, tamamen yeni bir yapay zeka modeliyle geliyor. Bu model, geleneksel Convolutional Neural Network (CNN, Evrişimsel Sinir Ağı) yerine günümüz yapay zekalarında gördüğümüz Transformer yapısını kullanıyor. Dolayısıyla bu teknolojik ilerlemelerin yarattığı farkı RTX 30 serisi kartlarda bile görmek mümkün.

Ancak belirtelim, Çoklu Kare Üretimi sadece RTX 50 serisinde yer alıyor. Bu teknoloji, her geleneksel kare için yapay zeka kullanarak üç kata kadar daha fazla FPS artışı sağlayabiliyor. RTX 40 ve RTX 30 serisi kart kullanıcıları ise yeni Transformer modelinin ray tracing (ışın izleme) ile sunduğu görsel iyileştirmelerden yararlanabilecek.

CD Projekt Red’in açıklamalarına göre, DLSS Ray Reconstruction, DLSS Super Resolution ve DLAA için DLSS 4 Transformer modelini kullanmak özellikle Ray Reconstruction (Işın yeniden yapılandırma) sırasında yaşanan görsel bozulmaları ve bulanıklıkları büyük ölçüde düzeltiyor. Firma, hareketli sahnelerde stabilite, ışıklandırma ve detay seviyesinde artış sağlandığını da söylüyor.

Ayrıca Bkz.Celeste geliştiricileri yeni oyunları Earthblade'i iptal etti

Nvidia’nın yeni sürücüleri henüz piyasaya sürülmese de DLSS 4 teknolojisi için gereken kütüphaneler, Cyberpunk 2077'nin içinde yer alıyor. Bu, güncellemenin şimdiden kullanılabilir olmasını sağlıyor. Öte yandan DLSS 4 Transformer seçeneğini oyunun ayarlarından aktif etmek gerekiyor. Bunun için CNN modeli veya yeni Transformer modeli arasında seçim yapılabilecek bir ayar ekleniyor.

Kaynak:https://www.tweaktown.com/news/102756/cyberpunk-2077-is-the-first-game-with-official-dlss-4-support-for-new-rtx-50-series-gpus/index.html

• 1 fps farkla daha yüksek kalite

• Fişeng gibi oyun Cyberpunk 2077

• Süreyya hanim misali

• floast kullanıcısına yanıt
    Ne süreyya hanımı hocam, bariz iyileşme var. Performansa da çok bir etkisi olmamış.

Tepki cd projecte mi yoksa nvidiayamı ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gelsin. 3060ti'mla birlikte bekliyorum.

Yalnız şu oyunu oynayıp bitirenler neler hissediyor çok merak ediyorum. 4 senelik oyun, kaç kişi bitirdi kaç kişi bitirmedi de tüm güncellemeler vesaire sürekli bu oyun üzerinden gösteriliyor.

bu oyun olmasaydı nvidia ne yapacaktı acaba...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yigitcan19901 -- 24 Ocak 2025; 17:57:1 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bu uzaktan karşılaştırmalar bir işe yaramaz. yakınlaştırma yapılarak kalite kaybına bakılır. uzaktan kalite kaybını göremeyiz

• driver ne zaman gelicek

• Cyberpunk cikmasa Nvidia ne yapacakti acaba.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vay be, şu oyun ilk çıktığında neydi, şimdi ne oldu. Gerçekten bu kadar uzun süre teknik yönden güncelleme alan kaç oyun olmuştur. 4 senelik oyun.

• dlss 3 daha güzel duruyor ne hikmetse xD

• yigitcan19901 Y kullanıcısına yanıt

3 sersine gelmiyor sanırım. dlss 4.0

• Rtx 3090 kart ile DLSS 4 bekliyoruz bakalım.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Tepkim CyberBug 2077 e hocam tabi ki de grafik DLSS 10 olsa ne fayda

• CWaRRioR kullanıcısına yanıt

Ya Allah aşkına bariz ne var videoda ne gördünüz de bu kadar fanboy luk yapiyorsunuz?

Fanboylukla ne alakası var dostum, AMD'nin FSR 4'ü için de çok başarılı görünüyor yorumu yapmıştım. Her ikisi için de önceki versiyonlarına göre bariz bir kalite artışı var çünkü.

Sadece videonun başındaki polis arabası arkasındaki kayar yazıya baksanız bile yeterdi aslında. Dlss 3.8 ile orada yazı olduğu bile anlaşılmıyor. Bunun dışında videoda gözüme çarpan saydam yüzeylerin daha başarılı oluşturulduğu ve uzak nesnelerdeki aliasing'in de yeni sürümle çok daha iyi göründüğü. Zaten dlss ya da fsr ile yaşanan en büyük sıkıntı ghosting, meshlerde titreme, textureların yanıp sönmesi gibi glitchler... Bunlar iyileştirilmiş, fark var demek için ne beklemeliydim? Günün sonunda orjinale ne kadar yaklaşırsa o kadar başarılıdr.

Selamlar, Cyberpunk güncellemesi sayesinde DLSS 4 dll dosyasına erişim sağlanabildiği için, resmi sürücü güncellemesi gelene kadar oyunlara dlss4'ü aktif etmenin yolu bulundu. Kendim denedim 4-5 oyunda denemişimdir, inanılmaz fark var. Eski DLSS bulanıklık yaratıyordu, canlı ve net bir görüntü sunmuyordu, özellikle hareket esnasında etraf tamamiyle bulanık oluyordu. DLSS 4 ile bu olayın %80i gitmiş, çok daha canlı ve net bir görünüm sunuyor, hareket halindeki bulanıklık o kadar azalmış ki göz görmüyor bile. Bu fark video ile asla ama asla belli olmaz, kendi gözlerinle tecrübe ederek gördüğünde farkedersin, videolarda bit rate derken zaten pek bi espirisi kalmıyor olayın, zaten yöntemi bulan kişiler de video çekmiş ama video ile asla belli olmadığını, kendimiz deneyerek farkı bariz bir şekilde görebileceğimizi söylemişler. Dedikleri doğru, abartısız hani %80 bi iyileşme var o açıdan.

Yöntemi merak edenler için konu açtım; https://forum.donanimhaber.com/yeni-dlss-4-u-aktiflestirme-rehberi--160547205

Ayın 30'unda sürücüler gelecek ama merak eden varsa şimdiden deneyebilir, bu kadar fark ben de beklemiyordum, müthiş bi fark var ortada. Özellikle 1080p ve 1440p de farkediliyor çokca.

• Kürekli oyuna bu yama yapıyor mu?

• İşini bilen oyuncu RX6700XT ile RTX4080dan daha iyi görüntü alabilir.

Solda 6700XT 1800p çözünürlük. Sağda RTX4080 2160p çözünürlük + nvidia "teknolojileri" biri 51fps diğeri 14fps. 6700XT 2160p olsa yine 30fps verir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starborn -- 26 Ocak 2025; 7:25:39 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.