Şimdi Ara

... D A C I A L O G A N Kulübü .... (17. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12.944
Cevap
35
Favori
1.714.441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: serkes

Orjinalden alıntı: hasok

Kulübünüz hayırlı olsun ilk mesajı ben atayım bari.

... D A C I A   L O G A N   Kulübü ....

bu resimler üzerine yorum bile yapılamaz hocam
    bmw aslında güzel fikir...

• quote:

Orjinalden alıntı: yenerz

quote:

Orjinalden alıntı: nebituran

sol ön camı açarken tıkırtı geliyor üstünden hafice baştırdığımda ses gidiyor ve de arka sağdan levyenin oradan eglen ses sanırım levyenin tutacağı yapıyor bunlar beni sinir ediyor yoksa genel olarak bence aracımdan memnunum birde benim arbada yakıt tüketimi burada bahseden arkadaslardan çok düşün örneğim ben adana saimbeylide otoroyorum adana 156 km gidiş geliş km de 125 ila 170 arası yakıyor 170 değerinde ise klima tamamen açık oldukça memnunum bu konuda ama dediğim gibi tıkırtı sesi beni çileden çıkıyor ha bu arada bir de arkadaşlar araba 10 binden sonramıdır nedir çok serileşti bu neden olsa gerek bunu çözemedim

ben son zamlardan sonra 17 kuruşun altına hiç düşemedim.
    araç boş ve uzun yol klima kapalı 5.vites 90 km sabit hız
    12.5 yakabilmesi için 100km de 4.18 lt benzin yakıyor olması lazım
    (benzin 2.99)
    bu bir dünya rekoru...

bir yanlışlık olmasın ve ya senin araba dizel...

kardeş inanki öyle yan ben yanılıyorum yada yol bilgisayarı yanılıyor yol bilgisayarından gittiğim kilometreyi buluyorum sonrada ne kadar benzin yakmış litre olarak ona bakıyorum daha sonra lkaç litre yakmış ise litre fiyatını buluyorum dsaha sonrada gittiğim kilometreye bölüyorum km de yaktığı tl olarak anlıyorum bir defasındada manuel olarak hesap ettim lamba yanarken araca 1 hafta kadar bindim aralıklarla (hata) daha sonra adanaya giderken 50 ytl lik benzim aldım depo boş gibi felandı anadana gittim geldim lamba tekrar yandı 1 hafta daha böyle binebildim ( bu da hata enjeksiyonlu araçlarda bununn yapılması sakıncalıymış) tahminime göre 40 ytl lik yaktı klima kapalıydı işte böyle arkadaslar dünya rekorumudur nedi yanlışmıdır doğrumudur bilmem ama benim hesabım böyle inanınki

• Nebi kardeş benim bildiğim kadarıyla (nacizane fikrim)deponu dolduracan
    kilometreni sıfırlayacan atıyorum 150 km yol gidicen tekrar deponu dolduracan, kaça dolduysa 150km.de yaktığı rakam çıkıcak doğrusu budur bence seni yol bilgisayarın yanıltabilir .
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: yenerz

quote:

sol ön camı açarken tıkırtı geliyor üstünden hafice baştırdığımda ses gidiyor ve de arka sağdan levyenin oradan eglen ses sanırım levyenin tutacağı yapıyor bunlar beni sinir ediyor yoksa genel olarak bence aracımdan memnunum birde benim arbada yakıt tüketimi burada bahseden arkadaslardan çok düşün örneğim ben adana saimbeylide otoroyorum adana 156 km gidiş geliş km de 125 ila 170 arası yakıyor 170 değerinde ise klima tamamen açık oldukça memnunum bu konuda ama dediğim gibi tıkırtı sesi beni çileden çıkıyor ha bu arada bir de arkadaşlar araba 10 binden sonramıdır nedir çok serileşti bu neden olsa gerek bunu çözemedim

ben son zamlardan sonra 17 kuruşun altına hiç düşemedim.
    araç boş ve uzun yol klima kapalı 5.vites 90 km sabit hız
    12.5 yakabilmesi için 100km de 4.18 lt benzin yakıyor olması lazım
    (benzin 2.99)
    bu bir dünya rekoru...

bir yanlışlık olmasın ve ya senin araba dizel...

kardeş inanki öyle yan ben yanılıyorum yada yol bilgisayarı yanılıyor yol bilgisayarından gittiğim kilometreyi buluyorum sonrada ne kadar benzin yakmış litre olarak ona bakıyorum daha sonra lkaç litre yakmış ise litre fiyatını buluyorum dsaha sonrada gittiğim kilometreye bölüyorum km de yaktığı tl olarak anlıyorum bir defasındada manuel olarak hesap ettim lamba yanarken araca 1 hafta kadar bindim aralıklarla (hata) daha sonra adanaya giderken 50 ytl lik benzim aldım depo boş gibi felandı anadana gittim geldim lamba tekrar yandı 1 hafta daha böyle binebildim ( bu da hata enjeksiyonlu araçlarda bununn yapılması sakıncalıymış) tahminime göre 40 ytl lik yaktı klima kapalıydı işte böyle arkadaslar dünya rekorumudur nedi yanlışmıdır doğrumudur bilmem ama benim hesabım böyle inanınki

yol bilgisayarı verilerinde yanılmalar olabiliyor.
    tam ve net olarak hesp etmek istersen yapacağın sey
    depoyu fullemek kilometreyi sıfırlamak
    daha sonra en az deponun yarısı bitince tekrar aynı pompada depoyu fullettirmek
    depoyu doldurduğunda pompa otomatik olarak attığında daha fazla doldurma litre ve fiyatı bır yere not et kaç km yaptıgın km de kaç lira yaktıgı ve 100 km degeri ortaya çıkacaktır.
    ben bu sekilde yaptıgımda 17 kurusun altına düşemedim 1.4 araba ile
    100 kmde 6.5 lt yaktıgını hesap edersek karma tuketim olarak 19.4 kuruşa denk geliyor
    fabrika verileri ise en uygun şartlarda 1.4 araçlar için 5.5 lt buda fiyat olarak 16.45 kuruşa
    1.6 araçlarda 5.7 lt fiyat olarakta 17 kuruşa tekabül ediyor (benzin=2,99)

ama genede bu fiyatlar bayağı bi makul seviyede
    benzin olmuş 3 ytl

bazı arkadaşların dediği gibi biraz daha binelim
    en azından garantisinin bitmesine yakın lpg taktırmak lazım
    ford arabamda lpg var bazen sorun yasıyorum fakat lpg bayagı bi bereketli...

• Bazı arkadaşlar araba az yakıyor diye çok gezersin dizel araçla benzinli araçtan daha fazla yol yaparsın dolayısıyla masrafın aynı olur şeklinde ilginç yorumlar yapmışlar.Örneğin ben 2005 yılında benzinli araçla 12000 km yol yapmışım şubat ayının 27 sinde logan ambiance pack 1.5 dcı kullanmaya başladım yaklaşık dört ayda 6000 km yol yapmışım, önümüz yaz olduğundan ve daha sık uzun yollara çıkacağımdan yıl sonuna kadar en az 20000 km yi bulacağıma eminim.Ancak arkadaşlar birşeyi atlıyorlar masraf aynı olmasına rağmen hayat standartınız değişiyor ,daha çok geziyorsun daha çok yer görüyorsun daha çok şey öğreniyorsun daha güzel yaşıyorsun.Zaten maksadımız standartımızı yükseltmek değil mi.Elbetteki dizel alacaksın ve daha çok yol yapacaksın bundan doğal ne olabilir.
  • Ayrıca eklemek istediğim bir şey daha var oda benzin fiyatları.
    Şu sıralar iranlı bir arkadaşım ile beraberim.hani biz dizel arabamız var diye seviniyoruz ya iranda türk parası ile eurodizel fiyatı 48 bin lira yani 0.05 ytl yani bizdekinin yaklaşık 1/50 oranı kadar.artık gerisini siz hesaplayın sanmayınki iran petrol ülkeside onun için öyle şu an dünyanın en pahalı enerjisini biz kullanıyoruz sebebi ise devlete ödediğimiz vergiler hem milli gelirimiz az hem asgari harcamalarımız çok işte burası böyle bir ülke (bu arada besim tibuk un politikacı iken söylediği bir sözü hatırladım "vergi kutsal mutsal değildir, vergi Allahın belası birşeydir")kalın sağlıcakla.
  • quote:

Orjinalden alıntı: birbilen

Ayrıca eklemek istediğim bir şey daha var oda benzin fiyatları.
    Şu sıralar iranlı bir arkadaşım ile beraberim.hani biz dizel arabamız var diye seviniyoruz ya iranda türk parası ile eurodizel fiyatı 48 bin lira yani 0.05 ytl yani bizdekinin yaklaşık 1/50 oranı kadar.artık gerisini siz hesaplayın sanmayınki iran petrol ülkeside onun için öyle şu an dünyanın en pahalı enerjisini biz kullanıyoruz sebebi ise devlete ödediğimiz vergiler hem milli gelirimiz az hem asgari harcamalarımız çok işte burası böyle bir ülke (bu arada besim tibuk un politikacı iken söylediği bir sözü hatırladım "vergi kutsal mutsal değildir, vergi Allahın belası birşeydir")kalın sağlıcakla.

keşke bende dizel alsaydım
  • HAYIRLI CUMALAR ARKADAŞLAR.LOGAN 1,4 KULLANICILARINA SORUM OLACAK.BEN KESİNLİKLE HIZA KARŞIYIM AMA LAKİN TEST AMAÇLIDA OLSA ŞİMDİYE KADAR MAX. HIZINIZ NE OLMIŞTUR.BEN OTOBANDA 150 KM. ÜSTÜNÜ GÖREMEDİM.
  • quote:

Orjinalden alıntı: DERLİ60

HAYIRLI CUMALAR ARKADAŞLAR.LOGAN 1,4 KULLANICILARINA SORUM OLACAK.BEN KESİNLİKLE HIZA KARŞIYIM AMA LAKİN TEST AMAÇLIDA OLSA ŞİMDİYE KADAR MAX. HIZINIZ NE OLMIŞTUR.BEN OTOBANDA 150 KM. ÜSTÜNÜ GÖREMEDİM.
    kardeş ben adan mersin otbanında 160 ı gördüm daha da çıkababilirdi fakat arabada hanım va de çocuk olunca vazgeçtim zaten o da ilk ve tekti 90 ın üzerine çıkmamaya çok özen gösteriyorum
  • SENİNDE CUMAN MÜBAREK OLSUN DERLİ KARDEŞ BENİM SATIN ALDIĞIM BAYİNİN TEST ARACI 45000 KM DEYDİ ÇOK RAHAT 170 KM GÖRDÜ AMA KONTROL ELDEN GİDİYOR DİKKATLİ OLMAK GEREKİYOR
    quote:

HAYIRLI CUMALAR ARKADAŞLAR.LOGAN 1,4 KULLANICILARINA SORUM OLACAK.BEN KESİNLİKLE HIZA KARŞIYIM AMA LAKİN TEST AMAÇLIDA OLSA ŞİMDİYE KADAR MAX. HIZINIZ NE OLMIŞTUR.BEN OTOBANDA 150 KM. ÜSTÜNÜ GÖREMEDİM.
  • quote:

izmir aydın otobanında 185i gördüm

bir kere ve deneme amaçlı arabanın limitlerini görmek için daha yukarı çıkmadı (1.4 ve araba dolu)

HIZ FELAKETTİR..

• Ben 1.6 ile cevre yolunda rahat 180 görmüştüm rodaj yeni dolduğunda, o zamandan sonra denemedim hiç son hız. 140 dan yukarı cıkmıyorum hiçbirzman.
    quote:

• ARABA İLK ALDIĞIMDAN DAHA SERİ VE HIZLI İLK ALDIĞIMDA BÖYLE DEĞİLDİ GAZA BAINCA ATIYOR KENDİNİ İLERİYE FAKAT BİR SIKINTIM GAZ PEDALI ÇOK SERT GELİYOR BANA SERVİSE SORDUM GAZ TELİNDEN DEDİLER TÜM LOGANLARIN GAZ PEDALLARININ SERT OLDUĞUNU SÖYLEDİLER DOĞRUMUDUR
  • quote:

ARABA İLK ALDIĞIMDAN DAHA SERİ VE HIZLI İLK ALDIĞIMDA BÖYLE DEĞİLDİ GAZA BAINCA ATIYOR KENDİNİ İLERİYE FAKAT BİR SIKINTIM GAZ PEDALI ÇOK SERT GELİYOR BANA SERVİSE SORDUM GAZ TELİNDEN DEDİLER TÜM LOGANLARIN GAZ PEDALLARININ SERT OLDUĞUNU SÖYLEDİLER DOĞRUMUDUR

daha önce senelerdir kullandığın arabayı bırakınca sert gibi gelebilir
    ayak alışkanlıgı
  • NEBİTURAN ARKADAŞIM GAZ TELİ İLE İLGİLİ BİLGİN İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.DAHASI DEBRİYAJ PEDALIDA YUKARDA KAVRIYO ONUDA BİRAZ AYAR İSTİYO
  • arkadaşlar merhaba aranıza yeni katıldım logan 1.5 dci kullanıyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: yalcin07

SENİNDE CUMAN MÜBAREK OLSUN DERLİ KARDEŞ BENİM SATIN ALDIĞIM BAYİNİN TEST ARACI 45000 KM DEYDİ ÇOK RAHAT 170 KM GÖRDÜ AMA KONTROL ELDEN GİDİYOR DİKKATLİ OLMAK GEREKİYOR
    quote:

test aracını kaçaaldın kardeş.bende ikinci el logan bakıyorum da...

• quote:

Orjinalden alıntı: yalcin07

SENİNDE CUMAN MÜBAREK OLSUN DERLİ KARDEŞ BENİM SATIN ALDIĞIM BAYİNİN TEST ARACI 45000 KM DEYDİ ÇOK RAHAT 170 KM GÖRDÜ AMA KONTROL ELDEN GİDİYOR DİKKATLİ OLMAK GEREKİYOR
    quote:

kardeşkaça aldın aracı bayiiden.bende ikinciel araştırıyorum

• HOŞ GELDİN DOSTUM.BİR DİZELCİYİ ARAMIZDA GÖRMEKTEN KIVANÇ DUYARIZ.ARACINLA İLGİLİ BİLGİLERİ OLUMLU YADA OLUMSUZ ÖNERİLERİNİ BİZLERE ULAŞTIRIRSAN SEVİNİRİZ.MESELA NEKADAR YAKIYO.BİR DEPOYLA NORMAL HIZLA KAÇ.KM. GİDE BİLOSUN GİBİ VS..VS..
  • Tabi ki kardeş memnuniyetle. Öncelikle aracımla ilgili en çok merak edebileceğiniz şeylerden başlayayım. Ben Sivas'ta yaşıyorum 1 ay önce loganımla İstanbul'a gittim yola çıktıgımda aracım 6000 kmdeydi (rodaj tam olarak bitmemişti) Sivas'tan İstanbul 950 km, ben burdan depoyu doldurdum (araçta tam tamına 6 kişiydik ayrıca bagaj full doluydu ) ve bir depoyla İstanbul'a indim. Gerçekten çok az yakıyor. Ayrıca performansta çok güzel Kızılcahamam taraflarında otobanda 180 i gördüm devir saati 4100-4200 civarındaydı yani daha da bassam 190 ı rahat görürdüm ve de 160 nm tork oldugundan yokuşlarda hiç zorlanmıyor ve kalkışta çok seri. Almayı düşünen arkadaşlarımız varsa şiddetle tavsiye ederim ben çok memnunum. Şehir içinde de bir depoyla 700 km kadar yapıyorum. Kaba hesap olarak eurodieseli 2.5 ytl olarak alırsak 16 ykr şehir içi 12,5 ykr şehir dışı yakıyorum.

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.