Şimdi Ara

'd.eti' hilesiyle domuz eti yediriyorlar (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
182
Cevap
0
Favori
10.698
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Domuz kendi pisliğini yiyen bir hayvandır ve sağlığa zararlıdır. Dinen yasaklanan tüm eylemlerin aslında insan sağlığını korumaya yönelik tamponlar olduğunu bilmeliyiz.

Örnek vereyim. Peygamer efendimiz ayakta idrar bırakmanın günah olduğunu söylemiştir. Sebep olarak ise üstümüze sıçaramasını göstermiştir(deneyi yapıldı, tamamen beyaza boyanan bir insanın idrarını kırmızıya boyayan bir ilaç verildi ve ayakta idrar bıraktıktan sonra saçında bile kırmızılıklar göründü). Ama asıl sebep ayaktayken idrar torbasının gerilmesi ve tamamen idrarın boşaltılamaması ve ileride yaşanabilecek prostat sorunlarıdır. Tabi o devirde bunun insanlar tarafından algılanması imkansızdı.

Yani müslümanlara koyulan yasaklar ego tatmini olarak algılanmamalıdır.
  • domuzda pis onu yiyenlerde...
  • quote:

Orjinalden alıntı: alpello

hristiyanlıkta varmı zina???

Matta 5:27-29 "'Zina etmeyeceksin' dendiğini duydunuz. Ama ben size diyorum ki, bir kadına şehvetle bakan her adam, yüreğinde o kadınla zina etmiş olur. Eğer sağ gözün günah işlemene neden olursa, onu çıkar at. Çünkü vücudunun bir üyesinin yok olması, bütün vücudunun cehenneme atılmasından iyidir. Eğer sağ elin günah işlemene neden olursa, onu kes at. Çünkü vücudunun bir üyesinin yok olması, bütün vücudunun cehenneme gitmesinden iyidir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: _Kubar_

quote:

Matta 5:27-29 "'Zina etmeyeceksin' dendiğini duydunuz. Ama ben size diyorum ki, bir kadına şehvetle bakan her adam, yüreğinde o kadınla zina etmiş olur. Eğer sağ gözün günah işlemene neden olursa, onu çıkar at. Çünkü vücudunun bir üyesinin yok olması, bütün vücudunun cehenneme atılmasından iyidir. Eğer sağ elin günah işlemene neden olursa, onu kes at. Çünkü vücudunun bir üyesinin yok olması, bütün vücudunun cehenneme gitmesinden iyidir.

• Koskaca forumda bir tane bu işlerden anlayan yok mu?
    Laf salatasını bırakın, Kuran'da var mı haram diye bir ayet? Varsa haram yoksa değil, bu kadar basit, neyini tartışıyorsunuz.

http://www.kuranmeali.org/kuran_meali.aspx?suresi=bakara&ayet=173
    burda yazıyor işte
    Diyanet işleri

Allah, size ancak leş, kan, domuz eti ve Allah’tan başkası adına kesileni haram kıldı. Ama kim mecbur olur da, istismar etmeksizin ve zaruret ölçüsünü aşmaksızın yemek zorunda kalırsa, ona günah yoktur. Şüphesiz, Allah çok bağışlayandır, çok merhamet edendir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ryu132 -- 1 Mayıs 2009; 20:48:35 >

• O, size ölüyü (leşi)- kanı, domuz etini ve Allah'tan başkası adına kesilmiş olan (hayvan)ı kesin olarak haram kıldı Fakat kim kaçınılmaz olarak muhtaç kalırsa, taşkınlık yapmamak ve haddi aşmamak şartıyla (ölmeyecek oranda yiyebilir), ona bir günah yoktur Gerçekten Allah, bağışlayandır, esirgeyendir (2/173)

Ölü eti, kan, domuz eti, Allah'tan başkası adına kesilen, boğulmuş, vurulmuş, yüksek bir yerden düşmüş, boynuzlanmış yırtıcı hayvan tarafından yenmiş, -(henüz canlıyken yetişip) kestikleriniz hariç,- dikili taşlar üzerine boğazlanan (hayvanlar) ve fal oklarıyla kısmet aramanız size haram kılındı Bunlar fısktır (günahla yoldan sapmadır) Bugün inkâra sapanlar, sizin dininizden (dininizi yıkmaktan) umut kesmişlerdir Bugün size dininizi kemale erdirdim, üzerinizdeki nimetimi tamamladım ve size din olarak İslam'ı seçip-beğendim Kim 'şiddetli bir açlıkta kaçınılmaz bir ihtiyaçla karşı karşıya kalırsa' -günaha eğilim göstermeksizin- (bu haram saydıklarımızdan yetecek kadar yiyebilir) Çünkü Allah bağışlayandır, esirgeyendir (5/3)

De ki: "Allah katında, 'kesinleşmiş bir ceza olarak' bundan daha kötüsünü haber vereyim mi? Allah'ın kendisine lanet ettiği, ona karşı gazablandığı ve onlardan maymunlar ve domuzlar kıldığı ile tağuta tapanlar; işte bunlar, yerleri daha kötü ve dümdüz yoldan daha çok sapmışlardır" (5/60)

De ki: "Bana vahyolunanlar içinde, yiyen bir kimsenin yiyeceği (şeyler) için, ölü eti, dökülen kan, domuz eti -ki bu gerçekten murdardır- ya da Allah'tan başkası adına kesilmiş bir fısk dışında, haram kılınmış bir şey bulmuyorum Kim kaçınılmaz bir ihtiyaçla karşı karşıya kalırsa, -saldırmamak ve haddi aşmamak şartıyla- (bu sayılanlardan ölmeyecek kadar yiyebilir) Şüphesiz senin Rabbin bağışlayandır, esirgeyendir (6/145)

O, size ancak ölüyü, kanı, domuz etini ve Allah'tan başkası adına kesilmiş olan (hayvan)ı haram kıldı Fakat kim mecbur kalırsa, saldırmamak ve sınırı aşmamak üzere (yiyebilir) Çünkü gerçekten Allah, bağışlayandır, esirgeyendir (16/115)

Alıntıdır.

• quote:

Orjinalden alıntı: ryu132

Koskaca forumda bir tane bu işlerden anlayan yok mu?
    Laf salatasını bırakın, Kuran'da var mı haram diye bir ayet? Varsa haram yoksa değil, bu kadar basit, neyini tartışıyorsunuz.

O, size yalnız şunları haram kıldı: Ölü hayvan, kan, domuz eti, bir de Allah'tan başkası adına kesilen hayvanlar. Sonra kim bunlardan yemeye mecbur kalırsa, başkasının hakkına tecavüz etmemek ve zaruret ölçüsünü geçmemek şartıyla ona da bir günah yükletilmez. Çünkü Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhametlidir.

Bakara 173. ayet

Ölmüş hayvan, kan, domuz eti, Allah'tan başkası adına boğazlanan, (henüz canı çıkmamış iken) kestikleriniz hariç; boğulmuş, darbe sonucu ölmüş, yüksekten düşerek ölmüş, boynuzlanarak ölmüş ve yırtıcı hayvan tarafından parçalanmış hayvanlar ile dikili taşlar üzerinde boğazlanan hayvanlar, bir de fal oklarıyla kısmet aramanız size haram kılındı. İşte bütün bunlar fısk (Allah'a itaatten kopmak)tır. Bugün kafirler dininizden (onu yok etmekten) ümitlerini kestiler. Artık onlardan korkmayın, benden korkun. Bugün sizin için dininizi kemale erdirdim. Size nimetimi tamamladım ve sizin için din olarak İslâm'ı seçtim. Kim şiddetli açlık durumunda zorda kalır, günaha meyletmeksizin (haram etlerden) yerse şüphesiz ki Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir.

Maide suresi 3. ayet

• Ayetler açıkca gösteriyorki domuz eti haram. Zor durumda kalmadıkça zevk için yiyorsan haramdır bu kadar.
    Ayrıca alkol içip domuz eti yememye çok olağan üstü bir şeymiş gibi bakmalarını anlamıyorum.
    Ama yine de bir günahı işlemen diğerini işlemeni sağlayacak diye bir şey yok. Domuz eti yemeyerek bir haramdan kaçınmış oluyorlar.
  • domuz eti dinen haram kılınmıştır ve sağlık açısından zararları da tespit edilmiştir. tabiiki seçim sizindir ve size kimsenin karışmaya hakkı yoktur...
    google'a "domuz eti" yazınca çıkan birkaç şey...

ZEHIRLI MADDELER

Domuz eti cok yaglidir. Yenildigi takdirde, bu yag kana gecer. Böylece kan, yag tanecikleriyle dolmus olur. Kandaki bu fazla miktardaki yag; atar damarlarin sertlesmesine, tansiyon yükselmesine ve kalb infarktüsüne sebep olur.

Ayrica, domuz yagi icerisinde "sutoksin" denilen zehirli maddeler mevcuttur. Vücuda giren bu zehirli maddelerin disari atilmasi icin, lenf bezlerinin fazla calismalari icab eder. Bu durum, bilhassa cocuklarda lenf dügümlerinin iltihaplanmasi ve sismesi seklinde kendini gösterir. Hasta cocugun bogaz bölgesi anormal bir sekilde siserek, adeta domuza benzer. Bu sebeple, bu hastaliga "domuz hastaligi" (skrofuloz) adi verilir. Hastaligin ilerlemesi halinde, bütün lenf bezleri cerahatlanarak siser. Ates yükselir, agri baslar ve tehlikeli bir durum ortaya cikar.

FAZLA MIKTARDA KÜKÜRT

Domuz etinde bol miktarda bulunan sümüksü bag dokusu, kükürt yönünden cok zengindir. Bu sayede, vücuda fazla miktarda kükürt alinmis olur. Bu fazlaliksa; kikirdak, kas ve sinirlere oturarak eklemlerde iltihaplanma, kireclenme ve bel fitigi gibi cesitli hastaliklara yol acar.

Domuz eti devamli yenirse, vücuttaki sert kikirdak maddesinin yerini, domuzdan gecen sümüksü bag dokusu alir. Bunun sonucu olarak, kikirdak yumusar; vücut agirligina tahammül edemeyerek altinda ezilir. Böylece, eklemlerde bozulmalar meydana gelir. Domuz eti yiyenlerin elleri peltelesir, yag tabakalari tesekkül eder. Mesela yiyen kimse sporcuysa; yorgun, tembel ve hareketsiz olur. Bazi futbolcular bu sebeple mesleklerinden olmuslardir.

DERI HASTALIKLARI

Domuz etinin ihtiva ettigi histamin ve imtidazol denilen maddeler, deride kasinti hissi uyandirir. Ekzama, dermatit, nörodermatit gibi iltihabi deri hastaliklarina zemin hazirlar.

Bu maddeler ayrica; kan cibani, apandisit, safra yollari hastaliklari, toplar ve damar iltihaplari gibi hastaliklara yakalanma ihtimalini artirir. Bu sebeple doktorlar, kalb hastalarina domuz eti yememelerini tavsiye ederler.

DOMUZ ETI VE TRISIN

Domuz eti ile insana bulasan tehlikeli hastaliklardan birisi de Trisin [oku: Trischin] hastaligidir. Domuzlar bu hastaligi trisinli fare yemek veya trisinli domuz eti ile beslenmekle alirlar. Fakat Trisin domuzlarda agir bir hastalik yapmaz. Halbuki insanlarda, cok tehlikeli ve öldürücü bir hastalik meydana getirir.

Domuz etiyle alinan Trisin kurtcuklar, mide ve bagirsak yoluyla kana gecer. Böylece de, bütün vücuda yayilirlar. Trisin kurtcuklari özellikle cene, dil, boyun, yutak ve gögüs bölgelerindeki kas dokularina yerlesirler. Cigneme, konusma ve yutma adelelerinde felcler meydana getirirler. Yine kan damarlarinda tikanikliga, menenjit ve beyin iltihabina sebep olurlar. Bazi agir vakalar, ölümle sonuclanir. Bu hastaligin en kötü tarafiysa, kesin bir tedavi seklinin olmamasidir.

Trisin hastaligi, bilhassa Avrupa ülkelerinde yaygindir. SIKI veteriner kontrolleri yapilmasina ragmen, Isvec, Ingiltere ve Polonya'da Trisin salginlari görülmektedir.

Yurdumuzdaysa, yerli hristiyanlarin disinda Trisin hastaligi görülmemistir.

• Konuyla pek alakalı değil ancak yeri geldi soruyum dedim.Ayetlerde Allah'tan başkasına adanan kurbanların haram olduğu yazılmış.Peki bu Obama(televizyonda görmüştüm) için de adanan kurbanın/kurbanların tamamen haram olduğunu mu gösteriyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FadeToßlack -- 1 Mayıs 2009; 21:05:25 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Vuudi

Ben domuz etinin neden haram olduğunu bir türlü anlayamadım.
    Zararı mı var insan vücuduna?
    Eğer zarar veren şeyler haram ise sigaranın da haram olması lazım..
    O halde tekel bayiileri neden taşlamazlar da şimdi domuz eti satan bir kasap olsa onu taşlarlar?
    Aziz Nesin bir gün de haksız çıksın canım..

Domuz bir kere kendi pisliğini yiyen bir hayvandır.Ayrıca bazı hormonlarının insana göre aşırı üretiminden dolayı hormonal bozukluklara ve aşırı kiloya bundan dolayıda bir çok hastalıklara sebep olmaktadır.Bknz:ABD ve Almanya'daki obez nüfus.
  • quote:

Orjinalden alıntı: FadeToßlack

Konuyla pek alakalı değil ancak yeri geldi soruyum dedim.Ayetlerde Allah'tan başkasına adanan kurbanların haram olduğu yazılmış.Peki bu Obama(televizyonda görmüştüm) için de adanan kurbanın/kurbanların tamamen haram olduğunu mu gösteriyor?

obamada Allahtan başkası olduğu için o etlerde aynı şekilde haramdır.

Zaten ayet gayet açık ve açıklamaya mahal bırakmıyor..
  • quote:

Orjinalden alıntı: SonOfPatriot

/>

ohaa
  • quote:

Orjinalden alıntı: SonOfPatriot

/>

Bu kız iyi para kaldırır
  • domuz eti yemenin insan eti yemekten bir farkı yoktur.yani insana en benzeyen hayvan domuzdur.birde kendi dışkısını yer o yüzden yasaktır diye biliyorum.
    bu arada bluedevil86 yazdıklarına tamamen katılıyorum.
    prof.matematik sana diyecek lafım yok şaka gibisin.
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: _Kubar_

quote:

Haram yani onlardada İncilde yazan bu işte.

• keşke dana eti yerine domuz eti yedirseler bu güne kadar ne kadar eşşek, at, katır yedik ? tavuk döner diye çöplük martısından yapılma martı döner yedik acaba ? Yada kedi lahmacun :=)

Dışarda yemek yemeyi göze alıyorsak bazı şeylerede katlanmak zorundayız. Yada kedimiz tavuğumuzu , ineğimizi üretmeliyiz evimizde :=)
  • Domuz etinin iç piyasada satışını tümden yasaklamayan devleti kınıyorum
  • Neler yazıyorsunuz arkadaşlar gerçekten sizin yerinize ben utandım...

Müslümanlık baskıcı bir din değildirki, yok "öyle yaparsan çarpılırsın, böyle yaparsan yamulursun"...Böyle yazmak ancak diğer insanları dinden soğutur...

Adam belki "Dünya'ya 1 kere geliyorum, herşeyin tadına varayım" mantığıyla yaşıyordur, yer. 'Ona kimse sen neden yedin!' Diyemez...

Neden günahtır çünkü sağlıklı değildir. BlueDevil adlı arkadaşın dediği kurt olayıyla ilgili youtube'da birsürü video var midesi kaldıranlar izleyebilir...

Yok "Çanakkale Savaşında şehit olanlar müslümanlar için şehit olmuş." Böyle birşey olabilirmi ya? Biz ISLAM CUMHURIYETI DEĞİLİZKİ! Atatürk sizin gibi yobazlarla uğraşmak için yıllarını feda etti...Ancak görülüyorki hâlâ birkaç sakat kafa kalmış...

Şunu unutmayın biz herşeyden önce TÜRK'üz. Din sonradan insanın tercihine göre seçtiği birşeydir...Sonuçta hiçbir din kesin olarak kanıtlanmadı...Lakin biz kendi mantığımız ile dinlerimizi seçiyoruz...

Belki birisine göre mantık, hiçbirşeye inanmamaktır. Mantık her insanda kendine özgüdür kimse ona karışamaz...

Ben Müslümanım ama herşeyden önce TÜRK'üm. Dünya'ya, Türk olarak geldim ve Müslümanlığı seçtim...Eğer bana mantıklı gelseydi Hristiyan'da olurdum...Ve bu forumda atıp tutanların hiçbiri yüzüme karşı "vay efendim sen şusun busun" diyemezdi...

UNUTMAYIN MUSLUMANLIK DAYATICI BIR DIN DEGILDIR, MANTIK DINIDIR...RIVAYETLERLE KENDINIZI KANDIRMAYIN OZENDIGINIZ SERIATTA OLSAYDIK BIRGUN BABANIZI ASARLARDI O ZAMAN ANLARDINIZ SERIAT NEYMIS!

Belki içimizde gayrimüslim arkadaşlar vardır kesinlikle bu saf arkadaşların yorumuna kanmasın bizim dinimiz asla baskıcı bir din değildir...Bazı şeyler günahtır ama bu günah olan şeylerin bilimsel veya duygusal olarak açıklaması kesinlikle vardır Allah hiçbir şekilde kendi yarattığı kullarına kötü şeyler gelsin istemez....İsteyen günahını bilerek rakıda içer şarapta Allah (c.c) ne diyor; "Bana kul hakkıyla gelmeyin, her günahın karşılığı vardır ama kul hakkı beni bile aşar, o kişiden helallik alın"

Sonuç olarak ben bunu bilir ve buna inanırım, "Allah'a şirk koşmak hariç her günahın cezası çekildikten sonra o kişide cennete gider"

• Domuz eti sadece yağlı bir ettir. Ve parazit çok görülür. İyi pişirilirse bi problem teşkil etmez. Haram olmasının sebebi büyük ihtimalle, o zamanda iyi pişirilememesi , veya vücutta yapacağı parazitin temizlenememesi, vs. dir. Günümüzde iyi pişmiş domuz etinin kırmızı etten pek bi farkı yoktur. Hatta çoğu boktan kırmızı et ten iyidir. Ama yiyin demiyorum.

Balık eti tercih edin en iyisi.

Kimse kimseye karışamaz. Ama sen D. Eti deyip adamın kafasını karıştırıyosan problemdir. Müslüman olman gerekmiyo. Ben domuz eti istiyorum mesela, dana veremezsin bana. Başka biri içinde tam tersi.

Müslümanlıkla alakası yok.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.