Şimdi Ara

'd.eti' hilesiyle domuz eti yediriyorlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
182
Cevap
0
Favori
10.696
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Domuz etinin 'd.eti' yöntemiyle dana eti diye satılması Tarım Bakanlığı'nı harekete geçirdi. Bakanlık Müsteşarı Vedat Mirmahmutoğulları, bundan böyle 'd.eti' yazılamayacağını belirterek, "Domuz eti ise domuz eti, dana eti ise dana eti olduğu yazılacak" dedi. Mirmahmutoğulları, "Vatandaşlarımız herhangi bir şekilde şüphelendiklerinde Alo Gıda Hattı 174'e anında bildirmeli. Öyle 'D. bilmem ne eti' gibi etleri asla kullanmamaları lazım.'' dedi. Zaman'ın haberine göre, Koruma ve Kontrol Genel Müdürü Muzaffer Aydemir, ruhsat alan domuz çiftliği olmamasına rağmen kaçak üretim ve kesim yapıldığını belirtti. Domuz etinin dana eti diye satıldığını ifade eden Aydemir, "Tüketicimiz dikkatli olmalı. Pazarda ve marketlerde satılan ürünlerin içerisinde de domuz eti olabilir. Son günlerde 'd.eti' etiketiyle satılan ürünlerle karşılaşıyoruz. Vatandaş d.eti'ni dana eti olarak algılayabilir ancak buna itibar etmemeli, güvendiği yerlerden et almalı" açıklamasını yapmıştı.

kaynak: habertür

• iyide domuz eti dana etinden pahalıdır türkiyede
    hangi akla hizmet domuz eti koyarlar içine anlamıyorum

not: şimdi farkettim haberin kaynağı habertürkmüş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keten -- 1 Mayıs 2009; 16:51:39 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Vuudi

Ben domuz etinin neden haram olduğunu bir türlü anlayamadım.
    Zararı mı var insan vücuduna?
    Eğer zarar veren şeyler haram ise sigaranın da haram olması lazım..
    O halde tekel bayiileri neden taşlamazlar da şimdi domuz eti satan bir kasap olsa onu taşlarlar?
    Aziz Nesin bir gün de haksız çıksın canım..

bide şey var içki içerler haram diye domuz eti yemezler :))
  • quote:

O halde tekel bayiileri neden taşlamazlar da şimdi domuz eti satan bir kasap olsa onu taşlarlar?

kıyamet günü anlarsın...
  • quote:

Domuz tenyasi en pis tenyadir ve domuz etini ( 1 gunluk ) bir 1/3'u kola doldurulmus kap icinde 5 dakika beklet bak , gorursun show nasil basliyor . etlerin icinden cikan kurtcuklari gor bi !

domuz pis hayvandir ben yabanci ulkedeyim , bir kac kere gordum burada . Ek olarak domuzu bir kesmeleri var , resmen iskence hayvana . ayagini gozunu baglamadan , hayvanin bogaza bir bicak darbesi koyup , kivrandira kivrandirada odluruyorlar hayvani .

bu arada domuz eti , dana etinden pahali diyen arkadas . bir dana 8 ayda buyur veya 1 yavru verir . ondanda 80 kilo et cikar !

bir domuz tek seferde en az 8 yavru verir ve 3 ayda buyur . kesilmesi ile 40 kilo et birakir. 80*4=320 kilo et demektir . Avrupada domuz eti ucuz . Dana eti turkiyedeki kadar pahali degil , cunku domuza yoneliyor millet.

he sunuda soyliim , turkiyede filmlerde hep gorurdum jambon falan . Hayvanin en lezzetli yeridir diye . tabi turkiyede hayvan diyince ben dana ve koyun saniyordum . Adamlaronu orjinal dilindeki domuz kelimesine cevirmeyip yerine hayvan diye tercume edince kazaya kurban gidicektim . burada bir restorantta jambon istemistim , yagli bir et geldi , dana etine benziyor goruntusu ama kokusu falan bir baska . tam alicaktim aklima geldi garsona sormak "bu ne eti diye" , meger domuz etiymis . yurt disina cikinca dikkatli olun bu konuda hassas iseniz ...

• quote:

Orjinalden alıntı: Prof.Matematik

quote:

kıyamet günü anlarsın...

cahil cahil yorum yapma ! senin gibiler yuzunden millet sakallilarin ayak sularini icer , olmus adama hayir icin dua edeceklerine , sanki Allah ta ondan yardim ,sifa dilerler.

Bilimsel aciklamasini yap , bilmiyorsan sus otur ! Peygambere s.a.v. gelen ilk emir "oku"dur ! iste sizin gibiler yuzunden islami ulkeler geri kaliyor !

millet aya cikti , sizler "Gunahtir" " kiyamet geliyor" diye ayaklanmissinizdir , adim gibi %100 eminim ...

Bu arada sigarada gunahtir ama millet kendi cikarina gore yorumlamis ve "mekruh" demistir. Mekruh olan sey , peygamber zamaninda olmadigi icin emirle yasaklanmamis , ama aslinda dinen yasak olan seydir . Sigara , alkol ve uyusturucu gibi maddeler vucuda ve insan ruhuna zarar vedigi icin gunahtir .

Diger bir ornek , islamda 4 kadina izin ozel durumlar icin verilmistir . Savas veya dogal afet sonrasi azalan erkek nufusunu telafi etmek icin , erkege bu hak taninmistir . Ama bizdeki cuppeliler basini kapattiklari kizlari eve atmak icin onalrin dinini somurur hemde istanbulun ortasina luks genis bahceli yalida yaparlar somurdukleri insanlari paralari ile . Yani bugun icin birden fazla kadin iyi gorunmez dinde ( bu benim gorusum ) .
    simdi ileri zekali cikip alinti yaparsa yazima , islami savas zamaninda askerele zina yapmalari icin izin bile verilmisti gecici bir sure icin . buna ne dendigini unuttum , isteyen arastirsin . Bugun icin zinada gunahtir ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bluedevil86 -- 1 Mayıs 2009; 17:12:16 >

• quote:

quote:

kıyamet günü anlarsın...

sen mi üfleyecen sur'a
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tam pişmemiş tavuk eti yedim
    10 yıl önce açıldı
    Horoz eti yenir mi ?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: funkmaster

quote:

quote:

kıyamet günü anlarsın...

sen mi üfleyecen sur'a

üflenince gülersin böyle...

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: funkmaster

quote:

quote:

kıyamet günü anlarsın...

sen mi üfleyecen sur'a

üflenince gülersin böyle...

tamam ben sana okuyup üflerim
    zaten kıyamette her şey tersine dönecekmiş, demek ki sen düzelmiş olacaksın

• üfürükçü kaynıyo buralar XD

Ben şöyle düşünüyorum yada en azından aklıma böyle yazılmış insana zararı olan herşey günahtır.Yani içki blimemne sigara kumar.VS.VS.
    Kur'an okudummu? Hayır ama böyle yaşıyorum ve ters düşen bişey olacağına inanmıyorumki mesela sigara günah olmasa bile ben günah sanmışım hiç içmemişim gibi olur gene ben kârlı çıkarım.

d.eti günah çok pis diye bişeyler daha biliyomda yazmaya üşendim şimdi yani en azından ben öyle biliyorum
  • Tabi bide günah olduğunu bile bile yapmak var.Onu da yaptım hemde büyük işler yaptık ama artık napalım oldu 1 kere
  • Türkiye ye "Helal" ruhsatı gelmesi gerek.Örneğin yahudilerde de "helal" ruhsatına benzer bir uygulama var.Dinen helal olan yiyeceklerinin üzerinde bir işaretleri var.O işaretle helal olduğunu biliyorlardı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Fetih

Türkiye ye "Helal" ruhsatı gelmesi gerek.Örneğin yahudilerde de "helal" ruhsatına benzer bir uygulama var.Dinen helal olan yiyeceklerinin üzerinde bir işaretleri var.O işaretle helal olduğunu biliyorlardı.

'd.eti' hilesiyle domuz eti yediriyorlar

bunun gibi yani

• Özellikle domuz sosisinin tadı bir başka oluyor.Afiyet olsun yiyenlere çok güzel bence.
  • Bizim şu an yediğimiz margarin yağlarının yapımında katalizör olarak domuz yağı kullanıldığını biliyor muydunuz?
  • quote:

Orjinalden alıntı: emirhanaktas

Özellikle domuz sosisinin tadı bir başka oluyor.Afiyet olsun yiyenlere çok güzel bence.

Ankarada nerde bulunur bilgin varmı.Büyük marketlerde olmuyo sanırım.Hiç dikkatimi çekmedi bulsam alıp deniycem ama bulamadım hiç.
  • Yok kardeşim ben yurt dışında yedim

Türkiye'de bulmak zordur taşlanır burada.
  • quote:

quote:

kıyamet günü anlarsın...

Şaka gibisiniz ya daha nedenin niçin oldugunu bilmezsiniz islamin kurallarında sonra sözde müslümanım diye geçinirsiniz

Durmak yok yola devam

• Cidden çok güzel bi şeye değinmiş arkadaş.
    Haram diye domuz eti yemezler ama gel gör ki haram olmasına rağmen alkol, sigara da kullanırlar hatta bazıları affı olmayan zina bile yapar. (herkez için değil var böleleri)

Domuz etinin haram olma nedeninide kendi dışkısını yediği için diye biliyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: keten

iyide domuz eti dana etinden pahalıdır türkiyede
    hangi akla hizmet domuz eti koyarlar içine anlamıyorum

not: şimdi farkettim haberin kaynağı habertürkmüş

Pahalı mı
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.