Şimdi Ara

'd.eti' hilesiyle domuz eti yediriyorlar (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
182
Cevap
0
Favori
10.698
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Magina

Yiyenler saygı beklerken ; yemeyen yemeyip,kötülüğünü gösterdikçe aşağılanıyo...
    İlginçsiniz ya.
    Domuz eti vücuda zararlıdır,yenmemesi gerekir.Ama adam manyaktır,zevk alıyodur vücuduna zarar vermekten,yer.Buna karışamazsın tabi.
    O da sana karışamaz.Yemiyorum kardeşim,zor la mı !?
    İslam'da yasaklanan şeyler manevi anlamının dışında fiziki olarakta insan vücudunun zarar görmemesi için yasaklanmıştır.
    Sigara mekruhtur.Yani mekruh kabul edilir çünkü Peygamberimiz döneminde olmayan ve hakkında kesin hüküm verilmemiş bişeydir.Vücuda zarar verir,mekruhtur...
    Domuz eti de aynı şekilde yasaklanmıştır.Kur'an'da da yazar zaten.Müslüman değilsen yiyebilirsin miden kaldırıyosa,gayrımüslümler Kur'an'ı kaale almadıkları için bu hükme uymak zorunda değildirler.
    Bu hükme uyana da saygı göstermek zorundadırlar.
    İsteyen yer,istemeyen yemez kardeşim...SİZENE !

Ya arkadaşlar bu saygı konusundaki açıklamalarınız beni çok güldürüyo.Yemeyene saygı gösterilecekmiş.Nası bi saygı istiyosunuz anlamıyorumki millet gırtlağınıza domuz etimi sokuyo.Bu eleman domuz eti yiyene manyak demiş, bu arkadaşın saygısı ve islamın hoşgörürüsü madem size nasıl bi saygısızlık yapılıyo bi açıklayın.Yani saygı buysa saygısızlık nasıl yapılır aklım almıyo.Ayrıca domuz eti zararlıdır doğrudur ama diğer kırmızı etlerde zararlıdır.Yani diğer koyun, inek etleri şifa olmaz

• quote:

Orjinalden alıntı: semtex960

quote:

Orjinalden alıntı: emirhanaktas

Özellikle domuz sosisinin tadı bir başka oluyor.Afiyet olsun yiyenlere çok güzel bence.

Ankarada nerde bulunur bilgin varmı.Büyük marketlerde olmuyo sanırım.Hiç dikkatimi çekmedi bulsam alıp deniycem ama bulamadım hiç.

AnkaMall alışveriş merkezinin içindeki migros magazasında şarküteri reyonunun orada domuz etleriyle ilgili bi bölüm var.
  • quote:

Orjinalden alıntı: semtex960

quote:

Orjinalden alıntı: Magina

Yiyenler saygı beklerken ; yemeyen yemeyip,kötülüğünü gösterdikçe aşağılanıyo...
    İlginçsiniz ya.
    Domuz eti vücuda zararlıdır,yenmemesi gerekir.Ama adam manyaktır,zevk alıyodur vücuduna zarar vermekten,yer.Buna karışamazsın tabi.
    O da sana karışamaz.Yemiyorum kardeşim,zor la mı !?
    İslam'da yasaklanan şeyler manevi anlamının dışında fiziki olarakta insan vücudunun zarar görmemesi için yasaklanmıştır.
    Sigara mekruhtur.Yani mekruh kabul edilir çünkü Peygamberimiz döneminde olmayan ve hakkında kesin hüküm verilmemiş bişeydir.Vücuda zarar verir,mekruhtur...
    Domuz eti de aynı şekilde yasaklanmıştır.Kur'an'da da yazar zaten.Müslüman değilsen yiyebilirsin miden kaldırıyosa,gayrımüslümler Kur'an'ı kaale almadıkları için bu hükme uymak zorunda değildirler.
    Bu hükme uyana da saygı göstermek zorundadırlar.
    İsteyen yer,istemeyen yemez kardeşim...SİZENE !

Ya arkadaşlar bu saygı konusundaki açıklamalarınız beni çok güldürüyo.Yemeyene saygı gösterilecekmiş.Nası bi saygı istiyosunuz anlamıyorumki millet gırtlağınıza domuz etimi sokuyo.Bu eleman domuz eti yiyene manyak demiş, bu arkadaşın saygısı ve islamın hoşgörürüsü madem size nasıl bi saygısızlık yapılıyo bi açıklayın.Yani saygı buysa saygısızlık nasıl yapılır aklım almıyo.Ayrıca domuz eti zararlıdır doğrudur ama diğer kırmızı etlerde zararlıdır.Yani diğer koyun, inek etleri şifa olmaz

Kardeşim mesela İslam yasaklamıştır diyosun...Çıkışıyo hemen o bahsettiğim tipler ; yobaz,şeriatçı bilmem ne.
    Kısacası ağızdan İslam lafı çıksın,müslüman lafı çıksın anında yaftalıyo bazı dangalak beyinliler.At gözlüğü takmışsınız bilmem ne derler.Büyük boy at gözlüğü kendilerindedir haberleri yok

• quote:

Orjinalden alıntı: Vuudi

Ben domuz etinin neden haram olduğunu bir türlü anlayamadım.
    Zararı mı var insan vücuduna?
    Eğer zarar veren şeyler haram ise sigaranın da haram olması lazım..
    O halde tekel bayiileri neden taşlamazlar da şimdi domuz eti satan bir kasap olsa onu taşlarlar?
    Aziz Nesin bir gün de haksız çıksın canım..

Temiz olmadığı için haram eğer sigara 6 yüzyılda arabistandada olsaydı sigarada haram edilirdi bu kasap olayıda bizi kandırdıkları için adam çıkıp domuz eti satılır desin kimse taşlamaz antalyada çiftlikleri var kimse bir şey yapıyor mu hayır dana eti diye kandırıp domuz eti sattıkları için taşlarlar bi adam sahte rakı satsın bak nasıl linç ediyorlar adamı
  • quote:

Orjinalden alıntı: funkmaster

quote:

Orjinalden alıntı: Prof.Matematik

quote:

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Vuudi

Ben domuz etinin neden haram olduğunu bir türlü anlayamadım.
    Zararı mı var insan vücuduna?
    Eğer zarar veren şeyler haram ise sigaranın da haram olması lazım..
    O halde tekel bayiileri neden taşlamazlar da şimdi domuz eti satan bir kasap olsa onu taşlarlar?
    Aziz Nesin bir gün de haksız çıksın canım..

kıyamet günü anlarsın...

sen mi üfleyecen sur'a

üflenince gülersin böyle...

tamam ben sana okuyup üflerim
    zaten kıyamette her şey tersine dönecekmiş, demek ki sen düzelmiş olacaksın

kapak olmuş

• Ne hallere gelmişiz domuz haram diyene yobaz ,geri kafalı vs.. Demekki birileri amaçlarına ulaşmış herşey normal görünmeye başlamış gençlerin gözüne yazık
  • Domuz eti yaratıcınız tarafından yasaklanmış. Bu nefis meselesi. Yersen ye banane. Yenilmez diyene de saygı göster.
  • ona bakılırsa tavukta her bulduğunu yiyor.

ama ülkede en çok satılan etlerin başında tavuk geliyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: emirhanaktas

Özellikle domuz sosisinin tadı bir başka oluyor.Afiyet olsun yiyenlere çok güzel bence.

YE
  • Avrupa'da, Amerika'da insanlar Starbucks'tan kahve alıp sonra "Kutusu çok sıcaktı elim acıdı" diye davalar açıp yüzbinlerce dolar kazanırken, sağlığa
    bu kadar zararlı "içinde kurtlar olan" domuz etini denetleyen hiçbir sağlık kuruluşu, gıda standartı filan yok, değil mi?

Neymiş domuz kendi dışkısını yiyormuş.. Kendinizi kandırmayın arkadaşlar içinde koyunun dışkısı bulunan ne kadar temizlendiği belli olmayan, tam pişmemiş
    kokoreçleri, işkembeleri lüp lüp mideye indiriyorsunuz ama.. Ayrıca bildiğiniz gibi pişmemiş etten yapılan sucuk ve pastırmayı belli bir süre ılık ve nemli bir
    ortamda tutun da görün bakalım nasıl kurtlanıyormuş..

"İslamda domuz eti yemek yasak, ben bu nedenle yemiyorum yasağın sebebini sorgulamak da benim haddim değil" diyeni anlarım ama bilimsellikten uzak
    yorumlarınızla islam dinini de bilimle çelişir göstermeniz faydadan çok zarar getiriyor ve komik duruma düşüyorsunuz haberiniz olsun..

• quote:

Orjinalden alıntı: BlackHawK72

Cidden çok güzel bi şeye değinmiş arkadaş.
    Haram diye domuz eti yemezler ama gel gör ki haram olmasına rağmen alkol, sigara da kullanırlar hatta bazıları affı olmayan zina bile yapar. (herkez için değil var böleleri)

Domuz etinin haram olma nedeninide kendi dışkısını yediği için diye biliyorum.

Kesinlikle arkadasım sebebini bilmeden yorum yapan arkadaslar çok çoğu dalga geçer gibi yazmış domuz etinin haram olması peygemberimiz (S.A.V) domuz eti haram demiştir nedenleri
    1-)Kendi Dışkısını yediği için
    2-)Geviş Getirmediği için

Ha sigara alkol sizin dediğiniz gibi kendi çıkarları için islamiyetin kurallarını deiştirmek isteyenler var sigara mekruh denildiği gibi
    ama kesinlikle sigara,alkol dinimizin yasakladığı şeyler yok efendim mekruh yok başka birşey yok ama bildiğim kadarıyla domuz etide yukarıdaki sebeplerden ötürü haram!
    Ama sizin kendi inancınız her şeyde serbestsiniz ister alkol kullanın ister domuz eti sosisi mangalı ne isterseniz yapın
    hade A.E.O
    ii Forumlar

• quote:

Orjinalden alıntı: iö

aranızda domuz etinin öldürücü zararlarının olmadığını zannedenlerde varya çok şaşırıyorum
    ben yiyenlere birşey demiyorum
    ama yemeyenlerede saygı göstermek zorundasınız

avrupada yaş ortalaması 85
    senin ülkedende insanlar 70 i görünce ölüm korkusuna kapılıyor
    benim için olay bitmiştir.
  • quote:

quote:

aranızda domuz etinin öldürücü zararlarının olmadığını zannedenlerde varya çok şaşırıyorum

avrupada adam gibi yaşıyo sıkıntısız. avrupadaki burdakinin %20 si kadar sıkıntı çekiyomu.
    bakınız ülke zenginlerine bizim ülkedede 85 gidiyolar merak etme

• quote:

Orjinalden alıntı: pirasa

quote:

quote:

avrupada adam gibi yaşıyo sıkıntısız. avrupadaki burdakinin %20 si kadar sıkıntı çekiyomu.

e o zaman domuz etinin etkisi yokmuş, yaşam standartlarının etkisi varmış

• bulsam yerim de nerden bulcan domuz sosini jambonunu

bu arada macırlar bilir domuz yağını koca karı ilaçlarında kullanıyorlar faydası var diyorlar
    ama iğrenç kokuyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rajeesh -- 2 Mayıs 2009; 11:50:57 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: pirasa

quote:

quote:

çekmiyor mu, orda hayat daha yoğun merak etme
    işe giriyorsun, patron arkasını dönünce msn açıyorsun, facebook'a giriyorsun, oh ne kral! var mı böyle ala memleket!
    sıkıysa orda 9:00 - 17:00 saatleri arasında böyle kaytarıcı işlerle uğraş bakalım, bir daha şirketin kapısından girebiliyor musun, kaldı ki orda genç elemana ihtiyaç olmasına rağmen...
    bizde çekilen en büyük sıkıntılar eğitim ve sağlık, tamam gerçekten yıpratıcı sebepler ama yaşam süresini belirleyecek kadar değil...
    domuz eti ucuz ve protein değeri yüksek bir gıdadır, bu bir gerçek... oranın en zengini de yer, en fakiri de... hatta dikkat et futbol müsabakalarında bizim takımlar ingiliz, italyan gibi kulüplerin karşısında sapır sapır dökülürler fiziksel olarak... çünkü orda ucuz olduğu için insanlar sürekli protein alıyorlar, sonra gayet sağlıklı bir bünyeleri oluyor.
    sen domuzu imamlardan değil, gıda mühendislerinden dinleyeceksin, google'da domuz ve islam diye aratırsan domuz eti kötüdür zaten

• quote:

Orjinalden alıntı: Rajeesh

bulsam yerim de nerden bulcan domuz sosini jambonunu

bu arada macırlar bilir domuz yağını koca karı ilaçlarında kullanıyorlar faydası var diyorlar
    ama iğrenç kokuyor

domuz yaginin tek faydasi yanik yaralarinadir .

ornek olarak kursun yarasini iyi kapar . Yanik yaralarini inanilmaz derecede iyilestirir. Sifa icin kullandilgidindan haram soz konus bile degildir . Biz kardesime kullandik , 2. dereceden ayagi yanmisti boru kesme makinasinda . ama domuz yagi ile yarayi besleyince simdi izi bile yok .
    Ama yaban domuzu yagi degil , normal domuz yagi . Babam bulgaristandan getirtmisti .

bu arada bir avusturalyali bilim adaminin gelistirdi domuz yagindan yapilma tozda , kardesinin kesilen basparmaginin ucuna serptiginde , 1 ayda parmak yeniden cikmisti bu haberlerde bile gosterildi . Sonuc olarak sifa ( mecburi ) saglik icin kullanildiginda gunah olmuyor . koca kari ilacida sacmalik

• quote:

Orjinalden alıntı: Kobe Bryant

ya tamam dinden anlamıyosunuz tamam.ama domuzlar ßokun içinde yaşar ve kendi wıçtığı ßoku yer.böle iğrenç bir hayvanın etini yemekten zevk alırsınız sizde.

tavukta yemez mi kendi bokunu? ben kuş besledim kaç yıl, sürekli bokunu yiyodu. ama onu afiyetle yiyosun?

quote:

Orjinalden alıntı: senfield25

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: senfield25

çanakkale de o kadar insan boşa mı şehit oldu acaba ???

senin değer vermediğin kişiler herhalde ailendekiler .... ama ben değer veriyorum ve küfretmeyecem ......

senin ataların domuz yermiydi bilmiyorum ama benin atalarım çanakkale de bu ülke de insanlar domuz eti yesin diye şehit olmadı ....

ya sanane be sanane isteyen müslüman olur isteyen olmaz. bu nasıl bi mantıktır nasıl bir düşüncedir

• alin size domuz eti :S

ilk sayfada verdigim kola + domuz eti + 5 dakika formulu
    mdiesi kaldirmayan bakmasin
  • quote:

bazıları size ne, yiyen yer demiş....

Emr-i bilmâruf, nehy-i anilmünker: "İyiliği emretmek, kötülüğü yasaklamak" her müslümanın görevidir.

ben müslümanım , ama eger biri bana gelip "islam şunu gerektirir bunu yapma!" derse o adamı ortadan kaldırmak için kanımın son damlasına kadar mücadele veririm...ben aptal degilim kimse bana aptal muamelesi yapmaz islamın gereklerini kendim bulabilir ve yerine getirebilirim , baskasının özgürlügünü kısıtlamadıgı sürece istedigimi yaparım kimseyi ilgilendirmez..
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.