Şimdi Ara

'd.eti' hilesiyle domuz eti yediriyorlar (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
182
Cevap
0
Favori
10.710
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Domuz eti, dana etinden kat kat daha pahalıdır öncelikle şunu bir bilin.Yani kimse size bilinçli olarak dana eti verme şansı varken pahalı olan domuz etini vermez.

Haram konusuna gelirsek.Doğada yaşayan yaban domuzları kendi pisliğini yer.Kısacası pis hayvanlardır İslam dinince bu yüzden yasaklanmıştır.Ama bildiğiniz gibi İslam dini 1600 yıl önce geldi ve şartlar o zamankinden çok daha farklı.Şu anda domuz çiftliklerinde üretilen domuzlar oldukça temiz ve sağlıklıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Machu

Ben domuz etinin neden haram olduğunu bir türlü anlayamadım.
    Zararı mı var insan vücuduna?
    Eğer zarar veren şeyler haram ise sigaranın da haram olması lazım..
    O halde tekel bayiileri neden taşlamazlar da şimdi domuz eti satan bir kasap olsa onu taşlarlar?
    Aziz Nesin bir gün de haksız çıksın canım..

Kim demiş sigara haram değil diye ?

Eskiden mekruh olmasının sebepleri vardır..

Bi baket sigaranın ortalama 4.5 Tl olması kesinlikle benim gözümde haramdır.

Ayda 135 tlye geçinen aileler var. Sigara haram değil diye kestirip atmayın..

600 tl asgari maaş iken sizce 135 Tl verip sigara içmek helal midir ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: senfield

çanakkale de o kadar insan boşa mı şehit oldu acaba ???

Hocam diyecek birşey bulamıyorum gerçekten.Bir provakasyon ancak bu kadar kötü yapılır.
    Çanakkale'de o kadar insan bütün Türkler Müslüman olsun domuz eti yemesin diye mi öldü.Yoksa bu vatan üzerinde her şeyiyle Hristiyanıyla, Yahudisiyle ,Ateistiyle, Deistiyle,Müslümanıyla beraber kardeşçe yaşayalım diye mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChelseaSmile -- 29 Mart 2010; 4:27:23 >

• yemeye devam edin
  • quote:

O halde tekel bayiileri neden taşlamazlar da şimdi domuz eti satan bir kasap olsa onu taşlarlar?

Şöyle Söyleyim , Domuz Eşini Kıskanmayan Tek Hayvandır . Bu Yüzden On da E Vitamini Neredeyse Hiçyoktur . Vücudumuzda E Vitaminine lhtiyaç Duyar Ayrıca Farketmişsinizdir, Amerika 'da Hiçbir Kişi Evlenirken Kız Bakire mi Diye Dikkat Etmiyor. Son Madde lse ; Domuz Çamurda Yüzer

• quote:

Orijinalden alıntı: Unprotected # PETTIBONE

quote:

Şöyle Söyleyim , Domuz Eşini Kıskanmayan Tek Hayvandır . Bu Yüzden On da E Vitamini Neredeyse Hiçyoktur . Vücudumuzda E Vitaminine lhtiyaç Duyar Ayrıca Farketmişsinizdir, Amerika 'da Hiçbir Kişi Evlenirken Kız Bakire mi Diye Dikkat Etmiyor. Son Madde lse ; Domuz Çamurda Yüzer

diğer bütün hayvanlar havyarla besleniyorlar galiba. tavuk yemiyormu dışkısını. evde beslediğimiz köpeklerde dışkısını yer bazen. (http://www.ikiz.org/showthread.php?t=1332) bi hayvan eşini kıskanmıyor diye onu yememeyide ilk defa duyyorum. hangi tavuk eşini kıskanıyor. kümeste 1 horoza 10 tavuk düşüyor. tavuklar horozu hiç kıskanmıyor mu? o zaman tavukları da yemeyelim. doğmalara saplanmışsınız çıkamıyorsunuz. yazık.

• quote:

Orijinalden alıntı: JonnieWalker

Domuz etinin haram olma nedeninide kendi dışkısını yediği için diye biliyorum.

%100 doğru tespit....

domuz eti yemek isteyenlere afiyet olsun...
  • quote:

Orijinalden alıntı: bakidoruk

O, size ölüyü (leşi)- kanı, domuz etini ve Allah'tan başkası adına kesilmiş olan (hayvan)ı kesin olarak haram kıldı Fakat kim kaçınılmaz olarak muhtaç kalırsa, taşkınlık yapmamak ve haddi aşmamak şartıyla (ölmeyecek oranda yiyebilir), ona bir günah yoktur Gerçekten Allah, bağışlayandır, esirgeyendir (2/173)

Ölü eti, kan, domuz eti, Allah'tan başkası adına kesilen, boğulmuş, vurulmuş, yüksek bir yerden düşmüş, boynuzlanmış yırtıcı hayvan tarafından yenmiş, -(henüz canlıyken yetişip) kestikleriniz hariç,- dikili taşlar üzerine boğazlanan (hayvanlar) ve fal oklarıyla kısmet aramanız size haram kılındı Bunlar fısktır (günahla yoldan sapmadır) Bugün inkâra sapanlar, sizin dininizden (dininizi yıkmaktan) umut kesmişlerdir Bugün size dininizi kemale erdirdim, üzerinizdeki nimetimi tamamladım ve size din olarak İslam'ı seçip-beğendim Kim 'şiddetli bir açlıkta kaçınılmaz bir ihtiyaçla karşı karşıya kalırsa' -günaha eğilim göstermeksizin- (bu haram saydıklarımızdan yetecek kadar yiyebilir) Çünkü Allah bağışlayandır, esirgeyendir (5/3)

De ki: "Allah katında, 'kesinleşmiş bir ceza olarak' bundan daha kötüsünü haber vereyim mi? Allah'ın kendisine lanet ettiği, ona karşı gazablandığı ve onlardan maymunlar ve domuzlar kıldığı ile tağuta tapanlar; işte bunlar, yerleri daha kötü ve dümdüz yoldan daha çok sapmışlardır" (5/60)

De ki: "Bana vahyolunanlar içinde, yiyen bir kimsenin yiyeceği (şeyler) için, ölü eti, dökülen kan, domuz eti -ki bu gerçekten murdardır- ya da Allah'tan başkası adına kesilmiş bir fısk dışında, haram kılınmış bir şey bulmuyorum Kim kaçınılmaz bir ihtiyaçla karşı karşıya kalırsa, -saldırmamak ve haddi aşmamak şartıyla- (bu sayılanlardan ölmeyecek kadar yiyebilir) Şüphesiz senin Rabbin bağışlayandır, esirgeyendir (6/145)

O, size ancak ölüyü, kanı, domuz etini ve Allah'tan başkası adına kesilmiş olan (hayvan)ı haram kıldı Fakat kim mecbur kalırsa, saldırmamak ve sınırı aşmamak üzere (yiyebilir) Çünkü gerçekten Allah, bağışlayandır, esirgeyendir (16/115)

Alıntıdır.

bu kadar basit müslüman olan bu kurallara uyar...olmayanda hayatın tadına bakar(öbür dünyada)

• quote:

Orijinalden alıntı: domainci_

quote:

Orijinalden alıntı: JonnieWalker

Domuz etinin haram olma nedeninide kendi dışkısını yediği için diye biliyorum.

%100 doğru tespit....

domuz eti yemek isteyenlere afiyet olsun...

inek, koyun, keçi, tavuk da kendi dışkısını yiyor bazen. onları ne yapacağız?

• Kimisi domuzu kendi dışkısını yediği için haram olduğunu söylemiş.Yanılıyor neyazıkki.O yediğimiz tavuklardan daha pis şeyler yiğen hayvan yok beyler.
    Köyde büğüdüm ve iyi biliyorum tavukların neler yediğini o yüzden dediğiniz şeyle alakası yok.

• quote:

Domuz etinin vücuda zararı var, kendin söylemişsin sigaranın da haram olması lazım diye evet sigarada haram kardeşim... Dikkat edersen, vücuda zararı olan herşey günahtır. Şimdi diceksin Zina evet zinada zararlı olduğu için haramdır.. (Zararı neslin, soyun sopun karışması, AIDS vb.)
    Başka öğrenmek istediğin birşey olursa PM atabilirsin.
  • domuz etinin ''yumuşatıcı'' özelliği var deniyor (hayvanın hormonlarıyla ilgili)
  • konuya bak ya adam dikkat edin d.eti diye domuz eti almayın demiş,yine kişilik problemi yaşayan ergenler coşmuş din diyanet işine çevirmiş olayı
  • quote:

Orijinalden alıntı: senfield25

Ohaaaaaa bi devrim yaratacak mesaj daha

• Domuz eti daha mı ucuz?
  • Dini Emirler Konusuna Hiç Girmeyeceğim sadece şunu söyleyeceğim

Domuz Eti Hijyenik Bir Ortamda Üretildiği Sürece Fazla Bir Zararı Olmaz Ancak Diğer Et Ürünleri Arasında Kıyaslama Yapıldığında Domuz Eti En Kalitesiz Et Türü Kategorisine Girer Bilimsel OLarakta Zaten Domuz Etinin Ne Tür Sağlık Problemlerine Yol Açtığını Sağır Sultan Bile Biliyor
    Ben Hiç Yemedim Yemeyide Düşünmüyorum Dini Bir Emir Olduğu İçinde değil sağlık problemi teşkil ettiği için yemiyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: senfield25

domuz eti yemiyelim diye mi şehit oldular ?
    mantığa gel
  • quote:

Kendi bkunu yediği içindir belki
  • Domuz eti zararlı değildir.
  • Şeriat sucuğu olsa yersiniz ama.

Yok lan bu, o konu değildi, karıştırdım sanırım
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.