Şimdi Ara

'd.eti' hilesiyle domuz eti yediriyorlar (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
182
Cevap
0
Favori
10.710
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: senfield25

çanakkale de o kadar insan boşa mı şehit oldu acaba ???

quote:

Orijinalden alıntı: Karn-ı bahar
    domuz eti yemiyelim diye mi şehit oldular ?
    mantığa gel

Evet bu yorumlara bakılırsa çok vahim durumdayız. Çanakkale'de mücadelenin bir diğer sebebide İslam dininin yaşanmasının devam etmesi içindir. İslam dini ise Domuz etini yasaklamıştır. Yani bunlar birbiriyle çelişkilidir.
  • İnsan vücüduna zarar veren her şey haramdır , sigarada dahil. Din alimleri bunu belirtmiştir , Kuran-ı Kerim de tek tek liste halinde yazacak hali yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: domainci_

quote:

Orijinalden alıntı: JonnieWalker

Domuz etinin haram olma nedeninide kendi dışkısını yediği için diye biliyorum.

%100 doğru tespit....

domuz eti yemek isteyenlere afiyet olsun...

Sadece bu değil , sindirim sistemi çok kötü. Yani tam olarak sindirim yapamıyor ve zararlı toksinler etine işliyor.

• Yorumlara bak ayara gel...

Yok domuz kendi bokunu yiyormuş,emin ol yediğiniz tavuklar çok daha kötü şeyler yiyorlar + olarak o kadar avrupa ülkesinde sağlık konusunda çok katı kurallar varken böyle zararlı birşey nasıl satılıyor?Neymiş çok yağlı olduğu için damarları tıkıyormuş.

Benim aklıma sadece tek bir mantıklı açıklama geliyor,domuz etinde bulunan bakteriler yüzünden çok daha çabuk bozuluyor bu nedenle zararlı oluyor,600 lü yıllardada buzdolabı olmadığına göre bu böyle,fakat şu anda aylarca bozulmadan saklanabilir.

Yani bana komik gelen biz herşeyi biliyoruz yabancılar hiç bilmiyor,adamlar kurtçuklar vs. gelmesin diye ülkeler arasında meyve bile taşıttırmıyor zararlı birşey olsa gidip sattırırlar mı?

Ama yok benim dinin böyle emrediyor derseniz hiçkimse birşey diyemez,fakat saçma sapan sarı çizmeli mehmet ağanın uydurduğu çakma bilimsel bilgileri burada söylerseniz anca kendinizi komik duruma düşürürsünüz.

• quote:

Orijinalden alıntı: sezerakin34

quote:

quote:

mantığa gel

Evet bu yorumlara bakılırsa çok vahim durumdayız. Çanakkale'de mücadelenin bir diğer sebebide İslam dininin yaşanmasının devam etmesi içindir. İslam dini ise Domuz etini yasaklamıştır. Yani bunlar birbiriyle çelişkilidir.

Çanakkale'de mücadelenin sebebi, Anadolu'nun ve İstanbul'un yabancı ellere geçmesini engellemek içindir. Bunu sokaktaki çocuk bile bilir.

İslam dinini bitirmek/devam ettirmek diye birşey söz konusu olabilir mi ? Bu kadar mı ŞAKİRT siniz ?

• İnsanlar Vatanlarını, Dillerini, Benliklerini, Dinini kaybetmemek için savaşır koçum!

O zamana dönebilsek ve o zamandaki askerlere senin söylediklerini söylesek seni yaşatmazlardı heralde....

Ne demek dini için savaşmamıştır...

Hepsi için savaşmışlardır hepsi...

quote:

Orijinalden alıntı: judith

quote:

quote:

quote:

mantığa gel

Çanakkale'de mücadelenin sebebi, Anadolu'nun ve İstanbul'un yabancı ellere geçmesini engellemek içindir. Bunu sokaktaki çocuk bile bilir.

İslam dinini bitirmek/devam ettirmek diye birşey söz konusu olabilir mi ? Bu kadar mı ŞAKİRT siniz ?

• 1.si domuz eti en azından Türkiyede pahalıdır..
    2.si ise domuz eti ile dana etini ayırd edemiyo mu bu millet?? Piştiğinde keskin bir koku verir domuz eti,en azından dana eti olmadığı anlaşılır..
  • Köpek kendi pisliğini yemiyor haramda diyede geçmiyor ee?

Köpek eti yemek caiz midir

Kokoreç haram değil direk bağırsak yeniyor fakat domuz kendi pisliğini yiyor haram ulen sakatat diyarında yaşıyoruz b.klu işkemme bağırsak hertürlü götürüyoruz ama domuz haram neden çünkü kendi pisliğini yer buna gülerim ben

Tiyatroyu bırakın atık

işkembe ve kokoreç yer sonra burada b.kunu yiyen hayvan yenmez günah diye atıp tutarsan gülerim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Daft Punk -- 29 Mart 2010; 15:49:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Bluedevil86

quote:

Orjinalden alıntı: Vuudi

Ben domuz etinin neden haram olduğunu bir türlü anlayamadım.
    Zararı mı var insan vücuduna?
    Eğer zarar veren şeyler haram ise sigaranın da haram olması lazım..
    O halde tekel bayiileri neden taşlamazlar da şimdi domuz eti satan bir kasap olsa onu taşlarlar?
    Aziz Nesin bir gün de haksız çıksın canım..

Domuz tenyasi en pis tenyadir ve domuz etini ( 1 gunluk ) bir 1/3'u kola doldurulmus kap icinde 5 dakika beklet bak , gorursun show nasil basliyor . etlerin icinden cikan kurtcuklari gor bi !

domuz pis hayvandir ben yabanci ulkedeyim , bir kac kere gordum burada . Ek olarak domuzu bir kesmeleri var , resmen iskence hayvana . ayagini gozunu baglamadan , hayvanin bogaza bir bicak darbesi koyup , kivrandira kivrandirada odluruyorlar hayvani .

bu arada domuz eti , dana etinden pahali diyen arkadas . bir dana 8 ayda buyur veya 1 yavru verir . ondanda 80 kilo et cikar !

bir domuz tek seferde en az 8 yavru verir ve 3 ayda buyur . kesilmesi ile 40 kilo et birakir. 80*4=320 kilo et demektir . Avrupada domuz eti ucuz . Dana eti turkiyedeki kadar pahali degil , cunku domuza yoneliyor millet.

he sunuda soyliim , turkiyede filmlerde hep gorurdum jambon falan . Hayvanin en lezzetli yeridir diye . tabi turkiyede hayvan diyince ben dana ve koyun saniyordum . Adamlaronu orjinal dilindeki domuz kelimesine cevirmeyip yerine hayvan diye tercume edince kazaya kurban gidicektim . burada bir restorantta jambon istemistim , yagli bir et geldi , dana etine benziyor goruntusu ama kokusu falan bir baska . tam alicaktim aklima geldi garsona sormak "bu ne eti diye" , meger domuz etiymis . yurt disina cikinca dikkatli olun bu konuda hassas iseniz ...

• quote:

Orijinalden alıntı: Lâpacı

B.k yiyin kafirler

Merak ediyorum gerçekte nasıl bi varlıksındır?
  • Domuz eti sagliga zararli olsaydi,bizden daha uzun ve genç ve dinç yasayan avrupalilar,japonlar,kanadalilar,amerikalilar yemezdi!
    Dünyanin en çok bilen ve akilli insani zaten biz müslümanlariz.Bûtün buluslarda bize ait!
    Neyse benim bildigim tek sey domuzun buradaki bazi arkadaslarin yazdigi gibi kesinlikle yagli degildir.Koyun eti çok daha yaglidir.Domuzun yagi sadece deri altinda olur.
    Domuz pis diyenler içinde .Tv de gördûm.Domuz her gün pisligini ayni yere yapiyor ve kesinlikle yemiyor.
    Birde tasvip etmedigim nokta.tamam hayvani yemezsin ama niye igrenç vey nefret edersin!!!
    Peki bir gûn domuzun bir organina muhtaç olursan ne yapacaksin?
    Bir tanidigima domuzun kalp kapakçiklarini taktilar.Bu adamda domuzdan tiksinirdi!Simdi hayati kurtuldu!
    ¨sakin sanmayinki domuz yiyelim diyorum.Sadece çok sevimli ve akilli olan ve insana en çok benzeyen ve yakin olan domuzu biraz sevelim diyorum!

• quote:

Orijinalden alıntı: Machu

Ben domuz etinin neden haram olduğunu bir türlü anlayamadım.
    Zararı mı var insan vücuduna?
    Eğer zarar veren şeyler haram ise sigaranın da haram olması lazım..
    O halde tekel bayiileri neden taşlamazlar da şimdi domuz eti satan bir kasap olsa onu taşlarlar?
    Aziz Nesin bir gün de haksız çıksın canım..

sigara zaten haram
  • quote:

Orijinalden alıntı: D_G_N

Köpek kendi pisliğini yemiyor haramda diyede geçmiyor ee?

Köpek eti yemek caiz midir

Kokoreç haram değil direk bağırsak yeniyor fakat domuz kendi pisliğini yiyor haram ulen sakatat diyarında yaşıyoruz b.klu işkemme bağırsak hertürlü götürüyoruz ama domuz haram neden çünkü kendi pisliğini yer buna gülerim ben

Tiyatroyu bırakın atık

işkembe ve kokoreç yer sonra burada b.kunu yiyen hayvan yenmez günah diye atıp tutarsan gülerim

Bak işte eleştirel bakış budur, çok doğru.
    Müslüman olduğu için, yasak olduğuna inandığı için yemeyeni anlarım, ne yapalım zorla tepicek miyiz domuz etini ağzınıza ama saçma sapan lafları burada bilimsel veri gibi satmanın alemi yok. Avrupa birliğine giricez diye kokoreç yasaklanacak dediler ortalık ayağa kalktı bu ülkede. Adamlar bu kadar hassaslar sağlık konusunda, bir siz mi biliyorsunuz domuzun sağlıksız olduğunu? 1400 sene evvelki bilgilerle bugünün teknolojisini kıyasa sokuyorsunuz resmen. Yok eşini kıskanmıyor, yok dışkısını yiyor diye kötülüyorsunuz bunu sadece Müslümanlar mı görüyor? Yoksa Hristiyanlar da "Müslümanlar yemiyor, o zaman biz yiyelim kapak olsun" diyip mi yiyorlar bu mereti.

Son olarak, ben de yemedim domuz eti bugüne kadar, ama ne yediğim için ne de yemediğim için bir eksiklik/fazlalık hissetmedim. İnsanlara 'domuz' dendi mi neden bu kadar hassaslaşıyorlar anlamak güç ve çok komik.

• quote:

Orijinalden alıntı: MetronoM

İnsanlar Vatanlarını, Dillerini, Benliklerini, Dinini kaybetmemek için savaşır koçum!

O zamana dönebilsek ve o zamandaki askerlere senin söylediklerini söylesek seni yaşatmazlardı heralde....

quote:

quote:

quote:

quote:

mantığa gel

Okundugunu anlamayan insan orada bir diğer sebebide yazıyor. Okuduğunu anlamayanın forumda işi ne ? Oku öyle yorumla

• quote:

Orijinalden alıntı: teaser

Avrupa'da, Amerika'da insanlar Starbucks'tan kahve alıp sonra "Kutusu çok sıcaktı elim acıdı" diye davalar açıp yüzbinlerce dolar kazanırken, sağlığa
    bu kadar zararlı "içinde kurtlar olan" domuz etini denetleyen hiçbir sağlık kuruluşu, gıda standartı filan yok, değil mi?

Neymiş domuz kendi dışkısını yiyormuş.. Kendinizi kandırmayın arkadaşlar içinde koyunun dışkısı bulunan ne kadar temizlendiği belli olmayan, tam pişmemiş
    kokoreçleri, işkembeleri lüp lüp mideye indiriyorsunuz ama.. Ayrıca bildiğiniz gibi pişmemiş etten yapılan sucuk ve pastırmayı belli bir süre ılık ve nemli bir
    ortamda tutun da görün bakalım nasıl kurtlanıyormuş..

"İslamda domuz eti yemek yasak, ben bu nedenle yemiyorum yasağın sebebini sorgulamak da benim haddim değil" diyeni anlarım ama bilimsellikten uzak
    yorumlarınızla islam dinini de bilimle çelişir göstermeniz faydadan çok zarar getiriyor ve komik duruma düşüyorsunuz haberiniz olsun..

OHA kafa yapısına bak!!

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: MetronoM

İnsanlar Vatanlarını, Dillerini, Benliklerini, Dinini kaybetmemek için savaşır koçum!

quote:

quote:

quote:

quote:

mantığa gel

Okundugunu anlamayan insan orada bir diğer sebebide yazıyor. Okuduğunu anlamayanın forumda işi ne ? Oku öyle yorumla

Çanakkale savaşı olmasa putlara tapıyo olucaktınız. Nankör herifler (lafım gerici zihniyete, anlayan anlar...)

• valla yemek istesem de yiyemem...

fransa'da 1 hafta bir ailenin yanında kaldım ve domuz eti yediler bir akşam, o kadar iğrenç kokuyor ki...
  • quote:

Dinimizin kuralları gereğince domuz eti yemek inananlara haram kılınmıştır. Müslümanların uzak durduğu, domuz eti neden haram kılınmıştır? Özellikle aşağıdaki videoda hristiyan olan bir kişiden domuzun neden haram kılındığını açıklayan bir video bulunmakta.

Neden haram kılındığına dair bilgiler de aşağı kısımda verilmiştir. Başlıca nedenler :

Domuz eti cok yaglidir. Yenildigi takdirde, bu yag kana gecer. Böylece kan, yag tanecikleriyle dolmus olur. Kandaki bu fazla miktardaki yag; atar damarlarin sertlesmesine, tansiyon yükselmesine ve kalb infarktüsüne sebep olur.

Ayrica, domuz yagi icerisinde "sutoksin" denilen zehirli maddeler mevcuttur. Vücuda giren bu zehirli maddelerin disari atilmasi icin, lenf bezlerinin fazla calismalari icab eder. Bu durum, bilhassa cocuklarda lenf dügümlerinin iltihaplanmasi ve sismesi seklinde kendini gösterir. Hasta cocugun bogaz bölgesi anormal bir sekilde siserek, adeta domuza benzer. Bu sebeple, bu hastaliga "domuz hastaligi" (skrofuloz) adi verilir. Hastaligin ilerlemesi halinde, bütün lenf bezleri cerahatlanarak siser. Ates yükselir, agri baslar ve tehlikeli bir durum ortaya cikar.

Domuz etinde bol miktarda bulunan sümüksü bag dokusu, kükürt yönünden cok zengindir. Bu sayede, vücuda fazla miktarda kükürt alinmis olur. Bu fazlaliksa; kikirdak, kas ve sinirlere oturarak eklemlerde iltihaplanma, kireclenme ve bel fitigi gibi cesitli hastaliklara yol acar.

Domuz eti devamli yenirse, vücuttaki sert kikirdak maddesinin yerini, domuzdan gecen sümüksü bag dokusu alir. Bunun sonucu olarak, kikirdak yumusar; vücut agirligina tahammül edemeyerek altinda ezilir. Böylece, eklemlerde bozulmalar meydana gelir. Domuz eti yiyenlerin elleri peltelesir, yag tabakalari tesekkül eder. Mesela yiyen kimse sporcuysa; yorgun, tembel ve hareketsiz olur. Bazi futbolcular bu sebeple mesleklerinden olmuslardir.

Diye bir yazı okudum

• şikayetim başarıyla iletildi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cidik

quote:

Orjinalden alıntı: Kobe Bryant

ya tamam dinden anlamıyosunuz tamam.ama domuzlar ßokun içinde yaşar ve kendi wıçtığı ßoku yer.böle iğrenç bir hayvanın etini yemekten zevk alırsınız sizde.

tavukta yemez mi kendi bokunu? ben kuş besledim kaç yıl, sürekli bokunu yiyodu. ama onu afiyetle yiyosun?

quote:

Orjinalden alıntı: senfield25

quote:

Orjinalden alıntı: funkmaster

quote:

Orjinalden alıntı: senfield25

senin değer vermediğin kişiler herhalde ailendekiler .... ama ben değer veriyorum ve küfretmeyecem ......

senin ataların domuz yermiydi bilmiyorum ama benin atalarım çanakkale de bu ülke de insanlar domuz eti yesin diye şehit olmadı ....

ya sanane be sanane isteyen müslüman olur isteyen olmaz. bu nasıl bi mantıktır nasıl bir düşüncedir

arkadaş vatanı milleti si.... e. diyor yani anlıcağınız onun ataları (sanki bizim atalarımız olmuyor sanki)sırf bu memlekette domuz eti yenmesin diye savaşmış vay anasını sayın seyirciler geri kafalılıkta kör zihniyette bu kadar.

ha domuz etine karşımıyım evet karşıyım
    ama insanlarıda böyle saçma sapan düşüşncelerle yargılayamazsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakan_d20 -- 29 Mart 2010; 18:55:37 >

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.