Şimdi Ara

'd.eti' hilesiyle domuz eti yediriyorlar (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
182
Cevap
0
Favori
10.701
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Bluedevil86

quote:

Orjinalden alıntı: Rajeesh

bulsam yerim de nerden bulcan domuz sosini jambonunu

bu arada macırlar bilir domuz yağını koca karı ilaçlarında kullanıyorlar faydası var diyorlar
    ama iğrenç kokuyor

domuz yaginin tek faydasi yanik yaralarinadir .

ornek olarak kursun yarasini iyi kapar . Yanik yaralarini inanilmaz derecede iyilestirir. Sifa icin kullandilgidindan haram soz konus bile degildir . Biz kardesime kullandik , 2. dereceden ayagi yanmisti boru kesme makinasinda . ama domuz yagi ile yarayi besleyince simdi izi bile yok .
    Ama yaban domuzu yagi degil , normal domuz yagi . Babam bulgaristandan getirtmisti .

bu arada bir avusturalyali bilim adaminin gelistirdi domuz yagindan yapilma tozda , kardesinin kesilen basparmaginin ucuna serptiginde , 1 ayda parmak yeniden cikmisti bu haberlerde bile gosterildi . Sonuc olarak sifa ( mecburi ) saglik icin kullanildiginda gunah olmuyor . koca kari ilacida sacmalik

benim de ayağım yanmıştı oraya sürmüşlerdi ordan biliyorum

• Ne komik insanlarız yahu. Midye, kokoreç, tükürüklü köfte yemedinizmi? Eminimki içinden birini yemişsinizdir. Avrupadaki adamlar salakmı yiyor? Onların sağlıkçısı vs si yokmudur? Pismiş la doğadaki en pis hayvan insandır bizden başka piside yoktur. Sizler cafeteryaların çokmu temiz olduğunu düşünüyorsunuz. Tavuk kendi pisliğini yiyor dana inek kuzu bok içinde yaşıyor. Onları yerken sorun yok :))) Kokoreçin içindeki bokları yerkende sorun yok :D:D:D ama gelin görün ki domuz eti pistir. Ye ya da yeme ama pis deme öperler sizleri
  • quote:

Orjinalden alıntı: hurco

Ne komik insanlarız yahu. Midye, kokoreç, tükürüklü köfte yemedinizmi? Eminimki içinden birini yemişsinizdir. Avrupadaki adamlar salakmı yiyor? Onların sağlıkçısı vs si yokmudur? Pismiş la doğadaki en pis hayvan insandır bizden başka piside yoktur. Sizler cafeteryaların çokmu temiz olduğunu düşünüyorsunuz. Tavuk kendi pisliğini yiyor dana inek kuzu bok içinde yaşıyor. Onları yerken sorun yok :))) Kokoreçin içindeki bokları yerkende sorun yok :D:D:D ama gelin görün ki domuz eti pistir. Ye ya da yeme ama pis deme öperler sizleri

evet yemeyin ölürsünüz
  • böyle bir konu vardı di mi
  • Bilimsel olarak bir nedeni var mı bilmiyorum?Ama Kuran-ı Kerim'de -Yol Göstericimiz- yazıyorsa elbet bir nedeni vardır.ELbetteki TANRI her şeyi biliyorsa, bize yasak getirmesinde bir sebep var.Ayrıca her zaman yasak olanlar insanlara daha güzel göründüğü için domuz eti daha güzel diyenler olabilir, tek lafım afiyet olsun.
    Bu arada 5 vakit namaz kılan, oruç tutan, hacca giden yobaz veya ülkeyi bölmeye çalışan biri değildir bunu aklınıza iyi sokun.(Söz meclisten dışarı.)
  • Halka domuz etini, d.eti şeklinde etiketleyip satmaya çalışan mahluklar, domuz etini, dana eti etiketiyle satmaktan da çekinmezler ki. Bu durum bana göre, Türkiye'de ki kaçak domuz çiftliklerinin, mezhabaların ve kasapların daha sıkı takip edilmesi sonucunu doğurmuştur.

Ayrıca bu tartışma, kim hangi dine mensup, kim domuz eti yer, kim dana eti yer tartışması değildir. Müslümanlara domuz etinin - dana eti gibi satılmaya çalışılması, inanca saygı duyulmaması ve bundan yüklü rant elde edilmesi tartışmasıdır. Yoksa kim ne yemek istiyorsa yer, ne içmek istiyorsa içer, neye inanmak istiyorsa inanır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: alpello

quote:

Orjinalden alıntı: St0n3C01d

quote:

Orjinalden alıntı: alpello

beyler zina birini aldatıp birlikte olmakmı yoksa direk biriyle birlikte olmakmı ?

şunu bi açalım bilmeyen olur bilen olur

edit: o yorumu görmedim çanakkale nerden girdi araya abiciim

hatlar karıştı adana çık aradan!!

Hocam benim bildiğim tüm evlilik dışı cinsel ilişki zinadır...

bende öyle biliyodum da bu hayat kadınlarıyla yapılan zina değli diyo birisi

niye değil diyorum oda 000 buda 000 adam diyoki orda kadın senden para alıyo yani karşılığını alıyo helalliğini falan din hocasına sormuş kendisi XD

Arkadaşım maksadın insanların zekan konusunda düşünmeleri mi?Bende öyle biliyorum yazmışsın.12 yaşını doldurmuş zekası normal kapasitenin üstünde kime sorsan bilir...

• quote:

Orjinalden alıntı: Simon_Adebisi

Domuz eti günah olduguna göre %100 tadı güzeldir..

Prof. Matematik işte bu yüzden haklı. Binlerce yıldır söyleniyor anlatılıyor ama halen böyleleri var. Herkez herşeyi anlayacak kapatiseye sahip değildir.

"1000 nasihatın öve öve anlatamadığını 1 musibet döve döve anlatır" Böyleydi sanırım bu söz. He deyip geçiceksin. Diğer tarafta anlatırlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ru3acava -- 10 Mayıs 2009; 18:11:45 >
  • Yobazlığın dibine vurduğunu gördüğüm arkadasları ayakta alkıslıyorum çanakkale nerden işin içine girdi Aziz Nesin'den ne istiyorsunuz?
  • Hem olağanüstü bir kitapta yenmesinin sakıncalı olduğu yazıyor,hemde Dünya'daki araştırmalarda bunu gösteriyor..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Neonight

Temiz olmadığı için haram eğer sigara 6 yüzyılda arabistandada olsaydı sigarada haram edilirdi bu kasap olayıda bizi kandırdıkları için adam çıkıp domuz eti satılır desin kimse taşlamaz antalyada çiftlikleri var kimse bir şey yapıyor mu hayır dana eti diye kandırıp domuz eti sattıkları için taşlarlar bi adam sahte rakı satsın bak nasıl linç ediyorlar adamı

Konu uzun ya biraz değineyim,İslami bir karar yani fetva 4 esasa göre verilir.Bunlardan biride Kıyas-ı Fukaha dır.Buna göre sigara tahrimen mekruh tur.Yani harama yakın günahtır.Bunun anlamı şudur,eğer kişi bunu yapmakta ısrar ederse yani sürekli sigara içerse bu artık günahtır,haramdır.
    Alimler fetva yani islami fikir beyan etmek için yıllarca okuyorlar,ciltlerce kitabı bitiyorlar ancak ondan sonra bir fikir beyan ediyor.Maşallah forumda herkes alim olmuş.

• quote:

Orijinalden alıntı: Arch Enemy`

Hem olağanüstü bir kitapta yenmesinin sakıncalı olduğu yazıyor,hemde Dünya'daki araştırmalarda bunu gösteriyor..

Dünyadaki arastirmalar tam tersini gösteriyor. Üfürükcülerin arastirma diye iskembe-i kübra'dan attiklarini arastirmadan sayiyorsaniz o sizin bileceginiz is tabii...
  • Forum resmen üfürükçü ve dinci kaynıyor. Domuz etinden çanakkale savaşına, vay be.
  • yorum yapamaycak kadar çok gülüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: celerm

Forum resmen üfürükçü ve dinci kaynıyor. Domuz etinden çanakkale savaşına, vay be.

Ne alaka la
  • Yahudilerde ve Müslümanlarda domuz eti yasaklanmıştır

Peki neden Hıristiyanlar'da domuz eti yasak değildir?

Bu semavi dinlerin yeni çıktığı tarihlerde, arap yarım adasında domuz etini buz dolabı olmadan kesip barındırabilir miydiniz? Cevap: tabiki hayır.

O sıcakta o coğrafyada, et birkaç saat içinde çürümeye başlayacaktı. Ama batıda avrupada buz dolabı olmadan bile domuz etini saklayabilir, insana zararlı olacak bakterilerin üremesinin önüne geçilebiliyordu. Bu sebeple hıristiyanlarda domuz eti yasak değildir.
  • bende hiç domuz eti yememiş ancak midye ve kokoreç hastası biri olarak bunları merak ediyorum gerçektn. domuz için pislikte yaşadığı için haram sayıldığını biliyorum ancak midye için de adeta denizlerin çöplüğü yakıştırmasını yapanlar olduğunu duydum.. acaba midye için de öle bir haram olayı varmıdır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kutup ayısı

Domuz etinin 'd.eti' yöntemiyle dana eti diye satılması Tarım Bakanlığı'nı harekete geçirdi. Bakanlık Müsteşarı Vedat Mirmahmutoğulları, bundan böyle 'd.eti' yazılamayacağını belirterek, "Domuz eti ise domuz eti, dana eti ise dana eti olduğu yazılacak" dedi. Mirmahmutoğulları, "Vatandaşlarımız herhangi bir şekilde şüphelendiklerinde Alo Gıda Hattı 174'e anında bildirmeli. Öyle 'D. bilmem ne eti' gibi etleri asla kullanmamaları lazım.'' dedi. Zaman'ın haberine göre, Koruma ve Kontrol Genel Müdürü Muzaffer Aydemir, ruhsat alan domuz çiftliği olmamasına rağmen kaçak üretim ve kesim yapıldığını belirtti. Domuz etinin dana eti diye satıldığını ifade eden Aydemir, "Tüketicimiz dikkatli olmalı. Pazarda ve marketlerde satılan ürünlerin içerisinde de domuz eti olabilir. Son günlerde 'd.eti' etiketiyle satılan ürünlerle karşılaşıyoruz. Vatandaş d.eti'ni dana eti olarak algılayabilir ancak buna itibar etmemeli, güvendiği yerlerden et almalı" açıklamasını yapmıştı.

kaynak: habertür

EPIC FAIL

• quote:

Orijinalden alıntı: bakidoruk

Domuz kendi pisliğini yiyen bir hayvandır ve sağlığa zararlıdır. Dinen yasaklanan tüm eylemlerin aslında insan sağlığını korumaya yönelik tamponlar olduğunu bilmeliyiz.

Örnek vereyim. Peygamer efendimiz ayakta idrar bırakmanın günah olduğunu söylemiştir. Sebep olarak ise üstümüze sıçaramasını göstermiştir(deneyi yapıldı, tamamen beyaza boyanan bir insanın idrarını kırmızıya boyayan bir ilaç verildi ve ayakta idrar bıraktıktan sonra saçında bile kırmızılıklar göründü). Ama asıl sebep ayaktayken idrar torbasının gerilmesi ve tamamen idrarın boşaltılamaması ve ileride yaşanabilecek prostat sorunlarıdır. Tabi o devirde bunun insanlar tarafından algılanması imkansızdı.

Yani müslümanlara koyulan yasaklar ego tatmini olarak algılanmamalıdır.

konudaki en mantıklı cevap

• quote:

Orijinalden alıntı: Serdar

quote:

Orijinalden alıntı: Arch Enemy`

Hem olağanüstü bir kitapta yenmesinin sakıncalı olduğu yazıyor,hemde Dünya'daki araştırmalarda bunu gösteriyor..

Dünyadaki arastirmalar tam tersini gösteriyor. Üfürükcülerin arastirma diye iskembe-i kübra'dan attiklarini arastirmadan sayiyorsaniz o sizin bileceginiz is tabii...

bu mu hort sebebi
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.