Şimdi Ara

'd.eti' hilesiyle domuz eti yediriyorlar (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
182
Cevap
0
Favori
10.698
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• mısır yiyin...
  • abi ben giriyorum, heh diyorum millet birbirini yiyor, 2 şurada bakayım kim kime ne laf atıyor, kimler atılıyor kimler satılıyor...

mesajımı atıyorum, zart diye bıçak gibi kesiliyor memba gibi akan konu...

bundan sonra mesaj atmayacam artık zevki kalamıyor...

hep böyle oluyor ama olmaz ki...
  • Domuz yemeyin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: THESHUCK

Neler yazıyorsunuz arkadaşlar gerçekten sizin yerinize ben utandım...

Müslümanlık baskıcı bir din değildirki, yok "öyle yaparsan çarpılırsın, böyle yaparsan yamulursun"...Böyle yazmak ancak diğer insanları dinden soğutur...

Adam belki "Dünya'ya 1 kere geliyorum, herşeyin tadına varayım" mantığıyla yaşıyordur, yer. 'Ona kimse sen neden yedin!' Diyemez...

Neden günahtır çünkü sağlıklı değildir. BlueDevil adlı arkadaşın dediği kurt olayıyla ilgili youtube'da birsürü video var midesi kaldıranlar izleyebilir...

Yok "Çanakkale Savaşında şehit olanlar müslümanlar için şehit olmuş." Böyle birşey olabilirmi ya? Biz ISLAM CUMHURIYETI DEĞİLİZKİ! Atatürk sizin gibi yobazlarla uğraşmak için yıllarını feda etti...Ancak görülüyorki hâlâ birkaç sakat kafa kalmış...

Şunu unutmayın biz herşeyden önce TÜRK'üz. Din sonradan insanın tercihine göre seçtiği birşeydir...Sonuçta hiçbir din kesin olarak kanıtlanmadı...Lakin biz kendi mantığımız ile dinlerimizi seçiyoruz...

Belki birisine göre mantık, hiçbirşeye inanmamaktır. Mantık her insanda kendine özgüdür kimse ona karışamaz...

Ben Müslümanım ama herşeyden önce TÜRK'üm. Dünya'ya, Türk olarak geldim ve Müslümanlığı seçtim...Eğer bana mantıklı gelseydi Hristiyan'da olurdum...Ve bu forumda atıp tutanların hiçbiri yüzüme karşı "vay efendim sen şusun busun" diyemezdi...

UNUTMAYIN MUSLUMANLIK DAYATICI BIR DIN DEGILDIR, MANTIK DINIDIR...RIVAYETLERLE KENDINIZI KANDIRMAYIN OZENDIGINIZ SERIATTA OLSAYDIK BIRGUN BABANIZI ASARLARDI O ZAMAN ANLARDINIZ SERIAT NEYMIS!

Belki içimizde gayrimüslim arkadaşlar vardır kesinlikle bu saf arkadaşların yorumuna kanmasın bizim dinimiz asla baskıcı bir din değildir...Bazı şeyler günahtır ama bu günah olan şeylerin bilimsel veya duygusal olarak açıklaması kesinlikle vardır Allah hiçbir şekilde kendi yarattığı kullarına kötü şeyler gelsin istemez....İsteyen günahını bilerek rakıda içer şarapta Allah (c.c) ne diyor; "Bana kul hakkıyla gelmeyin, her günahın karşılığı vardır ama kul hakkı beni bile aşar, o kişiden helallik alın"

Sonuç olarak ben bunu bilir ve buna inanırım, "Allah'a şirk koşmak hariç her günahın cezası çekildikten sonra o kişide cennete gider"

ayakta alkışlamak istiyorum.

• quote:

Müslümanlık baskıcı bir din değildirki, yok "öyle yaparsan çarpılırsın, böyle yaparsan yamulursun"...Böyle yazmak ancak diğer insanları dinden soğutur...

Adam belki "Dünya'ya 1 kere geliyorum, herşeyin tadına varayım" mantığıyla yaşıyordur, yer. 'Ona kimse sen neden yedin!' Diyemez...

Neden günahtır çünkü sağlıklı değildir. BlueDevil adlı arkadaşın dediği kurt olayıyla ilgili youtube'da birsürü video var midesi kaldıranlar izleyebilir...

Yok "Çanakkale Savaşında şehit olanlar müslümanlar için şehit olmuş." Böyle birşey olabilirmi ya? Biz ISLAM CUMHURIYETI DEĞİLİZKİ! Atatürk sizin gibi yobazlarla uğraşmak için yıllarını feda etti...Ancak görülüyorki hâlâ birkaç sakat kafa kalmış...

Şunu unutmayın biz herşeyden önce TÜRK'üz. Din sonradan insanın tercihine göre seçtiği birşeydir...Sonuçta hiçbir din kesin olarak kanıtlanmadı...Lakin biz kendi mantığımız ile dinlerimizi seçiyoruz...

Belki birisine göre mantık, hiçbirşeye inanmamaktır. Mantık her insanda kendine özgüdür kimse ona karışamaz...

Ben Müslümanım ama herşeyden önce TÜRK'üm. Dünya'ya, Türk olarak geldim ve Müslümanlığı seçtim...Eğer bana mantıklı gelseydi Hristiyan'da olurdum...Ve bu forumda atıp tutanların hiçbiri yüzüme karşı "vay efendim sen şusun busun" diyemezdi...

UNUTMAYIN MUSLUMANLIK DAYATICI BIR DIN DEGILDIR, MANTIK DINIDIR...RIVAYETLERLE KENDINIZI KANDIRMAYIN OZENDIGINIZ SERIATTA OLSAYDIK BIRGUN BABANIZI ASARLARDI O ZAMAN ANLARDINIZ SERIAT NEYMIS!

Belki içimizde gayrimüslim arkadaşlar vardır kesinlikle bu saf arkadaşların yorumuna kanmasın bizim dinimiz asla baskıcı bir din değildir...Bazı şeyler günahtır ama bu günah olan şeylerin bilimsel veya duygusal olarak açıklaması kesinlikle vardır Allah hiçbir şekilde kendi yarattığı kullarına kötü şeyler gelsin istemez....İsteyen günahını bilerek rakıda içer şarapta Allah (c.c) ne diyor; "Bana kul hakkıyla gelmeyin, her günahın karşılığı vardır ama kul hakkı beni bile aşar, o kişiden helallik alın"

Sonuç olarak ben bunu bilir ve buna inanırım, "Allah'a şirk koşmak hariç her günahın cezası çekildikten sonra o kişide cennete gider"

söylediklerinden dini hiçbir bilgi olmadığı gibi bir sonuç çıkıyor .... bilmediğin konularda da yorum yapma ......

• müslümanlarda ve yahudilerde domuz eti haramdır sadece kıtlık zamanlarında ve zorunlu durumlarda yenilebilir bu kadar basit

Kuran'da öyle yazıyor ve Müslümanların ve yahudilerin uygulanması lazım nedenini araştırmak isteyenlerhttp://www.google.com.tr/ adresine başvursun

burada laf kargaşası yapıpta kendini bir haltmış gibi "ben şuyum ben buyum sen karışamazsın" diyen ukalalar işinizmi yok forumun köşelerinde kendinizi ispatmı etmeye çalışıyorsunuz ? diye sorarım ne zıkkımlanıyorsan zıkkımlan bizene

ayrıca domuz pis bir hayvandır çamurlarda yuvarlanır , eşini paylaşır , ve dışkısını yer

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.Kahriman -- 2 Mayıs 2009; 1:58:49 >
  • Domuz eti günah olduguna göre %100 tadı güzeldir..
  • quote:

Orjinalden alıntı: senfield25

quote:

söylediklerinden dini hiçbir bilgi olmadığı gibi bir sonuç çıkıyor .... bilmediğin konularda da yorum yapma ......

Yazdıkların genel olarak doğru ama şu noktalara dikkat çekmek lazım.
    Domuz eti günahsa, hangi mantıkla yersen ye veya kim ne derse desin günahı konusunda bir değişiklik olmaz. Ama domuz yiyen kişiye yeme, veya yemeyen kişiye ye şeklinde baskı yapmak dinimizde yoktur.

Ayrıca bu domuzdaki sorun pişmek filan alakası yoktur. Bazı arkadaşlarının yazdığının aksine, İslam dini tüm zamanları kapsayan bir dindir. O zamanlarda fazla pişiremiyorlarmış o yüzden yasakmış gibi hatalara düşmeyelim.

• quote:

Orjinalden alıntı: ::AlacaKaranlıkT!M::

Bizim şu an yediğimiz margarin yağlarının yapımında katalizör olarak domuz yağı kullanıldığını biliyor muydunuz?

paşam domuz etiyle domuz yağı aynı şeyler değiller.
    bkz. sayın herşeyi bilen senden daha çok şey bilen var.
  • quote:

Orjinalden alıntı: senfield25

quote:

Arkadaşın dedikleri doğrudur.Bence sen biraz sussan iyi edersin

• quote:

Orjinalden alıntı: Simon_Adebisi

Domuz eti günah olduguna göre %100 tadı güzeldir..

Zinanında tadı güzelmidir?
  • quote:

Orjinalden alıntı: erdenar

quote:

Orjinalden alıntı: ryu132

Koskaca forumda bir tane bu işlerden anlayan yok mu?
    Laf salatasını bırakın, Kuran'da var mı haram diye bir ayet? Varsa haram yoksa değil, bu kadar basit, neyini tartışıyorsunuz.

O, size yalnız şunları haram kıldı: Ölü hayvan, kan, domuz eti, bir de Allah'tan başkası adına kesilen hayvanlar. Sonra kim bunlardan yemeye mecbur kalırsa, başkasının hakkına tecavüz etmemek ve zaruret ölçüsünü geçmemek şartıyla ona da bir günah yükletilmez. Çünkü Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhametlidir.

Bakara 173. ayet

Ölmüş hayvan, kan, domuz eti, Allah'tan başkası adına boğazlanan, (henüz canı çıkmamış iken) kestikleriniz hariç; boğulmuş, darbe sonucu ölmüş, yüksekten düşerek ölmüş, boynuzlanarak ölmüş ve yırtıcı hayvan tarafından parçalanmış hayvanlar ile dikili taşlar üzerinde boğazlanan hayvanlar, bir de fal oklarıyla kısmet aramanız size haram kılındı. İşte bütün bunlar fısk (Allah'a itaatten kopmak)tır. Bugün kafirler dininizden (onu yok etmekten) ümitlerini kestiler. Artık onlardan korkmayın, benden korkun. Bugün sizin için dininizi kemale erdirdim. Size nimetimi tamamladım ve sizin için din olarak İslâm'ı seçtim. Kim şiddetli açlık durumunda zorda kalır, günaha meyletmeksizin (haram etlerden) yerse şüphesiz ki Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir.

Maide suresi 3. ayet

o kadar haci sucuguda , maret pinar falanda yedik . O zaman onlardami haram ? Bence burada cevrimde bir sorun olmus olmasin . mantiken uygulanmasi zor bir kural . Islam bir mantik dinidir . Ama burad cevrimde bir sorun var bence.
    normal kesilen dana , koyun , tavuk gibi hayvanlari yemek haram oluyor o zaman ?

newmonarch
    sex guzel seydir , bunun icin turkler sex'te amerikalilarin onunde ilk uce oynuyor . Zina olayi sakat

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bluedevil86 -- 2 Mayıs 2009; 3:09:18 >

• quote:

Orjinalden alıntı: newmonarch

quote:

Orjinalden alıntı: Simon_Adebisi

Domuz eti günah olduguna göre %100 tadı güzeldir..

Zinanında tadı güzelmidir?

10 numara
  • quote:

he sunuda soyliim , turkiyede filmlerde hep gorurdum jambon falan . Hayvanin en lezzetli yeridir diye . tabi turkiyede hayvan diyince ben dana ve koyun saniyordum . Adamlaronu orjinal dilindeki domuz kelimesine cevirmeyip yerine hayvan diye tercume edince kazaya kurban gidicektim . burada bir restorantta jambon istemistim , yagli bir et geldi , dana etine benziyor goruntusu ama kokusu falan bir baska . tam alicaktim aklima geldi garsona sormak "bu ne eti diye" , meger domuz etiymis . yurt disina cikinca dikkatli olun bu konuda hassas iseniz ...

Yurt disinda jambon denince domuz eti anlamina gelir. Turkiye de bazi etlere jambon deniyor, cok yanlis bir terim... Turkiye de bilip bilmeden bu ismi kullanmalari cok sinir bozucu... Ozentilik gibi...
  • quote:

Orjinalden alıntı: mr.respect

quote:

Orjinalden alıntı: emirhanaktas

Özellikle domuz sosisinin tadı bir başka oluyor.Afiyet olsun yiyenlere çok güzel bence.

zavallı seni.
    Sosise lezzet veren eti değil baharatıdır aptal adam. Domuz etinden dolayımı lezzetli sanıyorsun!?

Avrupanın salam ve sosis kültürüm 500 sene gerilere dayandığı için adamlar deneme sınama yoluyla bi lezzet yakalamışlar ve sır gibi saklıyorlar baharat terkibini.

Bizde sosis kültürü son 5 seneye dayanır ve saman gibidir malesef tadı. Hayvandan artan ne kadar sakatat varsa onu sosis yapar bizim zenginlerimiz. Ve zavallı halkta sosis yiyorum diye alır yer samanı. Avrupada dana etinden yapılan sosislerde vardır. Bi tadına bakın ve ne demek istediğimi anlarsınız o zaman. Domuzla danayla alakası yok o lezzetin.

Hadi bakalım avrupa bizim pastırmayı yapsında göreyim. Yapamazlar çünki o bizim tecrübemizdir. Sosis meseleside aynı böyledir. Burada lezzetli diye domuz etinin reklamını yapmayın. Domuz eti etsel gıdaların içinde en zararlı ettir bunu kimse inkar edemez bitti

Not: Almanyada yaşadığım için çok iyi bilirim. Almanların %50 si döner yemezler. Neden? Kendi kültürleri olmadığı için. Damak tadına karşı koyamayan almanlar yer döneri ve onlarda dönerin varlığından ona rağmen rahatsızdır. Almanya daha 3 sene önce levhalardan döner ismini kanun çıkartarak kaldırmak istedi. Türk reklamı oluyor diye. Bu teklif resmen oylandı mecliste. Allahtan aklı selim gelip geldi ve bu kanun çıkmadı ama rezalete bakınki ne kadar ırkçı bir millet şu domuz almanlar. Adamlar döner kelimesinden bile rahatsız...

Sen çıkmışsın burda domuz eti çok lezzetli diyorsun. Afiyet olsun gardaş ye ve şiş. O senin genetik damak lezzetin olabilir ama burda satmaya çalışma zevkini...

Dikkat ederseniz bu deli dana safsatalarının çıkış yeri almanyadır hep. Hepisi yalan... Bizim aptal medyada o furyaya eşlik eder durur. Almanyanın o asparagas haberleri çıkarmasındaki tek gayesi dönerin satış limitini kısmaktır elinden geldiği kadar. Türk lobisinin dönerden para kazanmasından ne kadar rahatsız olduklarını ben bilirim. Çok yakından tanıdığım bir dönerci arkadaşın dükkanını kapattılar. Güya dönere kattığı sostan alınan örnekten sperm çıkmış ve adamın dükkanına kilidi vurdular. Merkezi bir yerde günde 250 kilo döner satardı bu adam Stuttgartta. Adamı 20 yıldır tanırım böyle bir şey yapmaz ve ihtiyacıda yok ama evvelcesini bana sorun. Belediye bu adamın dükkanını kapatmak için 5 senedir mahkeme mahkeme uğraştı ve kapatamadı. Sonunda sağlık ekibi gönderdiler ve sosundan numune alıp gittiler. Testten sperm katıldığı çıkmış sostan. Belediyenin işi kesin. Besbelli çünki önceden adamın gaz tüpünün üstüne sıçrayan yağlardan mikrop üreyebileceğine kadar mahkemelere vermişti sırf bu adamı belediye. Satışlarıdan çok rahatsızdı. Sonunda böyle bir komplo yapıp dükkanı kapattılar ve medyada bir hafta boyunca cayır cayır yayınladılar bunu. Almanlar budur işte. Dönerin tadı hoşlarına gitsede ellerinden geldiği kadar frenlemek istiyorlar satışları.

Ama bizim millet ne güzel valla. Çok lezzetli domuz eti valla diyor adam baksanıza. İnsan bu kadarda özenti olurmu yaw. Avrupa s..tığı moku yese bu adamda lezzetli ne güzel valla diye yiyecek ha

Domuzun genetik yapısı %99 insan etine denktir. Bunun için domuzun kalp kapakçığını insana takarlar çünki doku uyumu en yakın hayvandır domuz. Bunu şimdiye kadar kimse demedi ama mesela domuz eti yemenin yamyamlığa yakınlık derecesi ve kendi etine en yakın eti yemenin kanibalizmin bünyeye ne gibi zararları var bunu tıp incelemeli bence.

Bu kadar yazı yazmışsın ama içerik boş. Domuz etini deli saçmalarıyla kötülemeye çalışmışsın.

Not: Bu domuz kendi pisliğini yiyor diyenler hiç mi tavuk eti yemiyor?

• Yahu ben domuz eti yeyin demiyorum tabi ama domuz pis diye yenmiyordu ama simdi yur disindaki domuzlarla bizim tavuklari karsilastirsak eminim domuzlar daha temizdir
  • quote:

Orjinalden alıntı: SonOfPatriot

/>

hatunda tam blowcuymus

saka bi yana topic d.eti etiketine dikkat diye acilmis millet canakkale, vatan millet sakarya modunda ya.size ne arkadaslar yiyen yiyer herkesin dini kendine.
    bu arada bi arkadas bahsetmis domuz tenyasindan da o eski zamanlardaymis. ben abdde yasiyorum ve domuz ciftliklerinde kullandiklari yemler vs. vs. hep farkli. hani bizim tabirle b.kunu yiyor yaw haywan olayi kalmamis artik.

• bazıları size ne, yiyen yer demiş....

Emr-i bilmâruf, nehy-i anilmünker: "İyiliği emretmek, kötülüğü yasaklamak" her müslümanın görevidir.

Aziz ve muhterem Müslümanlar!

Her Müslümanın mükellef olduğu çok mühim bir vazife vardır. O da, iyiliği emretmek, kötülükten sakındırmaktır.
    Bu asırda devam eden müsbet cihad şekli budur. İyilikleri emretmek, zarar vermezse nasihatta bulunmak, iyi insanlara mahsus bir davranıştır.
    Peygamberlerin açtığı bir çığırdır. Manevî bir cihaddır. İyi bir toplum elde etmenin tek yoludur.
    Kötülüklerin Önüne geçmek, iyiyi ve güzeli yaparak göstermek, iyi Örnek olmakla mümkündür.

Bir Müslüman hayrı ve sabrı tavsiye ederken usûl ve kaidesine uygun olarak kötülüğü de engellemek mecburiyetindedir.
    Kötülüğe manî olunmazsa kötülük işleyenler kendilerinde kuvvet bulurlar. Hiçbir mahzuru yokmuş gibi kötülük yapmaya devam ederler.
    Bunun içindir ki, Allahu Teâlâ, Müslümanlardan hem iyiliği emretmelerini, hem de kötülüğe engel olmalarını istemektedir.

Aksi takdirde kötülerle birlikte masumları da yakacak bir belâ, bir musibetin geleceğim haber vererek, "Bir belâ, bir musibetten çekininiz ki, geldiği zaman yalnız zâlimlere, kötülüğü işleyenlere mahsus kalmayıp masumları da yakar" buyurmuştur.

Evet, aziz mü'minler!
    Umuma gelen musibetler ekseriyetin hatasından ileri gelmektedir. Şühedâ kanıyla yoğrulmuş bu mübarek vatanda işlenen günahlar; mukaddesatımıza, dinimize gösterilen hürmetsizlikler; gayrı meşru hareketler, zelzele ve anarşi gibi dehşetli musibetlere sebep olur.îman ve Kur'ân'ın en muhkem kalesi olan bu vatanın her köşesinde Allah'm gayretine dokunacak zulümler ve isyanlar işlenmektedir.

Devlet ve millet olarak vatanımızı istilâ eden bu günah askerlerine manî olmak lâzımdır. Yoksa İlâhî tokatların gelmesinden korkulur.
    Bizden evvel bu dünya misafirhanesinde oturan millet ve ümmetlerin başlarına gelen belâ ve musibetlerin hepsi, işledikleri günah ve isyan yüzünden değil midir?

Aziz ve Celîl olan Rabbimiz, gizli işlenen günahlardan yalnız işleyeni mes'ûl tutar, masumlara azap vermez.
    Fakat açıkta yapılan günahlara manî olacak güçtekiler engel olmazlarsa, "Neme lâzım?" diyerek vazifelerini yapmazlarsa o zaman zararı umuma dokunur.

Saadet asrında bir grup insan Resûl-i Ekrem'e (sav) gelerek sordular:
    "Yâ Resûlallah! İçinde iyilerin de bulunduğu bir memleket helak olur mu?"
    Bu soruya Efendimiz "Evet, helak olur!" buyurdu.
    "Nasıl olur yâ Resûlallah?" diye sormaları üzerine, "İsyana, kötülüklere sükût etmeleri ve bu suretle dine ihanet etmeleri sebebiyle!" buyurdular.

Fahr-i Kâinat Efendimiz günahkâr bir kavmin nasıl helak edildiğini de şöyle haber veriyor:
    "Allahu Teâlâ bir azap meleğine emretti: 'Filân kasabanın altım üstüne çevir!' Melek dedi: 'Yâ Rab! Onların içinde sana bir defa olsun isyan etmeyen filân zat vardır?' Cenâb-ı Hak ferman etti: 'Onu da, onları da altüst et! Zira onun yüzü bir defa bile kötülük yapan kimselere benim rızam için ekşimemiştir, kötülükten vazgeçirmeye çalışmamıştır! 'buyurdu."

Onun içindir ki, hadîs-i şerifte, "Sizden biriniz bir kötülüğün işlendiğini görürse, hemen onu eliyle bozsun. Eğer gücü yetmezse diliyle... Şayet buna da gücü yetmezse kalbiyle buğzedip o işi reddetsin. Bu, îmanın en zayıf olanıdır" buyurulmaktadır.

Hadisin bize verdiği ders şudur:
    İşlenen kötülüklere idareciler eliyle mâni olur; âlimler va'z u nasihatla, sözle mâni olur, halk da kalbiyle o kötülüğü reddeder, tepkisini gösterir.

Muhterem Müslümanlar!
    Bu zamanda en mühim meselemiz manevî cihaddır, manevî tahribata karyşı sed çekmektir.
    Bununla dâhildeki asayişe bütün kuvvetimizle yardım etmektir. İyilerin çoğalmasına, kötülerin azalmasına, îmanların kurtulmasına çalışmaktır.
    Bu zamanın en makbul cihadı olan, her mücahide yüz şehid sevabı kazandıracağı müjdelenen bu vazifeyi yapmaya mecbur ve mükellefiz.
    Bu manevî cihada nefsimizden başlamalıyız.
    Nefsini ıslâh etmeyen, başkasını ıslâh edemez!

İyiliği emretmeye kendi evimizden, ehlimizden başlamalıyız.
    Bir aile reisi, yuvasındaki çoluk çocuğunu kötülüklerden korumuyorsa, işlenen günahlara seyirci kalıyorsa vazifesini yapmamıştır, mahkûm ve mağluptur.
    Aile reisinin vazifesi, aile hayatında İslâm'ı yaşamak ve yaşatmaktır. Gayr-ı meşru davranışlara mâni olmaktır.
    Aksi takdirde dünyada ve âhirette cezası dehşetli olacaktır.

Sonra kötülükleri önleme cihadımız, içinde yaşadığımız toplumda devam edecek.
    "Bana değmeyen yılan bin yaşasın!" gibi bir zihniyet İslâm'da yoktur!
    Komşumuzun evi tutuşmuş yanıyorsa, söndürmeye koşmak bize farzdır. "Neme lâzım?" diyemeyiz. Bize komşu da, köy de, şehir de, devlet ve millet de, herşey lâzımdır.
    İzzetli ve şerefli bir hayat birlikte yaşanır. Her Müslüman diğer bütün Müslümanların, vatandaşların malını, canını, namusunu korumakla vazifelidir. Tecavüzlere karşı koymalıdır.
    Allah nzası için hâlis bir niyetle hayrı tavsiye edip serlere mâni olmalıyız.

"Hayırlı insan, başkalara hayrı dokunan insandır!" Unutmayalım!
    Emr-i bilmâruf, nehy-i anilmünker vazifemizi yapmazsak ne olur?
    Bunu hadîs-i şerifte geçen bir misalden öğrenebiliriz:
    "Bir gemide yolculuk yapan müşterilerden bir kısmı ihtiyacı olan suyu temin için gemiyi delmeye teşebbüs etse, diğer yolcular 'Neme lâzım?' diyecek ve aldırmayacak olurlarsa hepsi birden batar! Fakat onun elindeki âleti alırlar, tahrip etmesine mâni olurlarsa hem kendilerini, hem de bu işe teşebbüs eden beyinsizlerin hayatını kurtarmış olurlar."

Evet, "Hakk'ın hatın âlîdir, hiçbir hatıra feda edilmez!"
    Hakka tapan milletimizin en birinci vazifesi, Hakk'ı ve hakikati söylemek, îman ve Kur'ân'a hizmet vazifesini hakkıyla yapmaya çalışmaktır.
    Gayret, müsbet hareket ölçüleriyle hizmet bizden; muvaffak etmek, insanlara kabul ettirmek Allah'tandır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prof.Matematik -- 2 Mayıs 2009; 7:51:19 >

• aranızda domuz etinin öldürücü zararlarının olmadığını zannedenlerde varya çok şaşırıyorum
    ben yiyenlere birşey demiyorum
    ama yemeyenlerede saygı göstermek zorundasınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malcolmx -- 2 Mayıs 2009; 9:12:35 >
  • Yiyenler saygı beklerken ; yemeyen yemeyip,kötülüğünü gösterdikçe aşağılanıyo...
    İlginçsiniz ya.
    Domuz eti vücuda zararlıdır,yenmemesi gerekir.Ama adam manyaktır,zevk alıyodur vücuduna zarar vermekten,yer.Buna karışamazsın tabi.
    O da sana karışamaz.Yemiyorum kardeşim,zor la mı !?
    İslam'da yasaklanan şeyler manevi anlamının dışında fiziki olarakta insan vücudunun zarar görmemesi için yasaklanmıştır.
    Sigara mekruhtur.Yani mekruh kabul edilir çünkü Peygamberimiz döneminde olmayan ve hakkında kesin hüküm verilmemiş bişeydir.Vücuda zarar verir,mekruhtur...
    Domuz eti de aynı şekilde yasaklanmıştır.Kur'an'da da yazar zaten.Müslüman değilsen yiyebilirsin miden kaldırıyosa,gayrımüslümler Kur'an'ı kaale almadıkları için bu hükme uymak zorunda değildirler.
    Bu hükme uyana da saygı göstermek zorundadırlar.
    İsteyen yer,istemeyen yemez kardeşim...SİZENE !

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.