Şimdi Ara

Eti neden pisiriyoruz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
0
Favori
4.850
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaslar etin çig yenmemesinin sebebi sadece lezzet icin midir? ates bulunmadan önce insanlar bildigimiz gibi avcilikla ugrasiyorlardi ve hayvan etlerini pisirmeden yiyorlardi.

    diger yandan günümüzde cig etin insana zararli oldugunu biliyoruz. fakat cogu kaynaklara göre eski insanlar biz modern homosapienslere gore daha güçlü ve dogaya karsi daha dayaniklilardi.

    sizce cig et yenmez mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Hocam eti pişirilmez zaten paketini açıp yersin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aha sen pişirip mi yiyosun eti birader pişirmeye felan gerek yok nerde gorulmus alıcan kasaptan paketi bi hışımla vahşice yırtıp ıcındekı kanlı etı kopartarak yıceksın
  • O insanlarla bizim midemizi bir mi tutuyorsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: praktfulle

    Hocam eti pişirilmez zaten paketini açıp yersin.

    komiklikler sakalar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vücutta tenya yapar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anakata -- 6 Nisan 2013; 19:32:29 >
  • Kanka enteller yapıyor onu çok kibarlarya illa çatal kaşıkla yiyecekler. Et dediğin çiğ ve kanlı yenir çatal bıçak falan da kullanılmaz elle yenir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Niye yumurta yiyemiyorum
    12 yıl önce açıldı
    Tam pişmemiş tavuk eti yedim
    10 yıl önce açıldı
    Horoz eti yenir mi ?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ARES.

    aha sen pişirip mi yiyosun eti birader pişirmeye felan gerek yok nerde gorulmus alıcan kasaptan paketi bi hışımla vahşice yırtıp ıcındekı kanlı etı kopartarak yıceksın

    aynen ben oyle yiyorum ama bazi hayvanlar senin dedigin gibi yiyormus :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunlar olmasın diye
     Eti neden pisiriyoruz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Code Doctor

    vücutta tenya yapar.

    tamam onu biliyorum fakat eski insanlarda yapmiyormuydu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KillerPrince1404

    Bunlar olmasın diye
     Eti neden pisiriyoruz?


    ne oldugunu biliyorum da midemi bulandirmasaydin iyiydi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KillerPrince1404

    Bunlar olmasın diye
     Eti neden pisiriyoruz?


    Ben anlamıyorum dostum .
    Şimdi bunlar etten mı oluşuyor ?
    Yani çiğ et yiyoruz
    Sonra o etten bunlar mı oluşuyor ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Enzifer

    Kanka enteller yapıyor onu çok kibarlarya illa çatal kaşıkla yiyecekler. Et dediğin çiğ ve kanlı yenir çatal bıçak falan da kullanılmaz elle yenir.

    Sen de çok entelsin. Biz direk dananın şah damarına atlayıp öldürüyoruz. Sonla el falan kullanmadan kabilece toplanıp parçalaya parçalaya yiyoruz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fura -- 5 Nisan 2013; 19:45:44 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kerem-


    quote:

    Orijinalden alıntı: KillerPrince1404

    Bunlar olmasın diye
     Eti neden pisiriyoruz?


    Ben anlamıyorum dostum .
    Şimdi bunlar etten mı oluşuyor ?
    Yani çiğ et yiyoruz
    Sonra o etten bunlar mı oluşuyor ?

    Aynen ya bunlar nasıl olusuyor ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kimyacı61


    quote:

    Orijinalden alıntı: Kerem-


    quote:

    Orijinalden alıntı: KillerPrince1404

    Bunlar olmasın diye
     Eti neden pisiriyoruz?


    Ben anlamıyorum dostum .
    Şimdi bunlar etten mı oluşuyor ?
    Yani çiğ et yiyoruz
    Sonra o etten bunlar mı oluşuyor ?

    Aynen ya bunlar nasıl olusuyor ?

    Senin yediğin çiğ ette bulunan küçük parazitler bunlar. Sen bunları yediğin bağırsaklarında karaciğerine falan gidiyor. Orada beslenerek bu hale geliyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kimyacı61


    quote:

    Orijinalden alıntı: Kerem-


    quote:

    Orijinalden alıntı: KillerPrince1404

    Bunlar olmasın diye
     Eti neden pisiriyoruz?


    Ben anlamıyorum dostum .
    Şimdi bunlar etten mı oluşuyor ?
    Yani çiğ et yiyoruz
    Sonra o etten bunlar mı oluşuyor ?

    Aynen ya bunlar nasıl olusuyor ?

    sığır tenyası balık tenyası domuz tenyası olarak çeşitleri var

    dana etini çiğ olarak yiyince ette bu parazitlerden var ise kaliteyle alakalı değil her ette vardır bir nevi bakteri diyebiliriz eti pişirmediğimiz için ölmüyorlar ve yiyince içimizde oluşuyorlar çiğ ette oluyor yani
    domuz tenyası en kötüsüdür türkiyede olmadığı için şanşlıyız dana tenyası sadece bağırsakta durur ama domuz tenyası beyin kalp göz gibi yerlere ulaşır buda aynı şekilde çiğ domuz eti yerseniz bulaşıyor
    balık tenyası suşi gibi çiğ balıktan bulaşır buda hastalık yapıyordu sanırım sistemi bozuyor en sağlıklısı dana dır ancak oda bağırsakta yaşar

    birde kıl kurdu vardır ama o etten bulaşmaz pislikten meyve sebzelerin iyi yıkanmamasından vs o makatta kaşıntı yapar sadece bağırsakta yaşar bu resimdeki gibi değilde küçük kurt gibidir




  • hazmı zor ve birçok hastalığa davetiye çıkarır.
  • bağırsaklarında sevimli kurtcukların el sallamasını istiyorsan çiğ ye sorun yok
  • tek derdin bu olsun birader
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KillerPrince1404

    quote:

    Orijinalden alıntı: Kimyacı61


    quote:

    Orijinalden alıntı: Kerem-


    quote:

    Orijinalden alıntı: KillerPrince1404

    Bunlar olmasın diye
     Eti neden pisiriyoruz?


    Ben anlamıyorum dostum .
    Şimdi bunlar etten mı oluşuyor ?
    Yani çiğ et yiyoruz
    Sonra o etten bunlar mı oluşuyor ?

    Aynen ya bunlar nasıl olusuyor ?

    sığır tenyası balık tenyası domuz tenyası olarak çeşitleri var

    dana etini çiğ olarak yiyince ette bu parazitlerden var ise kaliteyle alakalı değil her ette vardır bir nevi bakteri diyebiliriz eti pişirmediğimiz için ölmüyorlar ve yiyince içimizde oluşuyorlar çiğ ette oluyor yani
    domuz tenyası en kötüsüdür türkiyede olmadığı için şanşlıyız dana tenyası sadece bağırsakta durur ama domuz tenyası beyin kalp göz gibi yerlere ulaşır buda aynı şekilde çiğ domuz eti yerseniz bulaşıyor
    balık tenyası suşi gibi çiğ balıktan bulaşır buda hastalık yapıyordu sanırım sistemi bozuyor en sağlıklısı dana dır ancak oda bağırsakta yaşar

    birde kıl kurdu vardır ama o etten bulaşmaz pislikten meyve sebzelerin iyi yıkanmamasından vs o makatta kaşıntı yapar sadece bağırsakta yaşar bu resimdeki gibi değilde küçük kurt gibidir

    Çiğ dana etindeki tenya saginatadır.boyları 4-12 metreye kadar ulaşabiliyor
    Domuz etindeki tenya soliumdur.4-6 metreye kadar gelişebiliyor
    Balıklardan bulaşanda diphyllobothrium latumdur.




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.