Şimdi Ara

Eti neden pisiriyoruz? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
0
Favori
4.856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xylene

    Arkadaşlar hepimiz etin hasta edici kısmına takılmışız.

    İlk insanların ömrünün kısa olduğunu iddia arkadaşların kaynak belirtmesini rica ediyorum. Yanlış anlaşılmasın, maksat bilgi edinmek.

    Ben ilk insanların eti çiğ yediklerini ve buna bağlı olan hastalık-ölümlerden tecrübe kazanarak eti pişirmeden de yiyerek hastalıkların önüne geçebilmeyi başardıklarını düşünüyorum.

    Belki de tenya kurt vb. hastalıklar; danaların kıyıma uğratıldığı ortamlardan dolayı oluşuyordur.

    Ya da geyik, tavşan gibi anında öldürüp yediklerinde böyle birşey olmuyordur.

    Sindirim olayına gelince; bence sindirim sistemi de o zamanki insan vücudunun gereksinim ve ihtiyaçlarına göre gelişim göstermiş olabilir.

    Mesela az yiyen bir insanın midesi küçük, sürekli yiyen bir insanın midesi geniş oluyorsa; benzer bir bağlantıyı aynı şekilde kurabiliriz.



    ilk insanlarin ömürleri 30 yıla kadarmış kitapta okumuştum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • eğer insanlar çiğ yemeyi sevseydi ateşle pişirmeye ihtiyaç duymazdı sorduğun sorunun cevabı basit pişiriyoruz çünkü tadının daha güzel olması için.
  • Ona bakarsan aslanlar hala çig et yiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KötüKedii

    eğer insanlar çiğ yemeyi sevseydi ateşle pişirmeye ihtiyaç duymazdı sorduğun sorunun cevabı basit pişiriyoruz çünkü tadının daha güzel olması için.

    Kesinlikle, yabani hayvan mantığıyla bakamayız. İnsanların güdüleri törpülenmiştir. Ona bakarsak atıyorum tek tek çorba, pilav, fasülye üzerine pasta yedim. O zaman neden tek tek yiyorum nasolsa hepsi aynı yerde toplanacak, o zaman hepsini bi karışımda toplayıp yiyelim ?
  • 1)eti pişirmeden yiyemezsin .İnsanın evrimi otçulluğa meyil gösterir , dolayısıyla insanın ağız yapısı çiğ et yemeye müsait değil.
    2)Çiğ et tat olarak pişmiş etten daha avantajlı değil.
    3)İnsan doğasında,evriminde otçuldur . Eti pişirmek ve üzerine baharatlar atmak , insanın alışık olmadığı bir besini rahat sindirmek içindir .
  • Arif: Et pişincede bir başka güzel oluyomuş be
  • Pekala arkadaşlar Gaziantepliyim ben. Bizim orada çiğköfte yapılır ve çiğ köftenin içine çiğ et koyulur adından da anlaşıldığı üzere. Kıyma. Yorumları alayım? Yemeyen yoktur Gaziantep'te neredeyse. Bu minik kardeşlerimizin gelişme ihtimalleri ne kadar yüksek? Öyleyse tüm Gaziantep nüfusu (bir buçuk milyon) hastalıklı mı? Ortalama kaçında vardır? Hadi size bir tartışma konusu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sadece Sürücü

    quote:

    Orijinalden alıntı: cowboyfromhell

    ilk insanlarin ömürleri 30 yıla kadarmış kitapta okumuştum

    Konu içinde yazdığın bir kaç yorumuna cevap vereyim. Uzun süredir konu dışında yorum yazmıyorum zaten. Belli temel aminoasitleri, vücuttaki yapım olaylarında kullanılan, üretemiyoruz. Bu sebeple dışarıdan almak zorundayız. Bunlardan 8 miydi, 12tanesi miydi öyle bi şey bitkilerden alınamıyor. Hayvanlar tarafından üretilebiliyor. Doğal olarak ET yemek zorundayız. Aksini ispat ediyorsan; 20 yıldır et yemediği için; vücudunda yeterli aminoasit kalmadığı için önem sırasına göre vücut belli organdan alıp diğerine aktarıyor. Böbreklerdeki proteinler böyle yok oluyor ve böbrek yetmezliğinden ölüyor. Sen et yeme, 20 yıl sonra hala yaşıyorsan cevap veririsin, hoş yaşıyorsan bile mesaj yazacak güç bulamazsın. Bilip bilmeden yazmayın, biraz okuyup öğrenin, bir yerde duyduğunuz 1 cümle dogru olmayabilir. "İnsanlar otculdur, et yememeli" diye bir cümle geçiyorsa pat diye bunu her yere yaymayın, araştırıp dogrulugunu kontrol edin.

    İnsanlar hem etcil hem otcul yapıdadır. Bu yüzden bağırsaklarımızın bölgeleri dengeli yapıdadır. Otçullarda bağırsağın bir bölümü uzun(böylelikle kısa sürede otları sindirir), başka bir bölümü kısa iken, etçillerde tam tersi(böylelikle de etçiller kısa sürede etleri sindirir). Bizde ise dengeli durumdadır, iki grubun da arasıdır. Otçulum diyorsan; niye inek gibi 4 bölmeli, ot parçalama üzerine kurulmuş mide ve geviş getirme sistemine sahip değilsin ? selülozu niye sindiremiyorsun inekler gibi ?

    Konuya gelecek olursak; bazı insanlar az pişmiş et sever, o et işte benim için tehlikeli oluyor. Tam pişmemiş et yediğim zaman sağlam olan metabolizmam sindirim sisteminde bir şey bırakmıyor, 1 hafta zehirlenmenin etkisinden kurtulmaya çalışıyorum. Bu sebeple dışarıda et yememeye çalışıyorum. Mangal yaptığımda pişebildiğim kadar pişiririm, nar gibi olacak zaten
    Türk insanı olarak eti görünce saldırıyoruz. Çok yememek gerekir. Yeteri kadar, doyuracak kadar yemek gerekir.250gr et, 250gr ot yemek yerine 1kilo eti tek başına yiyiyoruz işte bu durumda problem yaşar insan normal beslenme sırasında bir problem olmaz.

    Iyide hala insanin etcil oldugunu gostermiyor... Insan dogasi geregi et yiyemez. yesede ayda bir, bir kac ayda bir yiyebilir. Mesela maymunlarda oyle. Otcullar ancak sadece tad farkliligi olsun diye arada sirada leslerin tadlarina bakiyorlar. Hayvanlarin genel omru 5-10 yil desek bizim ise 30 yil. Yani anormal bir durum yok. Ekstra takviyeler olmadan dogal durumumuz bu. Arti hic bir insan gidipte cig cig et yiyemez. Gosteris olsun diye toprak bile yenir ama maksimum 1 gun.. 2 gun ... Zaten tadinida hic hos karsilamaz. Ama gel gor ki insan aletler yapiyor ve kendine has bir varlik. Eti pisirip kendine, metabolizmasina uygun hale getiriyor. Eti pisirip baharatlarini serpip tadini oldukca cekici lezzetli kiliyor. Bu tarz ekstra takviyeler, bilim ve tipla hayati 100 yillara variyor. Yani tamamen dogal konusursak yazimin basindaki gibi insan et yiyemez..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wol4onak -- 6 Nisan 2013; 2:46:51 >




  • kimse dememiş ki eşşeğin şeyinden dolayı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: heatblast

    beyler tenyalar bağırsakta yaşar bağırmasakta

    şunu gif yağmuruna tutun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: heatblast

    beyler tenyalar bağırsakta yaşar bağırmasakta

    Ciğerde yaşayanı da var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Burn in Hell


  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sadece Sürücü

    quote:

    Orijinalden alıntı: cowboyfromhell

    ilk insanlarin ömürleri 30 yıla kadarmış kitapta okumuştum

    Konu içinde yazdığın bir kaç yorumuna cevap vereyim. Uzun süredir konu dışında yorum yazmıyorum zaten. Belli temel aminoasitleri, vücuttaki yapım olaylarında kullanılan, üretemiyoruz. Bu sebeple dışarıdan almak zorundayız. Bunlardan 8 miydi, 12tanesi miydi öyle bi şey bitkilerden alınamıyor. Hayvanlar tarafından üretilebiliyor. Doğal olarak ET yemek zorundayız. Aksini ispat ediyorsan; 20 yıldır et yemediği için; vücudunda yeterli aminoasit kalmadığı için önem sırasına göre vücut belli organdan alıp diğerine aktarıyor. Böbreklerdeki proteinler böyle yok oluyor ve böbrek yetmezliğinden ölüyor. Sen et yeme, 20 yıl sonra hala yaşıyorsan cevap veririsin, hoş yaşıyorsan bile mesaj yazacak güç bulamazsın. Bilip bilmeden yazmayın, biraz okuyup öğrenin, bir yerde duyduğunuz 1 cümle dogru olmayabilir. "İnsanlar otculdur, et yememeli" diye bir cümle geçiyorsa pat diye bunu her yere yaymayın, araştırıp dogrulugunu kontrol edin.

    İnsanlar hem etcil hem otcul yapıdadır. Bu yüzden bağırsaklarımızın bölgeleri dengeli yapıdadır. Otçullarda bağırsağın bir bölümü uzun(böylelikle kısa sürede otları sindirir), başka bir bölümü kısa iken, etçillerde tam tersi(böylelikle de etçiller kısa sürede etleri sindirir). Bizde ise dengeli durumdadır, iki grubun da arasıdır. Otçulum diyorsan; niye inek gibi 4 bölmeli, ot parçalama üzerine kurulmuş mide ve geviş getirme sistemine sahip değilsin ? selülozu niye sindiremiyorsun inekler gibi ?

    Konuya gelecek olursak; bazı insanlar az pişmiş et sever, o et işte benim için tehlikeli oluyor. Tam pişmemiş et yediğim zaman sağlam olan metabolizmam sindirim sisteminde bir şey bırakmıyor, 1 hafta zehirlenmenin etkisinden kurtulmaya çalışıyorum. Bu sebeple dışarıda et yememeye çalışıyorum. Mangal yaptığımda pişebildiğim kadar pişiririm, nar gibi olacak zaten
    Türk insanı olarak eti görünce saldırıyoruz. Çok yememek gerekir. Yeteri kadar, doyuracak kadar yemek gerekir.250gr et, 250gr ot yemek yerine 1kilo eti tek başına yiyiyoruz işte bu durumda problem yaşar insan normal beslenme sırasında bir problem olmaz.

    Söylediğin yanlış. İnsan vücudunun üretemediği 8 esansiyel aminoasit vardır. Bunları dışarıdan alman gerekir. Bunu aldığın kaynak bitkisel veya hayvansal olabilir. Eğer bunların bir tanesini bile yeterince almazsan çok ciddi rahatsızlıklar ortaya çıkar.

    Sonradan aklıma geldi. Bir insan hiçbir şekilde hayvansal besin yemezse yaşayamaz. İnsandaki deposu 1-2 yıl idare edecek olan ve bitkisel kaynaklarda olmayan birşey vardı ama şuan adını unuttum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Susanoo -- 6 Nisan 2013; 4:16:56 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: heatblast

    beyler tenyalar bağırsakta yaşar bağırmasakta

  • quote:

    Orijinalden alıntı: praktfulle

    Hocam eti pişirilmez zaten paketini açıp yersin.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: cowboyfromhell


    quote:

    Orijinalden alıntı: xylene

    Arkadaşlar hepimiz etin hasta edici kısmına takılmışız.

    İlk insanların ömrünün kısa olduğunu iddia arkadaşların kaynak belirtmesini rica ediyorum. Yanlış anlaşılmasın, maksat bilgi edinmek.

    Ben ilk insanların eti çiğ yediklerini ve buna bağlı olan hastalık-ölümlerden tecrübe kazanarak eti pişirmeden de yiyerek hastalıkların önüne geçebilmeyi başardıklarını düşünüyorum.

    Belki de tenya kurt vb. hastalıklar; danaların kıyıma uğratıldığı ortamlardan dolayı oluşuyordur.

    Ya da geyik, tavşan gibi anında öldürüp yediklerinde böyle birşey olmuyordur.

    Sindirim olayına gelince; bence sindirim sistemi de o zamanki insan vücudunun gereksinim ve ihtiyaçlarına göre gelişim göstermiş olabilir.

    Mesela az yiyen bir insanın midesi küçük, sürekli yiyen bir insanın midesi geniş oluyorsa; benzer bir bağlantıyı aynı şekilde kurabiliriz.



    ilk insanlarin ömürleri 30 yıla kadarmış kitapta okumuştum

    hangi kitap? ve kitabin kaynakcalarini da belirtirsen sevinirim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xylene -- 6 Nisan 2013; 9:31:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: xylene


    quote:

    Orijinalden alıntı: Code Doctor

    vücutta tenya yapar.

    tamam onu biliyorum fakat eski insanlarda yapmiyormuydu?

    Pisirmiyorlardi evrim var o zamanlar hastaliklarda yoktu tipki bir zamanlar aids olmadigi gibi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xylene

    quote:

    Orijinalden alıntı: cowboyfromhell


    quote:

    Orijinalden alıntı: xylene

    Arkadaşlar hepimiz etin hasta edici kısmına takılmışız.

    İlk insanların ömrünün kısa olduğunu iddia arkadaşların kaynak belirtmesini rica ediyorum. Yanlış anlaşılmasın, maksat bilgi edinmek.

    Ben ilk insanların eti çiğ yediklerini ve buna bağlı olan hastalık-ölümlerden tecrübe kazanarak eti pişirmeden de yiyerek hastalıkların önüne geçebilmeyi başardıklarını düşünüyorum.

    Belki de tenya kurt vb. hastalıklar; danaların kıyıma uğratıldığı ortamlardan dolayı oluşuyordur.

    Ya da geyik, tavşan gibi anında öldürüp yediklerinde böyle birşey olmuyordur.

    Sindirim olayına gelince; bence sindirim sistemi de o zamanki insan vücudunun gereksinim ve ihtiyaçlarına göre gelişim göstermiş olabilir.

    Mesela az yiyen bir insanın midesi küçük, sürekli yiyen bir insanın midesi geniş oluyorsa; benzer bir bağlantıyı aynı şekilde kurabiliriz.



    ilk insanlarin ömürleri 30 yıla kadarmış kitapta okumuştum

    hangi kitap? ve kitabin kaynakcalarini da belirtirsen sevinirim

    coğrafya kitabinda ilk çağları anlatan yazıda okumuştum. Hocam araştır ışte. Bazı şeyleri hemen kabulleneceğınize mantık yürüterek doğruları öğrenin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Genel açıklamalara göre, pişirildikçe yiyecekler yumuşamakta, yemek ve hazım kolaylaşmaktadır. Bu şekilde onları küçük parçalara ayırarak yiyebildiğimiz için, zaman ve enerji kaybı en aza indirilmiş olur. Ayrıca pişirilen yiyeceklerde, bazı hoş olmayan kokular ve sağlığımıza zararlı toksik bakteriler de yok olmaktadır.
  • Çiğ yememek için

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.