Şimdi Ara

Eti neden pisiriyoruz? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
91
Cevap
0
Favori
4.856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Code Doctor

vücutta tenya yapar.

biyolji hocani kutlarim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • üzerindeki bakteriler ölsün diye ve kendine has lezzet gelmesi için. çiğ tavuk ve dana eti denedim hiç pişirmeden , dişler zor kesiyo o derece saçma bişey oluyo
  • quote:

Orijinalden alıntı: cowboyfromhell

insanların doğasında et yemek yoktur yani insanların eti sindirmesi saatler alıyor ve bu çok zararlı bir şey. Gerekli proteini bitkilerden almamız daha sağlıklı. Et Insanı hantallaştırıyor besin zinciri Içinde zararlı bir şey insanların et yemesi yani bitki enerjiyi güneşten alıp otçulara otçullar etcillere etcillerde ayrıştıcilara. Genel olarak besin zincirinde ki canlılar doğal şartlarda avlanarak besleniyorlar yani bi geyik tutupta ağaçtaki meyveyi yiyemez. Insanlarda doğal şartlarda ulaşabildiklerı yiyecekleri yemeleri lazım. Yani biz Mesela beslenirken doğal olmayan şartlarda besleniyoruz Mesela bi ineğı ağızımızlar öldürüp pişirip yiyemeyiz araç olarak bıçakla kestiğimizde cinayet işlemis oluruyoruz. Ilk insanlarda tarım yapamadiklari için yani bitkileri yetiştiremiyorlari besin kaynakları sınırlı olduğundan çevredeki hayvanları öldürmeye başladılar. Ve ateş bulununcaya kadar çığ beslendiler...

bizi hayvanlardan ayiran aklimizdir
    yaş kaç?

• 20 yaşındayim.

• quote:

Orijinalden alıntı: southbeachFL

peki salamda varmıdır ?

salamda et yok diye duymuştum.

• quote:

Orijinalden alıntı: ummutd93

quote:

Orijinalden alıntı: southbeachFL

peki salamda varmıdır ?

salamda et yok diye duymuştum.

• et yemeye karşı değilim yemeyide severim ama çiğ et yemeyi midemiz kaldırmıyorsa iştahımıza uygun değilse,yiyemiyorsak etçil değiliz aslında..sadece eti pişirerek kabul edilecek forma sokuyoruz,yani yapay yollarla et yiyoruz...düşündürücü bir düşünce..

ayrıca ateş öncesi insanların bünyesi o zamanın şartlarına göre daha dayanıklı,sağlam olmuştur kitaplarda okuruz tarih öncesi insanların en kısası 2 metre boyunda gözler fincan bardağı büyüklüğünde vs okumuşuz duymuşuzdur.. modern hayat,rahat ve pratik hayat geliştikçe bedenimiz sıkılığını koruyup savunma yapması gerekirken organizxmalar yayılıyor.. örneğin çocuklukta pek hijyen görmeyen birinin yetişkinlikte kolay kolay enfeksiyon kapmaması gibi.. uzun lafın kısası vücudumuz baştan aşağı herşeyiyle savunma mekanizmasıdır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi confusion. -- 6 Nisan 2013; 14:19:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: heatblast

beyler tenyalar bağırsakta yaşar bağırmasakta

• kim demiş eski insanların daha sağlıklı olduklarını..çevre ve yaşam şartları yüzünden güçlü olabilir ama sağlıklı değillerdi. hepsi 25-30 yaşına kadar yaşamış ve ölmüş...yerleşik düzen, kültür, tıp ve bilim gibi bir çok şey ilerledikçe sağlıklı yaşam süresi ve insan ömrü uzadı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kerem-

quote:

Orijinalden alıntı: KillerPrince1404

Bunlar olmasın diye
     Eti neden pisiriyoruz?

Ben anlamıyorum dostum .
    Şimdi bunlar etten mı oluşuyor ?
    Yani çiğ et yiyoruz
    Sonra o etten bunlar mı oluşuyor ?

Cig et yersen ince bagirsaklarinda parazit olusur ve icinde buyurler buyurler .. Ve ameliyatla bagirsaklarini temizleyip karnini yararlar ve yaklasik 1 bagirsaklarin disarda gezersin sonunda tekrar temizleyip ameliyatla iceri koyarlar

• Çiğ et zararlı olmasaydı zaten haram da olmazdı. Bu yönden de bakmak gerek.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.