Şimdi Ara

Eti neden pisiriyoruz? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
0
Favori
4.866
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Tamam çiğ yemek, tenya oluşumuna sebebiyet veriyor.

Ama eski insanların günümüze göre ortalama yaşam sürelerinin daha uzun ve sağlıklı olduğu ortada.

Avladıkları hayvanlar falan mı sağlıklıklıydı sizce?
  • Bence mikropları ölüp temizleniyor olabilir hem de bağırsak ve mide sağlığı için pişirmek daha iyi bağırsak kurduna neden olabilir çiğ et.
  • O değil de tüm hayvanlar çiğ yiyiyor onlara neden bir şey olmuyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: xylene

Konumuz tenya değil beyler.

Ama eski insanların günümüze göre ortalama yaşam sürelerinin daha uzun ve sağlıklı olduğu ortada.

Eski insanların daha sağlıklı yaşamasının çiğ et yenmesiyle ne alakası var arkadaş yaw ? Onların yaşadığı hayat koşullarını neden geri plana atıyorsunuz ? Radyasyon yayan aletler , makinalar yok.. kanserojen ürünler yok... vs.

Ayrıca daha haraketli bir yaşama sahiptiler sağlıklı olmak istiyorsanız 10 dklık yürüme mesafesi için minibüse binmeyin asansör kulllanmayın falan filan işte
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cern'demuhendis

O değil de tüm hayvanlar çiğ yiyiyor onlara neden bir şey olmuyor

Hayvanlarla insanın metabolizması aynı mı? Birçok hayvan yılan akrep zehrinden etkilenmez mesela senin bağışıklığın var mı bu zehirlere karşı? Ayrıca 70 yıl yaşayan hayvan gördün mü?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 5 Nisan 2013; 20:34:49 >
  • cok dert oluyosa su sekilde yiyebilirsin
     Eti neden pisiriyoruz?
  • KURTLANAK MI?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kerem-

quote:

Orijinalden alıntı: KillerPrince1404

Bunlar olmasın diye
     Eti neden pisiriyoruz?

Ben anlamıyorum dostum .
    Şimdi bunlar etten mı oluşuyor ?
    Yani çiğ et yiyoruz
    Sonra o etten bunlar mı oluşuyor ?

http://tr.wikipedia.org/wiki/Tenya

• quote:

Orijinalden alıntı: donanımcı123

quote:

Hayvanlarla insanın metabolizması aynı mı? Birçok hayvan yılan akrep zehrinden etkilenmez mesela senin bağışıklığın var mı bu zehirlere karşı? Ayrıca 70 yıl yaşayan hayvan gördün mü?

140 150 yıl yaşayan gördüm kaplumbağalar
    100 120 arası da kartal dı galiba

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sağlıkçı bir arkadaş konuya el atsa iyi olur. Ben de az çok lise bilgisiyle pişirilen gıdaların özellikle protein değerlerinin sıcaklıkla deforme olduğunu biliyorum. Hatta o annelerimizin sütçüden alıp saatlerce kaynattığı ve güya fabrikasyon işlem görmediği için sağlıklı olduğunu düşündüğü sütlerin de protein değerlerinin sıfırlandığını çok sonraları öğrendik.
  • Kurt onlar kurt çiğ yendiği için
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: donanımcı123

quote:

140 150 yıl yaşayan gördüm kaplumbağalar
    100 120 arası da kartal dı galiba

Kaplumbağa et mi yiyor? Ben geyik parçalayan kablumbağa görmedim.

• beyler tenyalar bağırsakta yaşar bağırmasakta
  • quote:

Orijinalden alıntı: Onfroi

quote:

Eski insanların daha sağlıklı yaşamasının çiğ et yenmesiyle ne alakası var arkadaş yaw ? Onların yaşadığı hayat koşullarını neden geri plana atıyorsunuz ? Radyasyon yayan aletler , makinalar yok.. kanserojen ürünler yok... vs.

Ayrıca daha haraketli bir yaşama sahiptiler sağlıklı olmak istiyorsanız 10 dklık yürüme mesafesi için minibüse binmeyin asansör kulllanmayın falan filan işte

Tabi ki hayat koşullarının çok büyük etkisi var. Doğanın içinde temiz havayla iç içe yaşamaları ve dediğin sebepler de etkili büyük ölçüde.

Ama şimdi burda tenya oluşumundan bahsediyoruz.

E bu eski insanlarda niye tenya oluşmuyordu?

Tabi tenya oluşmadığına sağlıklı ve uzun yaşamaları sonucundan varıyorum.

Sonuçta tenya oluşsaydı; 1-2 yıl bile çiğ et yenmesi yeterince hasta etmeye yeterdi.

Şimdi gelip belki et yemiyorlardı diyemeyiz.

Bence ana besinlerini et oluşturuyordu.

Et diyince aklımıza sadece dana geliyor.

Fakat zamanın şartlarına göre düşünürsek; sincap, tavşan, geyik vb. etleri de yiyorlardı.

Sizce bu insanlar çiğ etin hastalık yaratacağının farkındalardı ve buna göre de bitkisel bir çözüm bulmuş olabilir mi?

• quote:

Eski insanların ortalama yaşam süreleri uzunmu bilader afrikadaki kabilelerin ortalama yaşam süresi 40 yıl Japonya'nın 85 yıl ve her sene insanların ömrü uzuyor.

Şu anda dediğin eski insanlar gibi yaşayanlar sadece dış dünyayla bağlantısı kopuk kabileler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi John WICK -- 5 Nisan 2013; 20:49:01 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: praktfulle

Hocam eti pişirilmez zaten paketini açıp yersin.

• quote:

senin eski insan dediğin deden filan galiba. Çiğ et yiyen eski insan dersen tarih öncesinden bahsedersin ki o zamanda insanların yaşam süresi çok kısa bugüne göre. Sen yanlış bilgilerle gelmişsin buraya. İnsanlar atıyorum 35lerine gelmeden ölüyorlarmış
  • hayvanlarda neden olmuyor demişşinizde hayvanlardada oluyor kedi köpek parazit aşısını neden yapıyorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: KillerPrince1404

Bunlar olmasın diye
     Eti neden pisiriyoruz?

Bunu demeye gelmiştim şimdi gidiyorum.
  • Eski insanların yaşam süreleri daha kısa idi
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.