Şimdi Ara

Eti neden pisiriyoruz? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
0
Favori
4.866
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: leidenfrost

    Sağlıkçı bir arkadaş konuya el atsa iyi olur. Ben de az çok lise bilgisiyle pişirilen gıdaların özellikle protein değerlerinin sıcaklıkla deforme olduğunu biliyorum. Hatta o annelerimizin sütçüden alıp saatlerce kaynattığı ve güya fabrikasyon işlem görmediği için sağlıklı olduğunu düşündüğü sütlerin de protein değerlerinin sıfırlandığını çok sonraları öğrendik.

    kardeş zaten sen onların proteinini almıyorsun aminoasitlerini kullanıyorsun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KillerPrince1404

    quote:

    Orijinalden alıntı: Kimyacı61


    quote:

    Orijinalden alıntı: Kerem-


    quote:

    Orijinalden alıntı: KillerPrince1404

    Bunlar olmasın diye
     Eti neden pisiriyoruz?


    Ben anlamıyorum dostum .
    Şimdi bunlar etten mı oluşuyor ?
    Yani çiğ et yiyoruz
    Sonra o etten bunlar mı oluşuyor ?

    Aynen ya bunlar nasıl olusuyor ?

    sığır tenyası balık tenyası domuz tenyası olarak çeşitleri var

    dana etini çiğ olarak yiyince ette bu parazitlerden var ise kaliteyle alakalı değil her ette vardır bir nevi bakteri diyebiliriz eti pişirmediğimiz için ölmüyorlar ve yiyince içimizde oluşuyorlar çiğ ette oluyor yani
    domuz tenyası en kötüsüdür türkiyede olmadığı için şanşlıyız dana tenyası sadece bağırsakta durur ama domuz tenyası beyin kalp göz gibi yerlere ulaşır buda aynı şekilde çiğ domuz eti yerseniz bulaşıyor
    balık tenyası suşi gibi çiğ balıktan bulaşır buda hastalık yapıyordu sanırım sistemi bozuyor en sağlıklısı dana dır ancak oda bağırsakta yaşar

    birde kıl kurdu vardır ama o etten bulaşmaz pislikten meyve sebzelerin iyi yıkanmamasından vs o makatta kaşıntı yapar sadece bağırsakta yaşar bu resimdeki gibi değilde küçük kurt gibidir

    ha dirisini yemişiz ha canlısını
    ben bi derin dondurucuya gidiyorum buzu çözülsün tuzlayıp yiyim pastırma niyetine




  • Kurt yapar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yenir ama hayvanı öldürüp hemen yemen lazım.Şu an etin pişirilmesi sağlıklı olduğu için ve daha da önemlisi kültür olduğu için pişiriliyor.
  • basur olursun sonrada basurdan kurtlar fıskırır fılan mazallah
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kerem-


    quote:

    Orijinalden alıntı: KillerPrince1404

    Bunlar olmasın diye
     Eti neden pisiriyoruz?


    Ben anlamıyorum dostum .
    Şimdi bunlar etten mı oluşuyor ?
    Yani çiğ et yiyoruz
    Sonra o etten bunlar mı oluşuyor ?

    House MD 1. sezon 1. bölümü izle




  • insanların doğasında et yemek yoktur yani insanların eti sindirmesi saatler alıyor ve bu çok zararlı bir şey. Gerekli proteini bitkilerden almamız daha sağlıklı. Et Insanı hantallaştırıyor besin zinciri Içinde zararlı bir şey insanların et yemesi yani bitki enerjiyi güneşten alıp otçulara otçullar etcillere etcillerde ayrıştıcilara. Genel olarak besin zincirinde ki canlılar doğal şartlarda avlanarak besleniyorlar yani bi geyik tutupta ağaçtaki meyveyi yiyemez. Insanlarda doğal şartlarda ulaşabildiklerı yiyecekleri yemeleri lazım. Yani biz Mesela beslenirken doğal olmayan şartlarda besleniyoruz Mesela bi ineğı ağızımızlar öldürüp pişirip yiyemeyiz araç olarak bıçakla kestiğimizde cinayet işlemis oluruyoruz. Ilk insanlarda tarım yapamadiklari için yani bitkileri yetiştiremiyorlari besin kaynakları sınırlı olduğundan çevredeki hayvanları öldürmeye başladılar. Ve ateş bulununcaya kadar çığ beslendiler...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mater33

    basur olursun sonrada basurdan kurtlar fıskırır fılan mazallah

    Basur damar hastalığıdır,damar duvarının gevşeyerek doku sıvısı ve ven içeriğinin burda birikmesidir.
  • Patojen bakteriler fik fiyik dolassinlar sende

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • peki salamda varmıdır ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KillerPrince1404

    quote:

    Orijinalden alıntı: Kimyacı61


    quote:

    Orijinalden alıntı: Kerem-


    quote:

    Orijinalden alıntı: KillerPrince1404

    Bunlar olmasın diye
     Eti neden pisiriyoruz?


    Ben anlamıyorum dostum .
    Şimdi bunlar etten mı oluşuyor ?
    Yani çiğ et yiyoruz
    Sonra o etten bunlar mı oluşuyor ?

    Aynen ya bunlar nasıl olusuyor ?

    sığır tenyası balık tenyası domuz tenyası olarak çeşitleri var

    dana etini çiğ olarak yiyince ette bu parazitlerden var ise kaliteyle alakalı değil her ette vardır bir nevi bakteri diyebiliriz eti pişirmediğimiz için ölmüyorlar ve yiyince içimizde oluşuyorlar çiğ ette oluyor yani
    domuz tenyası en kötüsüdür türkiyede olmadığı için şanşlıyız dana tenyası sadece bağırsakta durur ama domuz tenyası beyin kalp göz gibi yerlere ulaşır buda aynı şekilde çiğ domuz eti yerseniz bulaşıyor
    balık tenyası suşi gibi çiğ balıktan bulaşır buda hastalık yapıyordu sanırım sistemi bozuyor en sağlıklısı dana dır ancak oda bağırsakta yaşar

    birde kıl kurdu vardır ama o etten bulaşmaz pislikten meyve sebzelerin iyi yıkanmamasından vs o makatta kaşıntı yapar sadece bağırsakta yaşar bu resimdeki gibi değilde küçük kurt gibidir

    senin mesajı okudum, yemeğe töbe ettim, evdekiler açlık grevine girdim sandı istediğim laptopu aldı




  • cig etten parazit kapma ihtimalin cok yuksek

    (tesekkurler Discovery channel ve icimdeki canavar programi)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biz ülker i direk yiyoruz eti de öyle degilmİ ?



    Böyle konuya böyle cevap bile fazla

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cowboyfromhell

    insanların doğasında et yemek yoktur yani insanların eti sindirmesi saatler alıyor ve bu çok zararlı bir şey. Gerekli proteini bitkilerden almamız daha sağlıklı. Et Insanı hantallaştırıyor besin zinciri Içinde zararlı bir şey insanların et yemesi yani bitki enerjiyi güneşten alıp otçulara otçullar etcillere etcillerde ayrıştıcilara. Genel olarak besin zincirinde ki canlılar doğal şartlarda avlanarak besleniyorlar yani bi geyik tutupta ağaçtaki meyveyi yiyemez. Insanlarda doğal şartlarda ulaşabildiklerı yiyecekleri yemeleri lazım. Yani biz Mesela beslenirken doğal olmayan şartlarda besleniyoruz Mesela bi ineğı ağızımızlar öldürüp pişirip yiyemeyiz araç olarak bıçakla kestiğimizde cinayet işlemis oluruyoruz. Ilk insanlarda tarım yapamadiklari için yani bitkileri yetiştiremiyorlari besin kaynakları sınırlı olduğundan çevredeki hayvanları öldürmeye başladılar. Ve ateş bulununcaya kadar çığ beslendiler...

    tabi sende haklısın




  • quote:

    Orijinalden alıntı: praktfulle

    Hocam eti pişirilmez zaten paketini açıp yersin.

    />
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KillerPrince1404

    quote:

    Orijinalden alıntı: Kimyacı61


    quote:

    Orijinalden alıntı: Kerem-


    quote:

    Orijinalden alıntı: KillerPrince1404

    Bunlar olmasın diye
     Eti neden pisiriyoruz?


    Ben anlamıyorum dostum .
    Şimdi bunlar etten mı oluşuyor ?
    Yani çiğ et yiyoruz
    Sonra o etten bunlar mı oluşuyor ?

    Aynen ya bunlar nasıl olusuyor ?

    sığır tenyası balık tenyası domuz tenyası olarak çeşitleri var

    dana etini çiğ olarak yiyince ette bu parazitlerden var ise kaliteyle alakalı değil her ette vardır bir nevi bakteri diyebiliriz eti pişirmediğimiz için ölmüyorlar ve yiyince içimizde oluşuyorlar çiğ ette oluyor yani
    domuz tenyası en kötüsüdür türkiyede olmadığı için şanşlıyız dana tenyası sadece bağırsakta durur ama domuz tenyası beyin kalp göz gibi yerlere ulaşır buda aynı şekilde çiğ domuz eti yerseniz bulaşıyor
    balık tenyası suşi gibi çiğ balıktan bulaşır buda hastalık yapıyordu sanırım sistemi bozuyor en sağlıklısı dana dır ancak oda bağırsakta yaşar

    birde kıl kurdu vardır ama o etten bulaşmaz pislikten meyve sebzelerin iyi yıkanmamasından vs o makatta kaşıntı yapar sadece bağırsakta yaşar bu resimdeki gibi değilde küçük kurt gibidir

    Töbe bismillah evlerden ırak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cowboyfromhell

    insanların doğasında et yemek yoktur yani insanların eti sindirmesi saatler alıyor ve bu çok zararlı bir şey. Gerekli proteini bitkilerden almamız daha sağlıklı. Et Insanı hantallaştırıyor besin zinciri Içinde zararlı bir şey insanların et yemesi yani bitki enerjiyi güneşten alıp otçulara otçullar etcillere etcillerde ayrıştıcilara. Genel olarak besin zincirinde ki canlılar doğal şartlarda avlanarak besleniyorlar yani bi geyik tutupta ağaçtaki meyveyi yiyemez. Insanlarda doğal şartlarda ulaşabildiklerı yiyecekleri yemeleri lazım. Yani biz Mesela beslenirken doğal olmayan şartlarda besleniyoruz Mesela bi ineğı ağızımızlar öldürüp pişirip yiyemeyiz araç olarak bıçakla kestiğimizde cinayet işlemis oluruyoruz. Ilk insanlarda tarım yapamadiklari için yani bitkileri yetiştiremiyorlari besin kaynakları sınırlı olduğundan çevredeki hayvanları öldürmeye başladılar. Ve ateş bulununcaya kadar çığ beslendiler...

    Evet öyle ya. Otçuluz ama selülozu sindiremiyoruz tabi. Ayrıca bitkiler protein ihtiyacımızı nasıl karşılayacak? Bol proteinli denilen baklagillerin içinde %6 protein oluyor. Et yediğinde bu oran %30'lara çıkabiliyor. Bitkilerden alamadığın bazı aminoasitler de etten alabiliyorsun.

    Yani sonuç olarak insan hepçildir. Sindirim sistemi de buna uygundur. Sadece bitkiyle beslenmek uygun beslenme şekli değildir.


    Konuyu açan arkadaşın sorusunun yanıtı ise verilmiş aslında. Hastalık kapmamak için ve pişirince proteinlerin bir kısmı aminoasitlere parçalandığından sindirimi kolay olur.

    Sadece hayvanlar değil bitkilerin de pişirilerek yenmesi en uygunudur. Çünkü bitki öldükten sonra üstünde biriken küfleri göremeyiz ama bol miktarda alırsak zehirlenme olabilir. O yüzden hem iyi yıkamalı hem de düzgün pişirmeliyiz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Einstein -- 5 Nisan 2013; 23:10:19 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Einstein

    quote:

    Orijinalden alıntı: cowboyfromhell

    insanların doğasında et yemek yoktur yani insanların eti sindirmesi saatler alıyor ve bu çok zararlı bir şey. Gerekli proteini bitkilerden almamız daha sağlıklı. Et Insanı hantallaştırıyor besin zinciri Içinde zararlı bir şey insanların et yemesi yani bitki enerjiyi güneşten alıp otçulara otçullar etcillere etcillerde ayrıştıcilara. Genel olarak besin zincirinde ki canlılar doğal şartlarda avlanarak besleniyorlar yani bi geyik tutupta ağaçtaki meyveyi yiyemez. Insanlarda doğal şartlarda ulaşabildiklerı yiyecekleri yemeleri lazım. Yani biz Mesela beslenirken doğal olmayan şartlarda besleniyoruz Mesela bi ineğı ağızımızlar öldürüp pişirip yiyemeyiz araç olarak bıçakla kestiğimizde cinayet işlemis oluruyoruz. Ilk insanlarda tarım yapamadiklari için yani bitkileri yetiştiremiyorlari besin kaynakları sınırlı olduğundan çevredeki hayvanları öldürmeye başladılar. Ve ateş bulununcaya kadar çığ beslendiler...

    Evet öyle ya. Otçuluz ama selülozu sindiremiyoruz tabi. Ayrıca bitkiler protein ihtiyacımızı nasıl karşılayacak? Bol proteinli denilen baklagillerin içinde %6 protein oluyor. Et yediğinde bu oran %30'lara çıkabiliyor. Bitkilerden alamadığın bazı aminoasitler de etten alabiliyorsun.

    Yani sonuç olarak insan hepçildir. Sindirim sistemi de buna uygundur. Sadece bitkiyle beslenmek uygun beslenme şekli değildir.


    Konuyu açan arkadaşın sorusunun yanıtı ise verilmiş aslında. Hastalık kapmamak için ve pişirince proteinlerin bir kısmı aminoasitlere parçalandığından sindirimi kolay olur.

    Sadece hayvanlar değil bitkilerin de pişirilerek yenmesi en uygunudur. Çünkü bitki öldükten sonra üstünde biriken küfleri göremeyiz ama bol miktarda alırsak zehirlenme olabilir. O yüzden hem iyi yıkamalı hem de düzgün pişirmeliyiz.

    insanların sindirim sistemleri boylarının 12 katıdır bir insan et yediği zaman eti sindirmesi ve dışkısını atabilmesı için saatlerini alır. Ve bu sindirim sürecinin uzun olması sindirim sırasında kana karışan zararlı maddelerdır insan salığı açısından almaması gereken maddeler. Oysaki etcillerin sindirim sistemi boylarını 3 katı kadardır besinleri kısa sürede sindirebilmeleri için. Ve insanlar sadece bitki değil kuruyemişlerdende gerekli olan proteini karşılayabilir ve sağlıklı olanıda yeteri kadar almak zaten. Ette Yüzde 30 protein varsa onun ölçüsüne bağlı olarak fazlasını yedikleri için zararlıdır. Ve buzul çağini yaşayan insanlar hayvanları öldürmek zorunda kalmışlar ve günümuze kadar bu gelenek devam etmiş. Çünkü eti pişirip yemek bir keyif işine dönüşüyor insanlarda. Mangal,kan kokusunu alan soslar vs. yani insanlarin sindirim sistemleri incelenirse etcillerde olduğu gibi değildir...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar hepimiz etin hasta edici kısmına takılmışız.

    İlk insanların ömrünün kısa olduğunu iddia arkadaşların kaynak belirtmesini rica ediyorum. Yanlış anlaşılmasın, maksat bilgi edinmek.

    Ben ilk insanların eti çiğ yediklerini ve buna bağlı olan hastalık-ölümlerden tecrübe kazanarak eti pişirmeden de yiyerek hastalıkların önüne geçebilmeyi başardıklarını düşünüyorum.

    Belki de tenya kurt vb. hastalıklar; danaların kıyıma uğratıldığı ortamlardan dolayı oluşuyordur.

    Ya da geyik, tavşan gibi anında öldürüp yediklerinde böyle birşey olmuyordur.

    Sindirim olayına gelince; bence sindirim sistemi de o zamanki insan vücudunun gereksinim ve ihtiyaçlarına göre gelişim göstermiş olabilir.

    Mesela az yiyen bir insanın midesi küçük, sürekli yiyen bir insanın midesi geniş oluyorsa; benzer bir bağlantıyı aynı şekilde kurabiliriz.




  • benim annemin tanıdığı bir kadın çiğ köfte yemiş çiğ köftedeki çiğ et yüzünden gözleri kör olmuş.çiğ et yemeyin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ezioreyis -- 6 Nisan 2013; 0:44:51 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.