Şimdi Ara

dђ ғіат аlвeа такımı (883. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18.349
Cevap
73
Favori
1.665.768
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 881882883884885
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kardesim bu albea linea clio logan fiesta v.b modellerdeki dizel araclari alicaksan cok dikkat etmen gerekli ya yakindan bildigin birinden alicaksin yada cok dusuk km li alicaksan dizel araclarin bu modellerde gecmisi cok kirli cikiyor genelde sirket,rent a car, taksi,ticari anlamda kullanildigi icin motor omurleri sikintili bende cevremde mazisini bildigim bir dizel albea bulamadigim icin gidip benzinli aldim yinede karar senin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kronikyorgun kullanıcısına yanıt
    aşırı şekilde katılıyorum bu yüzden benimde tercihim benzinli. peki 1.4 8valf mi yoksa 1.2 16 valf mi tercih etmeliyim? bu yönde bi tavsiyen varmı ?
  • ben vergi avantaji ve sehir ici sakin kulanimimdan dolayi 1.2 tercih ettim karar senin, sehir disi 100 tl lpg ile 425 km yaptim devir ekonomi devri hem dusuk vergi,hem dusuk yakit,hemde ucuz parca ve bakimi dolayisiyla 1.2 tam ortadirek aile araci :)

• quote:

Orijinalden alıntı: kivaanc

Albea 1.2 8v temiz deyisensiz bakimlari yeni yapilmiş doktordan aldim 2aydir ariyorum anca denk geldi 2004 model 110 binde arac lpg yok 8 lt istanbul trafiginde yakiti var lpg baglatayim diyorum 100km 8lt x5 tl = 40tl
    Lpg tahminim 11 ltre gaz olur 100km
    Sirali istem 1200 tl tek nokta 500 tl civari aracda performans yok lpg baglarsa iyicene zayifliyacak biliyorum 1.2 albea tüp baglatan arkadaşlardan yorum alabilirmiyim

kaca aldiniz acaba ?

• 11500 aldim klima çalisiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: kivaanc

11500 aldim klima çalisiyor

dostum sakami ? 11500 o fiyata klimasiz 99-00 model palio sieana bulunmuyor artik arabada bisey yoksa suan 14500-15000 bine goxun kapali satarsin bence sat 3-5 daha koy model yukselt :)

• Arkadaslar lpg lı bı albea almayı dusunuyoruz sızlere sormak ıstedım,arac lpg lı olacak dızel dusunmuyoruz, fakat kafamızda ıkı tıp motor secenegı oldugu ıcın tam karar veremedık 1.2 16v mı yoksa 1.4 8v mı alınmalı yakıt ve performans acısından yardımcı olursanız sevınırım..
  • kronikyorgun kullanıcısına yanıt
    Haklisin arkadaşim üstüne 3 5 daha koyup başka almak olabilir :) istanbul ve cevresinde temiz şaseleri direkleri düzğün araba bulmak çok zor ilan koymuşlar ariyorum arabam düzğün diyorlar gidiyorsun sorunlu abi bende bilmiyordum diyor inan araba gidip bakmaktan bıktım hayirlisi olsun uzun süre istanbul l içi bineceğim ( çita altı boyali sadece )
     dђ ғіат аlвeа такımı

• merhaba;

albea 2007 1.3 multijet 170.000 de aracım var(BURSA).birkaç gün önce ön camlarda açılmama prob. mevcut.daha önce yaşayanınız var mı bilmiyorum.
    birkaç elektrikciye gösterdim.kimisi kontaktan kimisi sigorta panosuna giden kablodan dedi.en sonunda fiat servisine(kaskodan dolayı) gösterdiğimde sigorta panosunda prob. olduğu. söylediler.ne kadar doğrudur.pano için 1000 lira civarı para istediler.çıkma olsa bile 500-600 civarı fiyat veriyorlar.

bu konu hakkındaki düşünceniz nedir?yardımcı olabilir misiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: eraykoparan

merhaba;

albea 2007 1.3 multijet 170.000 de aracım var(BURSA).birkaç gün önce ön camlarda açılmama prob. mevcut.daha önce yaşayanınız var mı bilmiyorum.
    birkaç elektrikciye gösterdim.kimisi kontaktan kimisi sigorta panosuna giden kablodan dedi.en sonunda fiat servisine(kaskodan dolayı) gösterdiğimde sigorta panosunda prob. olduğu. söylediler.ne kadar doğrudur.pano için 1000 lira civarı para istediler.çıkma olsa bile 500-600 civarı fiyat veriyorlar.

bu konu hakkındaki düşünceniz nedir?yardımcı olabilir misiniz?

Öncelikle cam kaldirma düğmelerine elektirik geliyormu ona bak 5 tl bir kontrol kalemi alip baktin elektirik geliyor çal kaldirma düğmelerini deyiştir cam açikken su girip oksitlenme yapiyor

• Arkadaslar çok araştirdim albea 1.2 8 v lpg bağlatan bir kişiden perfonmas yazisi durumu gidişi hakkinda hiç yorun bulamadim istanbul ici depoyu bizzat benim yavaş yavaş fullemem şeklinde 108 km de 10.8 litre benzin yakti şehir içinde atiker tüp bağlattim 30 tl ye 11.90 litre gaz aldim sifir depoya gaz bayine geri dönüp ayarlarini yaptirip hiç benzine geçmeden km sifirlayip 137 km yol yaptim şehir içi istanbul bunu içinde ayar yapilirken baya gaz verdik şimdi diyebilirler o araç gitmez ist içi bir yerden bir yere götürüyor iyiki bağlattim

• kivaanc kullanıcısına yanıt
    merhaba;
    dedikleriniz mantıklı;
    tekrardan başka bir elektrikçi tavsiye ettiler götürdüm.kontrol etti falan cam sigortasına elektrik gelmediğini kontaktan olabileceğini bakılması gerektiğini söyledi.eğer bir prob. varsa kontakta sıfırı 100-120 civarı imiş.ama sigorta panosu ile ilgili de olabilir dendi.
    tekrar götürüp kontak kontrol ettircem.bakalım son durum ne olacak.
  • Selamun aleyküm delikanlılar.

150 TL verip direksiyona deri kaplattım, çok hoş oldu. Emitasyonlarla uğraşmaktan sıkılmıştım. Düşünen varsa tavsiye ederim. Olduğunuz yerde araştırın, mutlaka vardır yapan biri.

Ama son zamanlarda başımız dumanlı.

Önce kaza yaptık, bi transit connect'e arkadan girince tampon kaput dağıldı. Radyatörlerde bi sorun çıkmadı ama değişimler + işçilik fatura 4.300 TL. Kasko ödedi sağolsun. Seneye acısını çıkartır bizden.

Araba bi haftada yapıldı, aldık servisten, üç gün sonra bi sabah çalıştırdım, ESP Arızası diye bir uyarı çıktı. Kapatıp tekrar çalıştırdım, bişey çıkmadı.

Aradan bi hafta geçti, bi sabah çalıştırdım, Motor Arızası uyarısı verdi bu kez. Kapa-çalıştır yine bişey yok.

Muhtemelen fişlerde bi gevşeme oldu veya sigortalarda sıkıntı var. Daha ağırını düşünmek istemiyorum Servise gidip cihaza bağlatacaz, bakalım ne çıkacak.

Son olarak seyir halindeyken aracı üçten dörde atarken vites topuzu elimde kaldı, yayı fırladı. Yolu o halde tamamladım. Topuzu japon yapıştırıcısıyla yapıştırdım yerine. Şimdilik sorun yok.

4 yaşında araba dökülmeye başladı diye dalga geçiyorlar benle

• Cuma gecesi araba arıza lambası yaptı. 5 km sonra küt dedi kaldı yolda. Ne ettiysem calışmadı. Sabah tamirciyi aradım anlattım durumu hava akışmetresının fişini çek çalışır dedi. Çektim çalıştı. Orjınalı 100 lira. Yolda izde kalırsanız aklınızda bulunsun Bu arada araba 200700 oldu. Maşallah.
  • Herkese merhabalar.
    1.2 16v lpg li albea sahibiyim.Arkadaşlar aracımın hararet göstergesi inip çıkıyor fakat sınırı geçmiyor.Bir kaç ay öncesinde bunu motor ısınına kadar yapıyordu.Sonrasında düzgün çalışıyordu.Fakat son zamanlarda sıcakken de sınırına geliyor,bir müddet duruyor sonra yine oynamaya başlıyor.Kimisi termostat dedi kimisi müşür kimisi de elektrikçinin işi diyor.Bilgisi olan ya da benzer sorunu yaşayan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: palio1.6

Herkese merhabalar.
    1.2 16v lpg li albea sahibiyim.Arkadaşlar aracımın hararet göstergesi inip çıkıyor fakat sınırı geçmiyor.Bir kaç ay öncesinde bunu motor ısınına kadar yapıyordu.Sonrasında düzgün çalışıyordu.Fakat son zamanlarda sıcakken de sınırına geliyor,bir müddet duruyor sonra yine oynamaya başlıyor.Kimisi termostat dedi kimisi müşür kimisi de elektrikçinin işi diyor.Bilgisi olan ya da benzer sorunu yaşayan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

Bir hafta önce uzun yolda başıma geldi aynı olay. devir göstergesi gibi aniden inip yükseliyordu. yolda bırakacak diye acayip endişelendim. fiat servislerinden birini aramak geldi aklıma. anlattım durumu. fan açıyor mu su eksilmiş mi diye sordu. ikisinde de sorun yoktu. hararet müşürüdür o zaman dedi. aciliyeti yok problem çıkarmaz dedi. dün dönüş yaptım. hararet göstergesinde zerre kıpırdama olmadı. orta çizginin bir tık altında sabit kaldı. kendiliğinden geçti yani. zamanım olunca batıracağım bakalım. yalnız sizin göstergede ani iniş çıkış yok sanırım. termostat arızasına benziyor sizinki.

• cileli_sofor C kullanıcısına yanıt
    Maşallah nazar değmesin.

• cileli_sofor C kullanıcısına yanıt
    Maşallah nazar değmesin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: *Mustafa

quote:

Orijinalden alıntı: palio1.6

Herkese merhabalar.

Bir hafta önce uzun yolda başıma geldi aynı olay. devir göstergesi gibi aniden inip yükseliyordu. yolda bırakacak diye acayip endişelendim. fiat servislerinden birini aramak geldi aklıma. anlattım durumu. fan açıyor mu su eksilmiş mi diye sordu. ikisinde de sorun yoktu. hararet müşürüdür o zaman dedi. aciliyeti yok problem çıkarmaz dedi. dün dönüş yaptım. hararet göstergesinde zerre kıpırdama olmadı. orta çizginin bir tık altında sabit kaldı. kendiliğinden geçti yani. zamanım olunca batıracağım bakalım. yalnız sizin göstergede ani iniş çıkış yok sanırım. termostat arızasına benziyor sizinki.

Benim araçta da gösterge sapıtıp inip çıkıyor.Yalnız dediğim gibi kritik hararet seviyesini(çizgiyi) geçmiyor. Fan açıyor ve su eksiltme olayı yok.Sanırım sizdeki sorunun aynısı.

• palio1.6 P kullanıcısına yanıt
    O zaman aynı sorun. Uygun zamanda videosunu da eklerim

• 
Sayfa: önceki 881882883884885
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.