Şimdi Ara

dђ ғіат аlвeа такımı (885. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18.349
Cevap
73
Favori
1.665.761
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 883884885886887
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: *Mustafa

Şu aralar çok yoğunum. Arabaya zaman ayıramıyorum. Aciliyeti de olmayınca endişe etmiyorum. Müşür dediler servisten. Zamanınız varsa bir araştırın.

Merhabalar.Aracımdaki radyatör kaçağı sebebiyle radyatör değişti ve antifiriz kondu(Öncesinde antifiriz yoktu). Şu anda sorun azalmış durumda.Öncesinde ilk çalıştırmadan itibaren hararet göstergesi hızlı bir şekilde yukarılara tırmanıp yine hızlıca inip çıkıyordu.Şu an ise hararet göstergesi normal seyrinde yükselmekte.İnip çıkma daha yavaş olmakta ve fan açma sınırı ile bir altındaki çizgi arasında oynamakta.Fan açıldığı ve hararet sorunum olmadığı için aracımın yaşlı olmasından ötürü pek de kurcalatmak istemiyorum.
  • Merhaba arkadaşlar. Arabamı cumartesi günü muayeneye götürdüm. Öncesinde kontrol ıcın rot balanscıya gittim. Ben uzunca bi liste beklerken usta abi bunda bişey yok bi rot ayarı yapım sen git muayeneye dedi. Hayretler içinde çıktım gittim mimarsinan muayene istasyonuna. 202000 deki bir senedir İst-Giresun gidip gelen köy yollarında gezen arabam sadece bi rot ayarı yapılarak gidilen muayenede çıkan sonuç :
    1: Motor yağ kaçakları var. (Sanzuman keçesinden 100 gr kadar kaçırmıştı biliyorum.)
    2: Lastiklerde çatlak var. ( Dişi sağlam oldugundan değiştirmedim büyük de bi sıkıntı değil nasıl olsa.)
    3: Motor No okunamıyor. (Bende baktım muayeneden çıktıktan sonra son 8 hane olması lazım yazan numara. Bu sizde de öle mi kafam takıldı benımde. Bilgilendirirseniz sevinirim.)
    Sonuç olarak tertemiz geçti. Daha bi ısındım arabama
    Şuan film için araba kuzenimde. Çektirelim filmleri resimleri de ekleyecem en kısa zamanda.

• Arkadaşlar albeaya uygun kolçak arıyorum. Daha once yaptıran yardımcı olabilcek var mı ?
  • 1.3 multijet albea ile ortalama ve ş.içi ve dışı ne tüketiyorsunuz...
    Uzun dönem ortalamanız nedir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: attci

1.3 multijet albea ile ortalama ve ş.içi ve dışı ne tüketiyorsunuz...
    Uzun dönem ortalamanız nedir.

tüketim konusu çook su götürür.Aracın fabrika verileri belli.Ama yola kullanıma trafiğe havaya göre çok değişiyor.Ben uzun yolsa yaz mevsiminde klima açık 100-120 km/h ortalama ile 5 lt gördüm.Kışın sürekli kısa mesafe şehir içinde 7,2 leri buluyor.
  • Aynı sorun başına gelen varmı bilmiyorum, bir süredir kasislerden geçerken arabadan sanki 70 model dolmuş gibi hafif-orta arası gıcır gıcır ses geliyor.Neden olabilir amortisör felan ?
  • attci kullanıcısına yanıt
    Daha cuma günü denemiştir. Tamamı istanbul şehiriçi bir tam dolu depo ile 770 km de mazot bitti. Yani 50 lt 212,50 TL ile 770 km ki bu da 0,275 Krş yapar.
  • Qklavye Q kullanıcısına yanıt
    Bende de var. Böyle oyuncakların birbirine sürtmesi gibi uyuz bi ses. Cevapları bende merakla bekliyorum.
  • albea 1.2 atıker sımıt tup 32 lt lpg 2.42 75 tl sehır ıcı sakın kullanım 325 km de lpg otmeye basladı tabı bunun ıcınde 10 tl lık de benIn yakmıstır sıralı oldugu ıcın km 23 kurus daha ne olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cileli_sofor

Bende de var. Böyle oyuncakların birbirine sürtmesi gibi uyuz bi ses. Cevapları bende merakla bekliyorum.

daha once yoktu o ses,kronik degil yani.onumuzdeki ay nasipse senelik bakima giricem,bakalim nedir.

• 15 jant taktıktan sonra arka sol lastik çamurluğa veya plastik birşeye sürttü davlumbaz sanırsam daha önce yaşayan varmı çözümü basit mi? yarın baktıracağım teşekkürler.

düzenleme:

Teneke jantlara dönülüp yeni Michelin 185/65 r14 lastik takıldı, 100 tl zarar ettik fakat bu şekilde daha iyi oldu. Mümkünse 14 üstü jant taktırmayın, aracın konforu düşük zaten bu sefer sıfır oluyor konfor.. Taktıracaksanız bile jantın ET değerlerine bakın daha sonra yaylarınıza bijon mühim değilmiş zarar ederek tecrübe ettik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sanerdk -- 6 Kasım 2014; 1:49:15 >
  • Merhaba. Bende albea ailesine katılacağım yakında. 2007 Model albea sole 1,3 multijet active 118,000 de aracı 18,000 TL ye bırakıyor. Sizce fiyat nasıl? Şimdiden teşekkür ederim.

• Herkese selamlar 2009 model Albea sole dinamik aldım , 1.4 8 valf olanlardan . Araç beklentilerimden iyi çıktı motor 153 .000 binde ancak çok temiz kullanılmış motorla ilgili hiçbir sıkıntısı yok tüp hiç takılmamıştı ben taktırdım ve çekişde hiç güç kaybı olmadı . Bilenlere bir sorum olacak kontağı kapattığımda
    teyp kapanmıyor bu diğer araçlardada böylemi acaba .
  • quote:

Orijinalden alıntı: tayfunag

Herkese selamlar 2009 model Albea sole dinamik aldım , 1.4 8 valf olanlardan . Araç beklentilerimden iyi çıktı motor 153 .000 binde ancak çok temiz kullanılmış motorla ilgili hiçbir sıkıntısı yok tüp hiç takılmamıştı ben taktırdım ve çekişde hiç güç kaybı olmadı . Bilenlere bir sorum olacak kontağı kapattığımda
    teyp kapanmıyor bu diğer araçlardada böylemi acaba .

Öncelikle araciniz hayırlı olsun kazasiz belasız kullanın teyp menüsünde öyle bir ayar olmasi lazım şuan hatırlayamadım bi kurcalarsaniz bulabilirsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: krbsn_22

Merhaba. Bende albea ailesine katılacağım yakında. 2007 Model albea sole 1,3 multijet active 118,000 de aracı 18,000 TL ye bırakıyor. Sizce fiyat nasıl? Şimdiden teşekkür ederim.

Orjinal 118 bin ise fiyat çok iyi (Tabi çok büyük kazası olmamış ve ticariye girmemiş olarak düşünürsek)
  • quote:

Orijinalden alıntı: sanerdk

quote:

Merhaba. Bende albea ailesine katılacağım yakında. 2007 Model albea sole 1,3 multijet active 118,000 de aracı 18,000 TL ye bırakıyor. Sizce fiyat nasıl? Şimdiden teşekkür ederim.

Orjinal 118 bin ise fiyat çok iyi (Tabi çok büyük kazası olmamış ve ticariye girmemiş olarak düşünürsek)

aracı 5 kasımda aldım :) ustama gösterdim. ticaride çalışmamış, tampon sürtmesinden hasar kaydı var onda da hasar yazmıyor. altı iyi durumda, motoru açılmamış orjinal 118.000'de. kasko da yaptırdım. kasko değeri 16.000 TL civarında çıktı. camlar kollu, bagaj kapağı dışarıdan açılıyor falan ama bu fiyata bu kadar az yakan ve bu kadar temiz bir araç bulamazdım gibime geliyor. aldıktan sonra uzun yolda 300 km yaptım. 150-160'ı gördüm. ortalama 110 km/h civarıdır sanırım 23 krş yaktı. ayrıca performans açısından da çok şaşırttı beni. multijet 1.3 5. viteste bayır yukarı şahlanıyor :) gerçekten çok memnunum. nazar değmesin. artık bende aranızdayım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krbsn_22 -- 9 Kasım 2014; 16:22:02 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sanerdk

quote:

aracı 5 kasımda aldım :) ustama gösterdim. ticaride çalışmamış, tampon sürtmesinden hasar kaydı var onda da hasar yazmıyor. altı iyi durumda, motoru açılmamış orjinal 118.000'de. kasko da yaptırdım. kasko değeri 16.000 TL civarında çıktı. camlar kollu, bagaj kapağı dışarıdan açılıyor falan ama bu fiyata bu kadar az yakan ve bu kadar temiz bir araç bulamazdım gibime geliyor. aldıktan sonra uzun yolda 300 km yaptım. 150-160'ı gördüm. ortalama 110 km/h civarıdır sanırım 23 krş yaktı. ayrıca performans açısından da çok şaşırttı beni. multijet 1.3 5. viteste bayır yukarı şahlanıyor :) gerçekten çok memnunum. nazar değmesin. artık bende aranızdayım :)

Aracı 1750-2000 den 2500 devire kadar kullanırsanız yakışı gerçekten az göreceksiniz.(tabi yüksek viteste yavaş giderseniz aksine çok yakar) Araçtaki motor ufak olsada araç cidden atik bir araç ekonomi olarak ve konfor olarak rakibi 1.5 renaultlar ve dacia lardan çok daha iyi :)

• Benim 204.000 deki aslan.
     dђ ғіат аlвeа такımı dђ ғіат аlвeа такımı dђ ғіат аlвeа такımı dђ ғіат аlвeа такımı

• arkadaşlar 1.2 düşünenler için emekliden garaj arabasıdır yağmur bile görmemektedir.

• Qklavye Q kullanıcısına yanıt
    O Ses kronik gibi birşey 2005 model yeni kasa 1.2 16v bar bende 2007 den beri suan 105000 de falan araba bu bahsettigin uyuz ses 3~4 senedir var eskiden sadece kisin geliyordu salıncak kolları baglanti yerlerinden ve alt takimin bazı oynar kisimlarindan geldiğini tespit ettim ilk önce(kısin islanmadan falan oluyordu) bağlantı lastiklerini falan hafif yaglayinca kesiliyordu gectigimiz yaz bu sesi yillik bakimda servise anlattım sesten oturu degil ama 2 amortisör dahil alt takoz üst takoz ve rot kolunun arka kısımları degisti (servis bu seslerin rot kolununun arka kısmının baglanti yerindeki plastikten kaynaklandigini söylemişti Ozaman) sesler kesilmişti ama şimdi havalar yagmura döndü tekrar başladı sana bu isin kesin çözümünu söyleyeyim radyo ac cd calar ac duymyorsun Ozaman

• 
Sayfa: önceki 883884885886887
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.