Şimdi Ara

D-Smart D-Fix Ana Konu (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
570
Cevap
18
Favori
85.197
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    LG 49UB850V sound bar ile birlikte kullanıyorum. Geçtiğimiz 05.02.2016 da zorda olsa D-Fix geçebildim Dsmart bayileri çok yetersiz kanal ayarlama menüsünde DSmart olmadığı için tv uyumsuz olduğunu söyleyerek kurmadan gitti bir de utanmadan servis ücreti talep etti. :)

Genel anlamda memnunum çok fazla kanal değiştirenlere tavsiye etmem set üstü kutuya nazaran kanal geçişleri biraz yavaş tabiki.
    Kanal düzenlemesi manuel biraz uğraşmak gerekiyor. LG 2015 üzeri modellerinde bu sorun yokmuş kanal ayarlama menüsüne DSmart operatörü eklenmiş.

LG 49UB850V tv ye DSmart menüsü sonradan eklenebilir mi ?
    Tek kumada ve cihaz kirliliği olmaması gayet başarılı hatta kumanda bile kullanmıyorum LG kumanda apk ile herşeye telefondan kumanda edebiliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: e_capkan

quote:

Orijinalden alıntı: serkan73

d-fix'e geçtim, bin kere pişman oldum.etrafta fazladan kumanda kablo olmasın dedik,berbat ettik.kanallar çok yavaş, bazı kanallar açmıyor.sinyal sorunu var.sanırım dahili uydu alıcısı ile uyumsuzluk var.görüntü kutudan daha iyi değil.harici kutunun gözünü seveyim.tekrar kutuya döneceğim.hiçbir sorun yokken kendi kendimize sorun çıkardık.

dahili uydu alıcısını daha önce denememişmiyidin

Modül ile denememiştim.ilk başlarda herşey güzeldi, tüm yayınlar sorunsuz açıktı.ne olduysa oldu 5-6 kanal gitti.aynı işlemleri yapıyorum yeniden taratıyorum olmuyor sinyal yok diyor.bende dsmart yan oda var aynı zamanda receiver kutulu yani.onu takıyorum hiçbir sorun yok kanallar gayet güzel ve sıkıntısız.demekki tv uydularıyla bu iş olmayacak.hem yavaş hem görüntü daha bozuk sanki.hayır anlamadığım zaten çalışıyordu birden kayboldular.kanalların kendi frekansını girmeye çalışıyorum sinyal yok, olmayınca da bulamıyor.kutuyu takıyorum sorun kalkıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar bendede disxovery science kanali gitti , yerine başka bir kanal geldi :( Tv Lg 42LM620S , kendi icinde dsmart ayari yok , kanallari el ile duzenledim 3 aydir sorunsuz kullaniyordum ama en cok izledigim discovery science kanali birden başka bor yerli kanal a donustu. Bu kanali tekrardan nasil ekleyebilirim yada yolu yordami nedir ? Tesekkurler

• Vestel tv ye dfix taktım, tv menüsünden dsmart otomatik kurulumu seçtim, kutudaki gibi kanal sıralaması aynen geldi. hiç bir sorun da yaşamıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eteksen

quote:

Orijinalden alıntı: hmert

güncel

Malesef bazı tvler modül ile uyumsuzluklar gösterebiliyor.
    Yapabileceğiniz 2 şey var.

1.Dfix güncel değilse güncellemek. 11012 v 30000 frekansındaki herhangi bir kanal açık iken tv menüsünden CI modül güncelleme yapmak.
    olmazsa
    2- Tv'yi fabrika ayarlarına alarak Turksat şebeke arama frekansını tarattırarak tekrar bakmak. (Turksat şebeke arama frekansı 12380 V 27500)

Sn eteksen,
    Bende d fixe yeni gectim. Fakat; 32" yeni seri LG tv de sorunsuz kurulum yaptim, 2012 model LG tv de modul 5 asamali guncellemenin 3. Asamasinda kaliyor.
    Kanal degistirdiginde kanal sifreli diyor. Acmiyor.
    Dsmarti aradim tv eski desteklemiyor dedi, aldigim yer lg servisinde tv guncellestirsin dedi.
    Bu isi nasil cozerim?????

• quote:

Orijinalden alıntı: **green-eyes**

quote:

Orijinalden alıntı: eteksen

quote:

Orijinalden alıntı: hmert

güncel

Malesef bazı tvler modül ile uyumsuzluklar gösterebiliyor.
    Yapabileceğiniz 2 şey var.

1.Dfix güncel değilse güncellemek. 11012 v 30000 frekansındaki herhangi bir kanal açık iken tv menüsünden CI modül güncelleme yapmak.
    olmazsa
    2- Tv'yi fabrika ayarlarına alarak Turksat şebeke arama frekansını tarattırarak tekrar bakmak. (Turksat şebeke arama frekansı 12380 V 27500)

Sn eteksen,
    Bende d fixe yeni gectim. Fakat; 32" yeni seri LG tv de sorunsuz kurulum yaptim, 2012 model LG tv de modul 5 asamali guncellemenin 3. Asamasinda kaliyor.
    Kanal degistirdiginde kanal sifreli diyor. Acmiyor.
    Dsmarti aradim tv eski desteklemiyor dedi, aldigim yer lg servisinde tv guncellestirsin dedi.
    Bu isi nasil cozerim?????

Yeni seri olanda güncelleme yaptınız mı?
    Modül için.

• Hayır. Onda dsmart olarak kurulum vardı. Direkt kendi ayarladı.

• quote:

Orijinalden alıntı: BarGoS

Arkadaşlar bendede disxovery science kanali gitti , yerine başka bir kanal geldi :( Tv Lg 42LM620S , kendi icinde dsmart ayari yok , kanallari el ile duzenledim 3 aydir sorunsuz kullaniyordum ama en cok izledigim discovery science kanali birden başka bor yerli kanal a donustu. Bu kanali tekrardan nasil ekleyebilirim yada yolu yordami nedir ? Tesekkurler

Sn BarGos;
    siz bu modülü kullanırken tv ilk taktığınız da hemen izlemeye başlayabildinizmi? yoksa servisten destek aldınızmı?
    bende 640 modeli var. şifreleri çözmüyor.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: BarGoS

Arkadaşlar bendede disxovery science kanali gitti , yerine başka bir kanal geldi :( Tv Lg 42LM620S , kendi icinde dsmart ayari yok , kanallari el ile duzenledim 3 aydir sorunsuz kullaniyordum ama en cok izledigim discovery science kanali birden başka bor yerli kanal a donustu. Bu kanali tekrardan nasil ekleyebilirim yada yolu yordami nedir ? Tesekkurler

Sn BarGos;
    siz bu modülü kullanırken tv ilk taktığınız da hemen izlemeye başlayabildinizmi? yoksa servisten destek aldınızmı?
    bende 640 modeli var. şifreleri çözmüyor.

Merhaba , dsmart servis elemanı gelip taktı ve uydu kurulumu yaptı tv menüsünden , ondan sonra kanallar dağınık çıktı ve bende kendim kanalları kafama göre sıraladım.

Uydu taraması yaklaşık yarım saat sürdü ondan sonra hemen izlemeye başladım .

• BarGoS kullanıcısına yanıt
    benim tv de sıkıntı var demekki.
    bende çalışmıyor. yazılım gerektiğini söylediler.
    servis konudan bi haber.

senin tv yazılım sürümünü öğrenmem mümkünmü?
  • quote:

benim tv de sıkıntı var demekki.
    bende çalışmıyor. yazılım gerektiğini söylediler.
    servis konudan bi haber.

senin tv yazılım sürümünü öğrenmem mümkünmü?

Bakın Dsmart kurulumu farklı birşey. TV'de dsmart kurulum varsa Turksatı tarar ve ona göre liste yapar.
    Benim dediğim olay ise DFIX kullanıyorsanız arada modülün kendine ait bir yazılımı var onun güncellenmesi lazım.

Önce dediğim frekanstaki bir kanala gelin sonra TV'nin CI menüsüne girince CI+ Güncelleme var. Burada güncelleme yaparak modülün kendi yazılımını güncellenmesini sağlamanız lazım.

Aşağıdaki kanallardan birini açıp sonra tv menüsünden CI Güncellemeyi bulup başlatın.
    11012 V 30000
    Stingray Ambiance HD - BBC Earth HD
    Viasat Nature HD / Viasat History HD
    Outdoor Channel International HD
    FilmBox HD - DocuBOX HD - Fast & FunBOX HD

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eteksen -- 25 Şubat 2016; 16:05:05 >

• Eski LG tvnin modeli nedir?

• arkadaşlar;
    sizinde fikrinizin olması adına çözümü anlatıyorum. lütfen not alın........1!!!!!!

modül ve kart değiştirince çözülüyor!!!

bilgisiz, tecrübesiz d smart personeli sattıkları ürün için teknik bilgisi dahi yok.
    ben satıcıda kartı ısrarla değiştirince sorunun kartta olduğunu, aslında lg tv lerde de modülün çalıştığını, yazılım atmaya dahi gerek olmadığını çok basit türk usulü ile çözdüm.
    sizde de bu tip anlamsız sorun olursa kartı değiştirin sorun çözülsün.
    iyi akşamlar.
  • slm herkez,

biz dmsart almaya düsünyoruz, ama d-fix ve dmsartin kendinin receivere secemiyoruz. TV miz philips 47PFL4307K/12 (link) ve o arkadas DVB-C MPEG2*,DVB-C MPEG4*,DVB-S2 MPEG4 HD,DVB-T MPEG2*,DVB-T MPEG4*,DVB-S HD+ desteği (Astra),CI+ destekliyor. dsmartin sayfadan bu bilgi yaziyor "D-SMART D-FIX, modül girişi olan (CI+ SLOT), D-SMART oduna sahip (DVB-S/S2/C) televizyonlarda kullanılabilir." yani D-FIX uyumlu bizimki degil mi? aslinda müsteri hizmetlerden "modeliniz desteklemiyor" dediler. kim hakli? teknik detaylar yada akili hizmetci :D

bide bunu sormak isterdim: D-FIX alsak, dmsartin menusu olacak mi kanallar secmek icin (dsmart receiver kullandin gibi), yoksa TV deki olan mi devamli kullanicaz?

yoksa smart TV mantigini mi bozsak ve dsmart receiver mi alsak?

• slm tekrar,

d-fix kullanan arkadaslarimizdan bir yorum alabilirmiyim, cok sevinirim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kgorgolewski -- 1 Mart 2016; 15:00:39 >
  • kimse yok mu buralarda?
  • kgorgolewski kullanıcısına yanıt
    Televizyonunuz dahili HD uydu alıcılı(DVB-S2) ve CI+ modül girişi de bulunduğu için D-Fix ile kullanabilirsiniz. Uyumludur.

Modül aldığınızda tvde ayrıca D-smart menüsü falan olmaz. Yeniden frekans taraması yapar, D-Smarta ait kanalları bulur ve listeye ekleyerek(favori listesi) diğer kanalları izler gibi izlersiniz. Yani tvnin dahili uydusuna devam etmiş olursunuz. Kanal sıralaması da D-smart'ın kendi sıralamasından bağımsız olarak ayarlanır.
  • cok tsk fetih51 :)
  • Bende dün itibariyle dfix e gectim daha evvel teledunya kullaniyordum modul e oradan alisigim. Modul tv nize extra bir ozellik eklemiyor arkadaslar tek gorevi taktığınız kartta nasil bir uyelik tanimliysa o kanallarin sifresini cozerek izlemenize yariyor. 49ub850v tv var bende uydukarda dsmart secenegi olmadigindan kanallari usb ye aktarip sonrasinda bilgisayarda istedigim gibi siralayip kullaniyorum.Yoksa tv de okadar kanali siralama isi olum gereksiz kanallari gizledim zaten kalabaliga gerek yok zaten modul isinin en guzel yani bu tabi birde tek kumanda olayi.
    Selamlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jrbuji -- 17 Mart 2016; 12:35:20 >
  • bende
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.