Şimdi Ara

d3500 vs w4000: 1,000 YTL fazla vermeye değer mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.582
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Önümüzdeki hafta yeni bir lcd tv alacağım. TV'yi digitürk ve xbox 360 oynamak için kullanacağım.Sony w4000'de karar kılmıştım. Ancak dün gittiğim bir Sony Shoptaki müşteri temsilcisi D3500'ün kesinlikle çok iyi bir tv olduğunu ve w4000 almak için 1,000 YTL fazla vermeye hiç gerek olmadığını söyledi. SD yayında da D3500 ile w4000 arasında hiçbir fark olmayacağını da ilave etti. Benim de kafam karıştı doğrusu. Acaba gerçekten de iki tv arasında bu fiyat farkına değecek bir performans farkı yok mu? İki TV'yi de görüp inceleme fırsatı bulan arkadaşlardan yardım bekliyorum. Şimdiden hepinize çok teşekkür ederim.

• Dostum D3500'u al sakın w4000 alma kesinlikle değmez 1000 ytl'lik farkı bırak 100ytk'lik bile yok.Hele ilerde digi plus a geçersen 4000 ytl lik tv ile bile fark fazla olmaz.
  • Evet kesinlikle değmeyecektir vereceğin farka artık nerdeyse bütün lcdler çok başarılı özellikle 40" boyutunda lcdler arasında fark yok denecek kadar az, hepsi hızlı çok iyi kontrastları var özelliklede bluray, hdrip .mkv, hd yayında fark %5'i geçmez. Gidin her büyük mağazalara bunu çok rahat göreceksiniz.
  • Bir süre sonra W4000'ün fiyatıda düşecektir.Acelen yoksa bekle derim yoksa D3500 iyi bir seçim olur
  • nasıl bütün lcd'ler aynı dalga mı geçiyorsunuz, gidin aidata alın ozaman oda 1500 ytl la havle ya
  • Aynı derken git sunny al demiyorum heralde. Ben 2 kere gittim sony d3550 ile arçelik 100hz motion plus lcd tvlerini avcılarda yanyana inceledim en ufak fark yok, kontrastlar 2sindede harika ve kayan yazılarda arçelik'in üstünlüğü mevcut. aynı şekilde cevahir teknosada dünya kadar tv var her gittiğimde ki haftada 1-2 kez giderim şişliye mutlaka bakarım tvlere euro2008'den sonra alacağım için. orda özellikle 40-42" boyutlarındaki tüm tvler sony,samsung,lg,philips hepsi aynı denecek kadar yakınlar birbirine ve bir tanesi geride kalmış ise eğer mutlaka ayarlarından kaynaklanıyordur. Bu işten anlayan forumlardan çıkmayan öğrencilerde çalışıyor bu tür mağazalarda konuşarak çalışanları ölçe ölçe bu tür çocukları bulabilirsiniz ve onlarla biraz muhabbet dersen ordaki tvlerle yatıp kalkıyor adamlar ve kendiside artık hd yayınlarda farkın kalmadığını söyleyeceklerdir.
  • hocam bırakın marketlerde 50 tv'ye dağıtılan görüntüleri ve orada çalışan tv ile yatıp kalkan adamlarla muhabbeti de biraz bilgili adamların yaptığı incelemeleri okuyun, nasıl teknolojiler var bu cihazlarda bilgi edinin, mağazalardaki görüntüye bakılarak alınmaz cihazlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bende çok fazla fark göremiyorum özellikle aynı markanın tvleri arasında ama x serisi bariz ben burdayım derken w,v,d bu seriler birbirlerine çok benziyor aradaki fark için biraz profosyonel olmak lazım ama bir adet lcd tv alayım ya diyen kişiler için f/p oranı en yüksek olanı almaları daha doğru olur.
  • dediğim gibi hocam full hd ise olay bitmiştir ha pioneer full hd ha datron full hd 1500 ytl'ye datron full hd almak en mantıklısı olur.

(lütfen bu yazdığımı ciddiye almayınız )
  • @playmaker harbi saçmalıyorsun bakılarak alınmazmış asıl okunarak alınmaz 10 yıldır pc işinin içindeyim şu bir gerçek ki yazılanla sonuç asla aynı olmaz ekran kartından, ses sistemlerine kadar her türlü ürün pratikte farklılık gösterecektir eğer böyle düşünüyorsan beni dinle vazgeç bu huyundan. Herşey giderek görünüp ayarlarını kendi tecrübene göre değiştirmenle elde edilir. Benim dediğim insanlarda senin gibi körü körüne yazılanlara inanan değil bu forumlarda yıllarını harcamış tecrübe edinmiş arkadaşlar çok nadirdir bunlar anca konuşup ölçerek bulabilirsin çünkü çoğu hiçbirşeyden anlamayan insanlardır çalışanların. Son birşey daha söyliyeyim git ilk önce cevahir teknosaya bir gez gör her tv için hazırlanmış koltuk ses sistemi ve bluray player var yani herşey her kullanıcının sahip olamayacağı kadar kaliteli, Sony'nin kendi standı vardı geçenlerde x serisi 2 tv asmışlardı herşey sony. Ayrıca görüntünün dağıtılıyor dediğin kısımda var fakat bu kadar kaliteli görüntüyü indirdiğin .mkv riplerde dahi bulamazsın ki 100tane civarı blurayrip filmim mevcut düşün dağıtılan görüntüye yetişemiyor kalitesi.

Forumda senin gibi yazanlar çok oluyor ve millet çok yanıltılıyor hepsine yetişmek mümkün değil ama gidip neyin ne olduğuna bakmadan fikir edinmeden evinden okuduğun yazılarla, çekilen resimlerle bu iş olmaz.

• Arkadaşlar önerileriniz için teşekkürler. Bu arada bir de Samsung f86 buldum Anadolu Elektronik yetkili satıcısında. 2,900-3,000 YTL'ye alabilirim. w4000 için söyledikleriniz f86 için de geçerli mi? Yani onun için de 800-1,000 YTL fazladan vermeye gerek yok mu?(Özellikle maç yayınlarında F86'nın başarılı olduğunu birkaç kişiden duymuş-okumuştum). Uzun zamandır bekliyorum ve bu hafta mutlaka almalıyım.Çünkü önümüzdeki hafta evleniyorum.
    Değerli görüş ve önerileriniz için tekrar teşekkürler....
  • Arkadaşlar hangi lcd tv alırsanız alın kesinlikle parlak ekran olsun yani samsung süper clear panel harika bir iş çıkartıyor.

A656 serisinde ultra clear panel var o kesin daha muhtesemdir.

Sony D3500 alacak arkadaşlar kesinlikle samsung M serisine yönelmelerini ısrar ediyorum.
  • BENCE BU TARZ YORUMLARLA TV ALINMAZ GİDİP GÖRÜNTÜ FARKLILIKLARI CİHAZ FARKLILIKLARI GÖRÜLMESİ GEREKİR VE İYİ BİR BİLGİYE SAHİP OLAN MÜŞTERİ TEMSİLCİLERİYLE GÖRÜŞMENİZ ÇOK DAHA MANTIKLI OLUR
  • quote:

Orjinalden alıntı: losthell

@playmaker harbi saçmalıyorsun bakılarak alınmazmış asıl okunarak alınmaz 10 yıldır pc işinin içindeyim şu bir gerçek ki yazılanla sonuç asla aynı olmaz ekran kartından, ses sistemlerine kadar her türlü ürün pratikte farklılık gösterecektir eğer böyle düşünüyorsan beni dinle vazgeç bu huyundan. Herşey giderek görünüp ayarlarını kendi tecrübene göre değiştirmenle elde edilir. Benim dediğim insanlarda senin gibi körü körüne yazılanlara inanan değil bu forumlarda yıllarını harcamış tecrübe edinmiş arkadaşlar çok nadirdir bunlar anca konuşup ölçerek bulabilirsin çünkü çoğu hiçbirşeyden anlamayan insanlardır çalışanların. Son birşey daha söyliyeyim git ilk önce cevahir teknosaya bir gez gör her tv için hazırlanmış koltuk ses sistemi ve bluray player var yani herşey her kullanıcının sahip olamayacağı kadar kaliteli, Sony'nin kendi standı vardı geçenlerde x serisi 2 tv asmışlardı herşey sony. Ayrıca görüntünün dağıtılıyor dediğin kısımda var fakat bu kadar kaliteli görüntüyü indirdiğin .mkv riplerde dahi bulamazsın ki 100tane civarı blurayrip filmim mevcut düşün dağıtılan görüntüye yetişemiyor kalitesi.

Forumda senin gibi yazanlar çok oluyor ve millet çok yanıltılıyor hepsine yetişmek mümkün değil ama gidip neyin ne olduğuna bakmadan fikir edinmeden evinden okuduğun yazılarla, çekilen resimlerle bu iş olmaz.

tv'ler arasında fark yok ucuzunu al diyerek asıl sen zırvalıyorsun...

full hd panel hepsi aynı değil mi?
    incelersin ama gider tek makina tek bağlantı ile incelersin, bunuda mağazada bulman zor olur, gider aynı tv'ye sahip ve inceleyeceğin bağlantıya sahip digitürk misal, arkadaşında gider kurcalarsın, yada gider mağzada kurcalarsın mağza böyle bir imkan veriyorsa...

Ama bu şekilde cihazı birebir incelemeden önce iki şey yaparsın, birincisi forumlarda önerilen
    cihazlara bakarsın ikincisi bu cihazlarla ilgili inceleme okursun...En uygun ürünü belirledikten sonra gider
    incelersin ama 50 tv'ye verilen sinyalle değil tek sinyalle ve izlediğin SD bağlantı ise SD sinyal ile....
    gider sd izleyeceksen mağazada blue ray izlersen elinde patlar, yada gider mağazada en iyisini alayım dersin
    philips 9632 verirler konsol oyunu açarsın lag sorunu var alette yine elinde patlar, gider sd izleyecem diye
    plazma alırsın sonra eve gider beğenmezsin açar incelemesini okursun meğer aletin sd performansı kötüymüş diye...
    yada alır gelirsin eve alette burn in problemi vardır kullanıcıları yazmıştır defalarce alırsın 2 ay sonra elinde patlar..

Kısacası mağazaya gitmeden önce iki şey yapılır 1) internette araştırıp profosyonel inceleme okumak 2) forumlarda
    kullanıcı yorumlarına bakıp memnuniyetleri ve varsa sorunları yakından öğrenmek sonra model belirleyip incelemeye
    gidersin ve beğenirsen alırsın, bu incelemede ortak yayınla yada çok az izleyeceğin yayın türleriyle değil en fazla
    izleyeceğin yayınla ve tek tv bağlantısı ile yapılır mağazalar genelde buna izin vermez... Kısacası mağazada
    inceleyip aldığın cihazın elinde patlama ihtimali yüksektir... Mağaza sana sınırlı bilgi verir...

Şimdi arkadaşın sorusuna bakalım, sd izleyicem diyor ama sen hiç kaale almadan fark etmez arkadaşım diyerek
    kafadan sallıyorsun işte yazmak için yazıyorsun, ben şimdi bu işi ciddi yapan bir sitenin incelemelerine bakıyorum,

40d3500;http://www.hdtvorg.co.uk/reviews/lcd/Sony_KDL-40D3500.htm

40W4000;http://www.hdtvorg.co.uk/reviews/lcd/Sony_KDL-40W4000.htm

Adamlar 40d3500'ün SD performansını "-" hanesine yazmışlar, peki buna ne diyeceksin?
    40W4000 için de bu tip bir panel için iyi denmiş...
    Arkadaş aldı 3500'ü kurdu digitürkü elinde patladı ne olacak şimdi?
    ben 40w4000 gördüm sd'de şöyle söyliyelim 3100'lük pioneer bunu ikiye çarpar 4'e böler..
    arkadaş biraz inceleme okusa ve forumdan tavsiye alsa gider bu cihazı alır zaten..
    ama bunlar yalan değil mi tv ile yatan adamlardan tavsiye al yada git bllue ray koy sonra digitürk için al...
    sen biraz değiştir kendini hocam çok kazık yersin bu usul....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi playmaker -- 23 Haziran 2008; 20:30:32 >

• bizim ülkede fiyatlar iki katı olduğundan iyi birşey almak için iki katı para veriyorusun. Yurtdışında 1500 YTL değerindeki bir aletten çok büyük beklentilere dalmamak lazım. w4000 1500 YTL bu arada, öbürünü mutfağa alıyor elalem :)
  • Ya anlatamıyorum heralde her türlü yayın ve medya mevcut diyorum orda al laptop'u git.her avrupa kupası maçı 32"den 50+"e kadar veriliyor mağazada atv sd yayın git al bak yada değiştir sd kanalları incele. Kardeşim herşey var diyorum herşey hala elinde patladı diyorsun. Gitceksin gözünle göreceksin kendi güvendiğin gözünle bluray-divx-mkv-sd herşeyi gözlemleyebileceksin anla artık. Diyosunki pioneer e cümle alem biliyor pioneer kuroların sd'de lcdden iyi olduğunu ama soran adam w4000 d3500 demiş ve kesinlikle aradaki farka değecek bir görüntü yok. Tekrar söylüyorum aynı fiyat aralıklarında olan samsung,sony,philips,sharp,lg gibi lcdlerde fark çok azalmıştır yani bu çok daha iyi diyerek alma şansın yok. ben kazık yememde sen okuyarak çok yersin dediğim gibi resimle incelemeyle biyere kadar ordaki konseptte tvnin karşına geçtiğinde Bluray-SD-Mkv-Divx leri tek tek incelediğinde aradığını bulacaksındır hala evden oturup takılmayı savunma allah aşkına yaa Göz diyorum göz varmı ötesi.

• dikkat edersen arkadaş sd performansıyla ilgilenirken sen hala blueraydan bahsedip kıvırmaya çalışıyorsun, izlediğin felan yok direk sallıyorsun sd içinde, konuya dönsen iyi olur...
  • d3500 alcağına arkadaşım uygun fiyata bunu öneririmhttp://www.istanbulbilisim.com.tr/SONY-BRAVIA_KDL-40V3000-LCD-TV,3547.html
  • d3500 ile v3000 hemen hemen aynı modeller kasaları farklı v3000de extra hdmi giriş ile optik giriş mevcut bunlar önemli detaylar değilse arkadaş için v3000 alması hiç bir fark oluşturmayacaktır.
  • Çattık yaa Kardeşim okuma yazman yokmu hergün avrupa kupası maçları veriliyordu diyorum atvden hertürlü yayın derken bluray-SD-mkv-divx diyorum. Son kez yazıyorum Cevahir teknosa bu işi en profesyonelce yapan marketlerden biridir ve her türlü lcdde her türlü yayını izleyebileceğin bir mağazadır ben 10 yıldır süre gelen forum tecrübelerimle giderim orda kararımı veririm sen hala oku hatta internetten sipariş ver ok konu kapanmıştır okumaya görmekten daha iyi diyen birine cevap yazmak tamamen saçmalıktı zaten.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.