Şimdi Ara

d3dx9_40.dll

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
19.878
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Empire Total War adlı oyunu aldım yükledim.Fakat "d3dx9_40.dll" dosyasının bulunamadığına dair bir sorunla karşılaştım.Daha sonra CD'nin içinde "E:\Support\Directx" yolunu takip ederek ordaki rar dosyalarının birinde bu dosyayı buldum ve "C:\WINDOWS\system32"ye attım.Yenden oyunu açmayı denediğimde aldığım hataysa şuydu:

"C:\WINDOWS\system32\d3dx9_40.dll uygulaması veya DLL'si, geçerli bir Windows bellek görüntüsü değil, Lütfen yükleme disketinizdekiyle karşılaştırın."

Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar ve şimdiden teşekkürler ;)

• Yapay Zekanın Yanıtı

d3dx9_40.dll Hatası: Empire Total War ve Diğer Oyunlarda Bir Sıkıntı

Giriş:

d3dx9_40.dll, Microsoft DirectX'in bir parçası olan bir dinamik bağlantı kitaplığıdır (DLL) dosyasıdır. Çeşitli oyunlar ve uygulamalar tarafından grafik ve diğer görevleri gerçekleştirmek için kullanılır. d3dx9_40.dll dosyası eksik veya bozuksa, "d3dx9_40.dll bulunamadı" veya "d3dx9_40.dll eksik" gibi hatalar alabilirsiniz.

d3dx9_40.dll Empire Total War'da Sorunlara Neden Olabilir:

Empire Total War, d3dx9_40.dll dosyasına bağımlı olan birçok oyundan biridir. Bu dosya eksik veya bozuksa, Empire Total War'ı başlatamayabilir veya oyun oynarken çökmelerle karşılaşabilirsiniz.

Hata Giderme Adımları:

d3dx9_40.dll hatasını gidermek için şu adımları deneyebilirsiniz:

• DirectX'i Yeniden Yükle: d3dx9_40.dll dosyası, DirectX paketinin bir parçasıdır. DirectX'i yeniden yüklemek eksik veya bozuk dosyayı onarabilir.
    • Oyunu Yeniden Yükle: Oyun dosyalarınız bozulmuş olabilir. Oyunu yeniden yüklemek sorunu çözebilir.
    • Microsoft Visual C++ Yeniden Dağıtılabilir Paketlerini Yükle: d3dx9_40.dll, Microsoft Visual C++ Yeniden Dağıtılabilir Paketlerine de ihtiyaç duyar. Bunların yüklü olduğundan emin olun.
    • Sistem Geri Yükleme Yap: Son zamanlarda yaptığınız değişiklikler hataya neden olmuş olabilir. Sistem Geri Yükleme yaparak bilgisayarınızı önceki bir zamana geri döndürebilirsiniz.
    • d3dx9_40.dll Dosyasını Manuel Olarak Yükle: Son çare olarak, d3dx9_40.dll dosyasını güvenilir bir kaynaktan manuel olarak indirip bilgisayarınıza yükleyebilirsiniz.

Önemli Uyarı:

d3dx9_40.dll dosyasını güvenilir olmayan kaynaklardan indirmeyin. Kötü amaçlı yazılımlar içerebilirler. Ayrıca, üçüncü taraf yazılım yüklemeden önce her zaman sisteminizi virüslere karşı tarayın.

Sonuç:

d3dx9_40.dll hatası, Empire Total War ve diğer oyunlarda sık karşılaşılan bir sorundur. Bu hatayı gidermek için yukarıdaki adımları izleyebilirsiniz. Hala sorun yaşıyorsanız, teknik destek için oyun geliştiricisi veya Microsoft ile iletişime geçin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • yanlış hatırlamıyorsam oyunun istediği directx sürümünden eski sürüm yükleyince böyle hatalar verebiliyordu directx in son sürümünün yüklü olduğundan eminseniz bilmiyorum açıkcası...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mu_Joe54

yanlış hatırlamıyorsam oyunun istediği directx sürümünden eski sürüm yükleyince böyle hatalar verebiliyordu directx in son sürümünün yüklü olduğundan eminseniz bilmiyorum açıkcası...

evet aynen böyle,

oyunun içinde rzr-etw1\resources\redist\directx yolunda dxsetupu çalıştır kur..
  • Saolun arkadaşlar yardımlarınız için çalıştı :) 2 saat kendi kafama göre hareket etmektense buraya sormalıymışım :) Neyse çok teşekkürler ve iyi geceler..
  • saolun benimde işim görülmüş oldu
  • bende vista var. dx10 yüklü ama bu sorunu verdi yine de. yardım edebilecek var mı?
  • eğer kurabiliyorsan direct x 9 u birdaha kurmayı denersen düzelir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Eksik DLL dosyaları için;
    www.searchdll.com

• ben d3dx9_40.dll yükledim ancak yazılar yok oyunda oyundaki tüm yazılar kayboluyor
  • eyvallah üstat 1 saattir uğraşıyorum.
  • eksik dll dosyası dosyayı bul ve program files windows system 32 içine at düzelir
  • Oyunların çoğunluğu directx 9 kullanıyor. Windows Vista Directx 10, Windows 7 Directx 11 kullanıyor. Update edildiğinde sorun çözülüyor.
    Directx Update Jun2010
  • quote:

Orijinalden alıntı: Turkstrike

Oyunların çoğunluğu directx 9 kullanıyor. Windows Vista Directx 10, Windows 7 Directx 11 kullanıyor. Update edildiğinde sorun çözülüyor.
    Directx Update Jun2010

merhaba dediğiniz işlemi yaptım yüklerken bir klasör tanımlamamı istedim ve oraya bir sürü rarlı dosya attı bunlardan bir tanesine buraya çıkart dedim FEB2010_XAudio_x86 adında 2kb kur dosyası cıktı ve sorun hala cözülmedi nerede hata yapıyorum ?

• eakarvardar E kullanıcısına yanıt
    xxxxxxxxxx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huhuq -- 8 Şubat 2023; 21:30:7 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hams

http://download.microsoft.com/download/8/4/A/84A35BF1-DAFE-4AE8-82AF-AD2AE20B6B14/directx_Jun2010_redist.exe

bilgisayarınızda winrar varsa dosyayı indirdikten sonra sağ tık klasöre çıkarta basın , sonrada çıkarttığınız klasör içine girerek kurulum dosyasını çalıştırın. winrar yoksa indirilen dosyaya çift tıklayın çıkarılacak herhangi bir klasör gösterin. dosyalar çıkarıldıktan sonra klasör içinden kurulum dosyasını çalıştırın.

Dediğinizi yaptım resimdeki gibi dosyalar.. ve exe olarak bazılarında infinst dosyası var ama uyumlu değil deyip diğer resimdeki hatayı veriyor çoğuna baktım böyle dedi
     d3dx9_40.dll d3dx9_40.dll

• xxxxxxxxxx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huhuq -- 8 Şubat 2023; 21:30:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hams

dxsetup dosyasından kurulum yapıcaksınız. verdiğim linkteki dosyayı çıkarınca içinde infinst diye bir dosya bulunmuyor

d3dx9_40.dll

eyvallah oldu

• BLaKo B kullanıcısına yanıt
    Konu yeri burası değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: Turkstrike

Oyunların çoğunluğu directx 9 kullanıyor. Windows Vista Directx 10, Windows 7 Directx 11 kullanıyor. Update edildiğinde sorun çözülüyor.
    Directx Update Jun2010
    Lütfen ayıklanan dosyaları yerleştirmek istediğiniz konumu yazın diyor nereyi seçmem gerek?
  • Pardus-18 P kullanıcısına yanıt
    hay maşallah 6 yıllık hort,

masaüstü yeni klasör aç ismini dxdiag var oraya aç sonra icinden exe dosyasını çalıştır işin bitince de masaüstünden silersin.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.