Arkadaslar japonyadan d7100 alacagim ama hangi lensle alacagima karar veremedim. 18-105,18-200 ve 16-85 ile kit olarak satiliyor.
18-105 ile 18-200 arasinda 600 lira fark var. 16-85 linin fiyatida 18-200 ün fiyatina yakin. siz hangi lensi tavsiye edersiniz?
18-200 icin keskin bir lens degil deniliyor forumlarda
önerileriniz icin tesekkurler.
core2ibo
kullanıcısına yanıt
Min.-maks. odak uzaklığı oranı 5 kattan yüksek olan lenslerden uzak durmalısınız. Çünkü bu odak aralığını yakalayabilmek için çok sayıda optik eleman kullanılıyor ve herbir optik eleman demek keskinliği keskinliğin azalması demek (Bu yüzden prime lensler muazzam keskinlikte olurlar). Dolayısıyla 18-200 gibi bir lens, tak-gez anlamında kulağa cazip gelse de, çektiğiniz fotoğrafların kalitesini gördüğünüzde hayal kırıklığına uğrarsınız. Kafadan eleyin.
16-85'i bilmediğim için karşılaştırma yapamıyorum ama 18-105 Nikon'un çok başarılı bir tak-gez lensidir bana göre, yeterince keskinlik ve zoom sağlar. Ama maks. odak uzaklığı fazla gerekli değilse ya da ileride tele lens alırım diyorsanız 16-85 muhtemelen daha keskin olabilir, şimdilik size yetebilir. Ayrıca da az biraz daha fazla geniş açı olanağı sağlar. Karşılaştırma yapmak adına pixel-peeper'a baktınız mı?
d7100 topic'inde 16-85 ile çekilmiş çok iyi kareler var. hiç kullanmadım ama ben olsam bunu alırdım. çünkü diğer ikisini kullandım.
18-200 keskindir, tartışma götürmeyecek kadar iyi bir aralığı vardır ama optik özellikleri pratiklik özellikleri kadar iyi değildir. (türkiye'de) epeyde pahalıdır.
18-105, D7100 alabilecek bütçeler için, kit olarak alındığında son derece ideal bir fiyatı vardır. keskindir, netlemesi nispeten yavaştır ve optik özellikleri vasattır.
pixel-peeper lens karşılaştırmaları için süper bir site, ancak genellikle ilgili lensle çekilmiş, (biraz abartalım) dünyanın en iyi karelerini örnek olarak sunar. sizin her çektiğiniz, pixel-peeper'dakiler kadar iyi olmayabilir . flickr'da da incelediğiniz lensle çekilmiş sıradan kareleri de incelemenizi öneririm.
Öneriler icin tesekurler. pixel-peeper'i bilmiyordum inceleyecegim. 18-200 ü eleyecegim galiba.
Tabii ki 16-85.
sadece body olarak alıp tamron 17-50mm f/2.8 af motorsuz olan modeli alınca nikon lenslerden daha başarılı fotograflar elde edilmez mi acaba? pek bilgim yok benimde ama sabit diyafram, cazip aralık ve güzel bir fiyatı var tamron 17-50mm f/2.8 in