Şimdi Ara

D80 mi D5000 mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
877
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yeni başlayacağım. Nikon d80 ile d5000 arasında kaldım. D5000'in daha yeni olması aklımı çeliyor. Hangisini önerirsiniz?

• Çok istediğim soruyu sormuşsun arkadaşım bende bilgi almak isterim ama ilgilenen yok sanırım.
  • D80 artıları af motoru ve lcd daha kaliteli olması diğer yönlerden çokta farkı yok bence af motoru olduğu için d80 tercih ederim. Ama gönlüm D5000 diyor.
  • Merhaba,
    Sorduğunuz makineler aynı sınıfın modelleri değiller ama iki gövde arasındaki temel farkları aşağıda belirtiyorum.
    Nikon d80 modelinin artıları ; bir çok ayar için menüde dolaşmaya gerek olmaması(yani kullanım konforu),daha büyük bir vizör,gövde de af motorunun bulunması,üst bilgi ekranı diye sıralanabilir.
    D5000 modelinin artıları ; cmos sensörden dolayı yüksek isolu çekimlerde daha temiz imaj kalitesi sunması,daha yeni bir işlemcinin olması,sensör üzerindeki tozları düşürmeye yönelik sistemin bulunması(%100 etkili olduğu söylenemez ama bu özelliğin bulunması yine de faydalı.),farklı açılara dönebilen lcd ekranın olması (ben bu özelliği yararlı olsa da,dslr makinelerde pek sevmiyorum.),çok fazla önemli olmasa da biraz daha yüksek çözünürlüğe sahip olması diye sıralanabilir.
    D80 modeli ccd sensöründen dolayı biraz daha keskin ve canlı imaj kalitesi sunar ama d5000 modeli de d90 ayarında imaj sonuçları verebilmektedir.
    Sonuç olarak farklı sınıf makineler olsalar da,d5000 daha güncel bir model olduğu için belki daha çok önerilebilir ama d80 modeli de,nikon'un unutulmayacak kült gövdelerinden sayılır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c.james -- 17 Ağustos 2010; 13:45:21 >

• hızlı gelişen teknolojiyi göz önüne alırsak d80'i eski olarak değerlendirebiliriz. d5000'in boyutları daha küçük ve bu onu daha kullanışlı yapıyor. üstelik d5000'in menüsü tam acemiler için olduğu için size uygun olacaktır.

fotoğrafta en önemli faktör lens olsa da sensörü de göz ardı etmemek lazım.

http://www.dxomark.com/index.php/eng/Camera-Sensor/Sensor-rankings/Sheet-view

siteden de görülüyor ki d5000 şu anki piyasanın en iyi 18. sensörüne sahip.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.