Bildirim
Dacia Dokker Cruise Control
Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü,
2 Mobil
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
Giriş
-
Bende de 2015 var. Alt yapı var diye bir arkadas söyledi 1,000 liradan asagı tutmaz demiş. Direksiyon simidi aç/kapa düğme ve bilgisayardan ayar gerekiyormuş. Yetkili servisler yapmak istemiyor. Biraz evvel italya da bir sitede sıfır dokker 15 bin euro istenilen her şey donanım olarak mevcut. Hala araştırma aşamasındayım. Dacia grubunda uygulamayı yaptıran veya yaptırmaya çalışan birini bulmakta fayda var. -
Merhaba. Evet yetkili servisler olmaz diyor. Direksiyon simidi degil de direksiyon arkasına takılacak kol ile olursa daha ekonomik olur diye düşünüyorum. Ben de bir yer bulursam buradan paylaşırım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
2015 stepway dokker için bugün, direksiyon simidi, airbag sargısı ve hız regülatörü düğmesi sipariş verdim. Obd2 cihazı da sipariş verdim, özelliğini açmak için. Montajını başarıyla tamamlayabilirsem sizlerle paylaşırım.
Kolay gelsin. İnşallah sorunsuz monte edersiniz. Haberlerinizi bekliyorum.
Ben dün 2016 Duster'a taktırdım. PSA grubu araçların kullandığı cruise control kolu ve Dacia'nın kendi orjinal on-off tuşu araca monte edilip, cihazla özellikler aktif hale getiriliyor. Sistem sorunsuz çalışıyor. -
Hocam nerede taktırdınız? kaça mal oldu?
Hocam montajı yapan Ercan Çalar isimli bir arkadaş İstanbul'da bir Dacia - Reno servis elemanı. Ancak sık sık İstanbul dışına çeşitli illere çıkıp ön siparişle uygulamayı yerinde yapıyor. Ben Denizli'de oturuyorum yeterli talep olmadığından buraya gelmedi. Ben İzmir'e giderek yaptırdım.quote:
Orijinalden alıntı: yalnizca
Hocam nerede taktırdınız? kaça mal oldu?
Maliyet 400 TL. (cruise on-off düğmesi, hız ayarlama kolu, yazılımdan aktif hale getirme) Bunların yanında sadece yazılımdan aktif hale getirilen kapalı özellikler varsa onlar da açılıyor. Mesela benim araçta gündüz kadran aydınlatması, acil fren anında dörtlü yakma özellikleri kapalıydı, onlar aktif hale getirildi. Daha alt donanım araçlarda yokuş kalkış desteği, yol bilgisayarı, dış sıcaklık göstergesi , otoban konfor sinyali vs... daha çok özellik aktif edilebiliyor.
Arkadaş tur proğramını zaman zaman duster off road türkiye isimli face grubundan duyuruyor, yine burada iletişim bilgileri var.
Sadece Duster değil Reno Dacia grubundan teknik alt yapısı uygun her araca yapıyor. Bildiğim kadarıyla 2013 üzeri araçlar uygun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi medvet -- 3 Eylül 2018; 18:23:55 >
-
Dokker aracıma bugün direksiyon simidi, airbag sargısı ve regülatör için düğme montajı yaptım fakat elm327 ddt4all uygulamasyla bağlanıp açmaya calıştım beceremedim. Sabah sanayiye gidip can clip cihazı ile açtırmayı denicem bakalım yapabilecek birini bulabilecek miyim?
Sanayiye giderken cruise controlün çalıştığını farkettim. Ddt4all ile enjeksiyon beyninden aktif edebilmişim. Gösterge panelinden aktif edemedim çünkü program panel beynini bulamadı. Clip ile yapacak kimseyi bulamadım sanayide. Şuanda çalışıyor sadece sabitlediğim hızı göremiyorum. Çok keyifli oldu kullanımı.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Hayırlı olsun. Sizde maliyet ne oldu.quote:
Orijinalden alıntı: klimavekombi
Sanayiye giderken cruise controlün çalıştığını farkettim. Ddt4all ile enjeksiyon beyninden aktif edebilmişim. Gösterge panelinden aktif edemedim çünkü program panel beynini bulamadı. Clip ile yapacak kimseyi bulamadım sanayide. Şuanda çalışıyor sadece sabitlediğim hızı göremiyorum. Çok keyifli oldu kullanımı. -
Direksiyon simidi duster 250tl, airbag sargısı clio4 240tl, megane 3 düğme 50tl, elm327 usb 60tl, clip ile gösterge paneli aktif etme 50tl toplam 650 tl oldu ama orjinal oldu.😉
airbag sargisi neden degisti?
Direksiyon simidindeki Cruise Control butonlarının çalışması için gerekli.
Simit, sargı vs yerine sinyal kolunun altına ikinci bir kol takarak da yapılıyor. O şekilde olursa toplam maliyet işçilik dahil 300lira civarı.
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
Duster faz 2 ambiance aracim var. hiz sabitleme yapmaya calisiyorum. Yazilimsal olarak etkinlestirme tamam. direksiyon simidini degistirmek istiyorum yeni direksiyonu siparis vermek uzereyim. Hal boyle olunca airbag sargisi denen parcayi degistirmem gerekiyor sanirim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bayF -- 12 Ekim 2018; 23:15:25 >
Evet, almaniz gerek. Clio4'ün Cruise kablosu olan (gerçi olmayan yok sanırım) airbag sargısı uyacaktır.
Aracınız kaç model? Butonlar takılı olmadan yazılımdan aktifleştirme yapılamaması lazım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EXcom_Zkko -- 13 Ekim 2018; 0:01:21 >
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
Ahh ah. Şirket aracıydı benimki satıldı. Yerine ford courier aldılar. Onun da hız sabitleyicisi yok :(
Umarım sizler yaptırıp keyifle binersiniz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X