Merhaba.2023 Opel mokka elektrikli aracımda anahtarsız girişi aktif etmiştim.Kapılar, arabanın yanına yaklaşınca otomatik açılıyordu uzaklaşınca kapanıyordu.Bunu kapatmak istedim fakat nereden kapatacağım bir türlü bulamadım. Açıkçası nasıl aktif ettiğimi unuttum.İlk aldığımızda bu özellik kapalıydı bu yüzden araç ayarlarını fabrika ayarlarına resetledim fakat olmadı.Nasıl yapacağım bilen var mı acaba? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matrixx19 -- 23 Ağustos 2024; 5:12:27 > |
Opel Mokka Anahtarsız Giriş
-
-
Multimedya ekranın araç parametreleri diye bir sekme var oradan yapılıyor olması lazım. Multimedya ekranını kurcala.
-
Citroenlerde anahtarsız giriş ve çıkışı aktif ya da pasif hale getirmek için aşağıdaki yöntem işe yarıyor, sizin araç menüsünde böyle bir ayar yoksa aynı grup aracı olduğundan bu yöntem sizde de işe yarayabilir.
1. Arabanın kilidini açın, içeri girin ve kapıyı kapatın. Kontağı açmayın veya başka bir şey yapmayın.
2. Uzaktan kumandadaki kilit düğmesine basın ve basılı tutun. Merkezi kilitleme kilitlenir ve ardından kilidi açılır, normal davranış.
3. Yaklaşık 5 saniye sonra, uzaktan kumandadaki düğmeyi basılı tutarken, piyano tuşları konsolundaki merkezi kilitleme düğmesine basın.
4. Merkezi kilitleme düğmesini yaklaşık 2 saniye basılı tutun
5. Merkezi kilitleme düğmesini bırakın, şimdi kısa bir bildirim sesi duymalısınız. Bu, prosedürün başarılı olduğu anlamına gelir.
6. Uzaktan kumanda anahtarı düğmesini bırakın.
7. Arabadan çıkın ve Anahtarsız girişin çalışıp çalışmadığını deneyin.
5. adımda bir bildirim sesi duymazsanız ve araç kapıları yeni kilitlediyse, o zaman çalışmamıştır ve işlemi yeniden başlatmanız gerekir.
Anahtarsız girişi devre dışı bıraktıktan sonra tekrar etkinleştirmek için aynı prosedürü uygulayın.
-
Hocam buna ne gerek var, araç ayarlarından bunu aktif pasif etmek için adamlar seçenek koymuş, off veya on yapıyorsunuz bir parmağınız ile. -
Citroen C4X te yok, sadece bu yöntemle yapılabiliyor. Hatta citroen'in birkaç başka modelinde de ancak bu yöntemle yapılabildiği yazılmış. Opel'de durum farklı olabilir, ben zaten ayarlarda yoksa bu yöntemi deneyim diye yazdım.
-
Maalesef girmediğim menü kalmadı yok hocam öyle bir ayar
-
Sağolun hocam yanıt için fakat bunlar opel'de olmuyor.Bunu ben tek tuşla açmıştım kapaması da tek tuşla olması lazım.
-
Konuyla alakalı değil ama çok kullanıcısına denk gelmiyoruz malum :) araçtan memnun musunuz? Motor, batarya, menzil, yazılım vs -
Genel olarak çok memnunum diyebilirim.
Artıları
+ Motor sesi yok çekişi gayet iyi vites geçişi yok kalkışlarda çok seri.
+Menzil şehir içi 350 km civarı .Bir kere şehir dışına çıktık .90 km hızla giderseniz rahat 300 km menzil devirirsiniz.Bize yetiyor o yüzden artı olarak yazdım bunu.
+Çok ekonomik diğer aracımız benzinli v40'ın yaklaşık 10'da 1'i kadar yakıyor.Evden şarj ediyoruz.Dışarı da şarj ederseniz makas kapanır ama yine de hala ekonomik.
+Donanım ultimate en üst paket yok yok adeta
Eksileri
- Koltuklar biraz sert açıkçası.Yarım saat kullanınca ağrı yapıyor.Minder kullanılabilir.
-Yolcu koltuğu ve arkada elimiz tavanda tutacak arıyor ama yok maalesef.
-Bazen kör nokta gereksiz uyarı veriyor araç falan yokken yani yazılım kısmı geliştirilebilir.
Edit: Bir de anahtarsız girişi açınca bi daha kapatamıyorsunuz.Bu eksi bana yazılabilir ama inanın ki bulamadım :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matrixx19 -- 23 Ağustos 2024; 13:24:29 > -
Hocam son dediğiniz illa ki bulunur, hiç olmazsa servisten geçerken bi uğrarsınız :)
Teşekkürler açıklayıcı bilgiler için. Ben de dün elektrikli corsa aldım, şehir içi 400km+ menzil verecek gibi duruyor. Site içerisinde ac şarjı 7.11tl/kwh'den kullanabiliyorum, ona rağmen km başına maliyet 1tl nin altına düşüyor. Gerçi bedava eşarj hakkım var daha 4bin km falan bedava kullanacağız :)
Forumda bu konuda bilgi toplamak zor
-
Hayırlı olsun.Kazasız belasız iyi günlerde kullanın.
-
Konfor altındaki menüye bakmanız lazım.
-
Hocam çok sağolasın.Biz o menüye kaç kere baktık da görememiştik.Otomatik eller serbest modu diye geçiyormuş siz yazınca bir daha bakayım dedim ve buldum.Tamamen bana yazar bu eksi bakmak ve görmek ayrı şeyler çünkü:))
-
@matrixx19 Rica ederim, faydalı olduğuna sevindim. İnsan bazen göremiyor işte, bu ayarın nereden yapıldığını sorsanız cevap veremezdim, sizin sorunuzla birlikte kullanım kılavuzuna bakınca hatırladım. Ben de kopya çektim
-
Otomatik eller serbest modunu ben hoparlörle ilgili bir ayar zannedip hiç bakmıyordum ona meğerse tırım tırım aradığım özellik oymuş.Çok teşekkürler tekrardan size ve yanıt veren herkese:))
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X