Şimdi Ara

Dacia Duster 1.0 TCe 100 bg. alındı. (alan arkadaşları bekliyoruz.) (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
711
Cevap
8
Favori
105.189
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sy1979

Arkadaşlar herkese selamlar

Bir Dacia duster almak üzereyim
    ÖTV muafiyetim var , dolayısı ile 5 yıl binmek zorundayım

1.0 Tce ve 1.6 lpgLi motor arasında kaldım

Mtv dende muafım , vergi avantajı konu dışı

Yılda 5-6 bin şehir içi 5-6 bin şehirdışı toplam 10-15 bin km yaparım

1.0 motorlu versiyon 87000 1.6 lpg 92000 tl

Hangisini tercih etmeliyim?

Teşekkürler
    1.0 TCe yi tercih etmenizi tavsiye ederim. 1.6 Eco-G yi alırken 5.000 TL fazla ödeyeceksiniz, 5000 TL ile 1.0 TCe ye, 15 Depo Benzin alırsınız, ve bununla 12.000 Km yaparsınız. Biraz daha ince hesap yaparsak, örneğin şehir dışında 1.0 Tce 6 Litre yakarken, Eco-G en iyi ihtimalle 8 Litre LPG yakar.

6 X 6,45 = 38,7 Kuruş yapar

8 X 3.05 = 24.4 Kuruş yapar.

İkisi arasında ki fark düz hesap 15 Kuruş yapar, yılda 10.000 Km yapsanız yaklaşık 3,5 Yıl sonra Eco-G avantajlı olur. Tabii 1.0 TCe nin vergi avantajı sizin için geçerli değil, geçerli olsa daha avantajlı olurdunuz.

Bu işin maddi yönü, bir de 1.0 Tce nin yokuşta bayılmama, daha seri ve atak olması gibi nedenlerden, kullanımının daha zevkli olması bence tercih edilmesi açısından önemli. Karar sizin.

• Ben1.6 LPG li hatta bulunabiliyorsa Prestige tavsiye ederim. 5 sene sonra sattığıniz da daha fazla prim yapar.
  • Yaklaşık 10 gün önce kapora verdim, 1-2 güne ben de aracı teslim alacağım bir aksilik çıkmazsa. Vizon kahve tercih ettim
  • Arkadaşlar herkese selamlar ilk kez yazıyorum forumda sürç-i lisan edersem şimdiden affola. Bende Temmuz ayında Ankara cihan oto dan duster 1.0 tce comfort modelini aldım. Almadan önce yerli yabancı birçok kaynaktan araç ile ilgli araştırma yaptıktan sonra aldım. Bu konuda edindiğim bilgileri ve araçla ilgili tecrüblerimi sizinle paylaşmak istedim.

Öncelikle aracın motorundan başlayım 1.0 3 silindirli bir motor. Bu motor 1.3 TCE ile beraber geliştirilmiş ve geliştirme aşamısını Renault ile mercedes beraber gerçekleştirmişler. motor yaklaşık 100 beygir güç üretiyor ve bu çoğu 1.6 atmosferik motor ile aynı güçe sahip demek. Kullanırken yokuşlarda veya düz yolda size eco modu kapalıyken yaklaşık 1800 - 2000 devirlerde çok tatmin edici bir güç üretiyor. Vergi avantajı da cabası. Ben 1200 km hep şehir içinde kullandım ve yakıt tüketimimim şu an 8 lt civarında şehirlerarası yol yapınca düşecektir diye düşünüyorum. Fiyatından da anlaşılacağı gibi çok büyük bekleti ile alınacak bir SUV değil ancak benim beklentilerimi fazlası ile karşıladı. Zaten aynı boyutlarda başka bir SUV almak istediğinizde yaklaşık 100.000 TL fazla para ödemeyi göze almalısınız. Araç ile ilgili herkesin bilmediği bir kaç detay yazmayı isterim. Örneğin kilit tuşuna uzun süreli bastığında oto kilit devreye giriyor ve araç ile ilerlediğinizde kapılar otomatik kitleniyor. Ayrıca follow me (araç kitlendiğinde belli bir süre ışıkların açık kalması) özelliğini de aracın beynine bağlanıp aktif edebiliyorsunuz (birkaç özellik daha var böyle). Gördüğüm eksiklikler ise herkesin bildiği gibi comfort paket jantları bende değiştireceğim bunları. İç malzeme sert plastik beni etkilemiyor ama buna takılan insanlar olabilir. Eco mode açıkken klima çalıştırıyorsanız yakıt tüketimini düşürmek için araç klimayı min. indiriyor ve verimli soğutma gerçekleşmiyor. Klimayı açıkken eco modu kapatmanızı öneririm verim almak için.
    Birçok Clioda olduğu gibi arka frenler kampana ön frenler disk. Kampana olmasının artı ve eksileri var araştırdığım kadarı ile bunlarla ilgili internette bir çok yazı bulabilirsiniz. Birde yeni alanlar için servis rodaj da yani ilk 1000 1500 km 4000 deviri çok geçmeyin dedi bilginiz olsun.
    Aklıma gelenler bunlar bişiyler öğrendikçe yine siznle paylaşırım. Herkese selamlar...

• Yaz aylarında 1.0 TCE Dusterlarda 4 cam otomatik ve elektrikli aynalı versiyonlar gelmiş. Kimlere denk geldi bilmiyorum.
    Ama ilerleyen aylarda da gelebilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Carsever

Yaz aylarında 1.0 TCE Dusterlarda 4 cam otomatik ve elektrikli aynalı versiyonlar gelmiş. Kimlere denk geldi bilmiyorum.
    Otomatik lazım üstad otomatik 😁
    Otomatik Duster gelmedikçe neyleyim yazı kışı baharı, neyleyim katlanır yan aynaları 🤣
  • quote:

Orijinalden alıntı: yayamaschocuk

Otomatik lazım üstad otomatik 😁
    Otomatik Duster gelmedikçe neyleyim yazı kışı baharı, neyleyim katlanır yan aynaları 🤣

Alıntıları Göster
    Duster'da makyaj için 2021 sonu, makyajlı Avrupa satışı 2022 baharı denildi. Yani en iyi ihtimal makyaj öncesi ya da makyajla birlikte sunulsa bile otomatik şanzıman, daha çok var demek oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Carsever

Yaz aylarında 1.0 TCE Dusterlarda 4 cam otomatik ve elektrikli aynalı versiyonlar gelmiş. Kimlere denk geldi bilmiyorum.
    Yıl olacak 2021, bu donanımlara sahip olanlar şanslı mı addediliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lojistisyen -- 19 Eylül 2020; 10:2:5 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lojistisyen

Alıntıları Göster
    1.4 yağ yakan benzini içen kıytırık motora donanım doldurup satmaktan iyidir
  • Akhenatonnn kullanıcısına yanıt
    O yüzden 5 yıldır en çok satan araba egea

2021 model arabada da arka camları çevirerek açmaya, aynayı çubukla ayarlamaya devam edin

Düşünsene aynayı ayarlamak gerekti park esnasında falan, yana uzanıp çubukla ayar vermeye çalışıyorsun
  • lojistisyen kullanıcısına yanıt
    arkada oturanda bi zahmet camını açsın

çok satılan araba iyimi oluyor şahin kartalda çok satıyordu,petrol şuan 42 dolar ileride 100 dolar olunca cam açmak en önemli sorun olmayacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: Akhenatonnn

arkada oturanda bi zahmet camını açsın

çok satılan araba iyimi oluyor şahin kartalda çok satıyordu,petrol şuan 42 dolar ileride 100 dolar olunca cam açmak en önemli sorun olmayacak
    Sen çubuklu aynalı, çevirmeli arka camlı 1.0 duster, dolu 1.4 egea'dan iyi dedin ben de değil ki egea daha çok satıyor dedim, yanlış yok burda.

Petrol konusunu da 100 dolar olunca konuşuruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lojistisyen -- 19 Eylül 2020; 11:41:40 >

kardeşim elektrikli olsaydı daha iyi ama aynaya elimi bile sürmüyorum çokta takılacak şeyler değil,bazen gerekmeyen şeylere fazla önem veriyoruz çoğunu kullanmıyoruz bile.

aynayı önceleri bikaç kere parkederken duvara ağaca vurdum hiç bişey olmadı, dandik gibi duruyor ama kırılmıyor.fiat aynası olsa çoktan dağılmıştı.adamlar tam bizim ülkemize uygun araç yapmış.vergisi düşük yakıtı az yüksek basit araçlar.
    Arabanda olmayan donanım gereksiz donanımdır zaten

Yahu biraz mantık, markalar artık neredeyse donanım listesine yazmayacak bunları

Masajlı koltuk, 20 renkli ledler, 12 inç ekranlar, otonom sürüşten falan bahsetmiyorum, elektrikli ayna ve cam yani... Neyi hoş göstermeye çalışıyorsun anlamadım...
    arabada motor yok yağ yakıyor donanıma takılmışsın,motor yağı stokla donanımla ne işimiz var donanımlamı çalışıyoruz
    Banane yağ yakan motordan 1.6 dizel dct var bende, 2 tane duster mekaniği çıkar içinden.
    bimin cuma indirimi gibi satan 1,4 motor ama.fiatın en iyi motoru 1.3 dizel diğerleri beş para etmez.

fazla donanımda iyi değil
    Dacia Duster 1.0 TCe 100 bg. alındı. (alan arkadaşları bekliyoruz.)
  • quote:

Orijinalden alıntı: lojistisyen

Alıntıları Göster
    Hocam 1.0 TCE ulkemizde sadece Comfort paketle (arka camlar manuel, ayna ayarları manuel) geliyor. Ama bir parti araçlar arka camlar ve aynalar elektrikli olarak gelmiş.
    Şans değil mi?
  • Dacia Duster dizel almayı düşünüyorum. Hangi paketleri tavsiye edersiniz? Paket sistemi biraz karışık geldi, hep aracın en dolusunu alırım ama Dacia'da en dolusu da ek opsiyonlu olarak görünüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: coderux

Dacia Duster dizel almayı düşünüyorum. Hangi paketleri tavsiye edersiniz? Paket sistemi biraz karışık geldi, hep aracın en dolusunu alırım ama Dacia'da en dolusu da ek opsiyonlu olarak görünüyor.
    en dolusu 2018 prestige paket bu paketin üzerine + anahtarsız giriş+ digital klima+look paket+17 siyah jant+360 derece kamera sistemi eklenince araç en fulü oluyor.
  • 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.