< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Süvaribey -- 28 Haziran 2021; 12:26:3 > < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Dacia Sandero Gaza bastıktan sonra devir 5 saniye takılı kaldıktan sonra azalıyor
-
-
çok basitçe dizel motor çalışma prensibi ile yola çıkarsak. dizel motorlar devirlenmek için önce silindire yakıt alır. dolayısı ile gaz pedalını bıraktıktan sonra devrin düşmemesi için enjektörlerin mazot püskürtmeye devam etmesi gerekir. akü-şarj dinamosu tamirinden sonra bu durum devam ederse pompacının aracı incelemesi lazım, sonuç alamazsa da elektrikçi. tespite ilk önce enjektörlerin gaz pedalı bırakıldığında voltaj değeri okunarak başlanabilir. eğer pedal bırakıldığında hala şaseyi kesmemişse bu durum olası bir elektronik-elektrik arızasına işaret eder ve tamirata buradan yürünür. tam tersi bir sonuç çıkarsa da enjektörlere bakmak gerekebilir ama enjektör arızası yüzünden de böyle bir durumu hiç duymadım belirteyim.
bu arada yeni araçlar düşük voltajda çeşitli hatalar verebiliyor onun için şarj dinamosu tamirini bir an evvel yaptırın. örneğin benim aracımın aküsü zayıf olduğu için ilk çalıştırmada abs, airbag, esp gibi hatalar veriyor araç çalışınca otomatik olarak siliyor. şarj dinamosu da yarın bir gün düşük voltaj üretirse o hatalar devamlı bir hal alacak.
bu arada sorun çözülünce de nasıl çözüldüğünü yazarsanız daha sonra aynı sorunu yaşayanlara yardımı olur. konu yarım kalmasın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diatta1903 -- 28 Haziran 2021; 18:0:11 >
-
detaylı açıklamalarınız ve değerli bilgileriniz için çok teşekkürler, Gerçekten de dediğiniz gibi düşük voltajdan kaynaklı çıktı tüm problemler. Yalnızca dinamonun burçları ve konjektörü yenilendi araç çalıştığında hemen şarja geçmeye başladı ve devir takılması kesildi yanan ışıklar söndü. Ben de ilk kez tecrübe edinmiş oldum şarj dinamosunun arızasından dolayı düşük voltajda çalışan beyin bu tarz değişik problemler doğurabiliyormuş demek, ustalara parçalanmadığım ve gereksiz masraflardan kurtulduğum için oldukça memnunum. Benzeri bir sorunla karşılaşan arkadaşlar önceliği şarj dinamosuna verebilirler.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X