s.a arkadaşlar bende daewoo nexia gl 97 model var araba 3-4 saat çalışmadan durunca çalıştırdığımda normal çalışıyor belli bir yol katedince teklemeye başlıyor belli birsüre böyle tekliyor sonra bitiyor bu tekleme sırasında gazda iken pat pat ediyor eksozdan. benzinde bu olmuyor ama benzide olunca istop ediyor gazda etmiyor teklemeye başlayınca arabayı kenara çekiyorum böyle biraz bekledikten sonra araba normal haline dönüyor ve normal gidiyorum 2 hafta boyunca sanayiye gittim kimse birşey bulamadı ankarada yardımcı olursanız sevinirim
yakıt filtreleri, buji ve buji kablolarını kontrol ettirmekte fayda var.
ben de daewoo sahibiyim, yardımcı olabilmeyi çok isterdim ama motor bilgim pek yoktur...size olsa olsa servis tavsiye edebilirim ama o tarz bi sorunu anlayıp çözebilirler mi bilemiyorum...
istanbuldaysanız bostancı sanayide ali usta vardır, ensar oto. daewoo konusunda tanıdığım en tecrübeli ustadır kendisi...
quote:
Orijinalden alıntı: giyotin06
s.a arkadaşlar bende daewoo nexia gl 97 model var araba 3-4 saat çalışmadan durunca çalıştırdığımda normal çalışıyor belli bir yol katedince teklemeye başlıyor belli birsüre böyle tekliyor sonra bitiyor bu tekleme sırasında gazda iken pat pat ediyor eksozdan. benzinde bu olmuyor ama benzide olunca istop ediyor gazda etmiyor teklemeye başlayınca arabayı kenara çekiyorum böyle biraz bekledikten sonra araba normal haline dönüyor ve normal gidiyorum 2 hafta boyunca sanayiye gittim kimse birşey bulamadı ankarada yardımcı olursanız sevinirim
sorun büyük ihtimalle distributor kapağında. kömürleri bitmiş olmalı. ya kapağını değiştir ya da Distribütörü komple değiştir. bu bir ateşleme sorunu gibi gözüküyor.