Şimdi Ara

DAĞ. KOMD.OKL. ve EĞT. MERK. K.LIĞI ISPARTA EĞİRDİR BURAYA (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
152
Cevap
0
Favori
51.296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar hepinize hayırlı ve de uğurlu olsun. Allah hepinize sağlıkla gidip dönmek nasip etsin.

EĞİRDİR DAĞ KOMANDO OKULUNA GİDECEK OLAN YEDEK SUBAY VE KISADÖNEM PİYEDE ER OLARAK GİDECEK ARKADAŞLAR HEPİNİZE BURADAN ORTAK YAZAYIM.

kısa dönem (piyade er yazar)yada uzun denem yedek subay gidecek olan 317 arkadaşlar;
    öncelikle bilin ki HERKES ASKER OLUR AMA KOMANDO OLAMAZ..

GÜÇLÜYÜZ, CESURUZ, HAZIRIZ BİZ" yazısının yazdığı Sivri tepe dağının eteklerinde kurulmuş olan dağ komando okulundaki 315. dönem askerler dört gözle sizleri bekliyorlar. unutmayın ki onlarda sizlerin yaşadıklarını ve oraya gidince yaşayacaklarınızı 4 ay kadar önce yaşadılar. ilk gittiğinde ürkmeyin bilin ki sizin yaşadıklarınızı yaşamış olanlar var.

Yanınızda çok eşya götürmeyin, dolap sorunu olacak, eşyalarınızı valize direkt koymayın önce poşetlere sonra valize, çünkü valiz boşalt dediklerinde acele ve karmaşada eşyalar yere saçılıp dağılmasın.
    315. dönem gibi kalabalık gitmediğiniz için karmaşa çok olmaz belki ama ilk teslim olduğunzda kayıt işlemleri yapacaklar geceyarısına kadar, yatmanız zor olacak, sonra sabahları kalkış saatini 5 olacak. acemilik boyunca nöbet yok. kısa dönem olanlar
    acemilik bitince eğirdirDe kalacaklar yada ısparta merkezde bulunan dağ komando okuluna gidecekler, eğirdirin yemekleri iyi ısparta kötü. yedek subayların acemiliği bitince gidecekleri 6 tane olası yer var.

KOMANDO OLAN ASKER BOL BOL DAĞA ÇIKACAK VE YÜRÜYECEK, engebeli ve tırmanışı çok olan bir yer. yatakhane ile yemekhane arası çok uzak, banyonuz bile uzak ve hamam şeklinde.
    herşeye sıra bekleyeçeksiniz saatlerce. (kış aşında gitseydiniz donacaktınız orası ayrı. soğukta yemekhane önünde en az iki saat yemek bekleyecektinis. sebep: soğuk eğitimi) komando üşümez, komando acıkmaz, kamonda yorulmaz,
    AMA HERKES DE KOMANDO OLAMAZ, inancınızı ve gücünüzü göreceksiniz. BİR İNSANIN HAYATINDA YAPAMAYACAĞINI DÜŞÜNDÜĞÜ BİR ÇOK ŞEYİ NASIL YAPTIĞINI NE KADAR GÜÇLÜ OLDUĞUNUZU GÖRECEKSİNİZ.

EĞİTİM ÇAVUŞU OLMAK DEMEK;

Acemiliğiniz bittikten sonra eğirdirde kalırsanız yada ıspartaya giderseniz eğitim çavuşu olma ihtimaliniz çok yüksek. benim eşim eğitim çavuşu mesela, eğitm çavuşu olunca acemi askerleri siz yetiştiriyorsunuz demektir. normal er olarak gelen acemi erlere siz komutanlık yapacaksınız yatmaları kalkmaları dağa çıkmaları için her zaman siz olacaksınız. tüm eğitimlerini siz yaptıracaksınız. hergün nöbet tutacaksınız.

sabah 5 te kalkılacak, emriniz altındakie yüzlerce asker kalrılacak yemekhaneye götürülecek vs vs tüm herşeyinden siz zorumlusunuz,. işiniz çok fazla olacak günlük ortalama 4/5 saatlik uykunuz olacak ve vc ye bile gidecek zaman bulamayacaksınız. , hergün dağda eğitim var. mesela eğitim alanına gidihp gelmeniz 20 km. hergün 20/25 km lik yürüyşüsler var, büyük intikal olduğunda dağda kalacaksınız birkaç gün.
    her gece nöbet gelecek size. hafta sonu günde iki nöbet denk gelecek, nöbet yeriniz 1 saatlik yüreme mesafesinde. 2 saat çapraz nöbet tutup gemlek için 4 saatiniz gidecek yani 2 saat nöbet 2 saat gidiş geliş yolu. o kadar çok yürüyeceksiniz ki kas yapacaksınız. heheh. YANİ EĞİTİM ÇAVUŞU OLMAK ZOR. sürekli iş, sürekli nöbet, sürekli uykusuzluk ve yorgunluk, Allah yardım etsin, ( benim eşim yaptığına göre sizler de yapacak ve bitireceksiniz elbet)
    çok güzel arkadaşlıklarınız olacak , rahat olun, alışılıyor,
    herkes yata yata askerlik diye anısını anlatırken sizlerin anlattıklarına kimse inanmayacak ve gıptayla size bakacaklar.siz bir gün içinde neler yaptığınızı anlattığınızda kimse size inanmayacak.
    aklıma gelenler bunlar.
    RAHAT OLUN VE SON BİRKAÇ GÜNÜNÜZÜ GÜZEL YAŞAYIN

ASKERE GİTMEK ZOR AMA ASKER YOLU BEKLEYENLER İÇİN DE ÇOK ZOR.
    ALLAH HEPİNİZİN YARDIMCISI OLSUN, ALLAH YOLUNUZU AÇIK ETSİN VE HEPİNİZE SAĞ SALİM DÖNEMK NASİP ETSİN.

• arkadaşlar bende varım
    317 dağ komando ısparta eğirdir
    nekadar sürecek acemilik
    himmet soyak isteyen msn den ulaşsın bana
    soyaklar@hotmail.com
    yedek subay
    allah hepimize sabır versin
  • Adı ve Soyadı OZAN EMRE YAVAŞ
    Baba Adı KEMAL
    Doğum Yeri DALAMAN
    Kuvveti Deniz Kuvvetleri
    Sınıfı P.Komando
    Statüsü Yedeksubay
    Branş KOL K.
    Kabul Toplanma Merkezi
    Gideceği Sınıf Okulu / Eğitim Merkezi DAĞ.KOMD.OKL.VE EĞT.MRK.K.LIĞI ISPARTA EĞİRDİR

arkadaslar deniz kuvvetleri ne yapar, doğuya gönderilir mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: ebruuli

arkadaşlar hepinize hayırlı ve de uğurlu olsun. Allah hepinize sağlıkla gidip dönmek nasip etsin.

EĞİRDİR DAĞ KOMANDO OKULUNA GİDECEK OLAN YEDEK SUBAY VE KISADÖNEM PİYEDE ER OLARAK GİDECEK ARKADAŞLAR HEPİNİZE BURADAN ORTAK YAZAYIM.

kısa dönem (piyade er yazar)yada uzun denem yedek subay gidecek olan 317 arkadaşlar;
    öncelikle bilin ki HERKES ASKER OLUR AMA KOMANDO OLAMAZ..

GÜÇLÜYÜZ, CESURUZ, HAZIRIZ BİZ" yazısının yazdığı Sivri tepe dağının eteklerinde kurulmuş olan dağ komando okulundaki 315. dönem askerler dört gözle sizleri bekliyorlar. unutmayın ki onlarda sizlerin yaşadıklarını ve oraya gidince yaşayacaklarınızı 4 ay kadar önce yaşadılar. ilk gittiğinde ürkmeyin bilin ki sizin yaşadıklarınızı yaşamış olanlar var.

Yanınızda çok eşya götürmeyin, dolap sorunu olacak, eşyalarınızı valize direkt koymayın önce poşetlere sonra valize, çünkü valiz boşalt dediklerinde acele ve karmaşada eşyalar yere saçılıp dağılmasın.
    315. dönem gibi kalabalık gitmediğiniz için karmaşa çok olmaz belki ama ilk teslim olduğunzda kayıt işlemleri yapacaklar geceyarısına kadar, yatmanız zor olacak, sonra sabahları kalkış saatini 5 olacak. acemilik boyunca nöbet yok. kısa dönem olanlar
    acemilik bitince eğirdirDe kalacaklar yada ısparta merkezde bulunan dağ komando okuluna gidecekler, eğirdirin yemekleri iyi ısparta kötü. yedek subayların acemiliği bitince gidecekleri 6 tane olası yer var.

KOMANDO OLAN ASKER BOL BOL DAĞA ÇIKACAK VE YÜRÜYECEK, engebeli ve tırmanışı çok olan bir yer. yatakhane ile yemekhane arası çok uzak, banyonuz bile uzak ve hamam şeklinde.
    herşeye sıra bekleyeçeksiniz saatlerce. (kış aşında gitseydiniz donacaktınız orası ayrı. soğukta yemekhane önünde en az iki saat yemek bekleyecektinis. sebep: soğuk eğitimi) komando üşümez, komando acıkmaz, kamonda yorulmaz,
    AMA HERKES DE KOMANDO OLAMAZ, inancınızı ve gücünüzü göreceksiniz. BİR İNSANIN HAYATINDA YAPAMAYACAĞINI DÜŞÜNDÜĞÜ BİR ÇOK ŞEYİ NASIL YAPTIĞINI NE KADAR GÜÇLÜ OLDUĞUNUZU GÖRECEKSİNİZ.

EĞİTİM ÇAVUŞU OLMAK DEMEK;

Acemiliğiniz bittikten sonra eğirdirde kalırsanız yada ıspartaya giderseniz eğitim çavuşu olma ihtimaliniz çok yüksek. benim eşim eğitim çavuşu mesela, eğitm çavuşu olunca acemi askerleri siz yetiştiriyorsunuz demektir. normal er olarak gelen acemi erlere siz komutanlık yapacaksınız yatmaları kalkmaları dağa çıkmaları için her zaman siz olacaksınız. tüm eğitimlerini siz yaptıracaksınız. hergün nöbet tutacaksınız.

sabah 5 te kalkılacak, emriniz altındakie yüzlerce asker kalrılacak yemekhaneye götürülecek vs vs tüm herşeyinden siz zorumlusunuz,. işiniz çok fazla olacak günlük ortalama 4/5 saatlik uykunuz olacak ve vc ye bile gidecek zaman bulamayacaksınız. , hergün dağda eğitim var. mesela eğitim alanına gidihp gelmeniz 20 km. hergün 20/25 km lik yürüyşüsler var, büyük intikal olduğunda dağda kalacaksınız birkaç gün.
    her gece nöbet gelecek size. hafta sonu günde iki nöbet denk gelecek, nöbet yeriniz 1 saatlik yüreme mesafesinde. 2 saat çapraz nöbet tutup gemlek için 4 saatiniz gidecek yani 2 saat nöbet 2 saat gidiş geliş yolu. o kadar çok yürüyeceksiniz ki kas yapacaksınız. heheh. YANİ EĞİTİM ÇAVUŞU OLMAK ZOR. sürekli iş, sürekli nöbet, sürekli uykusuzluk ve yorgunluk, Allah yardım etsin, ( benim eşim yaptığına göre sizler de yapacak ve bitireceksiniz elbet)
    çok güzel arkadaşlıklarınız olacak , rahat olun, alışılıyor,
    herkes yata yata askerlik diye anısını anlatırken sizlerin anlattıklarına kimse inanmayacak ve gıptayla size bakacaklar.siz bir gün içinde neler yaptığınızı anlattığınızda kimse size inanmayacak.
    aklıma gelenler bunlar.
    RAHAT OLUN VE SON BİRKAÇ GÜNÜNÜZÜ GÜZEL YAŞAYIN

ASKERE GİTMEK ZOR AMA ASKER YOLU BEKLEYENLER İÇİN DE ÇOK ZOR.
    ALLAH HEPİNİZİN YARDIMCISI OLSUN, ALLAH YOLUNUZU AÇIK ETSİN VE HEPİNİZE SAĞ SALİM DÖNEMK NASİP ETSİN.

çok saol ebruli yazdıkların için sana sonsuz tşk lerimi sunuyorum.

• Aday No 32754
    Adı ve Soyadı OKAN ŞENOL
    Baba Adı ABİDİN
    Doğum Yeri GAZİOSMANPAŞA
    Kuvveti Kara Kuvvetleri
    Sınıfı P.Komando
    Statüsü Yedeksubay
    Branş KOL K.
    Kabul Toplanma Merkezi
    Gideceği Sınıf Okulu / Eğitim Merkezi DAĞ.KOMD.OKL.VE EĞT.MRK.K.LIĞI ISPARTA EĞİRDİR

Arkadaşlar, Eğirdir'e nasıl gitmeyi planlıyorsunuz. Kara ve hava yolundan hangisini tercih edecekseniz. Bu arada ben de İstanbul'dan gideceğim. O yüzden soruyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi o-kahn -- 10 Ağustos 2007; 17:38:20 >
  • @Dayi senin yerinde olmayı isterdim doğrusu denizci olmak çok harika bişi ya üniversitede bile güverte okumak istemiştim ama olmadı...

Ben kara yoluyla ulaşımı sağlamayı düşünüyorum belki bir değişiklik yapıp uçakla eğridirin üstünde geçerken paraşütle atlayabilirim malum komandoyuz ya :) ortama biraz hareket katarız fena mı olur yani...

Arkadaşlar bu arada son aldığım bilgiye göre ısparta eğridir dağ komando okuluna yaklaşık 800 kişi civarında gidiyormusuz ve bunun sadece 400 ü kursu bitirerek komando olarak ayrılıyormuş. Geri kaln sayı ise düz piyade ve jandarma olarak önce istanbul tuzla piyade okuluna daha sonra ise ülkenin çeşitli birliklerine dağılıyormuş ayrıca yemekleri harikaymış kaliteli adamlar var diyorlar bir de komando kursundan sonra kura çekiliyor ya bu kuranın içinde 3 tane istanbul 2 tane kıbrıs gibi yerlerde varmış bir kaç tanede okulda kalıyormuş. Bu bilgileri askerliğinin tamamını asteğmen olarak ıspartada yapan kankimin abisi anlattı. Aramızda korkanlar tırsanlar falan varsa hiçte korkulcak bişi yok. Bana çok eğlenicez gibi geliyor sizin düşüncenizi bilemem ama ben öle düşünüyorum....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fermion -- 10 Ağustos 2007; 19:38:11 >

• ben üniversiteyi ıspartada okumuştum,
    herhalde istanbuldan otobüs ile 8-9 saatti
    trenlede gidebilirsiniz oda 11-12 saatmiydi neydi

ıspartadan eğirdir'e 30dk bir dolmuş vardı
    bu dolmuşta alayın önünden geçiyor

eğirdire giden arkadaşlara allah sabır ve güç versin
  • ben de kara yoluyla gidicem ctesi gece saat 22.45 te harem'den kalkan ısparta petrol turizme binicem, eğirdirden de geçiyomuş araç. Yalnız bileti zor bulduk yani baya bi asker gidiyor oraya :))...sabaha orda olurum öğlen falan takılır gezer yemek yer öğleden sonra teslim olurum..
  • arkadaşlar eğirdir dağ komando okulunu gidecek tüm arkadaşlara başarılar diliyorum..ben 279 dönem yedek subay komando kursunu orada gördüm..çooookkkk yorucu, zor, meşakkatli ve bir o kadar da zevklidir..sporu seven arkadaşlar çok fazla zorluk çekmezler..isnanın limitlerini anlaması için çok güzel bir yer..

sorularınız olursa cevaplarım..
  • selam site sakinleri.GEÇMİŞ DÖNEMLERDE ACEMİ BİRLİĞİNİ ISPARTA EĞİRDİRDE YAPIPTA USTA BİRLİĞİNE GENELDE HANGİ MERKEZLERE GÖNDERİYORLAR.(YEDEK SUBAYLAR İÇİN )MERAK İÇERİSİNDEYİM.CVPLARINIZI BEKLİYORUM.VE TÜM ASKERLERİMİZE SAYGILARIMI SUNUYORUM.ALLAH CÜMLENİZİN YARDIMCISI OLSUN.ŞAFAK :359
  • bildiğim kadarıyla çoğu doğuya gidiyor oradan,
  • HAYIRLISI OLSUN VALLA BU DURUMA KENDİMİ ALIŞTIRMAYA ÇALIŞIYORUM.KİME SORDUYSAM DOĞU VE G.DOĞU OLACAĞINI SÖYLÜYOR.ŞAFAK 50 HAFTA
  • arkadaşlar siz daha iyi bilirsiniz komando olarak görev yaptığınızdan . Aralık celbinde yedek subay komando alıcanakmı alınmayacakmı her kafadan farklı ses çıkıyoda bilgilendirirseniz sevinirim

hepinize hayırlı teskereler
  • arkadaşlar nerdesiniz ben 6. koğuş 186 nolu yataktayım
    1406 yakup yağyudan
  • benim kardeşim de ilk başta eğridir e gitti oradan refuse olup samsun a şimdide malatya lojistik de..ama dedigine göre çogu doğu ya gidiyorlarmış ama yine de belli olmaz tabi..
    hepinize ii teskereler
  • ŞAFAK 49 HAFTA=333 GÜN
  • valla ben kartal ilçe jandarma istanbulda kısa dönem olarak yapmıştım Allah'a şükür...Ama komando yollasalar komando yapardım...Allah sizleri korusun...
  • selam arkadaşlar.artık nette görüşebiliyoruz pazar günleri.sanırım zor günler başladı.Zayıflamalar,kararmalar vb.ŞAFAK 327
    8 HAFTA SONRA DAĞITIM.BAKALIM NERESİ OLACAK.
  • Ben de 213. Dönem olarak DAĞ.KOMD.OKL.VE EĞT.MRK.K.LIĞI'ndaydım. 4 ayım orada geçti. O zaman askerlik 16 aydı. Bolca yürüyüş ve soğuk, az uyku. Sonrasında doğuya komando taburuna...
    Herkese sabırlar ve hayırlı tezkereler dilerim.
  • 1. hafta ordan oraya yer ayarlama, kamuflaj, muayene, refuze olanlar, burda kalanlar... die geçti
    2. hafta yanaşık düzen eğitimi eda çeşme ( 5 gün sürdü ) 5 km.
    3. hafta silahlı yanaşık düzen eğitimi eğitim alanı
    1. görev atışı (görev) 25 m. atış alanı
    2. görev atışı gece (görev) 25 m. atış alanı
    gece yürüyüşü: bademli köyü sevinç bey köyü arası (8 km.)
    4. hafta yemin töreni hazırlıkları ve provaları
    3. görev 50-75 m. atış gece (3 de 2, 3 de 3 görev) 200 m. atış alanı
    4. görev 100 m. atış (3 de 2 görev) 200 m. atış alanı
    5. görev 200 m. atış (3 de 3 görev) 200 m. atış alanı
    gece yürüyüşü: gavurevleri (6 km.)
    5. hafta yemin etmiş tsk askeri olarak eğitim dönem açılışı, ardından kitaplar dağıtıldı ve ders programları düzenli olarak panoya koyuldu; ders başı yaptık yani
    kıta sevk ve idare eğitimi ( kol-keşif harekatı) sevinçbey köyü ( 4 km.)
    mayın ve patlayıcı eğitimi gavurevleri camiliyayla mevkii arası ( 6 km.)
    gece yürüyüşü: kozlu mahallesi (20 km.)
    6. hafta dersler gittikçe yoğunlaştı
    atış eğitimi (T-40 bomba atar, M-72 law , RPG roketatar) camili yayla mevkii (8 km.)
    kazık travers gündüz: 5 kazık , pusula ile bulma 4 doğru bulduk 80 aldık (tahrip kapı 2 km.)
    kazık travers gece: 4 kazık pusula ile bulma 4 doğru 100 aldık ( tahrip kapı 2 km.)
    nokta travers gündüz: harita ve pusula ile ( sevinçbey köyü, elmalı çeşme, alim çeşme (10 km.)
    nokta travers gece : harita ve pusula ile (gündüzki koordinatları not almıştık aynısı çıktı) eda çeşmede sotede yattık şiiişt komutan duymasın ( 4 km.)
    tabanca atış eğitimi ( kalaşnikof) kışla içi ( ayakta 3 te 2, ayakta 2 de 1, çömelerek 2 de 1, yatarak 2 de 2)
    pusu harekatı ( kol düzeni ( mg 3 verdiler )) (eda çeşme, elmalı çeşme arası 5 km.)
    7. hafta
    yaya intikal ve pusu önlemleri: ben pusu kuran 4 teröristten biriydim 4 manevra mermisi attık (sevinçbey köyü 3 km.)
    sızma gündüz: kalaşnikof, kanas, PKM (biksi) ve el bombasına maruz 200 m sürünerek ateş altında ilerledik (camili yayla 6 km.)
    sızma gece: kalaşnikof, kanas, bixi, aydınlatma bonbası ve el bombasına maruz 200 m sürünerek ateş altında ilerledik (camili yayla 6 km.)
    el bombası atış dersi: el bombası manevra atışı, gerçek el bombası atışı (camili yayla 6 km.)
    sıcak temas halinde himayeli sıçrayarak 200 m. atış: 2 hedefe ( göğüs ve diz ) 2 şer mermi attık 1-1 görev (camili yayla 6 km.)
    gece görüş cihazı ile 200 m. atış (200 m. HK-33)(gece): 2 adet mermi 1 görev (camili yayla 6 km.)
    tüfek bombası atış dersi: m-22 150 m. piyade tüfeğine takılıp menevra mermisi ile atış dersi (camili yayla 6 km.)
    mg-3 ve bixi makineli tüfek atış dersi (300 m.): 3 er mermi attık
    büyük travers 4 kişilik timler halinde 7 noktalı harita ve pusula ile gece: ben tim komutaydım dolu şarjor bendeydi 6 nokta bulabildik (büyük gökçeli köyü batısı, bademli köyü, büyük gökçeli köyü, 100. yıl atatürk kültür parkı ve 8 km. batısı, kızıl seki mevkii ve bademli köyü güneyi) 13 saat (60 km.)
    hafta sonu 2 gün cezalıyım şu an kışladan nete bağlanıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samado -- 6 Ekim 2007; 15:26:16 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.