Şimdi Ara

DAĞ. KOMD.OKL. ve EĞT. MERK. K.LIĞI ISPARTA EĞİRDİR BURAYA (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
152
Cevap
0
Favori
51.296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

ŞAFAK: 312 EN AZINDAN DAĞITIMA AZ KALDI.
    BAYRAMDAN SONRA BELLİ OLCAK SANIRIM.HAYIRLISI BAKCEZ.
  • askerliğimi yaptığım yer 2 hafta önce terhis oldum türkiye nin en zor ama en onurlu askerliği orada yapılır
  • quote:

Orjinalden alıntı: aagir

askerliğimi yaptığım yer 2 hafta önce terhis oldum türkiye nin en zor ama en onurlu askerliği orada yapılır

sayın aagir uzun dönem mi yapmıştınız.usta birliğiniz neresiydi
  • arkadaşlar eğirdirde dalgıçlık eğitimi veriliyor mu? iki yıldız balıkadam brovem var işe yarar mı?
  • sadece ranza altlarında yazan yazıları okumayın.......kurtalmak istiosanız ordan yanınaza bi numaralı gözlük alın yeter...
  • kısa dönem yaptım acemiliğim manisa idi

quote:

Orjinalden alıntı: nepse

quote:

Orjinalden alıntı: aagir

askerliğimi yaptığım yer 2 hafta önce terhis oldum türkiye nin en zor ama en onurlu askerliği orada yapılır

sayın aagir uzun dönem mi yapmıştınız.usta birliğiniz neresiydi
  • eğirdir sonrasında tunceli 4 komando'da görev yaptım. 265'nci dönemden arkadaşlar bana pm atsın...

eğirdir'de olan varsa bizim dönem panosunun fotoğrafını çekip gönderebilir misiniz. valla çok makbule geçer. bu arada, sorularınız için bana yazabiilirsiniz...

allah yardımcınız olsun. dikkati elden bırakmayın...
  • quote:

Orjinalden alıntı: yalcuk

Arkadaşlar herkese selamlar.

Ben KD 319 Yedek subay aday adayıyım. Sizlere bir kaç sorum olacak.
    Daha önce askerlik yapmış arkadaşlarım fiziğim nedeniyle bana seni kesin ısparta eğirdir e gönderirler diyorlar. KAyıtlara alınan boyum : 182 kilom : 70 Ziraat Mühendisiyim. 26 Yaşındayım. Evlilik, iş gibi nedenlerden dolayı kısa dönem yapmak istiyorum. Sİzce bu özelliklerim beni kesinlikle komando veya uzun dönem yapar mı. Sınava girerken yanında gözlük götür falan diyorlar, bu işe yarar mı.

askerliğimi dağ komando okulu eğirdir de yaptım. gözlük kullananlar komando olamaz..
  • arkadaşlar 319. dönem yedek subay adayıyım aralıkta askerim ve eğirdire düşmem için ne yapmam lazım isteyenleri almazlar alakasız adamları komando yaparlar deliriyorum. hergün ordaki parkuru izliyorum netten ve orda olmam lazım ayrıca mesela kısa dönem piyade er çıktık daha sonra orda komando kursu görmek gibi bi ihtimal var mı? bana var olduğunu söylediler bide size sorayım dedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi borgo -- 12 Kasım 2007; 1:46:40 >
  • SLMLAR.BİLDİĞİM KADARIYLA SINAVA İLK GÜN GİRMEK VE KOMANDOYU İŞARETLEMEK ETKİLİ OLUYOR.BENİM ASKERİM ISPARTA EĞİRDİRDE (UZUN DÖNEM )ACEMİLİĞİNİ TAMAMLADI.VE ŞU ANDA DAĞITIM İZNİNDE.ALLAHIM HEPİNİZİN YARDIMCISI OLSUN.SAYGILAR
  • eğer istemiyorsanız dereceli gözlüğe sahip olduğunuzu belgelemeniz gerekli sanırım.
    yani yanınıza gözlük reçetenizi de alın.
    bir de sınava girdiğiniz gün sizi oradan oraya dolaştırırlarken seçiyorlarmış
    komando olarak almak istediklerini,
    orda biraz kambur durmak, kilolu gibi görünmek işe yarıyormuş
    anlatılanlara göre.
    bence uzun dönem gitmek istemiyorsanız bu aralık dönemini ertelemeye çalışın.
    daha sonraki dönemlerde isteyenler profesyonel asker olacak zaten.
    inşallah herkesin istediği olur.
    kimisi de komanda olmak istiyor çünkü.

quote:

Orjinalden alıntı: yalcuk

Arkadaşlar herkese selamlar.

Ben KD 319 Yedek subay aday adayıyım. Sizlere bir kaç sorum olacak.
    Daha önce askerlik yapmış arkadaşlarım fiziğim nedeniyle bana seni kesin ısparta eğirdir e gönderirler diyorlar. KAyıtlara alınan boyum : 182 kilom : 70 Ziraat Mühendisiyim. 26 Yaşındayım. Evlilik, iş gibi nedenlerden dolayı kısa dönem yapmak istiyorum. Sİzce bu özelliklerim beni kesinlikle komando veya uzun dönem yapar mı. Sınava girerken yanında gözlük götür falan diyorlar, bu işe yarar mı.

• EĞİRDİR DAĞ KOMANDO OKULU : ''zoru zaten başarırız, imkansız ise sadece vaktimizi alır''ın öğretildiği, 5 dakika bile aylak kalamayacağınız, herkez yürürken sizlerin koşacağı, yağmur, kar ,fırtına ve çamurun eğitimleri etkilemediği, yeryüzündeki cehennemim diğer adı.

ALLAH KOLAYLIK VERSİN KOMANDO..!!

OLAMAZSIN.. ALLAH..!!
  • hayallerimin yeri eğirdir dağ komando inşallah nasip olurr...
  • sELAM HERKESE bende eğiridir dağ komandodayım bu kış
  • kanal d de alt yazı geçti eğridir dağ komando okulunda yön bulma tatbikatında bir üstteğmenimiz şehit olmuş
  • çarşamba teslim oluyorum herkese hayırlı teskereler :)

Kuvveti Kara Kuvvetleri
    Sınıfı P.Komando
    Statüsü Yedeksubay
    Branş KOL K.
    Kabul Toplanma Merkezi
    Gideceği Sınıf Okulu / Eğitim Merkezi DAĞ.KOMD.OKL.VE EĞT.MRK.K.LIĞI ISPARTA EĞİRDİR
  • herkese merhabalar!!
    siteyi dün keşfettim. nişanlım 319.dönem eğirdir dağ komando yedek subay olarak vatani hizmetini yapmak üzere bugün yola çıkacak. az önce bir kaç arkadaş pm attım, ancak bir de burada genelde sorayım sorumu. nişanlım 3 yıl kadar önce bir fıtık ameliyatı geçirmişti. bunu sağlık kontrolleri sırasında belirtmesine rağmen komando olarak seçilmiş. teslim olduğu ilk gün ya da ilk hafta bu durumu sözlü ya da yazılı olarak ifade etse askeri değimle refüze edilir mi? edilirse nereye gider ve yine de uzun döenm mi yapar? bu durum bir şey değiştirmez, orada kalmaya devam ederse komutanları kaba tabirle kendisine kıl olurlar mı?

bir ikinci sorum ise burada dağıtımların nasıl olduğunu detaylı olarak anlatabilir misiniz?

teşekkür ederim.

Allah tüm askerlerimizin yardımcısı olsun, hepsini sevdiklerine bağışlasın inşallah......
  • quote:

Orjinalden alıntı: cevizkabugu

EĞİRDİR DAĞ KOMANDO OKULU : ''zoru zaten başarırız, imkansız ise sadece vaktimizi alır''ın öğretildiği, 5 dakika bile aylak kalamayacağınız, herkez yürürken sizlerin koşacağı, yağmur, kar ,fırtına ve çamurun eğitimleri etkilemediği, yeryüzündeki cehennemim diğer adı.

ALLAH KOLAYLIK VERSİN KOMANDO..!!

OLAMAZSIN.. ALLAH..!!

daha önce nasıl bir yer olduğu konusunda öz olarak bilgi verdim. insanın bütün azim ve dayanma gücünün üstüne sınırları zorlayacağı bir eğitim sistemi var.

dün eğirdir de bir üsteğmen Davras dağında yönbulma eğitiminde kalp krizi geçirip şehit olmuş ben de haberlerde dinledim. (şu an Davras dağında yüksek kesimlerde 1 metre kar vardır kesin)
    davras dağı ısparta ovasını çevreleyen büyük yükseltilerden biridir(2670 metre civarı). Bizim zamanımızda çobanlardan başka kimse olmazdı ama şu sıralar kayak merkezi kurulmuş bir kenarına.

www.davraz.com www.davras.com

3 yıl önceki fıtık ameliyatının refüze sebebi sayılacağını sanmam. büyük ihtimalle refüze edilmez. ilk gittiği gün veya hafta durumunu belirtmesi birşey değiştirmez. ''komando olur'' raporu teslim olduktan sonra genelde 20 gün içinde doktorların içinde bulunduğu bir sağlık heyeti tarafından verilir. eğer refüze olacaksa bu doktorlar da bu fıtık olayını görecektir, sıkıntısını orada dile getirebilir. heyette bulunan doktorlarda subaydır zaten. ( asteğmen, teğmen, yüzbaşı) heyet ısparta askeri hastanesinden eğirdire gelmektedir.

refüze edilirse muhtemel tuzla piyade okuluna gider.

refüze olamazsa komutanlarının ona kıl olacağını sanmam. böyle bir şey görmedim.

şayet doğaya ve dağcılığa merakı varsa eğitimler zor olduğu kadar bir o kadar da eğlencelidir.

son olarak dağıtımlar gökçeada,kıbrıs,bolu haricinde doğu ve ağırlıklı güneydoğudur.

hayırlı tezkereler, Allah kolaylık versin işleri zordur..

• 317. dönem komando asteğmenden
    öncelikle nişanlına allah kolylık versin
    fıtık ameliyatını geç dediğin gibi komando seçilmiş onlar için çok önemli deil bizdede çooook ameliyatlı adam vardı dilekçeyi hemen geri çevirirler söyleyim artık dönüşü yok sadece kan tahlilinde veya göğüs rontgeninde bir sorun çıkarsa oradan kurtulabilir
    refuze olursa yine piyade asteğmen olmak üzere tuzlaya gider mesela ben kars sarıkıamışta asteğmen olarak görev yapyoom komandoyum ama piyade birliine kura çektim ayrıca bu birlikte tuzla mezunu asteğmenler var aynı işi yapıyooz refuze olmak sadece eğirdirin kahrından kurtarır bu arada sarıkamış en iyi kura yeri hatırlatıım
    zaten bırak kıl olmayı dilekçeyle veya sözlü olarak başvuraya giderse komutan kapıdan def eder
    dağıtımlar kura şeklinde oluyo bizde 280 kişiden 80 i komando birliine 200 ü piyade birliine gitti
    % 5 ile dereceye giren 14 kişi istediği yeri isteme hakkına sahip oluyor tabi kura yerlerinden
    bizde şööle oldu
    6 kıbrıs vardı 3 gökçeada 1 bozcada gerisi doğu ve güneydoğuya kura çekti
    batı şehirleri çekenler hiç sevinemedi onlarda gezici yani kaydırma birliklere gittii tek şans dereceye girmek.......
    ama şimdi şunu diebilirim türkiyenin en zorlu dünyanın 2. zorlu okulunda okuduğum için çok mutluyum
    çok zevkli ve çok yorucu geçiyor hele aralık dönemi allah sabır ve güç versiin

• Aday No 31501
    Adı ve Soyadı MUSTAFA CAN
    Baba Adı ÖMER
    Doğum Yeri BİGA
    Kuvveti Kara Kuvvetleri
    Sınıfı P.Komando
    Statüsü Yedeksubay
    Branş KOL K.
    Kabul Toplanma Merkezi
    Gideceği Sınıf Okulu / Eğitim Merkezi DAĞ.KOMD.OKL.VE EĞT.MRK.K.LIĞI ISPARTA EĞİRDİR

merhaba tertipler allah hepımıze yardımcı olsun.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.