Şimdi Ara

Dahili Ekran Kartını Devredışı Bıraktığımda Karşılaştığım Sorunlar-Yardım Lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
9.270
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi geceler.Öncelikle karşılaştığım sorunların driverlar ile bir alakası olmadığını belirteyim.Kullandığım ekran kartını bu akşam güncel 18.09.2014 sürümüne sorunsuz bir şekilde güncelledim.Notebook um ile bütünleşik bir intel hd graphics 4600 ekran kartım var ve bunu devre dışı bırakıp nvidia 750m ekran kartımı kullanmak niyetindeydim öncelikle buralardan nvidia 750m ekran kartımın kullanılacağı bölümleri seçtim:
     Dahili Ekran Kartını Devredışı Bıraktığımda Karşılaştığım Sorunlar-Yardım Lütfen

Daha sonra nvidia denetim sekmesinde program ayarları kısmındaki programları da kaldıramadığım için bunları da yüksek performanslı nvidia işlemcisi olarak seçtim.Ama bazıları malesef entegre grafikte ve nvidia olarak değiştiremedim örneğin windows media player:

Sonrasında bu entegre olarak işaretlenmiş istisnai programlar haricindekileri nvidia olarak işaretledikten ve üstteki genel ayarları yaptıktan sonra aygıt yöneticisine gidip intel hd graphics 4600 sekmesine sağ tıklayıp devre dışı bırak dedim buraya kadar her şey güzeldi.
    Bundan sonra masaüstüne sağ tıklayıp nvidia denetim masası açmaya çalıştığımda ise şu hatayı aldım:

Notebook um ile bütünleşik bu intel hd graphics 4600 ekran kartını devre dışı bırakıp bu hatayı almadan nvidia 750m i sorunsuz bir şekilde kullanmama yardım edebilecek herkese şimdiden çok teşekkür ediyorum.Araştırdım, ayarları yaptım ama en sonunda bu sorunla karşılaştım yardımcı olursanız sevinirim; herkese iyi forumlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lyoşa -- 20 Eylül 2014; 0:45:23 >

• Ekran kartında "optimus" teknolojisi denen bir olay varsa yapacak bir şey yok. Harici "Nvidia" ekran kartı olmasına rağmen sadece "Intel" dahili grafik işlemciyi kullanıyor.
  • Aynı sorunu yaşıyorum son resimdeki hatayı alıyorum saatlerdir uğraştım denemediğim yol kalmadı bir türlü olumlu sonuç alamdım. Arkadaş yok mu şunun çözümü?

c127h - geforce gt750m
  • quote:

Orijinalden alıntı: mr1907

Aynı sorunu yaşıyorum son resimdeki hatayı alıyorum saatlerdir uğraştım denemediğim yol kalmadı bir türlü olumlu sonuç alamdım. Arkadaş yok mu şunun çözümü?

c127h - geforce gt750m

Hocam aynen üstteki kişinin yazdığı gibi galiba optimus teknolojisi yüzünden hata alıyoruz :/
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lyoşa

quote:

Orijinalden alıntı: mr1907

Aynı sorunu yaşıyorum son resimdeki hatayı alıyorum saatlerdir uğraştım denemediğim yol kalmadı bir türlü olumlu sonuç alamdım. Arkadaş yok mu şunun çözümü?

c127h - geforce gt750m

Hocam aynen üstteki kişinin yazdığı gibi galiba optimus teknolojisi yüzünden hata alıyoruz :/

Optimus teknolojisinde oyun açarken vs kart gt750m e geçer normalde ama herzaman intelde çalıştırıyor. Laptobu yüksek performansa alsam dahi intelde yine. Ne deli bişey. Paramızla rezil oluyoruz

• O ayarları otomatikte bırakmak daha iyi olmaz mı ayrıca entegre grafik birimini niye devre dışı bırakmaya çalışıyorsun...optimus teknolojisinin amacı bu zaten zor grafiklere sahip bir oyunda nvidia otomatik devreye giriyor daha basit grafiklere sahip bir oyunda entegre işlemci.media playerı nvidia ile çalıştırmanın bir anlamı olacağını düşünmüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aygıt yöneticisinden devre dışı bırakarak sadece harici gpu'nun çalışmasını sağlayamazsın. Ancak bios üzerinden belki yapılabilir.Biosa gir bir bak bazı laptoplarda sadece harici gpu'nun çalışması için bir ayar olabiliyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: zultaran

O ayarları otomatikte bırakmak daha iyi olmaz mı ayrıca entegre grafik birimini niye devre dışı bırakmaya çalışıyorsun...optimus teknolojisinin amacı bu zaten zor grafiklere sahip bir oyunda nvidia otomatik devreye giriyor daha basit grafiklere sahip bir oyunda entegre işlemci.media playerı nvidia ile çalıştırmanın bir anlamı olacağını düşünmüyorum.

Hocam atıyorum chromeda 1080 p bir film yüklediniz ve bunun için 1 saat beklediniz dolsun diye.İntel grafik birimi chrome u entegre grafik birimine eklediği için gidip bu filmi 750m ile değil de intel grafik birimiyle izliyorsunuz ve bunu denetim masasından düzeltip 750m yapmak zorundasınız ki bunu film izlemek için indirdiğim her programda da teker teker yapmak zorundayım+windows media player entegre grafik birimi ile sunulmuş gözüküyor nvidia denetim masasında bunu bile değiştiremiyorsunuz.Blu-ray oynatıcım var benim gidip windows media player ile bir bluray film izleyeceğim zaman ya windows media playerda entegre grafik ile kötü grafiklerle izleyeceğim ya da gidip video oynatıcısı arıyacağım vs. vs.Uğraştırıyor yani.Optimus teknolojisini olduğunu bilsem bilgisayardan biraz soğurdum almadan önce biraz saçma olmuş.Enerji tasarrufu ve pil ömrü istesem gider macbook air alırdım zaten.Yorumunuz için çok teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lyoşa -- 21 Eylül 2014; 18:09:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Lyoşa

quote:

Orijinalden alıntı: zultaran

O ayarları otomatikte bırakmak daha iyi olmaz mı ayrıca entegre grafik birimini niye devre dışı bırakmaya çalışıyorsun...optimus teknolojisinin amacı bu zaten zor grafiklere sahip bir oyunda nvidia otomatik devreye giriyor daha basit grafiklere sahip bir oyunda entegre işlemci.media playerı nvidia ile çalıştırmanın bir anlamı olacağını düşünmüyorum.

Hocam atıyorum chromeda 1080 p bir film yüklediniz ve bunun için 1 saat beklediniz dolsun diye.İntel grafik birimi chrome u entegre grafik birimine eklediği için gidip bu filmi 750m ile değil de intel grafik birimiyle izliyorsunuz ve bunu denetim masasından düzeltip 750m yapmak zorundasınız ki bunu film izlemek için indirdiğim her programda da teker teker yapmak zorundayım+windows media player entegre grafik birimi ile sunulmuş gözüküyor nvidia denetim masasında bunu bile değiştiremiyorsunuz.Blu-ray oynatıcım var benim gidip windows media player ile bir bluray film izleyeceğim zaman ya windows media playerda entegre grafik ile kötü grafiklerle izleyeceğim ya da gidip video oynatıcısı arıyacağım vs. vs.Uğraştırıyor yani.Optimus teknolojisini olduğunu bilsem bilgisayardan biraz soğurdum almadan önce biraz saçma olmuş.Enerji tasarrufu ve pil ömrü istesem gider macbook air alırdım zaten.Yorumunuz için çok teşekkürler.

Bu arada benim pcde 650m ve 4000 entegre grafik işlemci var ve senin anlattığın şekilde bir sorun yok istediğim şekilde seçebiliyorum 3 ayrı profilde.otomatik,entegre,yüksek performanslı.. Driverlarla ilgili olabilir tamamen iz kalmayacak şekilde kaldırıp tekrar kurmanı öneririm çunku sorunsuz çalışan bi uygulama nvidia denetim masası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zultaran -- 21 Eylül 2014; 20:51:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.