Merhaba, bir masaüstü sistem toplarken, işlemcinin dahili grafikli olması mı iyidir, olmaması mı? Rtx 3000 serisi veya rx 6000 serisi bir harici ekran kartı kullanılan bir sistem toplayacağımızı düşünürsek. Bunlar arasındaki farklar ne olur, faydası olur mu? Şimdiden teşekkür ederim. |
Dahili Grafikli İşlemci?
-
-
harici ekran kartı varsa dahilinin bir anlamı yok diye biliyorum. Şu ana kadar iki türlüde bilgisayarım oldu dahili olunca tek avantajı ekran kartına bir şey olunca pcsiz kalmıyorsunuz.
-
Tek faydası bu mu yani? Oyun oynamıyorken dahili ekran kartının kullanılması harici ekran kartının ömrünü uzatır mı ki? Tek avantajı buysa gerek yok o zaman.
-
Ben i5 12400 islemci ve rtx 3060ti birlikte kullaniyorum cok sistemi zorluyan oyunlar haricinde sistem dahili grafik islemciyle calisiyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Masaüstü bilgisayarlarda böyle masaüstünde dahili oyunlarda harici diye bir şey yok diye biliyorum. Laptoplarda var sadece dediğiniz şey. Eğer son 3-4 yılda bir şeyler değişmediyse.
@cengiz4565
-
O iş öyle oyun oynamıyorken dahili gpu kullanılsın tarzı olmuyor laptoplardaki gibi. Dahili grafikli işlemcinin tek avantajı yukarıda yazıldığı gibi olur da ekran kartınıza bir şey olursa ekran kartsız kalmamış oluyorsunuz başka bir avantajı yok.
Burası biraz hurafe gibi kalıyor ama dahili grafik birimi olmazsa işlemcinin zarında o kısım boşluk olduğu için daha iyi soğuma ve daha yüksek overclock potansiyeli olmuş oluyor. Bununla ilgili akademik bir çalışma var mıdır bilmiyorum.
-
Bilgilendirdiğiniz için sağolun beyler, dahili grafiksiz bir işlemci yeterli olacaktır o zaman.
-
Gayet de oluyor afterburner ve gpu z den takip ediyorum hangi gpu ya yuk bindigini mesela left 4 dead oynarken uhd 730 la 100 fps aliyorum uncharted oynarken rtx 3060ti ile 100fps veriyor görüntü çıkışı olarak anakattaki hdmi kullaniyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cengiz4565 -- 9 Ocak 2023; 15:12:14 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sadece 3060ti ile kaç fps alıyorsunuz?
-
Dahili grafik kartini kaptip denemedim aynı sonucu verir tahminime göre
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X