Şimdi Ara

dahili hard diski başka pc de kullanma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
515
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • kullandığım pc bozuldu ve ben bunun harddiskini bir laptop da kullanmak istiyorum. içindeki bilgileri atmak istiyorum. bunu nasıl yapabiliriz. bu ne ile mümkün? harddisk sata.

• 30-40$ civarı bir fiyata sata/usb adaptörü bulabilirsiniz.
  • 3.5" SATA HDD kutusu alman lazım
  • daha ucuz bir yolla çözemeyiz mi
  • İçindeki bilgileri almak istiyorsan başka bi masa üstü pc ile alabilirsin
    Ama hdd yi kullanmak istiyosan sata usb adaptörü şart belki daha ucuza bulursun
  • içindeki bilgileri önce başka pc ye çekip daha sonra onu resetleyip(format yada biçimlendirme) satmayı düşünüyorum...
  • Adaptör kutu kullanmazsan çok riskli... Büyük donanım değişikliklerinde genelde HDD uçar (RAW olur). O durumda bir de format sonrası dosya kurtarma yapman gerekir ki zulüm... HDD'yi takacağın ikincil bilgisayarın, HDD'nin çıktığı bilgisayara çok benzemesi lazım. Eğer bu yolu seçeceksen ikincil bilgisayarın HDD'sini çıkartma ve o bilgisayarın HDD'si ile açılsın bilgisayar dikkat et. Senin HDD birincil HDD olmasın. O vakit kesin uçar!
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bu kutuları nerden nasıl edinebilirim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tehlike724

içindeki bilgileri önce başka pc ye çekip daha sonra onu resetleyip(format yada biçimlendirme) satmayı düşünüyorum...

Başka bir sisteme ikinci veya üçüncü sata hd olarak bağla, içindeki bilgilerini o sisteme kopyala daha sonra başka bir harici hard disk ile bilgilerini oradan alabilirsin...

En kolay yolu bu.
  • kullandığın bilgisiyar laptopsa harddiskini başka bir laptopa takabilirsin ama yok değil ise başka bir masaüstü pc ye takıcaksın yada dedikleri gibi usb dönüştürü kullanacksın ama buna gerek yok ayrıdan baya bi masrad çünkü başka bir masaüstü bilgisayar bul kendi hard diskini artık ideyse ide portundan sataysa sata portundan ikincil olarak bağlaman gerekicek genelde sonradan takılan 2. hard disk olarak gözükür ama bilgisayar boota girmeden biostan kontrol edersin bu şekilde yaparsan hiç bir risk yok.
  • Belli ki evinde bir PC ve bir de Notebook var. Bir şekilde kendi notebook'una aktarmayı düşünüyor verileri. Başkasından bir PC bulsa bile yine kendi notebok'una aktarmak isteyecektir verilerini. Dönüştürücü almaktan başka seçeneği yok şu durumda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi un4saken -- 15 Temmuz 2010; 4:11:28 >
  • verilerini çalışan durumda bir bilgisayara aktardığı zaman sorun yok zaten ondanda flash disk le yada dvdye çekerek alıcak bu kadar basit ne gerek var dönüştürürücüye o kadar para tek kullanım için satacakmış zaten
  • quote:

Orijinalden alıntı: tehlike724

içindeki bilgileri önce başka pc ye çekip daha sonra onu resetleyip(format yada biçimlendirme) satmayı düşünüyorum...

Acronis diye bi program var..Harddiskini başka bi bilgisayara bağlayıp içindeki bilgileri diğer harddiske çekebilirsin..Sonrada kendi harddiskine format atabilirsin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.