Şimdi Ara

DAİHATSU SİRİON FUN CLUB (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
362
Cevap
1
Favori
45.084
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • walla ben iyiyim ama arabaya kutu içi filtre bulamadım ya uyuzum volkan abi bu kutu içi olmayan filtreyi taksak nasıl sonuç alırıs ses+yakıt+performans olarak tabi bide nerde yaptıracas hangi ustaya güwenipte arabamı teslim edecem
  • kutu ıcı olması sart deyıl bıto kardesım emınım cok tatlı bır ses alacagından helekı yuksek devırde gaza getırıcı bır ses alacagından hıc suphem yok maslak oto sanayıınde ısın erbabı ustalar var hem pek zor bır sey deyıl nveya buyuk ustalık gerektırecek bır ıs deyıl yanı fıltreyı takmaları 30 dakıka yı bulmaz tahmınıce
  • bakalım bu hafta sonu egzos susturucusunu almaya gidince bir araştıracam eğer fiyatı abartılı olmazsa ve cebe çok zararı yoksa alırım ama birde bunun uzun yolu var o zaman ne yapacam??
  • Arkadaslar konunuza saygım varda topici yukarda tutmak icin ''arkadaslar nerdesiniz?'',''Hadi topici yukarda tutalım''Herkese günaydın'' yukarda tutuyorsunuz konunuzu ama sizce kalitesi bozulmuyor mu konunuzun boyle yaptıkça yarısı mesajların boyle bozulmuyor diyosanız buyrun
  • dediğinde doğruluk payı var motoru dinleyen adam o zaman yardım etde forum bir işe yarasın mesela bu hava filtresi yararı zararı ve bildiğin herşeyi anlat bize bu şekilde forumu yararlı hala getirmiş oluruz
  • quote:

Orjinalden alıntı: bito

dediğinde doğruluk payı var motoru dinleyen adam o zaman yardım etde forum bir işe yarasın mesela bu hava filtresi yararı zararı ve bildiğin herşeyi anlat bize bu şekilde forumu yararlı hala getirmiş oluruz

Benim açtığım bir başlık altında var ben zaten gelen teknik sorulara cevap vermeye çalısıyorum aslında isteğim forumda bir karmaşa olmasın.Ondan aslında normalde teknik konular sorulsada başka yerlerde cevap pek vermiyorum isteğim mesela siz burda sirioncular olarak sohbet edin paylasımda bulunun ben orda teknik konular hakkında yazayım yani isteyen istediği bilgiye rahat ulaşabilsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noss -- 14 Aralık 2005, 14:07:20 >
  • Madem sormuşsun cevaplayalım hava fitrelerinin amacı silindire giren havayı ederek icindeki tozu kiri filtre ederek iyi bir yanmayı sağlamaktır.

Performans filtrenin normal filtreden farkı nedir?

Normal filtreler kağıt, performans filtreler ise pamuk veya sünger bazlıdır. Pamuktan yapılan filtrelerin özel bir yağ sayesinde uzun ömürlü olmaları ve hava geçirgenliği, tozu filtre etme kapasiteleri arttırılmıştır. Böylelikle yakıtın daha fazla temiz hava ile karışımının sağlanarak, (motorun daha rahat hava almasıyla) motor gücünü artırması ve benzin tasarrufunu ortaya çıkarmasını tek bir yerden değil her açıdan motora taze hava girmesini sağlayarak (açık filtre için) mümkün kılmıştır.

Kağıt bazlı standart filtre ise daha az hava geçirir. Gözenekleri çabuk dolar. Kısa sürede tıkanınca performansın düşmesine, fazla benzin sarfiyatına neden olur. Sıkça yenilenmesi gerekir.

Bir performans filtrenin, standart filtreye oranla daha fazla hava akışı sağlayabildiği görülür.
    Günümüzde motorlar elektronik işletim sistemleriyle donatılmış durumda. Yani en basit sekliyle motorun belirli devirlerde belirli zaman aralıklarında alacağı ve dışarı atacağı hava miktarı bu chip teknolojisiyle sağlanıyor. Direkt filtre uygulamasında bu sistem motora fazla hava girişini desteklemezse, otomobilin yapılan uygulamaya duyarsız kalabileceği gibi arıza yapması riski akla geliyor. Aslında bu tip filtreleri uygulayacağınız arabaya göre üretilmiş olanını alıyorsunuz ama yine de riski göze almamak ve arabanızın motor + performansına yapacağınız her türlü değişiklik için yetkili servise veya bu işleri gerçekten bilen ve uygulayan bir firmaya başvurmak yerinde olacaktır.

Bazı Ayrıntılar

Bir araca direkt performans hava filtresi takılınca az da olsa benzin sarfiyatı azalıyor ve yine az da olsa performansta artışı hissedilebiliyor. Ama her şeyden önce çıkardığı ses tabii ki çok güzel. Sanki bir GSi-GTi tipi otomobil kullanıyormuş hissi veriyor. Zaten olay seste bitiyor. Yani bu filtre motorun rahat hava almasını sağlayarak motoru rahatlatıyor ama gücü max.%5 etkiliyor ( en çok 3 veya 4 hp).

Bu da 0-100 ivmelenmeye bir katkı sağlamaz. Bu bağlamda performans filtre sihirbaz değil. Ancak benzin tasarrufu konusunda çok işe yarıyor. Sesi taban gaz yapınca alıyorsunuz. Bu durumda sesi duymamaya çalışarak (yani taban gaz yapmadan) benzin tasarrufunuza ve sürüş güvenliğinize müthiş katkıda bulunmanızı sağlıyor.Bu ses bir tür uyarıcı niteliği taşıyor. Yan koltuğunuzda oturan bir kişinin sizi uyarması gibi bir şey.

Filtre, motor kaputunun altındaki sıcak havayı emerse performansı düşürür. Alttan sıcaklığa dayanıklı akordeon baca havalandırma borusuyla serin ve taze hava girişini sağlayıp bu sorunu çözebilirsiniz. Böylece karşıdan gelen hava direkt filtre ile buluşur. (Filtrenin çıkaracağı sesi azaltmaması için, borunun ağzının filtreye çok yaklaşmaması gerekli)

Dezavantajı ise ortamdaki tozu havayla birlikte getirmesi ve arabanın yol tutuşunu (yüksek hızlarda kaputun altına fazla hava sokarak) bozabilmesi.

Açık hava filtresine alternatif olarak arabanın orijinalinde kullanılan normal filtre ile aynı boyutlardaki kutu içi performans hava filtresi kullanılabilir. Bu da benzin tasarrufu ve performans sağlar. Daha uzun ömürlüdür. Fakat sesi unutun. Sıcak havayı emen bir açık filtre ile mukayese edersek tabii ki kutu içi performans filtre (hatta standart filtre bile) daha iyidir,mevsim yaz. Ses isteyene açık filtre, performans isteyene kutu içi performans filtre. Kutu içi filtre performansta her zaman bir adım önde.

20 dakika otomobili kullanıp bir kenara çekin, kaputu açın. Kaput altında ne kadar sıcak bir havanın bulunduğunu hissedeceksiniz. Filtre, sıcak havayı emerse performansı düşürür demiştik. Bizce en iyisi yine kutu içine dönmek. Kutu içi performans hava filtresi sessiz olacak ancak, daha iyi performans verecek ve daha uzun ömürlü olacaktır.İkide birde temizlik de gerektirmeyecektir.

Sonuç olarak performans filtre, sıkça hava filtresi değiştirme maliyetinden kurtaran ve çok güzel ses veren max. +%5 hp'lik basit bir modifikasyon için iyi bir çözüm. Filtrenin suyla temasından kaçınmak (ancak marka ve modele göre sudan etkilenmeyen de var, etkilenen de var) ve temizlik için basınçlı hava uygulamamaya dikkat edilmesi gerekiyor.

Filtrenin temizliğini satılan temizlik kitlerinden alıp yapabilirsiniz. Bu arada açık filtre çabuk kirleniyor. Kutu içi ya da açık filtrenin temizliği birbirinin aynı. Temizlik kitinden 2 parça çıkıyor. Birisi temizleyici; deterjan görevi gören sıvı sprey, öteki yağ (sprey veya damlatma tipinde).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noss -- 14 Aralık 2005, 18:05:28 >

• cevabın için çok sağol
  • günaydın dostlar valla bitocum ne sorum arabanın neyini sorim arıza yok marş basınca çalışıyo kontağı kapatınca stop ediyo yok bişey sirion örnek bi araba
  • sende haklısın arızası yok arabaların ama yinede araçlar hakkında bildiğimiz bişeyler varsa paylaşalımki zevki çıksın demi
  • gunaydın daihatsum mobılecom bıto fatıh kardesım araclarınızda kule gergısı mevcutmu _?
  • yok be abi ne işe yarıyo o dalga tam olarak bi anlatsana
  • öğrendim virajlarda işe yarıyomuş ama ne kadar gerekli
  • bito kardesım kule gergısı aracın virajlarda esnememesıne yarıyor ve sonderece gereklı bence
  • bizim araçlar için olanı varmı ve ne kadar ??
  • yoksa bıle yaptırırsın kulfetlı ve zor bırsey deyıl yanı kolay
  • belki yazın yaptırabilirim ama sirionun çok attığını söleyenler kendi sınıfındaki diğer arabalara bir baksın bence sirionu iyi tanırsan araba çok savurmuyo en azından ben daha savrulmadım ne virajlara ne makaslar attım hala yıkılmadım ayaktayım
  • bito kardesım kule gergısı sürat sever herkes ıcın onemlı bır sey tabı lastıklerde cok ıyı olmalı
  • ben geldim arkadaşlar herkese SELAMUN ALEYKÜM
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.