Şimdi Ara

DAİHATSU YRV TURBO - DELİFİŞEK (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
101
Cevap
0
Favori
21.547
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • walla ben ısrar ediyorum böyle bişey yok diye ama ( daihatsunun ve toyotanın web sitesinden ısrarla bakmama rağmen)

ayrıca arabamın kitapçığında da böle bişeye rastlamadım motora bakcam bugün herhangi biryerinde toyota yazısı görcekmiyim diye..
  • http://www.carsurvey.org/review_44689.html

Rear legroom can be a problem for an adult.

Plastic interior trim can be marked if not careful.

The car is a little too narrow.
    General comments?
    This car is a minature rocket. Powered by a Toyota made 1.3L engine that revs freely and delivers the power nicely to the front wheels.

This car will sit on 160km/h easily on the highway without strain on the engine. No problems at all with this car, although the left rear door has to be replaced due to it being hit.

The rear seat fold down completely to make a flat floor. There was enough room that I moved a TV unit in it.

Seats are very comfortable and you don't get any discomfort on long drives.

A very good car for a very good price.

Perfect for a second car.

valla motor daihatsu tarafından geliştirilmiş Toyota 1.3 yaris motoru deniliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest -- 20 Eylül 2005, 13:09:48 >

• daihatsunun merkezine bir email attım konuya açıklık getirir misiniz diye gelişmeleri bildircem
  • Selamlar,

YRV'nin arka spoylerinde fren lambası üzerinde TOYOTA yazıyor...

Toyota 1.3 ile bu motor aynı. Daihatsu yapmıştır Toyota'ya vermiştir, Toyota yapmıştır Daihatsu'ya vermiştir, oturup beraber yapmışlardır bilemem. Auto Showdaki testte "Toyota ile birlikte geliştirilen" diyor, o bilgiyi de dergiye Daihatsu Türkiye veriyor. Zaten beraber yapmışlarsa da iki firmanın kapasiteleri ortada, Toyota'nın daha büyük katkısı vardır. Ki zaten bu güzel bişi bence...

Saygılar cümleten...

fulmonty Türkiye'ye attıysan muhtemelen yazmazlar ya da aradan bir kaç ay geçer, yabancı ise o zaman da seni Türkiye'ye yönlendireceklerdir. Gerçekten bu maile cevap olayı ülkemizde çok geri. Bir kaç firmaya böyle mailler attım, neredeyse hiçbirine cevap yazmadılar. İstisnalar mutlaka var tabi ama durum bu. Yabancı bir yere atıyorsun, şak diye cevap geliyor...

• hocam kafayı buna taktım ya

DAİHATSU YRV TURBO - DELİFİŞEK

çok hoşuma gitti - annem de scenici satalım bundan alalım diyor otomatik viteslisinden

ben nasıl kandırıcam onları ya

içi de böyle:

DAİHATSU YRV TURBO - DELİFİŞEK

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest -- 22 Eylül 2005, 10:49:58 >

• skd bana yaris le sirion un detaylı bi karşılaştırmasını bulabilir misin yada bir link verebilir misin

şuan bi cevap alamadım ama motorları inceliyorum yeni sirion daki ve yaris teki 1.3 ve 1.0 aynı gibi
    fakat anlamadığım benim kasa sirion 102 hp ki yarisin şuanki 1.3 den kuvvetli sanırım bir fark var

herneyse cevabını bekliyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: fulmonty

skd bana yaris le sirion un detaylı bi karşılaştırmasını bulabilir misin yada bir link verebilir misin

şuan bi cevap alamadım ama motorları inceliyorum yeni sirion daki ve yaris teki 1.3 ve 1.0 aynı gibi
    fakat anlamadığım benim kasa sirion 102 hp ki yarisin şuanki 1.3 den kuvvetli sanırım bir fark var

senin kasa sirion yaris deil corolla dan daha iyi kalkiyor senin aracin hangi kaç devirde devir kesiciye giriyor redline 7500de basliyor ama
  • nedense benimde hoşuma gidior görünüşü filan ... taxi 4 filmi buna çekilse ya ...
  • fulmonty motorlar tamamen aynı. Test bulurum bir ara ama aynı. Ayrıca 102PS olan eski Sirion. Yenisi 87PS. 102PS olanda isletim sistemi vs bişi fark vardır ondandır. Terios'da da aynı motor var zaten, 87PS o da.... Yarisle aynı yani. Motorun Daihatsu'daki kodu K3-VE. Netten araştırmak için uygun olabilir.

Saygılar...
  • quote:

Orjinalden alıntı: alper1001

quote:

Orjinalden alıntı: fulmonty

skd bana yaris le sirion un detaylı bi karşılaştırmasını bulabilir misin yada bir link verebilir misin

senin kasa sirion yaris deil corolla dan daha iyi kalkiyor senin aracin hangi kaç devirde devir kesiciye giriyor redline 7500de basliyor ama

alper devir kesici nerde giriyo bilmiyorum ama kendim 7.500 çok bastım zaten sende sölemişsin red line 7500 den sonra başlıyo

hatta bi ara bi video eklemek de isterim

daihatsuya yeni sirionla eski sirionun motorları aynı mı di ye sordum aynı ama eskisi daha sıkıştırılmış motor dedi

• Bende 2005 model bir Sirion sahibiyim . Motor 7400 devirde limitöre giriyor . Zaten max gücünü de 7000 lerde veriyor . Üzerinde ki motor YRV-T ile aynı koda sahip olan K3-VE (YRV kodu K3-VET) . Sirion a YRV turbosu takabilirmiyiz diye ufaktan araştırdığım da Sirion un sıkıştırma oranlarında ki yükseklik dikkatimi çekti . Sirion 'a o turboyu bağlayabilsek bile 0,4-0,5 bar dan yukarısı güvenli olmayacaktır (halihazırdaki yüksek sıkıştırma oranı nedeni ile) . O yüzden şimdilik turbo şarjdan vazgeçip daha az komplike işlemlerle modifiye etmeyi düşünüyorum piggy-back kontrol sistemleri gibi . Bu aracı modifiye eden arkadaşlar varsa tavsiyelere açığım...Unutmadan açık hava filtresinden çıkan ses muhteşem , kesinlikle öneririm
  • ikinizede sirion hakkinda bilgilendirdiginiz için tesekkür ederim ya beni de ilk gördügümde redline 1n 7500de baslamasi cezbetmisti eger ailece kullanacagimiz bir araç almayacak olsak bende sirion alacaktim hatta bi tane siyah beyaz deri koltuklu full fonanimli vardi sunroof varmiydi tam hatirlayamiyorum ama olmasi lazim içim gitmisti 22ye baglamistik ama sonradan benm peder caydi ne güsel onu alacak 1.3lerle kalkacaktim simdi aldik 2.0lt lik araba spor arabalarla da kalkamiyoz yaktigi da cabasi
  • ya punisher yaptığın yapacağın modifiyeler hakkında burda da bilgi verirsen sevinirm bende güzel bi ses tesisatı istiyorum tavsiyen var mı ??
  • Arkadaşlar dergilerde testi çıkan sarı YRV satılık, araba.com da gördüm. Ne kadar temiz acaba... 23milyar yazmışlar, 2002 model 56binde..

http://www.araba.com/ilan/daihatsu/yrv/122251.html
  • abi bu test arabaları alınmaz mahfediyolar arabayı
  • quote:

Orjinalden alıntı: skd

Arkadaşlar dergilerde testi çıkan sarı YRV satılık, araba.com da gördüm. Ne kadar temiz acaba... 23milyar yazmışlar, 2002 model 56binde..

http://www.araba.com/ilan/daihatsu/yrv/122251.html

ahauhuha hocam bu araba alınmaz - motor bitmek üzeredir bunun - her kullanan basmıştır bunla

23 milyara hatta 22 ye 15bin kmde kırmızı bulmuştum bi tane - bundan daha temiz..

0kmsi 29 zaten bu kadar verilmez ki

• Şu an kendi arabamda 2 takım alpine komponent var yani orjinal hoparlörleri komple çıkardım . Bunları Cd-çalara direkt bağladım . Teybin preanfi çıkışına da 1 tane 1*600 mono sub anfisi bağladım . 1 tane JBL 30 cm bazooka var . Ses şimdilik tatmin edici ama ilk fırsatta Mid komponentlerede bir anfi bağlayıp subwoofer ı 38'lik Rockford ile değiştireceğim.

Para ayırdıkça öncelik sırasına göre

- Jant-Tekerler ( Hiç bir müdahale yapmadan takabileceğiniz lastik ölçüsü max 185 15 55 . Eğer 195 15 50 takmak isterseniz biraz çekiçlemek gerekiyor )
    - Uygun bir helezon bulup 4cm kadar alçaltmak
    - Piggy-Back kontrol sistemi
    - Katalitik konvertör iptali
    - Komple egzoz , mümkünse Headers ile birlikte...
    - En son olarak ta turbo şarj (Bunu yapmak için çok gaza gelmem lazım )

Bu arabaya yukarıdakilerin hepsini yapmam bir hayli zaman alır . Ama hepsi bittiğinde motordaki güç sanıyorum 118 HP yi bulur (turboşarj hariç) . Eğer stepne ve gereksiz diğer şeyleri çıkarırsam 0-100 km 8 sn ye ye epey yaklaşır diye düşünüyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Punisher -- 24 Eylül 2005, 18:08:15 >

• valla benzetmek gibi olmas1n ben bi hyundai biliyorum 40000km de ve sürekli test arac1 gibi kullanildi ve simdilik sadece sanzimanda sorun var daihatsunun de pek sorun c1karacagini zannetmiyorum
  • o kadar emin olma bence
  • Selam cumleten,

Hayirli Ramazanlar arkadaslar...

Foruma yazmak orucu bozmuyormus, yazabilirsiniz :)

Aksamlari cok gec variyorum eve, ilk firsatta 0-100, 0-130, 0-180 videolari felan cekicem. Once yol bulmak lazim tabi duzgununden... Bildiginiz sakin yerler var mi?

Bir de direksiyon calismak icin anadolu yakasinda kozyatagi, umraniye, goztepe civarlarinda nereler var?

saygi ve sevgiler...
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.