Merhaba arkadaşlar Bir daire satin almak istiyorum fikirlerinizi bekliyorum. 2 adet daire var ayni apartman içerisinde. 4 adanin birleşiminden 2 farkli mutahitin yaptığı 4 bloklu insaat alani diyelim. Kat fazl ciksin diye adalar birleştirilmiş bu şekilde fazl kat çıkılmış fakat mutahitlerden biri insaati bitiremediği için dairelerin tapusunun çıkmadığı söyleniyor en erken 2 ay süre verildi tapularin çıkması için. Alacagim blokta 72 daire mevcut ve hepsi oturmuş vaziyette elektrik dogalgaz suyu verilmiş aktif bitmis kullanima hazir diyebiliriz. Fakat tapu konusunda anlasamadik. Mutahit daire tapusu 2 ay içinde cikacak diyor biz 6 ay sure verdik cikmaz ise dolar karsiligi para iadesi istedik hani 1 2 ay belki surec uzar dedi 4 5 imza kaldığını söyledi hadi tamam 11 ay sure verdik yine yanasmadi altina imza kase vurucam kefil olucam bu daireye diye belirtiyor daireyi arsa sahibindsn elinde arsa tapusi olan kisiden alıyoruz ama dairede 1 payda mutahitin parayi pesin istiyorlar guvenemedim. 2.katin sahibi arsa tapusunuda verebilecegini belirtti fakat dun görüştüğümuzde oda veremeyeceğini ama 3 ay icindw tapu cikmaz ise arsa tapusunu devredecegini noterde sozlesme yapacagini soyledi ekstra sozlesme ile. Mutahit arsa tapusunu devrederse kentsel dönüşüm tesviginin bozulacagini söylüyor yardimlarinizi bekliyorum. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Daire ailcagim acil yardim
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Kredisiz ev alacak durumunuz varsa tapusuz yeri boşver in bence. Biraz kredi kullanarak tapulu yer alın.
Alacağınız yerin sizin için vazgeçilmez olduğunu düşünüyorsanız biraz peşinat verip geri kalan kısmını tapu çıktığında verecek şekilde Noterde sözleşme yapın.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
ses yalıtıma dikkat et.
-
Kredisiz alma imkanim var paramda hazır kismen 500 bin eksigim kalıyor sadece onada taksit yanasmadilar mutahit i araştırdim suan insaati devam eden 8 bloku var bilemedim. Daireyi arsa sahibinden alicaz sözleşmeyi mutahit düzenliyor tekrar.
Demiş, etmiş, söyleniyor, diyor... edecek, yapacak, öyleymiş, böyleymiş, demiş, Muş mış...
Hangi çağda yaşıyoruz. Bu kadar bilgi kirliliğinin içinden tek bir cümle resmi bir kanıt cümlesi yazamamak ibretlik.
Ben çok gençken ilk mülkümü aldım. Resmi belge ve resmi kanıtları mülkü alacağım kişiden değil, bizzat kendim kanunda belirtilen resmi kurumlardan ya da kanunda belirtilen özel kurumlardan edindim, bütün belge ve kanıtları edindikten sonra mülkü almaya gittim.
İnşaat bitirilemediği için tapu çıkmaz diye bir şey yok; kat irtifakı tapusu onun için var zaten. Bunu bile veremiyen birinin yaptığı binalara bile güvenmem.
Resmi bir tarafı olmasa da söylenenler gerçekten yapılacaksa uygun fiyat ise noter sözleşmesi ile kanıtlı ile ben alırım. Tabi ters bişi olursa da ağlamam. Çünkü büyük paralar kazanmak büyük riskler ister.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 4 Şubat 2024; 0:53:57 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Resmi olmayan hicbir topa girmiyorum 3 dairem daha var hepsi tapulu tecrübem var ama inşaat halindeki daireden ilk alim olucak daire bitmiş inşaat bitmis oturanlar var 2 daire bosta sadece kat irtifaki cikarilmamis ciktiysada görünmüyor ada parsel sorgusunda görünmüyor. Mutahit elinde varsa bilemiyorum. Sadece merak ettiğim durum arsa tapu devrinde kentsel dönüşüm tesvigi bozulurmu?
Öyle imzalı kaşeli kağıt vs güvenme, ülkedeki mahkemelerin halini biliyorsun dava açsan bile yıllar sürüyor, adam kağıda imza kaşe vuracak tapuyu vermezse sen mahkemeye vereceksin mahkeme yıllar sürecek sen yıllarca tapusuz evde oturacaksın belki de. Git tapulu iskanlı düzgün ev al bence o kadar para veriyorsun.
-
Öğrenci evim yeni yapılmıştı ve tapusu yoktu. Belli bir süre elektrik ve suya fazla ücret ödedik şantiye göründüğünden dolayı. 3 yıl sonra ben çıkarken hala tapu/imar işleriyle uğraşıyorlardı. Olmama sebebi de belediyenin yüksek miktarda rüşvet talep etmesiydi. Hiç uğraşılacak dert değil. Biraz daha bekleyin, fazla para verin kafanız rahat olsun.
-
Kentsel dönüşümden yeni yapılan bir daire almayı planladığınızı anladım.
Kentsel dönüşümden nasıl bir teşvik almışlar, kredi desteğimi, eğer öyleyse yüklenici firma yani müteahhit için garantörlük limiti tanımlanmış mı. Tanımlandıysa ve inşaat tamamlanma seviyesine geldiyse firma tüm hakedişlerini almış mı.
-
Al gülüm ver gülüm tapusu olmayan resmi elinde belge e devlet de gözükmeyecek alengirli dalengirli işlere girmeyin sonra mağduruz diye boy boy ana haber bültenlerinde görüyoruz mağdur insanları...
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Arkadaşlar lütfen milyon tl paranız var ise gidip müstakil alın veya min 200-250m2 arsa alın, 2 katlı ev dikin. Geniş bahçe istiyorsanız 500m2den başlayın. Özeliniz ve zevkiniz, huzurunuz olsun. Şu apartmanda hayvan bağlasan durmayacak kalitesiz yerlerde 5 daire bir yaşamak mı hayat standartlarını yükseltip yol parasını mı dert etmek daha hoş? Günde 1 saat yürüsem de müstakili tercih ederdim. Yolda 30dk gitsem de. Milyon harcayıp kendinize ahır almayın!
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BB9C04491 -- 4 Şubat 2024; 1:28:26 >
Bu konuyu araştırıp buradan tekrar paylaşacağım pazartesi günü
Şu an aşırı huzurdan ne uykuya dalabiliyorum ne bir şey yapabiliyorum. Ama apartman ya modernlik
daha daireleri inşaatı bitiremeden parasal krize girmiş.
ben olsam almazdın. bunlar paragöz belli. üretimde hammaddeden çalmadıklarını nasıl bileceksin? ben bulaşmazdım.
-
Aslinda bu evi almaman gerektigini sen de biliyorsun.
Tapu bir tarafa para bir tarafa. Belki bu müteahit doğru söylüyor olabilir. Ama mahkemeler yıllardır süren benzeri davalarla dolu. Tapuları belki yıllar sonra alacaklar ama girilen stres ve sinir parayla ölçülecek şeyler değil.
Ama fiyat uygun daire güzel diyor ve bu riskleri biliyorsan al gitsin.
-
Böyle bir konuda tanımadığın kişilerin aklıyla hareket edeceksen hiç bir şey alma bence.
-
apartmanlar tavuk kümesidir ev değildir
müstakil gerçek evdir
En Beğenilen Yanıtlar
![](/static/forum/img/enbegenilen_icons/tumyanitlarigenislet.png)
Demiş, etmiş, söyleniyor, diyor... edecek, yapacak, öyleymiş, böyleymiş, demiş, Muş mış...
Hangi çağda yaşıyoruz. Bu kadar bilgi kirliliğinin içinden tek bir cümle resmi bir kanıt cümlesi yazamamak ibretlik. Ben çok gençken ilk mülkümü aldım. Resmi belge ve resmi kanıtları mülkü alacağım kişiden değil, bizzat kendim kanunda belirtilen resmi kurumlardan ya da kanunda belirtilen özel kurumlardan edindim, bütün belge ve kanıtları edindikten sonra mülkü almaya gittim. İnşaat bitirilemediği için tapu çıkmaz diye bir şey yok; kat irtifakı tapusu onun için var zaten. Bunu bile veremiyen birinin yaptığı binalara bile güvenmem. Resmi bir tarafı olmasa da söylenenler gerçekten yapılacaksa uygun fiyat ise noter sözleşmesi ile kanıtlı ile ben alırım. Tabi ters bişi olursa da ağlamam. Çünkü büyük paralar kazanmak büyük riskler ister. |
ses yalıtıma dikkat et. |
Arkadaşlar lütfen milyon tl paranız var ise gidip müstakil alın veya min 200-250m2 arsa alın, 2 katlı ev dikin. Geniş bahçe istiyorsanız 500m2den başlayın. Özeliniz ve zevkiniz, huzurunuz olsun. Şu apartmanda hayvan bağlasan durmayacak kalitesiz yerlerde 5 daire bir yaşamak mı hayat standartlarını yükseltip yol parasını mı dert etmek daha hoş? Günde 1 saat yürüsem de müstakili tercih ederdim. Yolda 30dk gitsem de. Milyon harcayıp kendinize ahır almayın!
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X