Bu hafta itibariyle 100.000 km. yi devirdim. 1,6 D araclar iyimidir, kotumudur diye soranlara bir rapor vereyim diye dusundum.
Aracim 25/12/2006 trafige cikisli, 2007 model V50 - 1,6 D. 01/03.2008 de, 28.000 km. de, 2. el olarak satin aldim. Garanti devam ettigi icin 30k ve 40k bakimlarini yetkili serviste yaptidim. Garanti dolduktan sonra 50, 60, 70, 80, 90 ve 100 k. bakimlarini uzun zamandir tanidigim ve bilgisine guvendigim bir ustada yaptirdim.
30 k- Periyodik bakim + on fren balatalari degisti. (yetkili servis) 40 k - " " (yetkili servis) 50 k - " " + carbon clean yapildi. (ozel servis) 55 k - Cukura dusme nedeniyle sol on teker bilyasi degisti. Arka balatalar (TRW) degisti. (ozel servis) 60 k - Periyodik bakim + carbon clean + manifold temizligi + egr iptali yapildi (ozel servis) 70 k - " " (ozel servis) 80 k - " " (ozel servis) 90 k - " " + carbon clean + sanziman yagi ve fren hidroligi degisti. (ozel servis) 100 k - " " + 4 teker fren diskleri torna edildi ve balatalar (TRW) degisti. (ozel servis)
Fren disk tornalama ve balata degisimi, frencide, 4 teker icin, iscilik ve balatalar dahil 200.- TL tuttu.
Velhasili, yetkili sevise gitmezseniz, binmesi masrafli bir arac degil. Motorum cok iyi durumda, bu kis -18 de, tek marsta calisti. Gaza basinca toplamasi ve cekisi cok iyi. 100 k bakiminda, cikan yagi olcturdum, 3,8 L cikti, hic yag eksiltmiyor.
Umarim yararli olur. Saygilar.
Aracınız çok iyi durumda gözüküyor. Hayırlısı ile nice 100bin kmler devirmenizi diliyorum.
Aracın servis-bakım masrafını da düşürmeniz çok isabetli olmuş.
Tebrikler. Bir ara internette Volvosu 100bin km'yi aşmış olanların üye olduğu Volvo'ya ait olduğunu hatırladıpım bir siteye rastlamıştım. Şu an bulamıyorum. Rastladığınızda bilgilendirirseniz sevinirim.
quote:
Orijinalden alıntı: hesheit
Tebrikler. Bir ara internette Volvosu 100bin km'yi aşmış olanların üye olduğu Volvo'ya ait olduğunu hatırladıpım bir siteye rastlamıştım. Şu an bulamıyorum. Rastladığınızda bilgilendirirseniz sevinirim.