Şimdi Ara

Damacana Su Fırsatları (19lt.) (39. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.378
Cevap
127
Favori
815.868
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: zeus1907

damacana su içmektense adam gibi bir arıtım cihazı alıp çeşme suyu kullanmak yada köylerdeki kaynak sularından alıp içmek daha iyi olmaz mı sizce?

adam gibi bir arıtım cihazı ne kadar biliyorumusunuz? ihlasın o plastik ve şu güya çelik arıtım cihazlarından bahsetmiyorsunuz..

+ herkesin köylere gitme şansı olmaz.

bu şartlarda kaliteli bir damacana daha uygun..
  • arıtım cihazları suyu işlenmiş hale getiriyor elde ettiginiz su distile su niteliginde minerallerden yoksun bir su, en yararlı sular doğal mineralli sulardır. Lütfen aşagıdaki linkteki videoyu seyredin:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi werty_tr -- 8 Kasım 2009; 16:24:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: xweser

Bugün itibari ile suyumu değiştirdim..

Çenesuyu na geçtim.. Çenesuyunu bilen bilir.. En iyilerden hatta en iyisi dahi denildiği bile oluyor bazı platformlarda..

4,5 liraya almaya başladım.. Önceden hamidiye alıyordum. memnundum ama çenesuyu gibi olacağını zannetmem.. İstanbuldan çıkan sudan fazla hayır beklemem..

Alıntı

Kocaeli ili Derince ilçesinin Çene Dağı'ndaki kaynağından süzülerek gelen Çenesuyumuz saraylarda sultanların gözdesi olmuş, antik çağda da kullanıldığı muhtemeldir.

Evliya Çelebi İzmit�teki çeşmelerden akan sular �Ab-ı Hayat� gibidir derken, Çenesuyu�nun cana can katan, hayat veren özelliklerini belirtmiştir.

Çok değerli bir hazine olan Çenesuyu padişahlık döneminden Cumhuriyetin ilk yıllarına kadar boşa akmıştır.

Çenesuyu, yıllarca kaynağından şehir merkezlerine merkep ve katır sırtlarında taşınmıştır. Abdulaziz döneminde Çenesuyu�nun adı şairlerin mısralarıyla taşlara kazınmıştır. İzmit�in simgesi olan Taç Kapı heykelinin üzerindeki kitabede de Çenesuyu�nun adı geçmektedir.

Alıntı. Resmi sitesi..

Reklam amaçlı değil yanlış anlaşılmasın. Nestle, erikli gibi sulara fazla para vermeye gerek yok..

bende çene alıyortdum. 6 lı paket 1,5 lt lik. 3 liraya alıydum . ama bi gün 6 lı paketi açtıığmdaşişeler ile ambalaj arasında ölü bövekler çıktı. yuh dedim iade ettim. adam bi de pişkinlik yaptı suyun içinde değilse bişi olmaz diye. çene yine alırım busam ama o heriften almam kesinlikle. kimbilir ne kouşllarda saklıyor suyu. o bize böyle gelmiştri ayağı çekti ama bilemeyiz belki hakkaten öyle gelsiyse tam skandal. olmaması gerkenbi yerde böcekler. hadi paketin dışında desem tama koyduğu yerde falan bi yere değimşitr falan. ulan paket vakumlu ambalaj şişenni etrafında tam şişlerin taban kısmında çıktı. ambalajın yanları açık ama dipleri ful kapalı
    şimdi migros sanal makretten 10 lt lik abant su alıyorum 1,90 tl

• quote:

Orijinalden alıntı: yedikeresekiz

quote:

Orijinalden alıntı: xweser

Bugün itibari ile suyumu değiştirdim..

Çenesuyu na geçtim.. Çenesuyunu bilen bilir.. En iyilerden hatta en iyisi dahi denildiği bile oluyor bazı platformlarda..

4,5 liraya almaya başladım.. Önceden hamidiye alıyordum. memnundum ama çenesuyu gibi olacağını zannetmem.. İstanbuldan çıkan sudan fazla hayır beklemem..

Alıntı

Kocaeli ili Derince ilçesinin Çene Dağı'ndaki kaynağından süzülerek gelen Çenesuyumuz saraylarda sultanların gözdesi olmuş, antik çağda da kullanıldığı muhtemeldir.

Evliya Çelebi İzmit�teki çeşmelerden akan sular �Ab-ı Hayat� gibidir derken, Çenesuyu�nun cana can katan, hayat veren özelliklerini belirtmiştir.

Çok değerli bir hazine olan Çenesuyu padişahlık döneminden Cumhuriyetin ilk yıllarına kadar boşa akmıştır.

Çenesuyu, yıllarca kaynağından şehir merkezlerine merkep ve katır sırtlarında taşınmıştır. Abdulaziz döneminde Çenesuyu�nun adı şairlerin mısralarıyla taşlara kazınmıştır. İzmit�in simgesi olan Taç Kapı heykelinin üzerindeki kitabede de Çenesuyu�nun adı geçmektedir.

Alıntı. Resmi sitesi..

Reklam amaçlı değil yanlış anlaşılmasın. Nestle, erikli gibi sulara fazla para vermeye gerek yok..

bende çene alıyortdum. 6 lı paket 1,5 lt lik. 3 liraya alıydum . ama bi gün 6 lı paketi açtıığmdaşişeler ile ambalaj arasında ölü bövekler çıktı. yuh dedim iade ettim. adam bi de pişkinlik yaptı suyun içinde değilse bişi olmaz diye. çene yine alırım busam ama o heriften almam kesinlikle. kimbilir ne kouşllarda saklıyor suyu. o bize böyle gelmiştri ayağı çekti ama bilemeyiz belki hakkaten öyle gelsiyse tam skandal. olmaması gerkenbi yerde böcekler. hadi paketin dışında desem tama koyduğu yerde falan bi yere değimşitr falan. ulan paket vakumlu ambalaj şişenni etrafında tam şişlerin taban kısmında çıktı. ambalajın yanları açık ama dipleri ful kapalı
    şimdi migros sanal makretten 10 lt lik abant su alıyorum 1,90 tl

keşke merkeze iletse idiniz.. ama almaya devam edeceğim bu suyu..

• kullanmadık ama sabah gazetede vardı.
    uygun fiyatlı olduğunu düşünüyorum

• Bu kampanya sadece ankara ve istanbulda geçerli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi werty_tr -- 14 Kasım 2009; 20:28:23 >
  • Arkadaşlar su alırken analiz raporlarını okuyun. Bu raporlarda benim baktığım en önemli gösterge suyun alümünyum içerip içermediğidir. Alümünyumun sağlığa zararları konusunda referans dergilerde yayınlanmış yüzlerce makaleyi internette bulabilirsiniz. Hernekadar su firmaları standartların altında alüminyum ihitva eden su satıyor olsalarda analiz raporlarına bakarak mümkünse alüminyum içermeyen suları tercih edin. Toprakta bulunan %7-8'lik alüminyuma rağmen vücudumuzun günde absorbe edebileceği alüminyum miktarı 10 mikrogramdır. Alüminyumun sağlığa yararı bilinmemektedir. Her geçen gün zararları konusunda bilgiler artmaktadır. Bu göstergeden yola çıkarak suyunuzu seçmenizi öneririm.
  • bende cene suyu kullanıyorum 2 aydır tadından cok memnunum erikli ye kızıp degistirdim fakat 6 tl kozyatagında. siz 4.5 tl ye nerden alıyorsunuz???
  • bizde 5 sene kadar erikli kullandık bursa'da. geçen seneden beri kalitelerinde bozulma başladı. bursalılar belki korusu kaynagını bilir, oradan kendimiz dolduruyoruz artık. şunu söyleyeyim, ben kesinlikle erikli düşmanı falan degilim, zaten 4 sene boyunca çok begenerek kullandım. ancak geçen seneden beri suları bayat, hatta kokuyor. belki sadece bizim bölgeye böyle su getiriyorlar bilemiyorum. mahallede herkes erikliden vazgeçti zaten.

korusu kaynagından özellikle ilk doldurdugumuzda suyun tadı müthiş. minibüsümüz oldugundan 9 kadar 19 lt'lik damacana alıp dolduruyoruz. 3-4 ay gidiyor. 3. aydan sonra suyun tadı eriklininkine benziyor. bayatlıyor herhalde sular. aslında çok fazla doldurmayıp 2-3 ay gidecek kadar doldurmak gerek. ama işte gerek benzin parası, gerekse taksi değil de minibüsle gittiğimiz için bütün damacanaları alıyoruz.
  • En iyi su markaları bence Nestle ile Pınar.Daha önce damacana ve şişelerin etiketlerinde analiz tablolarında sert,tat ve koku bakımından veriler bulunuyordu ve Nestle ile Pınarda sertlik,koku ve tat konusunda diğer sular ile karşılaştırıldığında oldukça iyi olduğunu biliyorum ama Erikli'de bu oranlar diğer iki markaya göre daha yüksekti.Şimdi ise firmalar uygun ibaresi koyuyorlar halbuki analizde rakamsal değerleri vermeleri gerekir.
  • valla ben kendi evimde 10 litrelik sırma su alıyorum tanesi 1.70 tl evdeki damacanaya boşaltıyorum 20 litresi 3.40 tl ye geliyor. hayat su 6 lira alıyor 19 litresine ve gelmesi 1-2 saati buluyor aradıktans sonra kendim gidip marketten hemen alabiliyorum yakın zaten
  • quote:

Orijinalden alıntı: linkin_park20

bizde 5 sene kadar erikli kullandık bursa'da. geçen seneden beri kalitelerinde bozulma başladı. bursalılar belki korusu kaynagını bilir, oradan kendimiz dolduruyoruz artık. şunu söyleyeyim, ben kesinlikle erikli düşmanı falan degilim, zaten 4 sene boyunca çok begenerek kullandım. ancak geçen seneden beri suları bayat, hatta kokuyor. belki sadece bizim bölgeye böyle su getiriyorlar bilemiyorum. mahallede herkes erikliden vazgeçti zaten.

korusu kaynagından özellikle ilk doldurdugumuzda suyun tadı müthiş. minibüsümüz oldugundan 9 kadar 19 lt'lik damacana alıp dolduruyoruz. 3-4 ay gidiyor. 3. aydan sonra suyun tadı eriklininkine benziyor. bayatlıyor herhalde sular. aslında çok fazla doldurmayıp 2-3 ay gidecek kadar doldurmak gerek. ama işte gerek benzin parası, gerekse taksi değil de minibüsle gittiğimiz için bütün damacanaları alıyoruz.

Suyu o kadar uzun süre tutarsanız yosun ve bakteri oluşur, su kapalı ortamda ise üreyen ve kolonileşen anaerobik bakteriler o koku ve tadı verir :)
    Bağışıklık sisteminizi fazla zorlamayın, dezenfekte edilmemiş su o kadar uzun süre depolanmaz. Eğer depolayacaksanız suyu klorlamanız gerekir.

• Korusu ve javsu alıyoruz javsu çay ve yemeklik ikiside iyi ama korusu gerçekten güzel. Erikli alanlar sadece su aldığının farkına varsınlar artık ne o öyle 2 damacana su parası yazık günah.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mstf13

bende cene suyu kullanıyorum 2 aydır tadından cok memnunum erikli ye kızıp degistirdim fakat 6 tl kozyatagında. siz 4.5 tl ye nerden alıyorsunuz???

İzmit-Gölcük de oturuyordum. 3 ay öncesine kadar 4 liraydı son üç aydır 4.5 liraya alıyorum.
  • Erikli su da bir problem olduğu kesin.
    Kesinlikle eski tadında değil.

Gerçektende marketteki o ufak 1 lt suları hala çok güzel.
    Arkadaş yukarda açıklamış.

Keşke birileri söylenen diğer dolum tesislerinde yapılanların fotoğraflarını çekse de paylaşsa.
    Yer yerinden oynar valla. Zaten tek bir kaynağın tüm Türkiye'ye yetmesi mümkün müdür acaba?

Su konusunda uzman arkadaşlar bir sorum var.
    Yardımcı olurlarsa sevinirim.

Benim eski erikliden önce çok sevdiğim cam şişede , üzerinde su testisi taşıyan köylü bir kız figürünün olduğu bir su vardı.
    Sultan su mu nedir hatırlayamıyorum adını.
    Enfes bir suydu.

Bu markayı ve şişeyi hatırlayanınız var mı?

• arkadaşlar öyle böyle de

www.kazanclimarket.com da depozitosuz 19 litre içme suyu 3,75 TL

bir çok ürün daha avantajlı bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatihfx

bendehttp://www.kuvarssu.com.tr/ kullanıyom mahallede 4 lira.

tadı çok güzel. acaba şeker falanmı atıyorlar diye aklıma geliyor. resmen tatlı su yahu.

Ben de yaz başından beri kullanıyorum.
    Aynı tadı koruyor ama fiyatı 5TL.
  • ben alparktan hisar su alıyorum 10 lt lik fiyatı 1,75 civarı geri dönüşümsüz plastik şişelerde
    hem fiyatı uygun hemde tadı güzel
  • arkadaslar, istanbul kartal bolgesinde ne suyu onerirsiniz. bir suru marka denedim ama hicbirinden memnun olamadim.

acaba cenesuyu ve tasdelen var midir kartal bolgesinde...
  • quote:

Orijinalden alıntı: kizilelma

arkadaslar, istanbul kartal bolgesinde ne suyu onerirsiniz. bir suru marka denedim ama hicbirinden memnun olamadim.

acaba cenesuyu ve tasdelen var midir kartal bolgesinde...

çenesuyu kartalda var..
  • 
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.