Şimdi Ara

Damacana Su Fırsatları (19lt.) (41. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.378
Cevap
127
Favori
815.872
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İzmir'de Kızılay Su kullananlar nereden aldıklarının telefonunu yazarsa sevinirim.
  • Türk markası gibi duran meşhur bazı markaların aslında yabancılara katma değer ürettiğini biliyor muydunuz? En basitinden, sürekli içtiğimiz suya bakalım:
    Erikli Su -> Nestle'nin,
    Hayat Su -> Danone'nin,
    Damla Su -> Coca Cola'nın...
    Su alırken dikkat ediniz. Tavsiye ettiğim Türk markaları:
    Türk Kızılayı Su,
    Sırma Su,
    Pınar Su...

(Bu arada bugün Sırma Su aldım. Güvenilir marka, 5TL ve tadı da oldukça güzel.)

• quote:

Orijinalden alıntı: Gui-Wan

Türk markası gibi duran meşhur bazı markaların aslında yabancılara katma değer ürettiğini biliyor muydunuz? En basitinden, sürekli içtiğimiz suya bakalım:
    Erikli Su -> Nestle'nin,
    Hayat Su -> Danone'nin,
    Damla Su -> Coca Cola'nın...
    Su alırken dikkat ediniz. Tavsiye ettiğim Türk markaları:
    Türk Kızılayı Su,
    Sırma Su,
    Pınar Su...

(Bu arada bugün Sırma Su aldım. Güvenilir marka, 5TL ve tadı da oldukça güzel.)

aynen
    benimde tercihim PINAR SU
    bari içtiğimiz su için paramız gavura gitmesin diyorum

• Facebookta gördüm. İzmir'de internetten su siparişi olayına girmişler. Her sipariş için 5 kontör hediye ediyolar. Bana 10 gönderdiler ama bilmiyorum neden. Sipariş sorunsuz geldi. Denemeye değer :) ilgilenenlere evimesu.com
  • Royal Green Su Arıtma Cihazları
    Sayfa bulunamadı - Royal Green Su Arıtma Cihazları
    http://www.rosuaritma.com/102a.html?expandable=1&gclid=CMDwmMny6p4CFZ1h4wodzDTMJA
    Burda bir filtre sistemi tanıtılıyor RO su arıtma sistemi diğerleri sahteymiş o gerçekmiş onlarınki öyleymiş bu iyiymiş ama altı ay sonra filtrelerini değiştirmek gerekiyormuş 125 tl senede 250 tl ama size bu filtreler 6 aydan önce değişmelidir çünkü filtrede zaman ölçüsü yoktur içinden geçen su / saat olarak hesaplanır nekadar fazla su geçerse ömrü azalır 6 ay gibi bir şey söz konusu değildir garantisi muhakkak vardır ama bitince garanti makinayı yeniden aldırtılar şöyle derler orjinal amerikan .karaköyde envayi çeşidi var .amerikan malı.küçük bir hesap yapın verdiğiniz parayla haftalık su masrafını hesaplayın.bence arıtmalar çözüm değildir

• Arkadaslar Korusunun istanbul avrupa yakasi fiyati nedir bilen var mi?
  • Başakşehirde oturan arkadaşlar Başakşehir ASYA SU kampanya yapmış 5 su alana Türk bayrağı hediye
    fiyatı 5 TL bilginize.

Anadolu yakasında su tavsiyesi isteyen kendim kullanıyorum Kuvars su fiyatı 4 TL gayet güzel
    saygılarımla
  • İzmir'de pınar su 4 adet damacana alana 24 adetlik 1 koli küçük şişe su veriyorlar. Dün akşam aldığımda ilk kuponumu aldım:)
  • saka su kullanıyoruz tadı çok güzel. Posta kutusuna kızılay su broşürü bırakmışlar. Kızılay su ne kadar acaba bilen varmı? Ayrıca tavsiye edermisniz?
  • doğru bir tespit... yalnız satılan suların hangisi gerçek anlamda kaynak suyu? avrupa standartlarında içme suyunun karşılığı mesela pozantı şekerpınar kaynaklı bir hayat suyudur... ciddi anlamda dağın içindeki kaynaktan alınır.. hemen 2km ilerisinde şişelenir... minerallerden zengindir, sertliği yerindedir. (tarlanın altından çekilip kullanılan sular gibi 1.5 sertliğinde yağmur suyu değildir.. dengeli sertlik suyun kalitesini gösterir. bkz: evian) bunu hayat'ın sapanca kaynaklı suyu ile karıştırmamak gerek tabii.. kaynak suyuna diğer bir örnek uludağ kaynaklı erikli olabilir...

yoksa kur derenin kenarına bir tesis, geçir bir reverse osmosisten.. bu değil....

dolayısıyla çeşmedeki suyu reverse osmosisten geçirip kullanmak satılan çoğu damacana sudan daha sağlıklı olabilir.. benim tavsiyem içmek için erikli, hayat/pozantı gibi kaynak sularının kullanılması..

quote:

Orijinalden alıntı: firatakyaz

quote:

Orijinalden alıntı: Drizzt_tr

Haftasonu eve RO sistem taktım...5 filtresi yanında 3 tanede ön filtre yedek, kargo, tesisatçı masrafı ile toplamda 260 tl ye maloldu
    Artık evin musluğundan rahatça su içme keyfine varıyorum
    TDS ölçerlede ölçtüm, değerler 7 -15 arası değişiyor...

Damacanaya bu kadar para vermeyin boşa

Hocam çeşme suyuna mineral vs. takviye yapılmadıkça doğal kaynak suyu gibi faydalı olamaz. Bunu göz önünde bulundurursak pek te ucuza gelmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asimetrikos -- 8 Ocak 2010; 8:02:06 >

• sefaköy'de saka su 1 + 1 damacana 5 TL

Hakan su. şube yada ana dağıtıcı, tam bilmiyorum.
    bu bölgede bir saka su dağıtıcısı daha var. onun yüzünden bölgelerinin dışına çıkamıyorlar.

kampanya 1-2 aydır var. yılbaşında bitecek dediler.
    dün sipariş verdim, ağustosa kadar uzatmışlar.

herhalde bundan daha sıcak fırsat olamaz.
  • Ro almayi dusnunen arkadaslar ebay de fiyatlar burdakinin yarisi bile yok. haberiniz olsun... garanti felan dusunuyosaniz burdakilerin garantisinin ne oldugunu dusunun. cogu satici sorun cikiginda ya kaybolur ya da tuketiciye atar sucu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmetyilmaz77

Ro almayi dusnunen arkadaslar ebay de fiyatlar burdakinin yarisi bile yok. haberiniz olsun... garanti felan dusunuyosaniz burdakilerin garantisinin ne oldugunu dusunun. cogu satici sorun cikiginda ya kaybolur ya da tuketiciye atar sucu.

hocam gümrükte sorun çıkarmasın koca damacana ebayden alırsak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umutbaran -- 14 Ocak 2010; 9:53:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: umutbaran

quote:

Ro almayi dusnunen arkadaslar ebay de fiyatlar burdakinin yarisi bile yok. haberiniz olsun... garanti felan dusunuyosaniz burdakilerin garantisinin ne oldugunu dusunun. cogu satici sorun cikiginda ya kaybolur ya da tuketiciye atar sucu.

Arkadaşın dediği damacana değil, su arıtma cihazı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hakan

quote:

Orijinalden alıntı: umutbaran

quote:

Arkadaşın dediği damacana değil, su arıtma cihazı.

ben de lapin gibi atladım hemen

• buradan alışınız 220-250 tl arasına maloluyor...Taktırdıgım günden beri gayet rahatım..Günde 150 lt su arıtma imkanı var
    Damacanalara güvensek, harbi kaynak suyu oldugunu bilsek, gerçekten temiz olduguna emin olsak sorun degil ama oyle degil işte. Ayrıca çaydı, yemekti, kahveydi bilmem neydi herşeye damacana kullanamıyorsun ister istemez.
    Ve şu mineral olayına çok takılmış, sudan aldıgınız mineral son derece düşüktür...Ve sudaki mineraller inorganiktir. Yani vücudun kullanması zordur. Gıdalardan zaten minerali alıyorsunuz ve organiktir
    Mineralden önce kimyasalları düşünmek gerekir

Suyun her milyonda 30 yada 3 parça kalsiyum içermesi dikkate alınacak bir deger degildir ama her milyonda 0.5 yada 5 parça kloroform olması yaşam ile ölüm kadar önemli bir olaydır..Kısacası, RO ile filtrelenen sulardaki mineralleri düşünmekten çok kimyasal, zararlı maddeleri dikkate almak lazım..
    Dedigim gibi sudan alınan mineralin kayda deger bir önemi yok vücut için.

• hocam gidip 1 ay dağda yaşayın minerali yerinde bir kaynak suyu için, faydası var mı yok mu görürsünüz..

ha, biz bunu şehirde bulabiliyormuyuz, polikarbonlar ne derece temiz ne derece sağlıklı o kısımda haklısınız. kullanım için RO, içmek için ise pet şişede adam gibi kaynak suyu öneriyorum.

quote:

buradan alışınız 220-250 tl arasına maloluyor...Taktırdıgım günden beri gayet rahatım..Günde 150 lt su arıtma imkanı var
    Damacanalara güvensek, harbi kaynak suyu oldugunu bilsek, gerçekten temiz olduguna emin olsak sorun degil ama oyle degil işte. Ayrıca çaydı, yemekti, kahveydi bilmem neydi herşeye damacana kullanamıyorsun ister istemez.
    Ve şu mineral olayına çok takılmış, sudan aldıgınız mineral son derece düşüktür...Ve sudaki mineraller inorganiktir. Yani vücudun kullanması zordur. Gıdalardan zaten minerali alıyorsunuz ve organiktir

Suyun her milyonda 30 yada 3 parça kalsiyum içermesi dikkate alınacak bir deger degildir ama her milyonda 0.5 yada 5 parça kloroform olması yaşam ile ölüm kadar önemli bir olaydır..Kısacası, RO ile filtrelenen sulardaki mineralleri düşünmekten çok kimyasal, zararlı maddeleri dikkate almak lazım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asimetrikos -- 16 Ocak 2010; 2:12:09 >

• quote:

buradan alışınız 220-250 tl arasına maloluyor...Taktırdıgım günden beri gayet rahatım..Günde 150 lt su arıtma imkanı var

sudaki minerallerin herhangi bir önemi yoktur ve vücut bunları kullanamaz demişsiniz ya yazınızı görünce şok oldum. Ben su kimyası ve arıtım sistemleri alanında Hacettepe Üniversitesinde doktora yaptım şu an öğretim üyesiyim, bunları da ukalalık olsun diye değil uzmanlık alanımla ilgili bir konu olduğu için yazıyorum. Öncelikle yazdığınız bazı şeyler kısmen doğru, örneğin günlük kalsiyum ihtiyacı günlük 800 mg kadardır bunu tamamen içtiğiniz su ile alamazsınız, çoğunlığu diyet ile alınır ama içtiğiniz suda mineral maddelerin olması da günlük ihtiyacınız olan rakamı yakalamanıza yardımcı olur.

Eğer sizin dediğiniz doğru olsa idi yani sudaki minerallerin hiç bir önemi olmasaydı, suyu "RO" ile arıtır üstüne ek bir arıtım daha uygular "deiyonize su" elde eder herkese de onu içirirdik. siz hiç bunları söyleyen bir uzman gördünüzmü ? göremezsiniz çünkü su içerisindeki mineraller önemlidir, sudaki mineraller önemsizdir demeye hiçbir uzmanın yüreği yetmez!

size bir tavsiyem var iki tane saksı alın ikisinede aynı bitki ve aynı toprak kullanın birine musluk suyu diğerine de "RO" dan elde ettiğiniz suyu verin 2 ay falan devam edin bakın sonuç ne olacak :) ama bakın sadece ben bu konuda düşündüklerimi söyledim, isterseniz ankara da ikamet ediyorum size konu ile ilgili bilimsel yayın ve kitap da verebilirim, amacım tartışma çıkarmak değil zaten bu tartışılacak bir konu değil, dünyanın hiçbir yerinde sudaki mineraller önemsizdir diye hiçbir uzman tartışmıyor, geçmişte de tartışmadı gelecekte de böyle bir tartışma olmayacak :)

Unutmadan "RO" ya gelelim ben "RO" ile elde edilmiş distile suyu laboratuvarımda yıllardır kullanıyorum, hatta distile suyun iyonlarınında uzaklaştırılmış halini yani deiyonize suyu da laboratuvarımda kullanıyorum ama sadece deneylerde :) yani saf H2O olsun deney etkilenmesin diye. ayrıca size ek bir veri sunayım sizin evlerde kullandığınız "RO" sistemleride tüm mineral maddeleri uzaklaştırmazlar, özelliikle de sıfırlamaması için kalibre edilirler, ama bizim lablarda kullandığımız ro sistemleri tüm mineralleri uzakallaştırır nedenini yukarıda anlattım. amacım ro sistemlerini kötülemek değil ürün belirli bir mineral dengesini sağlayabiliyorsa çok sorun olmaz ama ben ro sistemini tercih etmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi werty_tr -- 17 Ocak 2010; 21:44:47 >

• merhaba,
    erikli arabaları suları çeşmeden doldurmuyormuş!
    hemen yanında bulunan bakırköy belediyesinin su tesisinden dolduruyormuş.
    gördüğüm olayı da sordum başka bir nedenle dolduruyor olabilir dediler. ama bir kaç arabanın dolduruyor olmasının nedenini beraberce düşünüp bulamadık... inanmayanlar gidip baksınlar yeri belli yurdu belli başka bir açıklama öğrenirlerse yazsınlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: smane

merhaba,
    erikli arabaları suları çeşmeden doldurmuyormuş!
    hemen yanında bulunan bakırköy belediyesinin su tesisinden dolduruyormuş.
    gördüğüm olayı da sordum başka bir nedenle dolduruyor olabilir dediler. ama bir kaç arabanın dolduruyor olmasının nedenini beraberce düşünüp bulamadık... inanmayanlar gidip baksınlar yeri belli yurdu belli başka bir açıklama öğrenirlerse yazsınlar

Eğer düşündüğünüz gibi ise eminim eriklinin durumdan haberi yoktur olayı erikli fabrikaya şikayet etmek gerekir.

Erikli yi fiyatından dolayı tercih etmememe rağmen marka olarak kesinlikle güvenirim, firmanın bu tarz küçücük hesaplara tenezzül etmeyeceğini düşünüyorum.

• 
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.